Хайде на театър- №19 🎭

• 2 833
  • 74
  •   5
Отговори
# 60
За Хеда Габлер още в самото начало се казва, че ще се самоубие, тоест няма изненадващо развитие.
Повече на пиеси от Ибсен мисля да не ходя. Не го разбирам и съответно не мога да го харесам.
Гледала съм и други скандинавски пиеси, все някакви презадоволени хора представят, които са нещастни. Аз не мога да разбера от какво им е тъгата?
На Ибсен съм гледала " Обществен враг" , на МГТ ЗАд канала и много ми хареса. Даже бях изненадана от сюжета , не че съм толкова запозната с творчеството на автора. Но определено бих препоръчала постановката. А и независимо от сюжета, режисьорските решения са водещи, като че ли , в театъра за това как ще въздейства историята.
А тъгата, тревожността,  депресията са следствие на вътрешни конфликти и особености на личността, не толкова на задоволеност или не.

# 61
Снощи гледах „Хамлет“ в ТБА. Хареса ми много повече от очакваното! Отидох с голяма доза скептицизъм към Ясен Атанасов, но признавам – за първи път ме изненада положително, справи се доста прилично с ролята.

Имаше някои по-модернистични решения, които на мен ми стояха малко като „кръпки“ на общия фон, но разбирам защо са там – търсен ефект за таргет аудиторията. Всъщност, точно за тийнейджъри смятам, че постановката е попадение и ще им бъде интересна.

Моята оценка е 4/5. Препоръчвам!

# 62
Всеки път е все една й съща с редки проблясъци.
4/5 за мен.
Гледайте Радина в Разходка с Гогол и ще си промените мнението.
А по повод спойлера, то голям спойлер за такъв тип мрачен сценарий….!?! Тук интересен е не толкова сюжета, колкото режисьорското решение и трансформацията на играта на актьорите.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 12:11 от saffron

# 63
  • Sofia
Тук интересен е не толкова сюжета, колкото режисьорското решение и трансформацията на играта на актьорите.

И психологията на взаимоотношенията за мен беше много интересна. Като цяло, който не е гледал, ще се изненада и ще му бъде интересно, според мен, независимо от спойлера (който не е толкова важен в случая и беше предизвестен).

# 64
За "Хеда Габлер" дори от самия постер става явно, че ще се самоубива. Както са написали горе - това изобщо не е важно, а всичко преди това действие. Пиесите на Ибсен са такива. Цялата тази сложност на взаимотношенията е интересната част.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 18:14 от buldoka1

# 65
  • Sofia
Днес в 19ч съм на Когато гръм удари, как ехото заглъхва и ми остава един свободен билет, ако някой се интересува нека ми пише.

# 66
Снощи гледах „Хамлет“ в ТБА. Хареса ми много повече от очакваното! Отидох с голяма доза скептицизъм към Ясен Атанасов, но признавам – за първи път ме изненада положително, справи се доста прилично с ролята.

Имаше някои по-модернистични решения, които на мен ми стояха малко като „кръпки“ на общия фон, но разбирам защо са там – търсен ефект за таргет аудиторията. Всъщност, точно за тийнейджъри смятам, че постановката е попадение и ще им бъде интересна.

И аз се чудих дали да заведа моят тийн (16год) на "Хамлет"... В по-стари теми четох, че имало някакви по-така сцени... Но може и да взема билети.

# 67
Моят син ходи с приятелката си и приятел на "Хамлет" и им хареса. А снощи одобриха "Те бяха десет" във Възраждане. Бях им предвидила за тази вечер "Когато гръм удари..", но отказаха и малко се зарадвах, защото аз съм гледала преди много години постановката и сега ще ми е интересен този прочит, с тези артисти.

Иначе за "Хеда Габлер" наистина не е съвсем същински спойлерът, защото информацията присъства в анотацията, но съм съгласна, че все пак е добре да се скрие тук. Някои си купуват билети на друг принцип, без предварителна подготовка или пък просто на сляпо, по препоръка.. Аз очаквах повече от Радина, иначе постановката много ми хареса най-вече заради новаторството с външните сцени!

Харесах от последните гледани и "Слон в стаята", но сякаш също очаквах малко повече от Стефка Янорова, но може да не й е бил ден. В "Театър, любов моя" малко преди това я усетих повече!

Първенството за годината от изгледанете все още държи - "Представление и наказание"!!!

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 22:43 от Moderator3

# 68
Каква е тази тема с класацията?

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 22:44 от Moderator3

# 69
Скрит текст:

И аз се чудих дали да заведа моят тийн (16год) на "Хамлет"... В по-стари теми четох, че имало някакви по-така сцени... Но може и да взема билети.

Спокойно го заведи. Няма нищо смущаващо – само една целувка между Офелия и Хамлет. Разбира се, темите за лудост, изневяра, самоубийство и смърт присъстват, но тях ги има в самото произведение и са част от учебния материал. Няма излишни провокации, което е типично за Стоян Радев. Аз дори съжалявам, че не взех моя осмокласник, но той уж ще ходи организирано с учителката им по БЕЛ.

# 70
фрох, заповядай темата за Гласуване за театрална постановка на 2025 г.
П.П. При цитиране е добре да се махне излишното, че стават т.нар. "чаршафи".

П.П.2 Бих сложила на 1 стр. и темата за гласуването.

# 71
  • Sofia
Доволна и от втората постановка за тази седмица, "Когато гръм удари, как ехото заглъхва". За човешките взаимоотношения, много мисли поражда, чудесна игра.

Сега трябва да набележа някоя комедия, понеже не мога да помъкна любимия на трета драма Simple Smile

# 72
Тази вечер гледах " Калигула", блестящ беше Деян Донков, за него са писани такива роли за луди тирани. Той си е такъв и в живота. Просто играе себе си.
Пиесата не бих казала, че я препоръчвам, освен на изявени театрали, на любители на традиционния театър може би няма да се хареса.
Философска е, за липсата на граници и за липсата на радост от живота, когато няма кой да ти постави граници.

# 73
Гледахме “Молба за Напускане”, но не бих казала, че съм очарована. Не разбира се и да си тръгнеш от постановката, но хуморът е като от комиците.  Може би и комедиите да не са моите постановки защото до момента не съм гледала някоя, която като цяло да ми допадне. Харесвам постановки, които да ги мисля дни след това…

# 74
Комедиите за мен винаги са леко тъпи. И все пак "Ако ало" ми е много любима! Както и филмът.

Общи условия

Активация на акаунт