Отговори
# 8 670
В колко часа ще започне пресконференцията на МВР?

# 8 671
Добро утро, мами! След всички димки и "случайно изпусната информация", сега е времето от властите да излязат и да кажат какво точно са събрали като данни. Имало ли е предсмъртни писма, какво са разбрали от намерените лаптоп-телефони, имало ли е замисъл, какъв е бил мотивът/целта, били ли са вербувани хора от групата, как и за какво са използвани тези агенти/сътрудници и с каква цел, кой и по каква причина е решил да ги ползва. Трябва пълна прозрачност, иначе ще продължим да се въртим в омагьосан кръг без никакви реални доказателства в която и да е посока. Аз лично за себе си вече не мога да намеря отговори, за да имам мнение. Трябва да се изнесе цялата информация за цялото това безумно нещо, на което станахме неволни свидетели.

# 8 672
Предполагам повече неща за мотивите ще излязав в скоро време.

София Андреева, че е видяла Деян в полицията тази седмица. И от трънката, че е изчезнал като знак на нещо мътно нищо няма да излезе.

""Близо една седмица го няма. Никой не отговаря, майка му ми затваря. Вчера отивам за поредния разпит в полиция и насреща - човекът за когото говорим. Не можах да го позная. Изглеждаше като друг човек. Хвърлих се да го прегръщам, че е жив и здрав. Аз знам, че е бил при полицията. Той е отслабнал, със сенки. Питам го "какво ти направиха, какво стана". Той започна да говори с глас като на зомби", разказа Андреева."
https://www.bgonair.bg/a/166-kriminalno/409786-sofiya-andreeva-z … -i-petrohan-video

# 8 673
Трябва да се разпитат подробно Деян и Атанас Русев.
Те могат да убият още веднъж Иво Калушев или да изчистят името му!
Русев пише, че през последните 30 години няма контакти с Калушев, а "майката" на Валери не само го спомена няколко пъти и че и в Мексико с тях е бил, а питах и тук, не показаха ли снимка на Калушев и Русев, обличащи водолазни костюми и около оборудване за гмуркане. Не твърдя, питам не показаха ли такава снимка. Но в категоричното му твърдение пише, че ако някой го е виждал последните 30 години или изобщо някога с Калушев на Корал или Лозенец, Стронджа, там някъде, какво беше... но не се споменава Мексико...
Изобщо, защо се споменава името на този Русев във връзка с Калушев като не са имали допирни точки?
Споменат е в кредитите на филма на Калушев в Мексико.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 09:54 от Tsugumi_

# 8 674
Защото се твърди, че Русев е откраднал някакви проучвания на Калушев и после е започнал кална кампания.
Той е този, който е насочил Валери да подава сигнал..

А този е същият, който след няколко години се сети за плаж Корал и подаде сигнал до ДАНС.
Аз от там чух за него.

# 8 675
На Духлата са били заедно.

# 8 676
Това, че и двамата са агенти потвърдено ли е или само спекулации?
За ИК бях почти убедена, че е (отговаря като профил и спокойно си е развявал коня), но за другия Ивайло ми стана странно.

Е, как той е човекът с оръжията. Обяснява количеството, щото не знам на кой дават 13+ разрешителни иначе. Бих се притеснила той да не е агент Sweat Smile

# 8 677
  • София
Относно международното разследване - с две ръце съм ЗА. Нашите очеизвадно не могат да се справят, а този случай наистина е прецедент, така че до някаква степен не ги обвинявам. Затова, обаче е добре да поискат външна помощ. Въпросът е от къде ще дойде, че ако дойде от някои определени места, хич и не чакам да се открие истината. Отделно не е ясно и докато дойдат тези външни експерти, дали удобно някои неща от разследването няма да изчезнат, та накрая и външните да не могат да разплетат случая

Относно запитването на Тошко Йорданов от трибуната - какъвто и да го наричате, този въпрос беше съвсем нормално да бъде зададен, предвид всичко, което излезе по случая. И не знам защо е обвиняван за това. Ето, в крайна сметка излезе отговор на този въпрос и то такъв, какъвто не ни харесва. НЕ разбрах само всичкди онези умни глави, които са дали купищата разрешителни за оръжия, одобрили са създаването на тази организация и по бързата процедура са подписали разни споразумения с нея, одобрили са откриването на това уличище, което се оказва, че е вход към сектата на Калушев, онези, които са получавали сигнали, но са ги проверявали, колкото да отбият номера, дадоха ли някакви обяснения? Защото трябва всеки един човек, който понякакъв начин е допринесъл това да се случва и в годините да не се разследва, да понесе възможно най-голяма тежест и отговорност. И не, защото някакви луди са се гръмнали/са ги гръмнали, а заради това, на което са били подлагани деца години наред.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 10:28 от Lady Cassiopeia Duval

# 8 678
  • София
Онзи отговор на Русев по-горе е по обвинение на някакъв местен кмет, че той и ИК са били по Странджа и са правили нещо заедно.

Статия за училището във Форбс, директорката се хвали, че лятото на 2022 в МОН са се събрали извънредно да им дадат лиценз. https://forbesbulgaria.com/2025/09/15/kak-izostaveno-100-godishn … ovatelen-tsentar/

# 8 679
# 8 680
Не твърдя, питам не показаха ли такава снимка.
Изобщо, защо се споменава името на този Русев във връзка с Калушев като не са имали допирни точки?
И аз мисля, че го видях Русев на снимка от тези, където се гмуркат.
За мен имат връзка, каква нямам представа, но самата майка обясни, че е ходил до Мексико. Каза също, че е сложил някаква флашка на компютъра на Калушев и е взел някакви материали.
Да ме поправи някой, ако грешно съм разбрала.

# 8 681
Училището не си е сътрудничило с ламата. Той веднъж е ходил там и изнесъл лекция за пещерите. Според мен майките помежду си са си споделяли, че там няма проблем с отсъствията на ученик, пък било то и в 70% от учебната година. Бас хващам, че и в други частни училища това е възможно стига да си плащаш таксата

Ако сред убитите има 1 или 2ма агенти на ДАНС защо са мъртви? И кой ги уби след като други следи и ДНК няма?

Майката на Валери каза още в първото си интервю, че ще плащат на чужди експерти. Не знам дали имат право законово, но морално право имат

# 8 682
  • София
Терзиев си сърба попарата просто. Аз за себе си го имам точно за наивен и нямам никакви възражения по версията, че е бил омаян и изцоцан като много други, без грам да е въвлечен в Дхармата, камо ли педофилия и т.н. Ама вместо да си затвори устата, той вика - класическа операция на КГБ... И всичко избухна. Много е виновен даже, ама за истерията, дето се сътвори. Сега сам вика - ами то аз не ги познавах много, изглеждаха свестни. Ами кажи така от първия път, вместо да приказваш за  служби и мафия и да се кълнеш в чистотата на тия, дето не ги познаваш.

# 8 683
  • Пловдив
Цитат
Цитат

Пишат, че информацията е от glassnews.bg. Пловдивчанки да кажат чували ли са тази медия.
потърсих този сайт, ето какво излиза:

"Няма достъп до този сайт
Проверете дали glassnews.bg е изписано правилно.
Ако изписването е правилно, стартирайте мрежова диагностика в Windows."
Съществува, с едно S.
"Отечествен глас" и после само "Глас" се казваше местният пловдивски всекидневник някога, не знам дали са кръстени на него.

# 8 684
Училището не си е сътрудничило с ламата. Той веднъж е ходил там и изнесъл лекция за пещерите. Според мен майките помежду си са си споделяли, че там няма проблем с отсъствията на ученик, пък било то и в 70% от учебната година. Бас хващам, че и в други частни училища това е възможно стига да си плащаш таксата

Ако сред убитите има 1 или 2ма агенти на ДАНС защо са мъртви? И кой ги уби след като други следи и ДНК няма?

Майката на Валери каза още в първото си интервю, че ще плащат на чужди експерти. Не знам дали имат право законово, но морално право имат
ДАНС отричат каквото и да е участие .

Общи условия

Активация на акаунт