Но защо тъси Калушев там на втория етаж?
Нали уж мисли, че са на морето още?
Също така, кое е името, което са скрили от показанията за обяда в Майсторова? Казва, че преди две седмици дошли на обяд Калушев, детето, Пламен и още някой, чието име е махнато от показанията. Ако е било момичето, защо ще пише после за нея в съобщението, след като вече ги е запознал? Ако не е момичето, кой е бил?
И да е мислил, че са на морето, може да не е бил сигурен - все пак като видиш такова нещо, инстинктивно търсиш всички, които знаеш, че са живели в хижата.
Относно заличеното име - то ще се разбере в крайна сметка, както и дали има или няма връзка с обстоятелствата около смъртта на шестимата.
За съобщението - не знам, на мен текстът продължава да ми е изключително странен, без да имам обяснение защо е такъв. Факт, че се намериха буквално цитати от произведения, включени в него, което задълбочава странността. Споменаването изрично на името на Леон (наред с това "не е Леон, момиче е..."), когато и без това като се спомене момиче, ще е ясно, че не е Леон, също ми е странно и не на място, нелогично е.