Отговори
# 46 440
  • Пловдив
На мен в хижа, където нормално живеят 6 човека, първата грижа ми се вижда спасяване на евентуални оцелели..."Не бойте се, идваме след 4 часа". Както и да го гледам, не ми се вижда в реда на нещата...
Разбира се, че не е нормално, нито редно.
Разчитат на 10 -минутната проверка на Деян, през тези 4 часа ли?
Нито знаят има ли ранени, има ли лица, които се укриват, нито нищо уж. И ще се мотат 3,4 часа, ама друг път.
Просто се правят на луди и не казват кой е бил там през това време, и какво точно е правил.
И е нормално, и е редно. Не следва да се рискува живота дори на 1 човек от екипа, ако не е безопасно, при липса на каквито и да било индикации, че действително има пострадал, нуждаещ се от помощ. Такива, в случая, няма.

# 46 441
Скрит текст:
Анонимис, те записи са рязали като за световно и то точно от 01.02, ти викаш “да докажат”, никой няма да докаже. Мисля ,че са имали достатъчно вече 4 часа и половина да се ориентират в обстановката мисля аз, както се каза в онова интервю ,направо чувам “жуженето на телефони” през това време.
Допълвам се:
А пожарната май бързо бързо са ги отпратили щом се налага пак да идват в 21 часа същата вечер… Илипсва и протокол от тях …Голямо “обезопасяване” са направили няма що.
Откъде знаете че липсва протокол от пожарната ?
По-интересният въпрос е защо пожарната липсва при повторното възпламеняване на хижата вечерта?

И е нормално, и е редно. Не следва да се рискува живота дори на 1 човек от екипа, ако не е безопасно, при липса на каквито и да било индикации, че действелно има пострадал, нуждаещ се от помощ. Такива, в случая, няма.
И те откъде точно разбраха, че няма пострадали?
Какви са индикациите дали има, или няма пострадали?
Ако има пострадали е въпрос на оцеляването им да стигнат максимално бързо до тях, не мислите ли?

# 46 442
  • Варна
Анонимис, те записи са рязали като за световно и то точно от 01.02, ти викаш “да докажат”, никой няма да докаже. Мисля ,че са имали достатъчно вече 4 часа и половина да се ориентират в обстановката мисля аз, както се каза в онова интервю ,направо чувам “жуженето на телефони” през това време.
Допълвам се:
А пожарната май бързо бързо са ги отпратили щом се налага пак да идват в 21 часа същата вечер… Илипсва и протокол от тях …Голямо “обезопасяване” са направили няма що.
Изолде, никога не си правите труд да изгледате или прослушате нещо.
От видеото, към което беше постант линк тук вчера или днес,а също и аз бях постнала тук преди дни и обсъждахме надълго и нашироко:
https://youtu.be/zEdKErLOkaI?si=ynuPJDevP_RJ-OAT

# 46 443
Рокет, допълнила съм коментара си по-горе.
На кмета му се обаждат към 14 ч., но реално кога се качва горе няма запис. Може и в 16 ч. да са го закарали там, когато и едните и другите са били вече там и да е трябвало да ги изчакват.
Всъщност няма да се учудя наистина по-късно да е отишъл, защото някъде ми попадна, че е казал, че е почнало да се стъмнява.

# 46 444
Скрит текст:
Допълвам се:
По-интересният въпрос е защо пожарната липсва при повторното възпламеняване на хижата вечерта?

И е нормално, и е редно. Не следва да се рискува живота дори на 1 човек от екипа, ако не е безопасно, при липса на каквито и да било индикации, че действелно има пострадал, нуждаещ се от помощ. Такива, в случая, няма.
И те откъде точно разбраха, че няма пострадали?
Какви са индикациите дали има, или няма пострадали?
Ако има пострадали е въпрос на оцеляването им да стигнат максимално бързо до тях, не мислите ли?
Не.
Навсякъде първо се пази живота на спасителните екипи. Техните умения са ценни, обучението им - скъпо. И потенциално всеки един пожарникар, полицай или лекар ще спаси повече хора, ако оцелее. Никой няма да влезе в необезопасена сграда, дори и да има жертви.

# 46 445
Рокет, допълнила съм коментара си по-горе.
На кмета му се обаждат към 14 ч., но реално кога се качва горе няма запис. Може и в 16 ч. да са го закарали там, когато и едните и другите са били вече там и да е трябвало да ги изчакват.
Всъщност няма да се учудя наистина по-късно да е отишъл, защото някъде ми попадна, че е казал, че е почнало да се стъмнява.
Кмета казва, че още докато е бил там около 20 часа вечерта се наложило пак да дойде пожарната. Преди това казва, че е стоял до 21 часа. Никой не бил разбрал как така се е възпламенила пак хижата.
Никой не разбира и защо въобще пожарната си е тръгнала толкова бързо.
Кога точно е отишъл като час не е ясно.

# 46 446
Има ли информация дали района на кемпера е бил облитан с дрон и дали са отишли след обезопасяване от 4 часа. Там е открита местност, голяма опасност за екипите пак има...

# 46 447
  • у дома...
Е, 4 часа нали това са правили, обезопасявали са. След като е повикано поемно лице, значи вече е имало готовност за влизане на местопрестъплението. Нали това е идеята, да влезе заедно с разследващи, полицаи и т.н. Щом са го извикали, терена е бил изследван вече.
А на Околчица кои са поемни лица, известно ли е или съм пропуснала?
нали не мислите, че във всяко населено място, включително и от типа на Гинци, стои в пълна бойна готовност екип от ГДНП, екип от пожарната, екип следователи и наблюдаващ прокурор 24/7? В Гинци и участък няма. Гранична полиция нямат правомощия при криминални престъпления.

Та си е нормално екипа да се сформира, примерно в София, и докато стигне до хижата, да я облетят с дрон да минат 4 часа.

Има ли информация дали района на кемпера е бил облитан с дрон и дали са отишли след обезопасяване от 4 часа. Там е открита местност, голяма опасност за екипите пак има...
Вече имаше засилено полицейско присъствие в района. Имало е много екипи в близост. Затова е отнело по-малко време.

# 46 448
Цитат
Та си е нормално екипа да се сформира, примерно в София, и докато стигне до хижата, да я облетят с дрон да минат 4 часа.

Въобще не нормално да минат 4 часа до първото официално влизане за оглед. Не спекулирайте.
Нормално е само, ако чакат нареждане от някой да влезнат, чак тогава.
Ще кажеш, че се придвижват от Варна, не от София. Разстоянието от София е най-неправдоподобното оправдание за закъснение. Да не говорим, че местната полиция от Годеч е много по-близо и е можела да стигне доста по-бързо.
Гранична полиция дори да нямат пълномощия да влизат, могат да отцепят района и да го пазят поне.

# 46 449
  • Варна
Дали е имало педофилия, по-скоро не, въпреки че пътуването на Ивей в Италия с Леон е съмнително.”
Изолде ,честно, ако знаех как щях са се поровя да изкарам мненията то за 20 дни назад ,ама дано desi slava се включи…

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 23:22 от Ivka_smile

# 46 450
Не знам коя е тая маг (какво беше името?) и какво е казала, но наблюдавайки публичните изявления и действия още от първите дни и въобще всички до момента, в който имаше такива, не смятам, че някога ще узнаем какво точно и защо се е случило и на двете места - признаците са твърде много, за да бъдат пренебрегнати или отдадени на случайността.
Все нещо ще сглобят, разбира се, случаят трябва да се приключи и ще се приключи точно както го и започнаха преди да са събрани доказателства и изготвени експертизи - просто вече нямат друг избор. 

# 46 451
Работата е много дебела. Кой убива шест човека, включително дете, за няма нищо.
Сектантската история няма да мине, защото няма мотив. Хората са си живяли волни и доволни, и изведнъж решили да се изпозастрелят. А баш будистът да застреля две момчета, че да се прероди в някоя циганска кранта.
И в двата случая трябва да се обясни защо се е случило. Как ще го обяснят това, идея си нямам.

# 46 452
  • у дома...
Анонимис, явно въобще не познаваш системата. Нито ресурсите, с които разполагат. В Годеч по последни данни има участък май. Това означава около 5-6 човека състав. След "огледа" от Деян, как си представяш да пратят там един патрул? Гранична нали са останали долу да  пазят? Наясно ли си, че в Софийска област, най-голямата в България, има една единствена трупна кола примерно? Има общини в страната, които се обслужват от един противопожарен автомобил? Една пожарна обслужва две или три общини. Един дежурен прокурор покрива територията на цяла районна прокуратура.

Животът не е като по филмите.

# 46 453
Isolde_17, много ще се радвам да си права, че педофилия не е имало. Дори се надявам,  че някаква нова информация имаш в тази връзка.
Блудствени действия срещу кого имаш предвид? Надявам се, че не срещу непълнолетни.

# 46 454
Това, че кмета е допуснал граматическа грешка, не означава, че не казва истината. Ето това си е чиста спекулация. Разбира се и него го очерниха набързо - пиян бил, грешка направил с една буква - значи не може да му се има доверие, объркал се бил за униформите,.. машината по дискредитацията на неудобните изказвания и хора е видима.
Сигурно и за оръжията се е объркал като казва че са 3 пистолета и една карабина?
Аз не мисля, че се е объркал, нито че лъже.

Системата я познавам не по-малко от вас, Просто_майка. Хайде стига с това подценяване.
Вашите оправдания звучат като на Демерджиев изказването, в което казва, че понеже хижата била отдалечена, никой не ги забелязал там и не им обърнал внимание. Нищо,че всички служби са ги следили и са ги прверявали нон стоп. Не пасем трева.

Общи условия

Активация на акаунт