Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 28 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Е, това да е читав генетично ембриона определено има от отношение за имплантация, кухи яйца, ранни аборти. Аз първо там търсих проблема. По мои впечатления най-важен е ембрионът, разбира се и средата, но по-често проблемът е от ембриона.

# 181
Първоначално беше ниска морфология 2% и намален общ брой - средно около 30млн ги докарвахме в различните СГ. Подвижността е добра 50-70%. Всеки лекар казваше, че с такава СГ и естествено забременяват и то си е така. Като сменихме клиниката, на новото място ни пуснаха най-разширената СГ- ДНК фрагментации и оксидативен стрес. Е, оказахме се с 30% фрагментации и 3 пъти над нормата стрес. Предишните репродуктивни не ги смятаха за важни тези показатели и не ни назначиха такава СГ..
Досега ММ беше пил само витамини, но след този резултат му изписаха големи дози антиоксиданти - 3 вида. Не сме правили нова СГ след това да видим дали има подобрение, директно действахме след 3 месеца.
Наистина е факт, че и при двете стимулации имахме сходен резултат откъм ембриони: първата - 11 годни Я, 8 оплодени, 5 ембриона; втората-10 годни, 9 оплодени и 6 ембриона.
Не мога да съм сигурна естествено, че това е бил проблема и че първите са били некачествени, но друга логична причина не успях да открия за себе си.

# 182
Здравейте,бъдещи мами!Нова съм тук.Причината да прибегнем до ин витро процедура е тубарен фактор и по-точно отстраняването и на двете ми тръби миналата година. Стимулацията и пункцията минаха преди няколко месеца и по желание на мен и партньора ми и лични причини осъществихме ЗЕТ на 5 дневен ембрион на 18.02.26 . Подготовката за ЗЕТ беше с естрофем 3х1табл преднизолон кортико 5мг и витамини за бременни , като 5 дни преди трансфера и лигавица 9мм започнах и Утрогестан 3х3 2 вагинално и една през устата.Същия ден ми бе влят и Интралипид и Имуновинин.Трансферираха ми 1 ембрионче тъй като ми е първи опит и съм на 25 години .В деня на трансфера прогестеронът ми бе 98.56 nmol/l или в друга мерна единица 30.4nh/ml .Днес 5 ти ден от трансфера изпитвах цял предиобед зверско гадене до степен на световъртеж и невъзможност да стоя права както и студени вълни и леко втрисане без да имам температура.Вчера имах много силни болки в кръста и главата , които отшумяха.Кръвен тест ще правя чак на 14 ден от трансфера тъй като на първи и седми ден от трансфера поставям Овитерел . Не бих искала да си търся симптоми на бременност толкова рано, тъй като знам че може да се дължат на лекарствата, а и за сега съумявам да не мисля толкова и да разсейвам вниманието си .Моля споделете ми някоя чувствала ми се е по подобен начин. Както и имам ли шанс при трансфер само на едно ембрионче за успех.Благодаря предварително! Simple Smile Усмихнат ден от мен.

# 183
  • Sofia
sunshineee2610, пожелавам ти да имаш успех от първия път, естествено, че имаш шанс. Относно симптомите, всичко е абсолютно индивидуално. Не се вглеждай твърде много, а и моят съвет е да си направиш направо кръвен тест, когато са ти казали докторите. Уринарните тестове често подвеждат, ранните кръвни също могат да подведат или да разтроят ситуацията. Важното е да си спокойна и с положително настроени мисли. Още си достатъчно млада, за да осъществиш своята мечта за бебче.
Успех и не се притеснявай, тук ще намериш подкрепа

# 184
Съншайн2610, на мен ми звучи по-скоро като мигрена това. Имай предвид, че ако имаш такава или има предпоставки от лекарствата и хормоните тя може да се засили. Другото, което може да провериш е кръвна захар и/или кръвно налягане, т.е. може да са били ниски. Овитрела е ЧХГ и щом го слагаш по-добре си изчакай датата за теста, иначе ще ти даде фалшив резултат. Задължително кажи на доктора ти за тези симптоми. По принцип не са нормални за бременност, дори и за тези лекарства ( от прогестерона може да е има гадене и миризми, но чак такова). На мен ми приличат точно на мигрена, която се е обострила.

# 185
Успех, sunshineee2610!

А каква е причината да се изписва ЧХГ инжекция при трансфер и след това? Само един трансфер съм имала, но не са ми предлагали, и ми е интересно.

# 186
Sunshineeee, не искам да те надъхвам излишно, но аз на 6ти ден след трансфера имах цял ден много силно главоболие (такова все едно съм изпила 1 бутилка вино предната вечер) и до обяд гадене. Отбелязвам, че мен глава ме боли веднъж на 2 години и то е при някакво претоварване, а в случая си бях в болничен и си почивах. Това и нощното изпотяване ми бяха единствените по-различни “симптоми”. При неуспешните трансфери не съм била така.
Стискам палци и при теб да е за добро!🍀

# 187
На 6-ти ден след трансфер на 2 бр.петдневни-ЧХГ-0,10… има ли смисъл нещо да се промени или не?

# 188
Аз мисля, че е рано, трудно е да се каже.

# 189
Аз мисля, че е рано, трудно е да се каже.
Може ли да ми обясните защо според вас е рано,понеже не съм много наясно с тези неща…ще ви бъда благодарна!!!

# 190
Какво се случва след трансфер на пети ден?

Ден след ЕТ — Развитие на ембриона:
Ден 1: Обвивката на бластоциста започва да се пука.
Ден 2: Бластоцистът продължава да се освобождава от обвивката си и
започва да се закача към маточната стена.
Ден 3: Бластоцистът се закача все по-дълбоко и започва имплантацията.
Ден 4: Имплантацията продължава.
Ден 5: Имплантацията е завършена, клетките, които в последствие ще се превърнат в плацента и фетус вече са започнали да се развиват.
Ден 6: hCG започва да навлиза в кръвта.

Ако ембриона е правен следобед, даже се добавя още един ден, независимо кога е сложен. Така са ми казвали.
Но тук има примери и за ранна имплантация и навлизане на ЧХГ. Така, че не се знае дали е рано или не. Трудно е да се каже, според мен пуснете още едно ЧХГ утре или днес. Ако вече сте в 7-ми ден.

# 191
След втория ми трансфер бях с по две инжекции пролутекс и шест глобули утрогестан на ден. Имах ужасно главоболие, два пъти припадах от болка, виеше ми се свят, прилошаваше ми, разни нормални домашни миризми ми миришеха непоносимо, имаше дни, в които само лежах, толкова ми беше зле. Но уви, чхг беше 0.00. Никаква имплантация! Много от тези симптоми ги създава именно високият прогестерон, а при мен беше 130 nmol/l. Заради всички тези симптоми много бях повярвала, че се е получило и разочарованието беше огромно.
Но Sunshine вярвай, пък каквото сабя покаже! Правиш всичко необходимо! ❤
Sunshineeee, не искам да те надъхвам излишно, но аз на 6ти ден след трансфера имах цял ден много силно главоболие (такова все едно съм изпила 1 бутилка вино предната вечер) и до обяд гадене. Отбелязвам, че мен глава ме боли веднъж на 2 години и то е при някакво претоварване, а в случая си бях в болничен и си почивах. Това и нощното изпотяване ми бяха единствените по-различни “симптоми”. При неуспешните трансфери не съм била така.
Стискам палци и при теб да е за добро!🍀

# 192
Клеопатра, за съжаление е по-вероятно да е неуспех, но има малък шанс още да не се е вдигнало ЧХГ. Тест утре според мен и ако пак е нула, вече е със сигурност отрицателен, чувате се с доктора и спирате лекарствата тогава. 6ти ден е малко рано както казва Мики.

Последна редакция: вт, 24 фев 2026, 10:55 от Semirra

# 193
Благодаря на всички за отговорите.Да и аз го свързах с приема на утрогестан и евентуално високи стойности на прогестерон.Днес няма и следа от симптоми , чувствам се като себе си .

# 194
Здравейте, днес в 6с5д, имах кървене. Дойдох веднага в гинекологичен кабинет и видяхме пулс и ембриона, казаха че е имало леко отлепяне. Приеха ме на болница и казаха да лежа. На някой случвало ли му се е? Много се притеснявам….

Общи условия

Активация на акаунт