Име за бебе между Българин и чужденка

• 1 063
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
И двете имена са странни и не ми харесват.
А да се сетиш че “Рилан” има нещо общо с Рила планина ти трябва многоооо въображение.

# 46
  • Далечният изток
За да няма сърдити, двете с тире.
Рилан-Енеас.

# 47
И после детето ще си скубе косите, когато започнат да го учат да си пише името към 4-годишна възраст.

# 48
Енеас е интересно име. От двете бих избрала него.

Ето кой е Еней: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BD%D0%B5%D0%B9

Дори бях попаднала на българин с името Еней Енчев.

Може би Енио е подобно – композиторът Енио Мориконе.

Можете да сложите и две имена – Виктор Енеас, Валентин Енеас, Алберт Енеас, Стефан Енеас или нещо подобно.

Успех!

# 49
  • SF
Малко като име и фамилия ми звучи. Сега съм на тема олимпиада и направо ми е завършено: Виктор Енеас, представителят на Естония, заема своята позиция.

# 50
Когато двете имена са написани без тире между тях, обикновено се използва само едното. Детето най-вероятно ще се представя само с едното. Не виждам проблем, особено пък за чужбина, където немалко хора имат повече от едно собствено име. В Унгария задължително трябвало да имаш две собствени имена. Каза го бившият депутат Георги Марков, който беше женен за унгарка. Затова избрали за дъщеря си името Елизабет Изабел. Друг е въпросът, че Изабел е испанска форма на Елизабет, т. е. това е едно и също име.

# 51
Не съм се сещала да се подигравам на Анакин, Елюли и Тимоте, когато ги доведат в България.
Виж, на закърнелите в еволюцията - не пропускам.
Ти не се сещай, но 7 годишните в България са жестоки в подигравките.

# 52
И като се съберат в един клас Джейсън, Ганеслав, Славодар, Франческа-Пенка, Агуая, Айвана, Алонсо, 8 броя Ея, Ая, Дея, Рея, Лея, Пея и като вземат да се подиграват на Енеас...

# 53
Енеас много се доближава до Анус.
Не давам тон за подигравки, само казвам.

# 54
  • Варна
Имахме в градината едно детенце Пирин преди няколко години. Обаче Рилан ми идва много странно.
То и Енеас също. А имам иначе 3 племенничета в две различни държави, от смесени бракове. Не е като да не съм свикнала с по - особени имена.

Коя е въпросната държава в централна Европа, че ми стана интересно?

# 55

Коя е въпросната държава в централна Европа, че ми стана интересно?
🇨🇿 Чехия
🇸🇰 Словакия
🇵🇱 Полша
🇭🇺 Унгария
🇩🇪 Германия
🇦🇹 Австрия
🇨🇭 Швейцария
🇱🇮Лихтенщайн

🇸🇮 Словения

🇭🇷 Хърватия

🇱🇺 Люксембург

Общи условия