Мамник - Тема № 3 🪶

• 6 081
  • 215
  •   5
Отговори
# 165
Продуктовото позициониране в епизода вчера беше дразнещо . Особенно на лекарството и хляб " Милена " , добре де  знаем че си правят реклами, но да е за не повече от  няколко секунди , а те чак минути и добро фокосиране на камерата да се види точно какво е , наистина вчера беше като рекламен блок.
Очаквах кренвиршите и ракията на Камен също да са маркови.

И как заточиха Емил в една празна, селска къща. На лекар да не разчита. Храна щели да му носят.
Е за такова чудо не бях чувала да се е случвало по ковидно време.

# 166
Назад писах и аз, че ние с мъжа ми много харесваме музиката на Петър Дундаков. Сериалът също ни харесва. Не е правен такъв жанр сериал досега в България, та няма как да са на върха. Но се справят прилично по мое мнение. Добре представят и историята, предвид как в книгата сюжет и фабула се разминават..

Божана - В очите й видях уплаха като си тръгна от гробището. После като мина малко време отново водена от емпатия се върна за Лазар. Естествено и отношението на Айрън към плътеника добавя бели точки  и тя решава да се довери на Лазар. Божана иска да скрие истината за него. Може би за да го предпази. Ако Митко разкаже на Почекаин, какво ли може да се случи... Сближават се с Лазар все повече, появават се чувства. Сутринта дори го покани да отидат заедно при дървосекачите. За мина "Злата" сега ще рови тя.

Лазар - все още нищо не си спомня за произхода си. Местността я познава, спомня си някои неща. Може би е време да обиколят Вракола и да намерят къщата му, за да си спомни още неща. Нещо му присветна, когато бяха двамата с Божана на завоя между двете канари и когато тя му каза, че нататък има само стара вишка..

Митко - навсякъде с тоя тракер. Иска да намери кучетата, ама няма късмет. Според мен харесва Божана (анализирам от пияния разговор в епизода). Ама пред пещерата при звука яко се спече. Хвана го страх и реши да се прибира. Явно осъзна, че кучетата няма защо да влизат в пещера. Не му се говори пред Божана и Лазар, защото ще го помислят за страхливко и вкъщи  си пийна, че му дойде вповече.

Почекаин - харесва ми как са развили образа му в сериала.. На него му се обади по телефона козарят Чернев, че му липсват кози (явно ще вкарат историята с Христо Чернев скоро). Почекаин си пада по Божана, ако съдя по разговора им с Митко.

Емил - и при неговия герой има развитие. Вече говори със снаха си, постоянно мисли за Делян. И иска да намери отговори..Предишните епизоди ровеше за Анита, сега иска да разбере за бай Венци. И е на прав път, че на бай Венци му се е случило нещо като малък.

Сериите са 12. Книгата съдържа 11 глави, като развръзката с чудовището е в 10. Т.е. в 12 епизод ще съберат всичко от 10 и 11 глава предполагам. Затова толкова тромаво вървяха досега епизодите. Сценарист на първите 4 епизода е Васил Попов. Може би трябваше да съберат историята в 8-10 епизода. Или като правят 12, поне всички сюжетни линии да включат, а не да опростяват.

!!!Спойлер!!!!: Спойлер!!!!
Скрит текст:
Дяволо,  
мисля, че епизодът със сблъсъка няма да го има в сериала. Колата на Божана пада в дере и има доста екшън, та мисля, че сцената няма да я включат.
Това перо, дето гледа Божана, е от мястото, на което се намира вишката и на което намират повърнатите кучета от Мамника.

# 167
  • Пловдив
А, то много знаем как е било по селцата...

# 168
  • В полите на Пирин планина
Когато Митко "гонеше" кучетата, така и не стана ясно защо надникна в пещерата и се врътна. Поне можеха да загатнат за наличието на нещо си там, а то "троп-троп", дето не се разбра от саундтрака ли е, що ли е...

# 169
  • София
Току що изгледах епизода, не съм ви прочела още, но не мога да не кажа, че артистът, който играе Почекаин е страхотен. Връщах си сцени, защото ме впечатляваше образът му. Май той ще бъде откритието на този сериал и ще вземе приза за най-добра роля пред кучето Simple Smile
За съжаление обаче Лазар ми е все по-блудкав, мек и антипатичен. Така се надявах поне да се подстриже, но уви.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 15:56 от Ahoney

# 170
Продуктовото позициониране в епизода вчера беше дразнещо . Особенно на лекарството и хляб " Милена " , добре де  знаем че си правят реклами, но да е за не повече от  няколко секунди , а те чак минути и добро фокосиране на камерата да се види точно какво е , наистина вчера беше като рекламен блок.
Очаквах кренвиршите и ракията на Камен също да са маркови.

И как заточиха Емил в една празна, селска къща. На лекар да не разчита. Храна щели да му носят.
Е за такова чудо не бях чувала да се е случвало по ковидно време.
И на Божана виното доста добра реклама направиха . Във Вина мога да го приема , но във Мамник беше не на място според мен.

# 171
Току що изгледах епизода, не съм ви прочела още, но не мога да не кажа, че артистът, който играе Почекаин е страхотен. Връщах си сцени, защото ме впечатляваше образът му. Май той ще бъде откритието на този сериал и ще вземе приза за най-добра роля пред кучето Simple Smile
За съжаление обаче Лазар ми е все по-блудкав, мек и антипатичен. Така се надявах поне да се подстриже, но уви.
Като излезе Лазар от къщата, прясно избръснат и с пуснати развяти коси, досущ като госпожица. Много женствен ми беше в тая сцена.

# 172
Като излезе Лазар от къщата, прясно избръснат и с пуснати развяти коси, досущ като госпожица. Много женствен ми беше в тая сцена.
С брадата и вързаната коса беше по добре . Хубав мъж е според мен .

# 173
Лазар е хубавец, но без брада не ме кефи. Но аз пък харесвам мъже с бради хахах Висок, строен, симпатяга. Има много хубав глас актьора. От всички само той и Владо Пенев ми доставя удоволствие да ги слушам как говорят. Абе има мегдан да се развива момчета в киното. Обаче всеки път не мога да не се възмутя от истинското му име... направо са се изгаврили с него. Както се казва, добре че е хубав...

# 174
Само на мен явно ми харесва Митака да таи чувства към Божана. Но така е доста по-реалистично. И тримата съученици отдавна са зрели хора  Нормалното за село е и двамата с Камен вече да имат булки и дребни дечиня,  хайде Камен е присмехулник и не много приятен, но Митака е и с добър и лек характер. Има хубава къща, а е толкова самотен. Защо - защото не може да прежали Божанка и да насочи интереса си към друга жена.

Харесва ми също и отдалечаването от книгата, ако бяха включили тия неща, които сега ги няма, сериалът нямаше на нищо да прилича, щеше да е претрупан. Сега историята върви доста праволинейно. В книгата много рано въвеждат добичето и всъщност съспенса е защо и как е там, а не кой убива. Тук ми харесва повече.

# 175
Митака къде да я намери тази жена в селото, то хора няма. А и с това пиене... състарен и подпухнал, идеален образ, без да искам да обиждам актьора. Той е глътка свеж въздух в каста.

# 176
Хубав мъж е Лазар, въпреки че не е точно мой тип, но нямам забележки за вида му. Мисля, че и актьорът добре се справя с това да вкара топлина и благост в образа, дори и само с присъствието си. Оообаче виждам, че някои хора не разбират какво Камен говори, а аз хич не разбирам Лазар. Айде, в първите епизоди с лимитирани реплики разбирах опитите на актьора за стар български, но в последните два епизода, където ролята му се разшири, тотално забивам на всичките негови сцени, където казва повече от едно изречение. Актьорът явно се старае, защото се опитва да говори по-бързо, че да звучи по-естествено този стар български, а не като че ли му е чужд в устата, но неговите реплики буквално се напъвам да ги разбера и си нагаждам какво казва според една от петте думи, която чувам ясно.

# 177
Ми да кой ще го вземе Митака той е алкохолик?
Виж екранния Камен го вземам, само да не ми говори на диалект, въпреки, че и аз съм от този край и разбирам, и говоря този диалект.

# 178
Има някаква харизма Ръсин . Не е голям красавец тип модел , но има нещо в него което да те привлече . Обаче не му разбирам какво говори това ме дразни в него . Вчера обаче се смях как нарече Лазар " Антилопа " . 😅 Не знам дали не си ги имповизира , но са точно на място неговите лафове.

# 179
То в тази Вракола явно няма друга млада жена, освен Божана. Анита пък я убиха. Кого да харесат Митко и Камен?

Общи условия

Активация на акаунт