Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 987
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Привет

Искам да попитам какво значи, че ембрионите имат фрагментация и са с ниско качество.. имат ли шанс изобщо

# 76
Би следвало да дадат повече информация за грейда и на кой ден е тази оценка. Не звучи добре, вероятно са с нисък грейд като 2-3BC например. Задължително изискайте допълнително инфо, длъжни са да ви дадат. Такъв тип ембриони имат по-ниска успеваемост, но все пак има успели и с такива.

# 77
На 3ти, но наистина не ми е дадена повече информация..утре ще си я изискам, благодаря!

Би следвало да дадат повече информация за грейда и на кой ден е тази оценка. Не звучи добре, вероятно са с нисък грейд като 2-3BC например. Задължително изискайте допълнително инфо, длъжни са да ви дадат. Такъв тип ембриони имат по-ниска успеваемост, но все пак има успели и с такива.

# 78
А, е то на 3ти е малко раничко. В грейдове май чак на 5ти ден се класифицират. Планът е да се прави свеж трансфер сега или да се чакат до 5ти ден и тогава или да се замразяват (и изследват)?

# 79
  • Sofia
Аз като гледам днес е 3тия ден. Щом не са я викнали за трансфер, евентуално се планира на 5ти ден или направо freeze all, ако има какво и замразен трансфер след това. Още е рано за класифициране.

sugarbaby97, реално повече информация ще получите на 5ти ден за грейдовете. Ако е първи цикъл е възможно да не са идеални резултатите. Няма да се отчайвате, лоши резултати може да има и от лошо проведена стимулация, неправилен тригър и така нататък. И на мен при първият ми цикъл ми казаха, че материала ми като цяло е много лош, ама при по-добре проведена стимулация си направихме 5 ембриона сега.

# 80
Ще ги изследваме и замразяваме. Надявах се да добутат до ден 5...но информацията от ембриолога от днес ме накара малко да се притесня дали изобщо ще оцелеят до тогава. По неговите думи "не са с отлично качество"..
Rouina91 благодаря ти, успокоих се, просто ембриолозиге много внимателно предават информацията явно.. Първи опит ми е и също мисля, че просто стимулацията не беше от най-подходящите за мен. Тялото ми почти не реагира

# 81
  • Sofia
Ще ги изследваме и замразяваме. Надявах се да добутат до ден 5...но информацията от ембриолога от днес ме накара малко да се притесня дали изобщо ще оцелеят до тогава. По неговите думи "не са с отлично качество"..
Rouina91 благодаря ти, успокоих се, просто ембриолозиге много внимателно предават информацията явно.. Първи опит ми е и също мисля, че просто стимулацията не беше от най-подходящите за мен. Тялото ми почти не реагира

Прочетох стари твои постове и от това, което чета стигам до изводите, че проблема е във стимулацията. С колко фоликула стартирахте въобще? Моята 1ва стимулация беше подобна на твоята - 150 единиви Елонва еднократно от ден 5 Пурегон 300 единици и Оргалутран, след това продължихме пак Пурегон 300 единици и след това вкарахме и Мериоферт от по 300 и 375... Резултата ни беше просто плачевен...3 яйцеклетки изкарани и само една от тях годна. Ти си под 30 и според мен можеш съвсем спокойно дори и с нисък резерв да извадиш качествен материал, стига да ти направят по-читава стимулация.

# 82
Същия резултат и при мен...3, от които само 1 зряла, на другия ден и другата беше узряла, та сега те двете се борят. Дано следващия път ни е по-успешен.

# 83
Не отписвайте още опита. Но да, ако е първи, винаги може по-добре при втори. Ще се вземат поуки от първия.

# 84
Има ли някоя от вас с къс цикъл/ранна овулация? И 1 яйчник, който не е отговорил на стимулацията? Успяхте ли и как да прескочите проблема?
При мен цикъла е на 24-5 дни и овулация около 12 ден. На предната стимулация единия яйчник не отговори, предполагам е заради късия цикъл и започване стимулация на ден 3 е късно при мен и най-вероятно вече е имало доминантен фоликул.
Този месец пробвахме  с противозачатъчни преди стимулацията, но я отложихме, защото fsh беше висок- 14, не можаха да видят единия яйчник и мъжа ми тъкмо се беше разболял. Явно няма да стане с противозачатъчни при мен и търся опит.

# 85
...но информацията от ембриолога от днес ме накара малко да се притесня дали изобщо ще оцелеят до тогава. По неговите думи "не са с отлично качество"..
Аз имам един ембрион, за който ембриолозите ми казаха същото, замразен на шести ден, защото тогава стана бластоцист, който е еуплоиден.
Не че това е гаранция, че и при теб ще е така. Мисълта ми е да не бързаш да се отчайваш.

# 86
  • Sofia
Има ли някоя от вас с къс цикъл/ранна овулация? И 1 яйчник, който не е отговорил на стимулацията? Успяхте ли и как да прескочите проблема?
При мен цикъла е на 24-5 дни и овулация около 12 ден. На предната стимулация единия яйчник не отговори, предполагам е заради късия цикъл и започване стимулация на ден 3 е късно при мен и най-вероятно вече е имало доминантен фоликул.
Този месец пробвахме  с противозачатъчни преди стимулацията, но я отложихме, защото fsh беше висок- 14, не можаха да видят единия яйчник и мъжа ми тъкмо се беше разболял. Явно няма да стане с противозачатъчни при мен и търся опит.

Да, при мен беше така на 1вата стимулация по къс протокол. Моят цикъл си е нормален 27-30 дена, най-често около 28-29 стандартното. Обаче съм с високи естрогени и ранен доминантен в началото на цикъла. Ние започнахме на ден 2 от цикъла, но това не му попречи на тоя фоликул да скапе нещата. Като цяло в началото уж и двата работеха до 5ти ден имаше фоликули и в 2та яйчника и на прегледа на ден 5 мисля се установи, че десният е почти празен само с 2 малки фоликула, които до края така и не се раздвижиха. Всичко де що се вади на пункцията тогава беше от левият яйчник само. Имахме и сериозна атрезия и загуба на фоликули през целият процес. Проблема го прескочихме със стимулация по дълъг протокол. Тръгнахме с малко фоликули (5-6) и се бях отчаяла, че пак ще е абсолютна загуба на време, психика и каквото се сетиш и в крайна сметка от 5-6 накрая до пункцията са били стигнали 16 фоликула, като ми извадиха 14 яйцеклетки. Ако не си с отчайващо нисък резерв пробвайте да смените стратегията с дълъг протокол - определено помага при доминантни фоликули.

# 87
Привет,
Знам, че въпроса ми не е точно за тук.. но се чувствам много зле..  Вече имам четири не успешни опита и януари започнахме пети.. ноо излезе бактерия Streptococcus agalactiae 5..разбира се отложихме стимулация. Пих антибиотик и пускахме отново микробиология и днес пак същото и пак отлагаме. Моля ви някой сблъсквал ли се е и кога се е излекувал?

# 88
Здравейте, момичета Simple Smile

Включвам се тук, чакайки събота, когато ще бъде поредния трансфер на 5-дневни ембриони. В понеделник на пункция извадиха 16 яйчица. В момента 12 ембриона се борят да стигнат до 5-ти ден, но сме с тежък МФ и се надявам поне половината да стигнат, и да има поне един хубав, който да ме припознае като мама и да се вкопчи в мен 🙏
Успех на всички дами, стискам палци за всяка една от вас

# 89
Има една тема за микробиология, в която могат да ви дадат добри насоки.

Привет,
Знам, че въпроса ми не е точно за тук.. но се чувствам много зле..  Вече имам четири не успешни опита и януари започнахме пети.. ноо излезе бактерия Streptococcus agalactiae 5..разбира се отложихме стимулация. Пих антибиотик и пускахме отново микробиология и днес пак същото и пак отлагаме. Моля ви някой сблъсквал ли се е и кога се е излекувал?

Общи условия

Активация на акаунт