Отговори
# 46 365
Съвсем не мисля, че Деян има нещо общо с убийствата. Но е знаел, че ако нещо лошо се е случило, могат да го обвинят, както и се е случило явно след като са му взимали натривки и са правили обиск. Нормално да вземеш със себе си, най-доверения си и близък човек - жена си.
Но защо тъси Калушев там на втория етаж?
Нали уж мисли, че са на морето още?
 Също така, кое е името, което са скрили от показанията за обяда в Майсторова? Казва, че преди две седмици дошли на обяд Калушев, детето, Пламен и още някой, чието име е махнато от показанията. Ако е било момичето, защо ще пише после за нея в съобщението, след като вече ги е запознал? Ако не е момичето, кой е бил?

И да е мислил, че са на морето, може да не е бил сигурен - все пак като видиш такова нещо, инстинктивно търсиш всички, които знаеш, че са живели в хижата.
Относно заличеното име - то ще се разбере в крайна сметка, както и дали има или няма връзка с обстоятелствата около смъртта на шестимата.
За съобщението - не знам, на мен текстът продължава да ми е изключително странен, без да имам обяснение защо е такъв. Факт, че се намериха буквално цитати от произведения, включени в него, което задълбочава странността. Споменаването изрично на името на Леон (наред с това "не е Леон, момиче е..."), когато и без това като се спомене момиче, ще е ясно, че не е Леон, също ми е странно и не на място, нелогично е.

# 46 366
Тази част със съобщенията е наистина странна, още повече, че на въпроса прибрахте ли се, Калушев праща този многозначителен отговор. Не мога да осмисля и, че цяла вечер изключени телефони на 6 човека не е алармирало повече близките...Дори Деян не отива още в 8, ами чак в 10 сутринта, сякаш няма бърза работа.
Шок много правилно отбеляза, ако Калушев е искал да предупреди майка си, че ще се самоубиват, но знае, че тя е далече и трудно ще реагира, възраст и тн, не се ли е страхувал, че Деян, който е супер наблизо, ще му осуети плановете и тримата в хижата няма да успеят да се самоубият навреме. Смс до Деян, ако е имало външна намеса, на мен ми изглежда, че е трябвало  да отиде и да бъде ликвидиран и той.

# 46 367
  • София
Атанас Симеонов. Постовете с неговото име ги трият. Някой тук в темата писа, че имал фирма за продажба на кемпери. Да не се окаже кемперът негова собственост. Писах, че знам, че той обича да събира информация за разни хора - той си знае защо. Не е спонсор по линия на псевдо религиозните практики на Лама Иво - според мен.

СМС-ът до майката звучи напълно автентичен за патологичен нарцисист, какъвто няколко криминални психолози потвърдиха, че Калушев е бил. В него се оправдава пред майката, че е неразбран и неоценен от този свят. А всъщност подсъзнателно - от нея, майката. Леон е споменат, както и момичето, защото майката знае за сигналите и проверките във връзка с Леон, който е бил очевидно представян като поредното болно дете, на което благородният Лама е помагал безкористно.

Да вметна също, че често лидерите на култове обичат да се ограждат с влиятелни личности вкл.политици. Това освен легитимация подхранва чувството им за грандиозна значимост.

# 46 368
  • София
Shockkk, добрата манипулация зависи и от двете страни.
Що хора хвърляха последните си спестявания, бижута и ценности от терасата или ги оставяха по кофите за смет. Най-вече възрастни, станали жертва на телефонни измами. И това продължава да се случва въпреки огромния отзвук, който има и постоянните предупреждения. Неслучайно жертвите са масово хора на възраст, защото очевадно те са по-податливи и доверчиви на този тип манипулация.
С Калушев е същото. Той е бил добър манипулатор за тези, които са били податливи на типа му манипулация. Ако загледаш профила на Ралица, на майката на Леон, на директорката учителите в училище Космос, все ще откриеш приликите.

Аз не говоря само за родителите, а за НАКЗТ-то, което е подписало при министър Сандов нали? Ами кмета на София, съосновател на Телерик, много умен човек според мен, тяхен основен спонсор? Ами другите интелигентни хора, които са били там? Хайде сега, не ме засмивайте с бабите където хвърляли пари от терасата ли ги сравнявате? Ако е било така, както се твърди в основната теза е бил не само добър манипулатор, велик манипулатор е бил ИК(добър или зъл). Изгледайте му само кратката изява в Духлата там като участва в спасяването на децата. На злодей ли ви прилича, или на благ човек?? Ако е първото, значи се е прикривал и е страшно добър в манипулацията.
Пропускате собственикът и управител на "ВИП Секюрити"  и още десетина- двайсет   други фирми.
Той също е един от големите спонсори...ама  никой в медиите не смее да го спомене.
Има си хас да става дума за война между охранителни фирми, е това вече ще е пълен шок. Simple Smile
Не,  разбира се, не може да става и дума.
Просто  през февруари, предизборно всички се нахвърлиха  върху един- двама  спонсори свързани с  определена партия.
Но никой не закача  А.Симеонов , който също е от големите спонсори, никой не мята никакви обвинения срещу него.
Само това имах предвид.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 16:12 от мързеливка

# 46 369
  • my own world....
Каква пропаганда?!?!
Да изредим: Терзиев, Сандов, Ники-дет-иска-да-пътува (МОН), Безуханова, Белев, Пандов или Панов, Киро (ако е вярно, че е ходил в хижата)..кой е бил министър на МВР или секретар, не знам кой може да "нарежда" на служба КОС... Кой още?

# 46 370
  • при Arctic Monkeys
От кога истината се нарича пропаганда? Истината е като водата - винаги намира път - лама иво.
Да не забравяме министър Денков, дал лиценз на космическото училище.

# 46 371
  • София
Каква пропаганда?!?!
Да изредим: Терзиев, Сандов, Ники-дет-иска-да-пътува (МОН), Безуханова, Белев, Пандов или Панов, Киро (ако е вярно, че е ходил в хижата)..кой е бил министър на МВР или секретар, не знам кой може да "нарежда" на служба КОС... Кой още?
Борислав Сандов - министър на МОСВ, Министърът на земеделието продал без пари земята около хижата

# 46 372
Очевидно, че е бил добър манипулатор. И това обяснява всичко около него, както и самоубийството на групата.
Жалко за децата. Дано не са разбрали, какво става.

И какво, спасил е децата, след като той е предизвикал ситуацията? И после се е показал, колко е "добър"? Дали и това не е един добре режисиран момент? С камери и интервюта. Идеално за привличане на деца за лагери. И на спонсори.
Това не е вярно. Разчепка се още преди 1000 страници, когато от публикация на Атанас Русев стана ясно, че някои си Мара и Димитър са затрупали тунела.

# 46 373
Лола според мен точно за алиби е отишла с Деян. Какво по добро алиби от жена ти. Само че, как така е предполагал, че ще му трябва алиби, без да знае уж какво точно се е случило?
Все пак са му взимали натривки, правили са обиск на дома му. Явно, че първоначално са тръгнали да го проверяват като обвиняем, не просто като свидетел.

Аз вече написах, ще напиша отново.

Николай остава колата си в Гинци, и се прехвърля в кемпера на Калушев, и после тръгват посока Околчица.
Няма логика. Вижте на картата.
Освен ако не са се срещнали с Деян.
А Лола е взета именно за алиби.
Не мисля че Деян е стрелял, но е знаел за какво става въпрос.

# 46 374
Съвсем не мисля, че Деян има нещо общо с убийствата. Но е знаел, че ако нещо лошо се е случило, могат да го обвинят, както и се е случило явно след като са му взимали натривки и са правили обиск. Нормално да вземеш със себе си, най-доверения си и близък човек - жена си.
Но защо тъси Калушев там на втория етаж?
Нали уж мисли, че са на морето още?
 Също така, кое е името, което са скрили от показанията за обяда в Майсторова? Казва, че преди две седмици дошли на обяд Калушев, детето, Пламен и още някой, чието име е махнато от показанията. Ако е било момичето, защо ще пише после за нея в съобщението, след като вече ги е запознал? Ако не е момичето, кой е бил?

А къде са тези показания ?

Едва ли е Тея, но ще се разбере.
Нейните показания засечени ли са с другите ?

# 46 375
И родителският капацитет, и закононарушенията на Космос имат отношение към убийството на АМ и НЗ. Да, ако се спазваха законите те щяха да са живи. За самоубилите се възрастни - техен избор е.
Искате да кажете, че са били убити, защото на Алекс не са писани отсъствия?

Не, били са убити, защото му е позволено да ползва деца за жив щит.
Това при положение, чене е секта, разбира се, нали много настоявате, че не е

ПП като си помислиш, обработка на родителите, уговорка с училището, отклоняването на вниманието на Агенцията за защита на детето, очевидно доста усилия и влияние са положени, за да има постоянно чужди деца при него. Как мислите, защо?

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 13:45 от neuromancer

# 46 376

Ти сериозно ли?! 🤦‍♀️🤣
Кой ли е бил този със скритото име?! Някоя много тайнствена личност ще да е била.

Така се получава, когато в стремежа си да оневиниш Калушев, търсиш цяла крава под вола, не просто теле. 😄

# 46 377
Атанас Симеонов. Постовете с неговото име ги трият. Някой тук в темата писа, че имал фирма за продажба на кемпери. Да не се окаже кемперът негова собственост. Писах, че знам, че той обича да събира информация за разни хора - той си знае защо. Не е спонсор по линия на псевдо религиозните практики на Лама Иво - според мен.

СМС-ът до майката звучи напълно автентичен за патологичен нарцисист, какъвто няколко криминални психолози потвърдиха, че Калушев е бил. В него се оправдава пред майката, че е неразбран и неоценен от този свят. А всъщност подсъзнателно - от нея, майката. Леон е споменат, както и момичето, защото майката знае за сигналите и проверките във връзка с Леон, който е бил очевидно представян като поредното болно дете, на което благородният Лама е помагал безкористно.

Да вметна също, че често лидерите на култове обичат да се ограждат с влиятелни личности вкл.политици. Това освен легитимация подхранва чувството им за грандиозна значимост.

Точно така. Овен това фразата "не е Леон, момиче е в твоя чест..." показва, че майка му вероятно не е познавала момичето и не е знаела за нея. И още нещо - тази фраза показва, че майка му явно го е разпитвала за "момченцата" и не е била съвсем щастлива с тяхното присъствие в живота на синчето си, пишман-гуруто.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 13:54 от Сивия Плъх

# 46 378
"Дойде със Сашо, момченце на около 15 години, което живее при тях, и Пламен"
Кое пък му е тайното на Сашо, че му крият името в показанията.
Така ли се прави по принцип?

# 46 379
Може би зависи кога е публикувано това, ако е било преди откриването на телата на околчица е било лично данни кое точно е детето. Дори Макулев избягваше да споменава и явно не е искал да се знае.
Ако е било после, нямам идея, не би трябвало.

Общи условия

Активация на акаунт