🏚Къща в съседство с Църква⛪️ ,хубаво или лошо е?

• 1 292
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Според мен не е зле, все пак не е до гробище.
Не съм християнка, но се е наложило няколко време да бъда много близо до църква. Със затворени врати, прозорци, камбаните не са проблем. Където има вярващи хора, там има възпитание, не е като да си в близост до хотел, ресторант или кафене.

Относно погребенията, не всеки ден се случват. И не се състоят цял ден.
За първи път, като видях опело се шокирах. Знаех, че тялото стои пред всички и се прощава, но не знаех, че ще видя ковчега, докато го вкарват в църквата, аз си мислех, че има задна врата и оттам се вкарва. Щото при моята религия, тялото на покойника се вкарва от задната врата на джамията, които са отпред не виждат.
И като видях ми стана мъчно. Но тъжната истина на живота. Седмица по-късно на същата улица пък взеха булка с песни, танци, живот.
Сигурно същия месец е имало и кръщенета.
Живота е такъв, едни се раждат, други умират.
По празниците е много населено и има много хора. Интересно е от друга страна.
Както при всичко има и плюсове и минуси, зависи от теб,кое ще надделее.

Между другото преди мъжа ми харесал една къща и ме заведе, беше близо до болница и както влезнахме в улицата, на всяка врата почти имаше некролози, на всяко дърво и на всеки стълб, бях се уплашила много.
Не стига това и влизаш в улицата, хоп, срещу теб се виждат гробищата. Това беше много ужасно за мен. Това, вече всеки ден трябва да видиш и може да съсипе психиката на човек, и ако вярваш в духове като мен, по-зле.

# 16
Благодаря на всички, които споделиха опит и мнение.
Къщата не е в България, църквата е католическа, мисля само по обяд и вечер в 6  звъни камбаната. Не мисля, че ще ми е проблем звука.,по скоро психологическа настройка .Както BernadaM писа ,точно от  това се опасявам ,че ако нещо неприятно ми се случи ще си втълпя,че е от църквата.
В смисъл, че домът, в който живея е в неблагоприятна енергия.
Wudu ,това с къщата до болницата ,че и към гробищата ,си го представих ,като начало на филм на ужасите😱  Докато четях ме побиха тръпки ,не бих купила дом на такова улица.
Следващата седмица до края ще трябва да решим,  и тъй като сме назор,а и къщата наистина си е хубава, везните накланят към  покупка.
Хубав уикенд на всички !

# 17
Благодаря на всички, които споделиха опит и мнение.
Къщата не е в България, църквата е католическа, мисля само по обяд и вечер в 6  звъни камбаната. Не мисля, че ще ми е проблем звука.,по скоро психологическа настройка .Както BernadaM писа ,точно от  това се опасявам ,че ако нещо неприятно ми се случи ще си втълпя,че е от църквата.
В смисъл, че домът, в който живея е в неблагоприятна енергия.
Wudu ,това с къщата до болницата ,че и към гробищата ,си го представих ,като начало на филм на ужасите😱  Докато четях ме побиха тръпки ,не бих купила дом на такова улица.
Следващата седмица до края ще трябва да решим,  и тъй като сме назор,а и къщата наистина си е хубава, везните накланят към  покупка.
Хубав уикенд на всички !

Католическите са по-шумни, правят много занимания с деца, от 5 годишна възраст нататък, + вероучение в събота, веднъж годишно и 2 седмици вечерни забавления за всяка възраст с музика до 23 ч.
Зависи и от страната де..

Но ако сте решили, гмуркайте се и да ви е на късмет новия дом! 🌺

# 18
Счита се, че черквите са на специално избирани благодатни места.
В чужбина и у нас около тях обикновено има и зеленина, паркова среда и пр.
 Бих купила.

# 19
Живяла съм в Германия срещу църква, не знам обаче каква точно беше. Камбаната часовник беше ужасно нещо, защото започваше още в 6 сутринта и отбелязваше на всеки 15 минути. В 6:00 бие 6 пъти. В 06:15 бие веднъж. В 06:30 бие два пъти. В 06:45 бие 3 пъти. В 7:00 бие 7 пъти и така до 22 часа. Иначе не е имало друг шум, но тази камбана беше тормоз - прозорецът на спалнята беше баш срещу камбанарията. Но и аз съм чувствителна на шум и спя с тапи.
Не вярвам на суеверия.

# 20
  • Sofia
Построиха църква под прозореца ни. Камбанарията е на нивото на нашия етаж и на практика е точно срещу нашия прозорец. През уличка е -може би на 50 м. Камбаната ни буди сутрин. По нея си сверяваме часовника, бие ли,значи трябва да сме на вратата за работа. Лятото на отворен прозорец ни разтреперва. Но всъщност не е голяма драма. Не би ми било определящо при избора. Гледката е много приятна, гаранция е най-малкото, че няма да изтъпанят блок. Колкото до суеверия - няма да коментирам подобни несериозни работи.

# 21
Цитат
църквата е католическа, мисля само по обяд и вечер в 6  звъни камбаната. Не мисля, че ще ми е проблем звука.,по скоро психологическа настройка
Сега как намирате звука на камбаните, силен ли е? Спала съм (временно)  около и срещу католически църкви, харесвам ги. Забелязах и че много зависи от спецификата на камбаните. Има нежни, има по-тежки като звучене. Също според/зависи на различните църкви кабманите бият по различно време. Някои на всеки кръгъл час+30мин. Други по-рядко. Проучете как е при вас. Щом къщата е страхотно, купувайте. Ох, малко ви завидях. Отделно съм забелязала, че около църквите са едни от най-приятните локации в градовете.

# 22
Църквата дали се ползва много? Защото католическите църкви около нас (в чужбина сме и ние) сякаш не са непрекъснато отворени и камбаните бият рядко, понякога с дни сякаш не се чуват. А и двете са в жилищни райони с къщи и малки кооперации.

Общи условия

Активация на акаунт