Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Тинкиела, само да кажа, че са бая неща за проверка и елиминиране за съжаление. Какво сте проверили на матката? Само биопсии ли? Кои? Хистеро има ли? Имунология? ДНК фрагментация на мъжа? Сигурно ги знаеш всичките неща де, но да изброя, ако нещо случайно пропускате. Че и този списък не е пълен със сигурност.

Семира правила съм Ендометрио тест - Era, Emma , Alise плюс микробиом.Калчев ми прави диагностична хистеро - нищо не откри.Фрагментацията я правихме на пункцията, при първата беше висока , при втората в норма . Имаме кариотипи като Мм има удължено рамо на една от хромозомите което според проф .Димова е вариант на нормата.Магунска ме е гледала за ендометриоза-нищо и там.НК клетки в норма и всъщност нямаме имунология . Може би да се насоча към някое изследване и в тази посока…

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 18:05 от Tinkiela

# 106
Относно днк фрагментациите - зависи до колко са в норма. В норма се водят до 30 мисля беше, но реално над 15 не е добре положението и след няколко неуспеха, обикновено склоняват да включат обработка на материала. Не зная защо неглижират този фактор, но доста такива истории съм прочела. При нас беше 19 и дума не даваха да става за допълнителна обработка в началото, но практиката показва друго.

# 107
Доста неща сте направили, да. Само въпрос - как сте тествали фрагментация при пункция, защото с този тест се унищожава материала и не може да се ползва за оплождане?

Иначе при нас мисля, че фрагментацията беше решаваща, подкрепям Ванеса.

# 108
Не се изразих правилно- няколко дни преди първата пункция тествахме и беше гранична 17% ( за мен изключително висока ) и после преди втората пункция бяхме решили да направим контрола на лечението което проведохме и беше 4%. За мен също фрагментацията е решаваща -при 17% процента нямахме ембриони.Иначе ползвахме селекция ICSI I MACS.Ние сме с мъжки фактор , макар че вече и възрастовия не ни е малък- аз съм на 38 години а моя мъж ще направи 43.
От друга страна като стоя от двете страни на бариерата на медицината виждам , че това е една спирала която те поглъща и е добре да се запазим до колкото можем.Смятям че всичко за всеки ще се случи в точното време и ще дойде неговото бебе.Доста репродуктивни сглобиха децата си от 8-9 трансфер , някак измежду живота,работата и късмета.Аз се опитах да покрия някакви основни неща все пак с изследванията.🤷🏻♀Не знам вече на какво да отдам значение.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 18:02 от Tinkiela

# 109
Tinkiela, това, че имате 4 снежковци е чудесно! 🙏
Стискаме им палци! Сега мама ще се възстанови и когато лекарите преценят, че е готова, ще върнат още две мъничета на топличко и уютно!
Всяка от нас има тежка история и всяка от нас е преборила много страхове и болка!
Но наскоро прочетох "Дневникът на една инвитро майка" на Катерина Илиева и осъзнах, че това са най-лошо похарчените ми пари... Нищо против жената, но книгата е написана ужасно, почти никаква емоция няма вътре, изреченията се повтарят само за обем. Не ви я препоръчвам.

# 110
Мда, за тази книга говорят, че жената се мъчи да покрие ниша и да вземе пари.

Тинкиела, добре звучат нещата. Въпрос на време и опити. Супер, че имате замразени, това е повече от половината работа. Успех!

# 111
Здравейте, момичета имам казус искам да имам една тръба и в нея имаше течност с лапароскопия се опитаха да я изчистят, друг ми предложи махане и на другата тръба вие сблъсквали ли сте се с нещо подобно ?

# 112
Много ви благодаря момичета за подкрепата!Хубавото на този форум е ,че може да си излееш душата на хора,които наистина те разбират.И да -всеки инвитро цикъл е различно препядствие за всеки.Веднъж нямаш ембриони,веднъж имаш, но трансферите са неуспешни, трябва всички да открием “златната среда” на цикъл с ембрион с успешен трансфер.Всеки следващ опит увеличава процента на успех и аз вярвам , че всеки който се бори ще спечели своята битка по един или друг начин.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 19:04 от Tinkiela

# 113
Tinkiela, съжалявам😞Дано следващият път да е успешен🍀 От моя опит - Имунология проверявали ли сте? Там може да излезе несъвместимост, която възпрепятства имплантирането. Аз бях при проф. Михайлова. На пръв поглед всичко беше ок- кариотип, NK, нo при изследване на kir на мен и мъжа ми излязоха проблемите, които тепърва ще борим. Ние сме с една неуспешна имплантация на ембрион с добро качество. Проверете и това, според мен, както и антифосфолипиден синдром и др. Проф. ще каже какво е необходимо.

Включвам се с отрицателен резултат от първия ни замразен трансфер на 5 дневен бластоцист с качество 4АБ.Някак си щеше да е много оптимистично и хубаво да стане от първия замразен но уви не , най-вероятно проблема е бил в ембриона защото няма ПИД , а средата на матката и имплантационния прозорец е проверена 🥺🥺🥺
Амииииии…. Продължаваме напред , колкото и да е ужасно трудно и тъжно ще ви кажа момичета , че успяват само тези които се борят! Тези които спрат не успяват.Пътищата и варианти поне в 21 век много…. Само да се запасим с търпение, позитивизъм и сила!

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 21:34 от Avi_

# 114
Така е, и в крайна сметка всичко опира до късмет.
През 2021 ми беше първото инвитро, тогава никой нищо не ми беше споменавал дори за хистероскопия, биопсия, имунология и т.н. Имахме един мъжки фактор, даже не бяхме изследвали фрагментация и оксидативен стрес (дори не бях чувала). И хоп - първи трансфер успешен и до край 🙏
От 3 години почти борим второ детенце и тук вече нещата загрубяха, имам 2 аборта и после още 2 неуспешни трансфера и сега се бори всичко. Специално за трансфера в събота правих ХС, и биопсия, и вливка Интралипид, въпреки че при нас проблема си е мъжкия фактор….и все пак направих три застраховки, молейки се този път нещата да се получат.

Забравих да кажа, че и при Калчев съм ходила, и при Михайлова - жената ми предписа лека терапия преди трансфер, който беше напълно отрицателен

# 115
Ави_  д-р Михайлова каква терапия ще ви даде за кир профила? На мен също ми го е препоръчала при неуспешен трансфер и сега трябва да видя къде да го изледвам , вие къде го пуснахте и колко е цената?
Ние сме с 2 неуспешни трансфера 1 свеж и 1 зет на 2 ембриона с качеството 4АБ и 3АБ
Нямаме правен Пид и не мисля и да правиме , тъй като ембрионите са замразени вече и ме е страх. Имам правени биопсии импо + и имунологична имах терапия от д-р Михайлова след направени и някои кръвни имунологични

# 116
Nanii1, аз мога да се включа при нас как протече изследването на кир профил.
Имахме консултация с доц. Михайлова след неуспешен трансфер, тогава тя още правеше онлайн консултации.
Към онзи момент аз имах изследвани два пъти нк клетки, тромбофилия и хромозомен анализ по препоръка на репродуктивния лекар. Двата пъти нк клетки бяха на долна граница, имам 3 мутантни от основните 4 гена за тромбофилия, хромозомно и двамата сме добре.
Доц. Михайлова директно ни пусна и на двамата кир профил - на мен хаплотип, на партньора лиганди. Явно е имала съмнения, щом директно ни каза да пуснем и двамата. Излязохме неблагоприятна комбинация, т.е. моята имунна система отхвърля бащиното ДНК. Аз съм АА хаплотип, мъжът ми е с С1 и С2 лиганди.  
Отделно назначи отново Нк, Th, ana и aha - там нямаше отклонения. Терапията е З@рзио в деня на трансфер и по 0.1 мл отново З@рзио през 4 дни до 12 г.с. при положителен тест.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 12:43 от Leda*

# 117
Благодаря Leda! А имахте ли успех с терапията? Извинявай ако си споделяла и не съм разбрала!

# 118
Здравейте, момичета, като ви чета сте истински герои! Минали сте през толкова много, но целта си заслужава! Днес бях отново на преглед, казаха, че вече няма отлепяне(ако изобщо е имало...) и чухме биещо сърчице, надявам се всичко до края да е наред и ви стискам палци и вие скоро да имате такива новини!

# 119
Sunshine, честито сърчице! Прекрасни новини Heart!

Общи условия

Активация на акаунт