Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 995
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Преговарям отново 28.01 трансфер, ЧХГ 7ми ден 42, 9ти ден 126, 12 ден 575, 14 ден 1713. Лекаря ме извика на 16 ти ден, но се видя само сак. Чета в интернет, че е нормално да е само сак все още, но лекаря изглеждаше малко обезпокоен, каза да отида отново след 4 дни. Притеснявам се да не е кухо яйце, може ли с такова високо покачване на ЧХГ да не е истинска бременност? Също имам лек дискомфорт, като преди цикъл. Леки спазми ниско в корема.

# 136
Има време, ще се появи ❤️🙏

# 137
Нормално е да е само сак, да. Но за съжаление и покачването не е гаранция за нищо. Добър знак е, разбира се, но най-голямо успокоение ще дойде като видите ембрион. Стискаме палци!

# 138
Аз като човек, преживял 2 кухи яйца мога да потвърдя, че ЧХГ се покачваше правилно (но по-скоро се усвояваше, не повече) и двата пъти. Но не мисля, че това е вашия случай - вашето расте доста стремглаво, точно както с успешната ми бременност Simple Smile така че имайте търпение, сигурна съм, че на следващия преглед, ще видите минимум жълтъчно мехурче Simple Smile

Аз от днес мога да се запиша официално след шестия ми трансфер Simple Smile Върнаха ми две пет-дневни прекрасничета, на фотопротокола изглеждат точно както сина ми на ден 5 🥹🥹🥹
Ембриоложката каза, че това са ни най-хубавите ембриони до сега, не искам да се навивам предварително, но се надявам да е права 🙏
Голмото чакане започва… най-“силната” ми част 😀

# 139
Здравейте, при кафяво зацапване в 6 седмица трябва ли да се спре фраксипарин/ клексан?

# 140
По-скоро говорете с доктора си. Аз не го спрях и при ярко прокървяване, защото съм рисков фактор. Включихме просто доста прогестерон.

# 141
  • Sofia
На 2ра страница в темата обсъждахме този въпрос. Според мен се обадете при първа възможност в болницата да попитате. Ако сте с рисков фактор, вероятно не е оптимално решение спирането му, но най-добре се консултирайте. Като цяло от Надежда, това което ми дадоха след трансфера пише при зацапване да се спре, но не бих без консултация ако имах тромбофилия.

# 142
Точно така, зависи дали е изписано за красота или за тромбофилия. Консултирайте се.

# 143
Не, не е за красота, имам мутации- хетерозигот при PAI и хомозигот при АСЕ

quote author=Semirra link=topic=1852575.msg50822155#msg50822155 date=1771101761]
Точно така, зависи дали е изписано за красота или за тромбофилия. Консултирайте се.
[/quote]

# 144
Чуйте се с доктора. На мен като беше изписано заради фактор (хетерозигот 5 - лайден), не съм имала инструкции да го спирам при кървене. Веднага отидох на доктор, първо спешен, после моя и никой не каза да го спра. Просто включихме мускулни инжекции прогестан.

# 145
Доктора каза да го спра, минаха 4 дни вече и не е спряло кафявото зацапване и се притеснявам ако се проточи времето без фраксипарин

# 146
Не знам, не мога да се изкажа, не разбирам от твоите мутации. Питай и в групата за тромбофилия и направи една консултация с хематолог, ако не си. Кондева отговаря онлайн до ден в хийли.

# 147
Изследванията ни ги назначи проф. Михайлова и ги пуснахме(за мен и мъжа ми) в Александровска. Около 50 евро беше за мъжа ми за определяне на C1/C2. Моят kir беше заедно с други имунологични изследвания и не мога да кажа с точност, но сигурно около 100 евро поне.
Предстои преглед при нея, за да ми изпише терапия.
Ави_  д-р Михайлова каква терапия ще ви даде за кир профила? На мен също ми го е препоръчала при неуспешен трансфер и сега трябва да видя къде да го изледвам , вие къде го пуснахте и колко е цената?
Ние сме с 2 неуспешни трансфера 1 свеж и 1 зет на 2 ембриона с качеството 4АБ и 3АБ
Нямаме правен Пид и не мисля и да правиме , тъй като ембрионите са замразени вече и ме е страх. Имам правени биопсии импо + и имунологична имах терапия от д-р Михайлова след направени и някои кръвни имунологични

Последна редакция: нд, 15 фев 2026, 12:35 от Avi_

# 148
Доктора каза да го спра, минаха 4 дни вече и не е спряло кафявото зацапване и се притеснявам ако се проточи времето без фраксипарин

Моя приятелка беше в подобна ситуация и понеже в началото беше при двама лекаря единият и казваше да го спре, другия да го продължи. Съответно тя си записа час при Тончев, който и каза никакво спиране, евентуално се спира аспирин протект при прокървяване, иначе фраксипарин/клексан се продължава. Нейните мутации бяха сходни, но всеки случай е индивидуален. За твое успокоение най-добре посети хематолог.

# 149
Момичета, аз докато си чакам датата за теста се разрових из разни статии за ембриони, грейдване и т.н. На вас дават ли ви фотопротоколи, грейдват ли върнатите/замразените ембриони, с какво качество ембриони имате опит

Общи условия

Активация на акаунт