Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 28 031
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте. Нова съм във форума и пиша за първи път при вас. На 23 февруари ми беше направен трансфер на 2 шестдневни бластоцида ,пуснах кръвен на 6 март и ЧХГ отчете 1407,9 и прогестерон 108 . Не е ли много висок този резултат за 11 ден? Доктора нищо не ми каза,освен да отида след 10 дена на преглед. От клиниката ме поздравиха само за високия резултат.Нямам никакви симптоми освен леко придърпване отвреме на време. Чета ви от доста време и такова ЧХГ не съм засичала и започнах да се притеснявам.  Благодаря! 🙂
При мен на 12 ден беше този резултат

Имам близнаци. Успех и теб, много е вълнуващо!
Много се радвам за вас! Имам едно дете на 7 г. и се борим за още едно,но ако е решил Господ и три ще гледаме! Да сме здрави само ! Дай Боже всяка жена да сбъдне мечтата си!

# 301
Здравейте, аз пиех вода с лимон .
Повръщах си до 37ма седмица, тогава се родиха близнаците ми. До 6ти месец доста интензивно ,след това 1-2 пъти на ден .
При пътуване с кола, даже и за 10 мин в полу-легнало положение,защото не издържах без да повръщам .
Успех Simple Smile
Здравейте момичета, утре влизам в 9-та седмица и от 20 дни положението с гадене и повръщане е ад. Какво ли не пробвам да ям, почти всичко връщам. Притеснявам се да не стигна до дехидратиране. Засега кръвните изследвания са в норма, но не виждам скоро да спре това повръщане. Въпроса ми е има ли някакви електролити или някакви разтвори да мога да взема и да приемам, някой пробвал ли е нещо такова.

# 302
    Здравейте,
    Вчера минах прегледа доктора ми изписа терапия и другия месец да започнем стимулация, не се впечетли и той много от резултата но аз му казах че съм чела че това влияе ако вируса е активен той ми каза че той няма как от това да разбере не ми каза за друго изследване но аз чета и си мисля дали да не поискам и второ мнение ?

][
quote author=Si_mo_na link=topic=1852575.msg50878898#msg50878898 date=1772366026]
На мен ми излезе HHV-6 при изследване на менструална тъкан преди третия трансфер. Три месеца преди това бях правила същото изследване, тогава го нямаше, но пък имаше бактерия в матката.
Доктора изобщо не се впечатли от този HHV-6 , не назначи никакви лечение и /или друго изследване.
Направихме трансфер на ЕЦ малко след това, като единствено ми назначи Интралипид вливка, но тя не беше свързана с херпеса.
Това беше и единственият ми трансфер с имплантация, но завърши с биохимична.
Аз си взех някакви общи укрепващи витамини тогава и продължих да си пия другите добавки, но едва ли съм вдигнала имунитета за две седмици.

След като се преместих при новия лекар го попитах за този херпес и той също не му обърна никакво внимание и изобщо не се впечатли. Явно не е толкова рисковано или и аз не знам. 🤷
[/quote]

# 303
Здравейте,вчера ми дойде цикъла,днес бях при лекаря за подготовка към трансфер
Изписа ми аспирин,витамини и естрофем сутрин и вечер
Обаче забравих да го попитам дали трябва да почна от днес или да стартирам утре
Защото реално сутришна доза естрофем изпуснах

# 304
Ох , момичета пиша за малко кураж .. защото вече го нямам. След ЗЕТ съм на 5 дневен бластоцист. Днес ми е ден 5-ти , като не броя деня на трансфера!
Обаче такава болка изпитвам в корема , като менструална че ми се плаче , отново да ме сполети поредното разочарование. И имам едно воднисто течение , постоянна влага странно е ...пиша , за да си помърморя.
И не знам , не искам да се настройвам от сега за разочарование - докато не видя резултата от кръвния тест.

Някоя , която има успешен трансфер с подобни симптоми ще се радвам за малко кураж 😓

# 305
Аз и с първата и с тази бременност имах такива болки до 7ма седмица. Дори с първата пиех но - шпа. Да не би да си на кринон гел? Аз съм и постоянно си тека.

# 306
Ох , момичета пиша за малко кураж .. защото вече го нямам. След ЗЕТ съм на 5 дневен бластоцист. Днес ми е ден 5-ти , като не броя деня на трансфера!
Обаче такава болка изпитвам в корема , като менструална че ми се плаче , отново да ме сполети поредното разочарование. И имам едно воднисто течение , постоянна влага странно е ...пиша , за да си помърморя.
И не знам , не искам да се настройвам от сега за разочарование - докато не видя резултата от кръвния тест.

Някоя , която има успешен трансфер с подобни симптоми ще се радвам за малко кураж 😓
Ох, съжалявам! Утре вече можеш да пуснеш тест.
Аз имах много силни спазми и болки след СЕТ-а. Бях само на 3х2 Утрогестан и Фраксипарин, но след като се събуждах от болезнено схващане започнах да пия но-шпа.
Не знам дали нямаше общо и със скорошната пункция де..
За съжаление при мен нямаше имплантация и още на ден 6 след трансфера пуснах ЧХГ.
Продължих си до края терапията (още 3 дни) и направих тест и на официалната дата (ден 9).
Не казвам, че при теб ще е така! Дано всичко да бъде наред 🙏
На каква терапия си?

Dincheva.95, не знам какво да Ви посъветвам.
Има как да се разбере дали е активен или не - прави се биопсия до колкото съм чела.

# 307
Утрагестан 3х2
Пролутекс 2х1
Естрофем 3х0.5
Фолиева , евентуално и ношпа си позволих да пия заради болката
Нищо по особено , нямам като терапия.
Теста ще покаже , благодаря все пак 🙂

# 308
Здравейте, момичета! Някой правил ли е TESA в България и ако да - то къде, в коя болница? Ние сме с тежък мъжки фактор, но досега и дума не е ставало за това, което ми е странно. Знам, че в чужбина доста често се прилага и има много добри резултати.

# 309
Ние сме правили в чужбина. Заради ДНК фрагментация. Тоест един вид по наше желание, по принцип се ползва когато няма сперматозоиди в материала. Сравнено с дадения нормално материал същия ден, много по-добре са изглеждали нещата. Имахме успех тогава, беше ни 4ти опит, първи в Турция. Преди това 3 неуспеха в Надежда. Аз мисля, че нивото на ембриологията е от ключово значение, повече отколкото оператора на тесата, защото тя е просто едно пунктиране на тестисите. Но при наличие на какъвто и да е МФ, за мен нивото на ембриологията е ключово и при нас се доказа с резултатите ни в Мемориал сравнени с Надежда. Много повече и по-читави бластоцисти имахме. Мисля, че се дължи на Тесата + на ембриологията най-вече.

# 310
И аз за Турция съм чела, че често се прилага. Ако е удобно Semirra имам няколко въпроса как се случват нещата в Турция. Има ли преводач през цялото време, колко посещения се налагат за стимулация, пункция и трансфер и на СЕТ или на ЗЕТ залагат там?

# 311
Ани, пиши на лично и ще разкажа, да не разводняваме темата.

# 312
Как си днес мило момиче?
Утрагестан 3х2
Пролутекс 2х1
Естрофем 3х0.5
Фолиева , евентуално и ношпа си позволих да пия заради болката
Нищо по особено , нямам като терапия.
Теста ще покаже , благодаря все пак 🙂

# 313
Здравейте, момичета! Някой правил ли е TESA в България и ако да - то къде, в коя болница? Ние сме с тежък мъжки фактор, но досега и дума не е ставало за това, което ми е странно. Знам, че в чужбина доста често се прилага и има много добри резултати.

Ние сме правили в Надежда. Нямахме успех от този опит, а от следващ, където материала беше даден по нормален начин месеци по късно.

# 314
На моя мъж два пъти са му правили TESE преди години, ако в България са почнали да прилагат TESA, ще е супер.

Общи условия

Активация на акаунт