Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 28 016
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
С лежане ще се оправи положението. Почивка само. В болницата ще ви помогнат.

# 196
Аз три пъти изкървях в ранна бременност - в 5гс , 6гс и 10 гс . Накрая ме приеха в болница . Нямах отлепване , кървенето беше от плацентата . Вече съм 16 гс и повече не се е появявало .

# 197
Аз май съм с четвърти неуспешен трансфер.
Днес пуснах кръвен тест на ден 6 след трансфера на 5 дневен ембрион с грейд 4АС и е 0.
Честно казано не знам вече какво да пиша, мисля и правя. Не мога още да го осъзная. Нова клиника, нов лекар, нова стимулация, СЕТ и 0.
Не знам каква е причината да не стигаме до здрав ембрион вече толкова време.
И как са ми толкова зле яйцеклетките като 2023г. и 2024г. са ми двете ЕСТЕСТВЕНИ бременности с пулс и всичко, но извънматочни.
Декември 25 бях бременна и края на март беше първата ми стимулация. Как е възможно да ми се скапат яйцеклетките до степен да не мога да направя 1 читав ембрион.. 😭😭😭

За протокола: бях само на 3х2 Утрогестан и Фраксипарин 0,3. Симптомите от тези препарати бяха болезнени гърди и огромен апетит.
Обмислям нещо на напълно естествен цикъл - пункция и трансфер, после последна заповед от фонда и приключвам.
Сякаш така ги виждам нещата, ще видя и доктора какво мисли по въпроса.
Продължавам терапията още ден - два, да пусна официалния тест на 27.2 и ще му пиша.
Знам, че 0 е 0 и няма как да стане чудо, защото вече е чудеса не вярвам, но не мога да му пратя тест от ден 6..

Успех на всички които чакат! Бъдете здрави и благословени 🙏

# 198
Симона, много съжалявам, толкова ми се иска да се изненадаш на 27.02.
Все пак си мисля, че ден 6 е рано.
Много ми се иска да ти кажа да вярваш в чудесата, защото ги има. Може да не е сега, но ще дойде и твоето чудо. Ще го държиш в ръцете си. Вярвай!

# 199
Защо мислиш, че е ембрионът? Да не е от средата? Защо са ходили предишните 2 в тръбите? :/ Елиминирани ли са проблеми в матката като фактор? Дано малкият шанс просто да не се е покачило още ЧХГто да проработи…

# 200
Здравейте момичета,
Записвам се и аз в темата. След 2 години естествени опити и една биохимична бременност, след 1 година инсеминации поради запушена лява тръба, началото на месеца направихме първата стимулация. Имахме 16 Я , 13 зрели и си имаме 3 снежковци.
Започнах вече подготовка за ЗЕТ. Някакви съвети ? Много се тревожа от поредния неуспех, дори ме е страх да се надявам на положителен резулат..

# 201
Ех, Si_mo_na, съжалявам искрено😞 Да не е нещо в матката, наистина. При д-р Калчев ходила ли си да огледа? Имунология беше ли преглеждала? Наистина, може би и ПИД на ембрионите е добре да се направи. Много е тъжно с всички тези неуспешни опити, така че проверете колкото се може повече неща. Има проблем някъде със сигурност и дано се открие! 🙏🍀

Аз май съм с четвърти неуспешен трансфер.
Днес пуснах кръвен тест на ден 6 след трансфера на 5 дневен ембрион с грейд 4АС и е 0.
Честно казано не знам вече какво да пиша, мисля и правя. Не мога още да го осъзная. Нова клиника, нов лекар, нова стимулация, СЕТ и 0.
Не знам каква е причината да не стигаме до здрав ембрион вече толкова време.
И как са ми толкова зле яйцеклетките като 2023г. и 2024г. са ми двете ЕСТЕСТВЕНИ бременности с пулс и всичко, но извънматочни.
Декември 25 бях бременна и края на март беше първата ми стимулация. Как е възможно да ми се скапат яйцеклетките до степен да не мога да направя 1 читав ембрион.. 😭😭😭

За протокола: бях само на 3х2 Утрогестан и Фраксипарин 0,3. Симптомите от тези препарати бяха болезнени гърди и огромен апетит.
Обмислям нещо на напълно естествен цикъл - пункция и трансфер, после последна заповед от фонда и приключвам.
Сякаш така ги виждам нещата, ще видя и доктора какво мисли по въпроса.
Продължавам терапията още ден - два, да пусна официалния тест на 27.2 и ще му пиша.
Знам, че 0 е 0 и няма как да стане чудо, защото вече е чудеса не вярвам, но не мога да му пратя тест от ден 6..

Успех на всички които чакат! Бъдете здрави и благословени 🙏

# 202
Защо мислиш, че е ембрионът? Да не е от средата? Защо са ходили предишните 2 в тръбите? :/ Елиминирани ли са проблеми в матката като фактор? Дано малкият шанс просто да не се е покачило още ЧХГто да проработи…
Заради сраствания в следствие на операции бяха извънматочните. Правихме хистероскопия след втория неуспешен трансфер. Чисто.

Правих и два пъти фертилити тест (веднъж Гарднела и веднъж HHV-6).

Не вярвам, че нещо ще се промени, но продължавам до 26.2 и ще пусна нов тест и спирам тогава лекарствата.
Ще направя среща с ембринолозите, още на 2.3 си записах час и ще видим какво ще кажат и те.
Avi_,

Не сме правили ПИД, защото
1ва стимулация - 0 ембриона на ден 5 (СЕТ на ден 3)
2ра стимулация - 2 ембриона (ден 5 и ден 6) (ЗЕТ И ЗЕТ на ЕЦ)
3та стимулация - 1 ембрион на ден 5 (СЕТ)

Имунологията е ок, хистеро съм правила, но не при Калчев, а на друго място.
Общо взето всичко сме покрили - доктора не ни назначи нищо ново.
Сега ще видим дали ембринолозите имат някакви идеи..

Последна редакция: вт, 24 фев 2026, 23:30 от Si_mo_na

# 203
Симона, хубаво, че сте изчистили маточния проблем. Наистина остава основно ПИД сякаш.

Авокадо, 3 замразени е супер! Дано имаш успех от раз с първия! Имай търпение преди ЗЕТа и виж дали всичко с матката е ок.

Аз като цяло съм фен на ЗЕТ пред СЕТ, тялото си почива, проектът става на 2 фази и може да се обърне хубаво внимание на средата след съсредоточаването върху стигане до ембриони.

# 204
Симона, хубаво, че сте изчистили маточния проблем. Наистина остава основно ПИД сякаш.

Авокадо, 3 замразени е супер! Дано имаш успех от раз с първия! Имай търпение преди ЗЕТа и виж дали всичко с матката е ок.

Аз като цяло съм фен на ЗЕТ пред СЕТ, тялото си почива, проектът става на 2 фази и може да се обърне хубаво внимание на средата след съсредоточаването върху стигане до ембриони.
Много благодаря за отговора ☺
Не съм правила още хистероскопия, защото на всичките цветни снимки не е имало проблем с кухината, но ако имаме неуспех при този първи трансфер ще се насоча към това изследване преди да продължим със следващите трансфери.

# 205
  • Sofia
Подкрепям идеята за ЗЕТ и като цяло водих такива преговори с репродуктивната, че ако имаме само един - задължително да бъде на ЗЕТ върнат. Уви според нея беше добра идея да пробваме и на СЕТ...След 2ри неуспешен такъв, ако стигнем до 3та пункция вече задължително минавам на ЗЕТ. 3ти СЕТ със сигурност не бих правила.
Avocado: желая ви успех при първият опит. Ако не стане вече действайте с имунология, хистеро.

# 206
Аз също след първия неуспешен СЕТ бях решила повече СЕТ да не правя, но викам айде сега, ново място, доверявам се на доктора и нали, каквото сабя покаже. Е, сабята показа..
Честно казано аз правя по много малки фоликули и Я, но този път в действителност Е2 ми беше мноооого висок, ако има значение за СЕТ. Прогестерона беше ок 0,99 аз нямах оплаквания след пункцията (7 фоликула) и така..
Истината е, че единствено при ЗЕТ на ЕЦ с вливка Интралипид имах имплантация, въпреки, че нямам завишени НК клетки и ми го предписаха за хубост..

Много се надявам след срещата с главната ембриноложка да имаме някаква яснота и път.
Аз вярвам, че нашия път е с опити на ЕЦ, заради редовната овулация, добрата лигавицата и стабилни хормони.
Надявам се и докторът да е съгласен с мен и да ме подкрепи в този опит 🙏

# 207
Симона, а какво стана с този ембрион с Интралипид, който е имал имплантация? Ако от толкова трансфери само този ти е бил с имплантация сериозно се насочете към имунология, явно нещо пропускат там. Кога последно са пускани НК клетки, АНА, АНА профил, АФА, КИР профил? Добре е и ПИД да се направи.

# 208
Симона, а какво стана с този ембрион с Интралипид, който е имал имплантация? Ако от толкова трансфери само този ти е бил с имплантация сериозно се насочете към имунология, явно нещо пропускат там. Кога последно са пускани НК клетки, АНА, АНА профил, АФА, КИР профил? Добре е и ПИД да се направи.
Биохимична бременност..
Последно са пускани около февруари март 2025г., когато започнахме първата стимулация. Всичко беше в норма и не сме търсили повече. Ще пуснем актуални изследвания, но аз продължавам да мисля, че проблема е в ембрионите и в частност моите яйцеклетки..
Това е материала, който е дал мъжа ми в дена на пункцията. Доплатихме и за ПИКСИ. С морфология 2,5% и ДНК фрагментация 9% е.

Чудя се, сега като ми дойде, дали мога да занеса менструална тъкан в Геника и да изследваме нещо си.. Да видим какво се случва 🤔🤔🤔 НО какво е това нещо, което да изследвам?

Последна редакция: ср, 25 фев 2026, 00:21 от Si_mo_na

# 209
Момичета днес на 7 ден от трансфера по предписание на доктора изследвах прогестерон - резултат: 17.3 ng/mL .В дена на трансфера прогестеронът беше 30 ng/mL .От клиниката ми казаха да не се притеснявам и не са ми увеличавали дозата на прогестерона, тъй като  доктора ми обясни че целевата стойност на прогестерона 1 седмица след трансфера трябва да е 10-20 ng/mL и високите стойности на прогестерон също не били добре.Но мен лично ме притеснява този спад за 7 дни , не знам има ли значение че в деня на трансфера преди изследването бях взела сутрешната доза утрогестан и него го изследваха 3 часа по-късно , а сега отидох сутринта без прием на терапията.

Общи условия

Активация на акаунт