Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 999
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета! В петък на 13ти направихме трансфер на 5 дневно излюпено ембрионче с направен ПИД. Казаха ми да си пусна ЧХГ на 23ти, но незнам дали ще мога да издържа 10 дни. Кога най рано ви е показвал теста?

# 151
Здравейте, момичета! В петък на 13ти направихме трансфер на 5 дневно излюпено ембрионче с направен ПИД. Казаха ми да си пусна ЧХГ на 23ти, но незнам дали ще мога да издържа 10 дни. Кога най рано ви е показвал теста?

Най-рано съм правила кръвен на 6ти ден и стойността беше 16

# 152
Кръвен тест на 7ми ден на 5-дневни ще покаже.

Относно грейдовете:
В Надежда дават ембриорепорт след края на всеки опит. Взимате го от информация 10тина дни след опита. Не включва снимка. На трансфера ви казват какъв грейд ви връщат.
В Турция също се дава някакъв документ, по-малко подробен и дават много много хубави снимки.

Аз имам неуспехи в България с 4аа, 3бб и 3бс ако не бъркам (в рамките на 2 трансфера). Успех в Турция с 5АА.
3 добри грейда ембриони имах там, 2 са еуплодни, единият е мозайка.
В България не сме правили ПИД.
Възраст - 34г. при опитите в Бг, 35г. в Турция.

# 153
Kalestia,

Конкретно при мен на ембриодоклада, освен че има подробна информация за развитието по дни на всеки ембрион, както и финална оценка преди трансфер/замразяване, има и снимки(не на всички ембриони), но са мънички,  пък и лично на мен не ми говори много снимков материал. Посочено е и кой точно ембрион е върнат. Дори след размразяване и повторно замразяване отново имаме такъв доклад с нови оценки на всяко ембрионче, но снимки няма.
Моят опит, първи и единствен засега, е с ембрион 4AB на свеж трансфер, неуспешен,  за съжаление.

Момичета, аз докато си чакам датата за теста се разрових из разни статии за ембриони, грейдване и т.н. На вас дават ли ви фотопротоколи, грейдват ли върнатите/замразените ембриони, с какво качество ембриони имате опит

# 154
  • София
Допълвам само, че ембриопротоколите в МБАЛ Надежда вече ги качват в мобилното приложение и не ги дават на хартия.

# 155
Здравейте момичета на 24 г. съм с мъжки фактор и аз имам лека ендометриоза имам 1 раждане заченато естествено и сега се опитваме да имаме 2ро дете.
 Утре ми е пункцията и доктора планира за сега свеж трансфер на 3 дневен ембрион
Вчера бях на преглед и изследваня и много се притесних като каза ,,14 мм лигавица страхотно'' да обаче аз съм чела че трябва да е 8-12 мм ...
Също така прогестерона вчера беше 1.91ng/ml
Не знам много се притеснявам първи опит ни е . Според вас как е положението ? Тези от вас които имате повече опит моля кажете ми малко повече?
Утре преди пункцията пак ще попитам доктора.

# 156
Марияна, няма как да планира трансфер като дори не знае какво ще извади и какво ще се оплоди, камо ли дали ще оцелее до 3-ти ден. Прогестерон 1.91 нг преди пункция вече е доста висок, иска се да е до 1-1.5 нг. Това показва, че лигавицата вече е тръгнала към презряване, защото прогестерона е минал референтните стойности. А до още 3-4 дни съвсем ще презрее. Този доктор сега ли се учи?
Има си протоколи, хормони, които се следят за СЕТ и ЗЕТ. Не може ей така да си ги прави на случаен принцип. Моя първи трансфер беше свеж и прогестерона ПРЕДИ пункция ми беше нисък, това е задължително. На самия ден на трансфера лигавицата ми беше 11 мм и док каза, че е перфектна.
В коя клиника сте? Колко фоликула имате?

# 157
Марияна, няма как да планира трансфер като дори не знае какво ще извади и какво ще се оплоди, камо ли дали ще оцелее до 3-ти ден. Прогестерон 1.91 нг преди пункция вече е доста висок, иска се да е до 1-1.5 нг. Това показва, че лигавицата вече е тръгнала към презряване, защото прогестерона е минал референтните стойности. А до още 3-4 дни съвсем ще презрее. Този доктор сега ли се учи?
Има си протоколи, хормони, които се следят за СЕТ и ЗЕТ. Не може ей така да си ги прави на случаен принцип. Моя първи трансфер беше свеж и прогестерона ПРЕДИ пункция ми беше нисък, това е задължително. На самия ден на трансфера лигавицата ми беше 11 мм и док каза, че е перфектна.
В коя клиника сте? Колко фоликула имате?

В клиника Малинов съм
Имам около 7,8 фоликула

# 158
Ако има ембриони е по-добре да ги замразите и то на 5-ти ден и да се ползват в следващ месец за ЗЕТ. Няма смисъл да правите обречен трансфер. А за Малинов......даже няма да коментирам

# 159
Марияна М. 772869, настоявайте да култивират ембрионите до ден 5 и ги замразете.
Абсолютно е обречен опита ви още от сега  с тази лигавица и този прогестерон.
Кажете, че не се чувствате добре и не желаете свеж трансфер.

Мен по същия начин ме наиграха първия път с абсолютно безсмислен трансфер на ден 3.
Нищо не стана нито с ембрионите, нито с трансфера. Наложи се втора стимулация, после трета..

# 160
Марияна М. 772869, настоявайте да култивират ембрионите до ден 5 и ги замразете.

Мен по същия начин ме наиграха първия път с абсолютно безсмислен трансфер на ден 3.
Нищо не стана нито с ембрионите, нито с трансфера. Наложи се втора стимулация, после трета..

В Малинов ли сте била?

# 161

В Малинов ли сте била?
Не. В Селена.

# 162
Някой с трансфер на 10ти вече с резултат? Моята дата е 23ти, не смея да направя тест по-рано, просто изпитвам ужас от резултата. Успех на всички чакащи 🌷

# 163
Кръвен на 10ти ден от 5-дневни, че и на 3-дневни ще покаже без съмнение. Аз лично не исках да се друсам с лекарства излишно и тествах на 7-8 ден винаги. Обикновено първо вкъщи уринарен, да го видя отрицателен и да се подготвя психически да видя 0 и на кръвния. Последния път видях бледа черта и подготовката беше приятна. Wink
Успех!

# 164
  • Sofia
Кръвен на 10ти ден от 5-дневни, че и на 3-дневни ще покаже без съмнение. Аз лично не исках да се друсам с лекарства излишно и тествах на 7-8 ден винаги. Обикновено първо вкъщи уринарен, да го видя отрицателен и да се подготвя психически да видя 0 и на кръвния. Последния път видях бледа черта и подготовката беше приятна. Wink
Успех!
И аз така процедирам. Тествам на 10-11 ден с официален кръвен тест, но винаги преди това на 8-9 ден с уринарен. Поне тогава си знам предварително и не се изненадвам неприятно от отрицателният кръвен тест. Макар, че сега обмислям при следващият трансфер да не се изкушавам с уринарни, ама не се знае. Най-вероятно пак ще ги нападна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт