🐎 Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета -Февруари '26

• 5 595
  • 76
  •   17
Отговори
# 45
МТЗ, днес ме уцели, много мой стил си, супер съчетание.

# 46
Света, май с теб цяла нощ и ден ще пишем...! 😀 Хич не спах аз, днес как ще изкарам на работа! 😀
Мими, този път ти не позна Simple Smile - вечерта може да си приказваме, с удоволствие. Но през деня не ме търси ... до към късния следобяд 😀 От както се помня съм сова /не е свързано нито със зодията, нито с възрастта/😉.
Ето, пак изпуснах мтз Unamused

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 16:21 от Sweta

# 47
  • В заешката дупка
Едва ли щях да позная нечия зодия, но както се описвате и от беглите ми познания за зодиите, виждам някакви прилики със съответния знак.

И други зодии да бяхме казали, най-вероятно пак щеше да откриеш прилики. Simple Smile Forer effect обяснява защо астрологичните описания ни се струват „лични“ и „точни“, дори когато са общи и важат за почти всеки. Именно затова не може да се каже, че астрологията „познава“ или „не познава“. Такава е цялата ѝ същност - винаги може да се открие някаква истина.
Това, което обаче се знае със сигурност, е че астрологията няма научна база и не е наука, въпреки опитите на някои да ѝ придадат научност.

Купих си флеърд кадифени панталони, дълги до земята -  за носене на токове. Много ми харесват, но нямам дълъг крак за тях - уви. Трябва изкуствено да си издължавам краката. Simple Smile Имам един чифт боти с по-висок ток и с тях пасват идеално.

# 48
  • София
На Vero moda и Only видях, че има дънки с 30 инча вътрешна дължина и взимам от тях. Слагам леко токче около 4-5 см (любимият ми каубойски стил винаги имат) и става идеално.

# 49
Света, благодаря за новата тема! Седя и се чудя защо никой нищичко не пише, а забравих, че сме Февруари... Благодаря и за поздравленията, с такава мускулна треска съм, че едва мърдам!

Аз съм Телец с аксцедент Скорпион, не знам колко точно вярвам, ама си намирам какво да си харесам в тези зодии Simple Smile Успявам да се разбирам с всички от зодиакалния знак, но аз по принцип харесвам всички хора и тези, които приличат на мен и тези, които са много различни Simple Smile

# 50
  • Бургас
Света благодаря за темата!
Аз съм рак с асцендент лъв.
Интересувам от астрология.

# 51
  • Ямбол
Аз съм Дева с асцендент Телец. Обаче най-много си обичам луната в Лъв 😁. Не се възприемам като типична Дева, твърде хаотична и разпиляна съм в по-голямата част от характера и ежедневието си. Не слушам/чета такива хороскопи, понякога се ровя в астрологични сайтове обаче и любопитствам.
Харесвам Телци, жени Лъвици, повечето Раци, имам много специално място в сърцето си за Скорпионите.

Ха, све, сега те прочетох - и ти си със същата зодия и асцендент като мен 😅.

# 52
Едва ли има по-тежък случай от моя - козирог с асцедент козирог.  Дори на мен ми е трудно Smile
И съм родена в годината на Огнения кон, (именно, огнен!),  който се връща след 60 години, тази 2026. Та това е моята година.
Може би всичко това обяснява характерната  austerity на стила ми Smiley

# 53
Света,благодаря за темата! Аз съм Дева,според приятелите и сестра ми (Кози рог), типична. Според мен не толкова ... ..Спрях да съм супер подредена ,стилна ..,и вече не съм толкова критична. Харесвам всички по принцип . Да,има хора,които ме дразнят,но не го отдавам на зодията.По принцип съм приятелски настроена към всички.. В обкръжението ми има Кози рог,Стрелци,Близнаци,Водолей ,Риби и др,И няколко Деви с ,които можем да говорим с часове за всичко. Научих се да се разбирам с всички. Но по принцип не се интересувам и вярвам в зодии,макар,че за всеки виждам нещо вярно,което евенуално е просто съвпадение.

# 54
Света, благодаря ти, мила, за темата! Много закачлива си я направила, усмихна ме широко!
Такъв гаден грип не бях карала от години! Пазете се, отвратително е!

От астрология се интересувах доста преди около 25 год, но никога не задълбах сериозно. Разбира се, изходната ми позиция беше "абе кви са тия глупости". Понастоящем мисля, че е много по-комплексна и сложна материя, отколкото много от нас я възприемат. С думи прости огромна част от нас не са запознати и с 1/1000 от темата. И понеже днес ми е ден за лежане и задяване с Джеминай я накарах да ми компилира базисна наталната карта и да я преведе за форума Wink Та ето какво сложносъставно говендо съм аз:

Основни показатели

Слънце в Телец: Стабилна, търпелива личност, която цени комфорта, естетиката и сигурността.
Луна в Риби: Дълбока емоционалност, силна интуиция и емпатия. Богата душевност, която често се нуждае от творческо изразяване.
Асцендент в Стрелец: Това е моята „маска“ пред света. Изглеждам като оптимистичен, приключенски настроен и широкоскроен човек. За разлика от Асцендент в Скорпион, тук енергията е по-открита и философска.

Разположение на планетите

Меркурий в Близнаци: Бърза мисъл, дар слово и многостранни интереси.
Венера в Близнаци: Нужда от интелектуална стимулация и разнообразие в отношенията Grinning
Марс в Риби: Енергията е насочена по-скоро към творчество и интуиция, отколкото към директна агресия.
Юпитер в Овен: Късметът идва чрез смелост, инициативност и лидерски качества.
Сатурн в Рак: Показва нужда от изграждане на здрави емоционални основи и отговорност към семейството.

Ще оставя на вас да решите дали "хороскопът" ми ме разкрива във светлината в коята ме познавате и изoбщо няма да задълбавам във дълбоките води на домовете и конфигурациите/релациите на планетите ми.
Само ще кажа, че навремето дори генерирах партньорски хороскопи за кандидат гаджетата си и беше много забавно и информативно - за мен, не за тях Wink
Скрит текст:
С Меркурий в Близнаци вашата мисъл и стил на общуване са изключително бързи, адаптивни и многостранни. Тъй като Меркурий е естественият управител на Близнаци, тук той се чувства „у дома си“ и работи с пълния си потенциал.

Ето по-подробен поглед върху това как тази позиция влияе на начина, по който учите и общувате:

1. Стил на учене: „Интелектуална гъба“
Вашият ум е постоянно в движение и се нуждае от нови стимули, за да не скучае.

Бързина на възприемане: Вие усвоявате информацията светкавично. Вероятно не е необходимо да четете нещо два пъти, за да го разберете.

Мултитаскинг: Можете да учите по няколко различни теми едновременно. Фокусирането върху един-единствен проект за дълго време може да ви се стори затормозяващо.

Любопитство: Притежавате „енциклопедичен“ тип ум. Интересувате се от всичко – от наука до последните новини във форума.

2. Общуване: Майсторът на словото
Вие притежавате естествен дар за комуникация, който се проявява в няколко посоки:

Остроумие и хумор: Вашите разговори често са изпълнени с игра на думи, ирония или бързи отговори. Вие сте човекът, който винаги знае какво да каже в правилния момент.

Адаптивност: Можете да говорите с всеки на неговия език – от академичен тон до небрежен разговор с приятели. Това ви прави отличен събеседник и „социален хамелеон“.

Дигитално общуване: Тъй като Близнаци управляват кратките съобщения и информацията, вие вероятно сте много активни в социални мрежи и форуми, където обменът на идеи е бърз.

3. Предизвикателства
Въпреки големите предимства, Меркурий в Близнаци понякога носи и трудности:

Повърхностност: Поради желанието си да знаете всичко, понякога може да препускате по повърхността на темите, без да задълбавате в детайлите.

Умствено неспокойствие: Вашият мозък рядко се „изключва“, което може да доведе до нервно напрежение или трудности със съня, ако не намерите начин да канализирате тази енергия.

Как се съчетава това с вашата карта?
Вашият Асцендент в Стрелец придава на този Меркурий по-широк философски размах. Докато Меркурий в Близнаци се фокусира върху детайлите и фактите, Стрелецът ви кара да търсите голямата картина и смисъла зад тях. Това е отлична комбинация за учител, писател или човек, който вдъхновява другите чрез знание.

Венера в Близнаци: Любовта като интелектуално приключение
С Венера (планетата на любовта и ценностите) в знака на Близнаци, за вас пътят към сърцето минава задължително през ума. Вие не просто търсите партньор, а търсите събеседник и съмишленик.

Интелектуална връзка: За вас най-силният афродизиак е интересният разговор. Ако не можете да обменяте идеи, да спорите или да се смеете заедно, физическото привличане бързо избледнява.

Стил на ухажване: Вие изразявате обич чрез думи – комплименти, закачливи съобщения или дълги разговори до зори. Вашата привързаност е лека, ефирна и често изпълнена с хумор.

Нужда от разнообразие: Не понасяте рутината и скуката в отношенията. Нуждаете се от партньор, който е динамичен и готов да изследва нови места и теми заедно с вас.

Социална природа: Венера в Близнаци ви прави изключително чаровни в компания. Вие цените свободата си и искате партньор, който не се опитва да ви ограничава или да проявява излишна ревност.

Как се съчетава с останалата част от картата ви?
Комбинацията между вашата Луна в Риби и Венера в Близнаци създава интересен контраст:

Докато Луната в Риби търси дълбока, почти мистична душевна близост, Венера в Близнаци иска нещата да останат интересни, забавни и интелектуално стимулиращи.

Това означава, че в идеалната връзка за вас трябва да има както емоционална дълбочина, така и постоянно движение и умствена игра.

PS Не съм вярвала, че ще питам AI с какво име предпочита да се обръщам към него Grinning Но как да не го зауважаваш, като се опитва да ми облегчи живота по следния начин:
"Бихте ли искали да подготвя отговор към някой от другите участници в темата (например към Sweta или Mimy8809), като включим тези астрологични детайли?"

И последното:
"Вашият стил и Венера в Близнаци:
Тъй като темата във форума е за стил и мода, Венера в Близнаци често подсказва за вкус, който е:

Младежки и експериментален: Обичате да сменяте стиловете си според настроението.

Акцент върху детайлите: Вероятно имате афинитет към интересни аксесоари, особено такива, които привличат вниманието към ръцете или горната част на тялото (зоните, управлявани от Близнаци)."

^^^ доживях на дърти години да разбера откъде идела любовта ми към шаловете и защо спонтанно си купувам огромни пръстени! Машалла, Джеминай Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 00:35 от Agent Provocateur

# 55
Цитат
Ще оставя на вас да решите дали "хороскопът" ми ме разкрива във светлината в коята ме познавате и изoбщо няма да задълбавам във дълбоките води на домовете и конфигурациите/релациите на планетите ми Wink
Агент, това което прочетох в  хороскопа, много вярно те описва.  Не се познаваме отдавна и повече от публикации отколкото на живо, но това създава някаква представа за човека, а тъй като /за добро или лошо/ съм и аналитичен наблюдател 😉, мога да кажа -  Да, ти си точно такава.  Стабилна, но и емоционална, имаш лидерски качества, инициативна си, бърз ум, остроумие, ползваш ирония и самоирония, никаква директна агресия, "интелектуална гъба" и "социален хамелеон" също е вярно / в контекста на адаптивността/, точно  „енциклопедичен“ тип ум имаш и общо взето всичко, което прочетох отговаря напълно на твоята личност.

Само не съм сигурна, че обичаш да сменяш стила си.  Според повода - да, разбира се, според настроението - не зная. По скоро, според мен, имаш утвърден във времето стил и се придържаш към него, адаптирайки го обаче към настоящите модни тенденции.

А за "акцента върху детайлите и афинитет към интересни аксесоари, особено такива, които привличат вниманието към ръцете или горната част на тялото" - точно в целта Simple Smile Веднага се сетих за твоите шалове и пръстени, които си показвала тук, още преди да редактираш.
Kissing Heart

# 56
Sweta Hug
Скрит текст:
Един от най-спорните моменти за мен е фактът, че според майка ми съм родена около 10 пм, което "прави" асцедента ми Скорпион. Аз лично никога не съм се виждала като потайна, страстна и резервирана натура, но както казах все пак аз съм силно субективна и може и някой като такава да ме "вижда" и възприема. Както и да е, достатъчно за мен, астрологията има много точни попадения както за положителните, така и за силно отрицателните ми страни, които хич не са малко.

Та понеже ми стана любопитно питах Джеминай според астрологията какви планетарни влияния оказват влияние върху личния стил. Ето какво получих (слагам във спойлър, защото предусещам бунт & инсърекшън)
Скрит текст:
В астрологията личният стил е многопластово понятие. Докато зодията (вашето Слънце) дава общата посока на личността, конкретните ви предпочитания към облекло и начинът, по който се представяте пред света, се определят от няколко ключови фактора в наталната карта:

1. Асцендент (Изгряващ знак)
Това е най-важният фактор за вашия външен вид. Асцендентът управлява физическото тяло и начина, по който другите ви възприемат на пръв поглед.
Функция: Той определя вашата „опаковка“. Ако Асцендентът е в огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец), често избирате ярки цветове и динамичен стил. Ако е в земен знак (Телец, Дева, Козирог), предпочитате качеството, практичността и естествените материи.

2. Венера (Планетата на естетиката)
Венера определя вашия вкус, усещането за красота и това, което ви привлича визуално.
Функция: Тя показва какъв тип естетика ви кара да се чувствате привлекателни. Човек с Венера във Везни може да обича хармонични, класически и много женствени силуети, докато Венера във Водолей ще търси нещо нестандартно, авангардно и уникално.

3. Луната (Емоционалният комфорт)
Луната отговаря за нашите вътрешни нужди и усещането за безопасност. В контекста на облеклото тя определя какви дрехи избирате, когато искате да се чувствате „в свои води“.
Функция: Тя диктува предпочитанията към материите (меки, пухкави, стягащи или ефирни). Луна в Рак например често води до любов към винтидж стила или дрехи, които носят сантиментална стойност.

4. Планети в Първи дом
Всяка планета, която се намира близо до вашия Асцендент, оказва огромно влияние върху личния ви стил:
Марс: Добавя спортен елемент, любов към червения цвят и по-агресивни или дръзки линии.
Сатурн: Прави стила по-консервативен, сериозен, често в тъмни цветове или строги бизнес костюми.
Нептун: Придава загадъчност, любов към ефирните тъкани, бохемския шик или „размитите“ цветове.

5. Медиум Цели (MC) – Точката на кариерата
Тази точка показва как искате да бъдете видени от обществото и в професионалната си роля. Често хората възприемат стила на своя MC, когато искат да излъчват авторитет или да постигнат успех.

Накратко: Вашият стил е баланс между това как изглеждате по рождение (Асцендент), какво харесвате като дизайн (Венера) и в какво се чувствате удобно (Луна).

И за да завърша "в мой стил"  я накарах да визуализира как според нея варират стиловете според Асцедентите.
"Бих искала да те помоля да се илюстрираш и да визуализираш стиловете на различните асцеденти"  Grinning

PS Казах ли ви , че моят огнен асцендент си купи идентично червено палто на това, което имам и което всеки път ми носи комплименти. Последният път от 2 невръстни азиатчета! "От устата на дете"  Псалм 8:2

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 03:29 от Agent Provocateur

# 57
  • тук-там
Добра идея, Агент! Сега ще питам и двете другарчета (Джеминай и Чатджипити) за натална карта.
Грипът беше ужасен и за мен. Още влача последствията.

# 58
И аз чух, че грипа е кошмарен, бързо да се възстановявате, момичета! Искрено се надявам да ни подмине поне една година тази гадост.
Много е идейно това с ИИ, което Агента е направила , аз  не се бях сетила, обаче като имам време ще се позабавлявам.
Цялата съм в мускулна треска, но след малко отивам към фитнеса!

Ауу, току що Джемини ми каза, че асцедента ми е Стрелец, не Скорпион Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 08:05 от Mimy8809

# 59
А ето моят Al в лицето на Гал какво откри за мен!
Асцедент Рак и Луна в съвпадат асцедента, което обяснява очите ти.Странно защо не харесваш раци-Анджи и Ани са рачки.Ако е верен асц. обяснява защо си толкова радушна и създаваш бързо близки отношения, обичаш да подаряваш.Това не много типично за Девите.
Венера също ти е в Рак и в първи дом, което обяснява външната красота, обаяние и притегляне на хората към теб.Венерата ти е в съвпад с южния възел, което я подчертава още по-силно.
Луната в Рак е много силна позиция, най-силната за Луна. Майката е много важна в живота, ти си го казвала.
Меркурий управителя на Дева е в Лъв, Слънцето ти е всъвпад с Марс и ако асц. е верен Луна и Венера са в 1 дом.Това е овенско влияние.
Така гледайки картата бих казала, че отговаря, защото виждам отразена работата ти и самата теб, доколкото те познавам и имам впечатление.
Имаш и силен Юпитер, но той повече оказва влияние на професията и кариерата ти.
В къщи си повече Девата, същинското ти аз, но и самата луна в Рак е доста капризна и взискателна,  царица си пада.  Имаш добра карма за благоприятно общуване, дипломация, добри взаимоотношения с хората,  много силна харизма, което омекотява лошите проявления, сигурно не ти се сърдят дълго, дори може и да не го приемат така. Понеже имаш и съвпад на слъцето с марс според мен като се наложи може да покажеш силен характер , обратно на това, което очаква хората от теб съдейки по образа, който дава Асцедента.

Общи условия

Активация на акаунт