Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 989
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,момичета. Днес ми е шести ден след трансфер на три дневни два ембриона.Нямам абсолютно никакви симптоми.Ама нищо ,абсолютно нищо.Дали е нормално това ?Предния път пак бях без симптоми и беше неуспешен тогава беше на 2 петдневни бластоцита.Много ми е притеснено ,даже днес си направих една тест лентичка да видя дали ще отчете нещо .

# 91
Привет,
Рано е. Виж на първа страница в темата има описано по дни какво се случва. Не се вглеждай във всяко усещане, не търси симптоми. Знам колко е трудно, но единственото, което се иска от нас по време на тези две седмици е да си изпълняваме терапията, да се пазим и да сме много, много търпеливи.
Занимавай се с някакви любими неща, хобита, чети, гледай филми и го приеми като поредното изпитание.
Успех, стискам палци на двете ембриончета!

Здравейте,момичета. Днес ми е шести ден след трансфер на три дневни два ембриона.Нямам абсолютно никакви симптоми.Ама нищо ,абсолютно нищо.Дали е нормално това ?Предния път пак бях без симптоми и беше неуспешен тогава беше на 2 петдневни бластоцита.Много ми е притеснено ,даже днес си направих една тест лентичка да видя дали ще отчете нещо .

# 92
Уринарен 6 дни след трансфер на 3-дневни няма какво да отчете. Симптоми или липсата им не са признак за каквото и да е. Всичко е от терапията. Кръвен най-рано на 9ти ден ще покаже.

# 93
Здравейте, втори ден след трансфер с леки болки, наподобяващи менструални съм. Нямам изписан релаксант като но-шпа, но мога ли на своя глава да взема? Знам,че по принцип се изписва.

# 94
Няма проблем да се вземе при болка. Трансфера, ако е свеж, може да имаш болки от пункцията.

# 95
Момиче имам въпрос през какво време ви карат да правите снимка на тръбите ?
Има ли някакъв срок ?

# 96
  • Sofia
Момиче имам въпрос през какво време ви карат да правите снимка на тръбите ?
Има ли някакъв срок ?
Аз съм правила само една още в началото на нашите опити при репродуктивен, преди инсеминациите. Втора не са ми искали, ама не съм и имала показания за втора, нито симптоматика, че може нещо да се е променило, спрямо 1вият резултат.

# 97
Включвам се с отрицателен резултат от първия ни замразен трансфер на 5 дневен бластоцист с качество 4АБ.Някак си щеше да е много оптимистично и хубаво да стане от първия замразен но уви не , най-вероятно проблема е бил в ембриона защото няма ПИД , а средата на матката и имплантационния прозорец е проверена 🥺🥺🥺
Амииииии…. Продължаваме напред , колкото и да е ужасно трудно и тъжно ще ви кажа момичета , че успяват само тези които се борят! Тези които спрат не успяват.Пътищата и варианти поне в 21 век много…. Само да се запасим с търпение, позитивизъм и сила!

# 98
Съжалявам, Tinkiela! ♡
Горе главата, изстрадай си го и както ти казваш - продължаваш!
Това казва и нашият лекар: Само който се е отказал, той не е успял.
Имате ли още замразени мъничета? Радвам се, че се вдигаш и продължаваш, аз признавам, че за мен е доста трудно и не ми става по-лесно с всяко следващо разочарование.

# 99
Leda ❤❤❤ Знам твоята история и за мен ти си един герой! Щом ти можеш при толкова операции и препядствия значи мога и аз ! Макар при първата пункция от 9 качествени яйцеклетки се оплодиха 6 и накрая както знаете имахме 0 ембриона , някак се събрах и опитахме след 2 месеца отново! Този път бяхме подобрили значително мъжкия фактор и от 10 изкарани яйцеклетки получихме 7 ембриона - 2 върнахме на свеж трансфер на 3 ден , за да се “застраховаме” че ще имам все пак трансфер , останалите 5 замразихме . Само този беше с качество АБ, всички останали 4 са ранни бластоцисти.
Искрено се надявам нашето бебе да е сред тези 4 , като ги размразят да преживеят и да наваксат…Апък то чудеса се случват ,  знам ли…

# 100
Tinkiela,
Съжалявам. И при мен не се получи с ембрион със същата оценка, неизследван,  но при свеж трансфер през януари. Сега решихме да изследваме останалите замразени ембриони, да видим какво е положението, като тайничко се надявам да е имало проблем с ембриончето и затова да не се е получило(преди замразяване изследвахме само 2 със същата оценка, като единият се оказа небалансиран, затова имам такива надежди). Но ще правим тепърва и биопсии, за да сме сигурни, че процесите се случват в добра среда и в точно време.
Дано имате замразени ембриони и би било хубаво да се изследват, ако решите и имате възможност.
Горе главата, аз май преминах първоначалната дупка с разочарование и вътрешно тормозене. Ще стане, явно иска време, смирение и упоритост!

Включвам се с отрицателен резултат от първия ни замразен трансфер на 5 дневен бластоцист с качество 4АБ.Някак си щеше да е много оптимистично и хубаво да стане от първия замразен но уви не , най-вероятно проблема е бил в ембриона защото няма ПИД , а средата на матката и имплантационния прозорец е проверена 🥺🥺🥺
Амииииии…. Продължаваме напред , колкото и да е ужасно трудно и тъжно ще ви кажа момичета , че успяват само тези които се борят! Тези които спрат не успяват.Пътищата и варианти поне в 21 век много…. Само да се запасим с търпение, позитивизъм и сила!

# 101
  • Sofia
Я да ви попитам... Понеже и ние имаме 4 останали и в началото мислехме да не ги изследваме. Чудя се, сега дали е късно, в смисъл дали ще се отрази твърде негативно, ако все пак решим да размразим 1-2 да изследваме и после пак да замразим? Някой въобще правил ли го е това и как се е отразило?

# 102
При размразяване за ПИД и повторно замразяване и пак размразяване има опасност да не преживеят.Затова ние сме решили да ги връщаме без ПИД , Роу на късмет.При следваща пункция ще се замисля за това изследване преди замразяване , но на този етап ще действаме така.
Късмет и на теб Warm с изследваното ембрионче.Стреляйте го като сте проверили и средата на матката ,а ако имате възможност и ERA тест ,тогава успеха ще ви е в голям процент 🤗

# 103
Rouina,

Свършихме тази работа онзи ден, пресен пример. Имахме големи притеснения дали няма да се получи загиване или увреждане, даже ни предупредиха биолозите,  че има шанс да не може да се вземе материал, ако не реагира добре някое ембрионче в развитието си след размразяване. Но решихме да рискуваме с всички и реално мина успешно. Взели са материал от всички и са ги замразили отново, като даже на едното ембрионче му се е качила цифричката с една единица(то беше най-бавно в развитието си).

Tinkiela,
Да, благодаря,  имаме едно сигурно ембрионче и сега ще се подготвям физически и психически за него. Пък за останалите ще чакаме резултати и ще стискаме палци да имаме повече балансирани.

Успех и на вас, момичета!

Я да ви попитам... Понеже и ние имаме 4 останали и в началото мислехме да не ги изследваме. Чудя се, сега дали е късно, в смисъл дали ще се отрази твърде негативно, ако все пак решим да размразим 1-2 да изследваме и после пак да замразим? Някой въобще правил ли го е това и как се е отразило?

# 104
Тинкиела, само да кажа, че са бая неща за проверка и елиминиране за съжаление. Какво сте проверили на матката? Само биопсии ли? Кои? Хистеро има ли? Имунология? ДНК фрагментация на мъжа? Сигурно ги знаеш всичките неща де, но да изброя, ако нещо случайно пропускате. Че и този списък не е пълен със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт