Процесът срещу Мариус Борг Хьойби

• 4 569
  • 101
  •   4
Отговори
# 90
Но страните от бенелюкс са също монарх, жена му и престолонаследницата. 3ма. Реално така са всички монархии без англичаните.

лично за мен няма никакъв шанс Сверре Магнус да бъде работещ роял. Сигурно ще го запратят някъде в друг континент, за да има някаква нормалност момчето.

# 91
Той вече имаше няколко ангажимента, затова си мисля, че може да го направят работещ роял. За него уж план беше да си живее нормален живот с неговия бизнес за снимки и видео продукции.
Явно това го вълнува, това завърши в гимназията като специализация. Той поне завърши нормална гимназия - Мариус едва го избутаха в частна платена ''гимназия''.

# 92
  • София
Няма такова нещо като кофти гени що се касае до Мариус. "Кофти" гени може да се употреби за човек, обременен с генетично предавани заболявания. Но не и когато става въпрос за възпитание, семейна среда и поведение. Ако родителите си бяха свършили работата, бих им съчувствала. Защото понякога се случва така, че и при най-прекрасната семейна среда, децата тръгват по лош път. Тук направо си имаме семейна компания за смъркане и купони с алкохол.

# 93
Кофти гени има и когато родителите ти са злоупотребявали с алкохол и наркотици преди да бъдеш заченат.
Доказано е, че наркотиците и алкохола влияят на генетичния материал, така че Мариус е обременен и от двамата си родители.

В случая на Мариус единственото ясно и сигурно е, че върви бодро по стъпките на баща си и майка си. Биологичния баща. И като него ще влезе в затвора (ако има справедливост за жертвите му).

# 94
Fenris, ако му се размине норвежката съдебна система ще се изложи на международно ниво и вероятно би предизвикал прецедент.
Аз също не вярвам да си излежи максималното наказание и ще го измъкнат със сигурност по-рано, но съвсем да не лежи в затвора се надявам да е в сферата на невероятното.

# 95
  • Варна
Мама ще припка всеки ден на свиждане, удобно забравила, че е болна. Ще му осигури привилегии дори зад решетките и ще опъва чадъри над златния до безкрай. Разбира се, ще направи и невъзможното да го измъкне по-рано, а безгръбначния престолонаследник ще ѝ играе по свирката без да гъкне.

# 96
Това е лошото, че ще го пуснат много предсрочно за ''добро поведение'' или ще му намерят друг начин как да измъкне справедливо седене в затвора като вместо него го запишат на някакъв рехабилитационен курс или друго.

Тук често като се дава присъда и дават минимално време, тоест кога за пръв път ще можеш да кандидатстваш за предсрочно пускане. Например 10 години с минимално време 2 години и тогава на практика можеш да си свободен човек след 2 години. Може би зависи какъв вид престъпления. За домашно насилие и изнасилване не знам дали ще има такава опция.
Но не се съмнявам, че мама и пастрока ще направят каквото могат да дръпнат едни конци да му се размине максимално леко.

Но за жертвите се надявам той да получи справедлива присъда така, че те да усетят, че има справедливост на този свят.

# 97
Този ако го вкарат дори за месец в затвора, свършен е, няма да изтърпи това, че е затворен и не може да прави каквото иска. Има такъв тип хора, не търпят дори за ден нещо, което не искат. Въпреки че е следствен, казано е да не доближава жертвите, той пак го прави, защото не може да се спре. Така ще е и в затвора. А там може и да се прояви така, че все да удължава присъдата. Само навън, под закрилата на КС може да оцелее, но тронът им не е сигурно дали ще оцелее. Ако са умни ще се откажат, но ще запазят добрите си връзки, така че да могат максимално да го опазват от закона. Може би момчето Свере Магнус ще е подходящ крал, за да може семейството да опази монархията и привилегированото място в обществото. Едва ли ще стигнат до такова решение обаче....прекалено са нагли и самодоволни.

# 98
Аз също не вярвам, че Мариус ще лежи максимално...
Със сигурност мама ще успее да го измъкне по-рано. Или ще го разболеят много сериозно, или ще намерят някакъв лек режим.

# 99
От всички (Метте-Марит, Хокон, Ингри Александра и Сверре Магнус) само последния засега е с безупречно реноме.

Мариус сега е 4 седмици под арест заради последната изцепка от предишната неделя със заплахата за нож и нарушаването на забраната за контакт.

Знаете ли какво забелязах. Мисля, че журналистите направиха грешка и показаха в някои кадри от съдебната зала жертвата от Фрогнер, с която започна всичко. Тази, която Дейли Мейл разкри, че се казва Ребека.
Мисля, че тя седеше зад прокурора и най-близо до съдиите. На някои кадри се вижда. Много прилича на тази Ребека, на която имаше снимки от социалните медии.
Беше облечена в черно, много силно гримирана с подчертани скули, руса коса на стегната опашка отзад и гледаше много тъжно в посока Мариус.
Знаеше се, че 3 от жертвите присъстват и седят на столовете зад прокурора, само една не седеше там.
Може и да греша, разбира се. Може и да не е тя, а друга от жертвите. Но поне много приличаше на нея.

Ето Инстаграм профила й

Цялото й име е Rebecca Helberg Arntsen, гледам, че и испанското Hola имат статии за нея.

# 100
Мама ще припка всеки ден на свиждане, удобно забравила, че е болна. Ще му осигури привилегии дори зад решетките и ще опъва чадъри над златния до безкрай. Разбира се, ще направи и невъзможното да го измъкне по-рано, а безгръбначния престолонаследник ще ѝ играе по свирката без да гъкне.

И аз мисля, че мама и тате ще направят всичко по силите си да осигурят максимален комфорт на глезеното момченце в затвора. Съмнявам се да лежи при същите условия, както останалите затворници. Досега видяхме колко нагли и самозабравили се са престолонаследника и Мете Марит и че са готови да газят и закони и хора, за да защитят Мариус. Показателно беше и скорошното изказване на Хокон, от което става ясно, че никак не го интересуват жертвите на сина му, заявяващ без срам единствено, че за него е важно да се грижи за децата и жена си и подчертаващ, че подкрепя Мариус. Недопустимо изказване за един престолонаследник. 

Възрастните крал и кралица са се провалили жестоко във възпитанието на децата си, изобщо не са успяли да възпитат в сина си някакво чувство за дълг, чест и отговорност. Изглежда изобщо не са го научили, пък и за толкова години и той не е проумял, че ролята му върви не само с привилегии, но и със задължения и отговорности.

# 101
Как да го проумее като чадърите, които майка му опъва цял живот над него са го предпазили от дъжда на отговорността?

Ти знаеш ли аз кой съм е била дежурната му фраза. Пропилян живот. А с такива възможности колко много щеше да постигне.
Това е да изтеглиш 6 от тотото и да хвърлиш парите на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт