🐎 Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета -Февруари '26

• 22 938
  • 270
  •   11
Отговори
# 195
Гале, и аз така, ските не са за мен просто.И не, нямам желание да пробвам нови спортове, защото натюрелът ми е такъв.

# 196
  • Велико Търново
Гале, и аз така, ските не са за мен просто.И не, нямам желание да пробвам нови спортове, защото натюрелът ми е такъв.
+1
Ще отида на реформърите, защото са ми подарък, а на другия, защото трябва да заведа Мина.Аз съм малко "където се окучило, там се научило".Ужасно са ми трудни промените, без значение от какъв характер са.Отчитам го като неприятна страна на характера, особено за мен.
Ставах посред нощите да гледам слаломите, но никога не съм посещавала зимен курорт.Един познат дори си мислеше, че с тази ми страст към ските сигурно карам и като разбра, че не съм се качвала беше доста озадачен.
Като дете обожавах да карам на лед, но обикновени никога не се научих.
Довечера ще пиша как ми се е сторил пилатеса.

# 197
О, за такива мероприятия: пилатес, аеробики разни, зумба, канго, съм ги минала всички.Аз повече имах предвид сериозно занимание в спорт, който изисква придобиване на умения.Иначе не е като да не съм
пробвала много видове спортове: плуване, ски, лека атлетика, спортна гимнастика,спортни танци, бейзбол, дълбоководно гмуркане(любителско), баскетбол.В училище по мое време имаше мегдан за такива дейности.Карала съм кънки на лед и ролкови край блока ни.Активна съм била винаги, но никога, изключая 7г танците и няколко години бейзбол, а на дърти години народните танци, не съм имала афинитет да се занимавам с активни спортове.

# 198
  • Велико Търново
Пък аз заспортувах на 33 години, като преди това в един голям салон една позната каза-"Ти до кога ще стоиш толкова дебела?".Като малка бях дебела, тромава и болнава.
Вчера в София е имало голяма медицинска конференция свързана с менопаузата и ХЗТ.Било е доста интересно.Ще чакам да ми разкажат.Мъжът ми снощи ме пита знаела ли съм, че било добре да се пие хормон като нямам цикъл и да съм се погрижела, че много лоши последствия имало.

# 199
И при мен ските не са моето, някак ме е страх. Но кънки зимни и ролери обичам. Никога не съм се занимавала сериозно със спорт, освен 4 години художествена гимнастика, но не ми беше ингересно. Трябвали да се стои на затворено, не е моето. Мъжът ми каза, че страдам от "щипогъзица", което значело, че затворена не мога да стоя...🤣🤣🤣
Имам една приятелка и един приятел, които са винаги на разположение да обиколим улиците на града по три пъти!

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 11:33 от mimi.7299

# 200
  • В заешката дупка
Мен много ме е яд, че навремето не се научих да карам ски. А имах блестяща възможност.  Приятел беше ски инструктор, имах време, нямах деца още, пистите около Рейкявик са наблизо. Сега ме е страх. Макар  преди две години да се бяхме вдъхновили с мъжа ми когато бяхме с брат ми на ски курорт. Те цялото семейство карат ски, включително малките ми племенници, които карат от 5-6 годишни. Брат ми жена му го научи още като бяха гаджета. Тя е планинско чедо и от дете кара ски. Голяма красота е по тези високи писти, а преживяването да се спускаш по тях изглежда страхотно. Ех как ме е яд, че няма да го усетя никога, сега като се размечтах пак…

Иначе със спорт съм се занимавала много. Лека атлетика тренирах доста време. Ходих по състезания. Балет - също. Треньорката ми по лека атлетика искаше да ме праща в спортно училище, а тази по балет в балетното в София. Мама и тати не ме пуснаха. Сега си танцувам, пилатес, малко силови упражнение с Епъл фитнес + у дома, плувам чат-пат, ходя по походи и това е.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 12:33 от ЧеКа

# 201
Агент: Девойки не ви ли се опитва нещо ново като ги гледате тези деца колко са добри!?! За повечето спортове вече съм стара, но обезателно ще опитам ски бягане - руската ми приятелка има 2 чифта ски и ми дудне да спра да се офлянквам и да си купя обувки! И като задобрея ще убедя милото да идем да караме във Финландия Simple Smile

Абсолютно!
Прекарах няколко дни в чешката планина, между другото почти нямаше интернет. НО харесах ски- бягането. Сигурно бях единствения пешеходец:)
Ски няма да пробвам нивга сигурно, но cross-country ski съм навита!

# 202
  • Sofia
Всякакви спортове съм опитвала и единствено не съм умирала от скука на танци и волейбол. Ски и айкидо ме докарваха до пълно изтощение.

# 203
И аз съм пробвала ски, като много малка, може би 6-7  годишна...имаше едни български, Пампорово ли бяха, нямаше ски обувки, а ги затваряхме с ремъчета. Вуйчо ми много държеше да се научим, аз, братовчед ми и братовчедката.Но не му се получи, даже тя горката се прибираше посиняла от студ и ревяща. Нии с братчеда по издръжливи бяхме. 😀

# 204
А, да не си помислите, че съм чак толкова спортна натура! Не съм, ама нов "спорт", ново хоби, нов скил - всякакви такива новости аз по принцип си ги броя за антиейдж занимания по-добри от мазилата ми! Възможно е да не се съгласите с мен, девойки бивши, но на нашите години понякога се налага напълно осъзнато да се измъкваме от "коловоза" и рутината, които имат навика да ни състаряват!

Вчера много се радвах на италианката Франческа Лолобриджида, която на 35! си рожден ден пред родната си публика и пред очите на мъжа си и на малкия си син взе историческо злато за Италия във бързите кънки! Машалла!

И аз станах в 5 ам да гледам спускането за жени! Koлко жалко за Линдзи Вон, какво кошмарно падане Sad((
https://www.reddit.com/r/sports/comments/1qz6cdh/vonn_falls_hard … t_timing_line_of/

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 02:30 от Agent Provocateur

# 205
  • В заешката дупка
Малко след като написах мнението си и гледах на живо ужасното падане на американката скиорка Линзи Вон - гонеща втората си олимпийска титла. Отнесоха я с хеликоптер. Cry А мъжът ми “сигурна ли си, че още искаш да можеш да караш ски”. Confused

# 206
Много ми е мъчно за Линдзи Sad да се завърнеш в големия спорт на 41 год, да се класираш за олимипадата и такъв малшанс!

Е, Чека, recreational каране на ски няма нищо общо с големия спорт! Но да, риск винаги има.

# 207
Agent - и аз така мисля! Нещо като кризата на средната възраст при мъжете май, ама ‘айде!
Ще ходим с приятелка на курс по плуване. За усъвършенстване! По-млада колежка се е квалифицирала и правим група!

Малко след като написах мнението си и гледах на живо ужасното падане на американката скиорка Линзи Вон - гонеща втората си олимпийска титла. Отнесоха я с хеликоптер. Cry А мъжът ми “сигурна ли си, че още искаш да можеш да караш ски”. Confused
Олеее, направо ме заболя само като прочетох. Ей това ме спира в ските. Плюс природната ми способност да се спъвам на равно….

# 208
Първата ни почивка с бъдещия ми тогава съпруг, беше на Пампорово. Опита се да ме научи да карам дълги ски, защото мини ски като дете карах безпроблемно. Беше пълно фиаско. Как не се пребих, слизайки от седалковия лифт със ски на краката, не знам. Заряза ме на средата на пистата да слизам сама надолу като ми отнесе ските, за да не си извадя очите с тях. Обувките ме насиниха и краката ме боляха през следващите три дни. После ме свали на рало, хваната зад него и това беше епичното ми ски каране в този живот. Аз съм най НЕ спортната натура, която можете да си представите. Сестра ми е плувкиня, завършила е спортно училище, има медали от регионални състезания. Мъжът ми е треньор, а аз съм... дроб.

# 209
  • В заешката дупка
За падане по ски писти:

Скрит текст:
Уф, продължават да падат на тази писта. Sad Току-що падна трета състезателка и лежи на пистата - много лошо падане, пристигнаха медици. Втората, която падна успя да стане. Вече се чудя дали да продължавам да гледам. Sad

Уф, скрих го това. Айде нещо по-весело.

При нас тече зимен фестивал на светлината. Целият център е осеян от разни прожектори и светлинки. Няколко  снимки:

А тук знаменитата ни църква в различни цветове:

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 14:17 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт