Отговори
# 46 425
Като зациклят аргументите се започва с нападките..Класика стана това в тази тема.

Какви лични нападки?
Аз последните страници се опитвам логически да обясня, че според сведенията на кмета и записите, няма как ДАНС да са се пръкнат първи на сцената.
От другата страна се почна не с аргументи, а с това как си личало, че спецчастите играели театър. Е това ли е непоклатимият аргумент?
Ми то аз по същата логика ще кажа, че на Майсторова изключително много и личи как си смуче неща от пръстите и как се мъчи да оневини Калушев, при условие, че много добре знае какво е направил синът и.
Изтрити са част от коментарите. Това по повод нападките и подмятанията.
Кметът си каза "чакахме ДАНС да излязат". Толкова. После се покри или го покриха.
Записите са избирателни. Кой кога идва, влиза, пипа не става ясно, не и само по тях. В противен случай щяхме да видим и идването на пожарна, поемни лица. Няма го това, има избрани откъси, та по записите не можем да докажем, че кметът лъже или се е объркал. Така че спокойно може първи да се пръкнат /както казвате/ не само ДАНС, ами и кой ли още не.

# 46 426
Teredina, аз пак да питам. Щом кметът са чакали ДАНС и са влезнали след тях, кога влизат ГДНП, които се виждат на клипа?
На записите това е към 15:00.
Кога според теб от разказа на кмета се случва това в хронологията на събитията?

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 19:21 от Rocket

# 46 427
Няма как да знам каква е хронологията. По записите не се вижда кой кога пристига. Вече го казах. Избрали са да дадат момента в 15 ч. И пожарна не знаем кога е пристигнала, нали?

А може и заедно да са влезли ГДНП и ДАНС, а на записите да ни показват едните, другите да са от страната на изгорялата камера, откъде да знаем? И едва след това да е влязъл кмета. Догадки само, не твърдя нищо.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 19:29 от TeReDiNa

# 46 428
  • my own world....
За 100ен път, ако ДАНС не искат да се знае, че са били там, няма да идат с надписи ДАНС. А кметът може да вика, че и НАСА са били там... Дай вика доказателства, че не са били Joy
Пожарната често си спестява протоколите, но при положение, че е ясно, че тук прокуратурата ще участва, не мисля, че са си позволили да спестят писането и описването... Ама пак има твърдения - протокол няма. Интересно отде тази информация?

# 46 429
Как да дадат кой отива първи при труповете, кога и как, като няма информация от тази камера? Ако възстановят записите от изгоряла камера, могат да качат кой пръв отива при тях след Деян.
Хубаво, всички са се забавили. Колко време отнема според вас да се сформира такъв екип и да се отиде до хижата?

# 46 430
Няма как да знам каква е хронологията. По записите не се вижда кой кога пристига. Вече го казах. Избрали са да дадат момента в 15 ч. И пожарна не знаем кога е пристигнала, нали?

Кметът казва, че началникът от Годеч му е звъннал към 14:00, за да го предупреди за ситуацията. ДАНС са били в хижата при пристигането на кмета и по неговите думи, е трябвало да ги изчакат. Значи ДАНС са били там след 14, нали така?
А ГДНП са били там в 15:00.
Но няма как ГДНП са да влезнали след ДАНС, защото след ДАНС е бил вече кметът.

Освен ако кметът не бърла ДАНС със спецчастите, в който случай времето съвпада. Нали искахте да мислим логично.

И не, не знаем кога е дошла пожарната.

# 46 431
  • Пловдив
На мен в хижа, където нормално живеят 6 човека, първата грижа ми се вижда спасяване на евентуални оцелели..."Не бойте се, идваме след 4 часа". Както и да го гледам, не ми се вижда в реда на нещата...
Разбира се, че не е нормално, нито редно.
Разчитат на 10 -минутната проверка на Деян, през тези 4 часа ли?
Нито знаят има ли ранени, има ли лица, които се укриват, нито нищо уж. И ще се мотат 3,4 часа, ама друг път.
Просто се правят на луди и не казват кой е бил там през това време, и какво точно е правил.
И е нормално, и е редно. Не следва да се рискува живота дори на 1 човек от екипа, ако не е безопасно, при липса на каквито и да било индикации, че действително има пострадал, нуждаещ се от помощ. Такива, в случая, няма.

# 46 432
Скрит текст:
Анонимис, те записи са рязали като за световно и то точно от 01.02, ти викаш “да докажат”, никой няма да докаже. Мисля ,че са имали достатъчно вече 4 часа и половина да се ориентират в обстановката мисля аз, както се каза в онова интервю ,направо чувам “жуженето на телефони” през това време.
Допълвам се:
А пожарната май бързо бързо са ги отпратили щом се налага пак да идват в 21 часа същата вечер… Илипсва и протокол от тях …Голямо “обезопасяване” са направили няма що.
Откъде знаете че липсва протокол от пожарната ?
По-интересният въпрос е защо пожарната липсва при повторното възпламеняване на хижата вечерта?

И е нормално, и е редно. Не следва да се рискува живота дори на 1 човек от екипа, ако не е безопасно, при липса на каквито и да било индикации, че действелно има пострадал, нуждаещ се от помощ. Такива, в случая, няма.
И те откъде точно разбраха, че няма пострадали?
Какви са индикациите дали има, или няма пострадали?
Ако има пострадали е въпрос на оцеляването им да стигнат максимално бързо до тях, не мислите ли?

# 46 433
  • Варна
Анонимис, те записи са рязали като за световно и то точно от 01.02, ти викаш “да докажат”, никой няма да докаже. Мисля ,че са имали достатъчно вече 4 часа и половина да се ориентират в обстановката мисля аз, както се каза в онова интервю ,направо чувам “жуженето на телефони” през това време.
Допълвам се:
А пожарната май бързо бързо са ги отпратили щом се налага пак да идват в 21 часа същата вечер… Илипсва и протокол от тях …Голямо “обезопасяване” са направили няма що.
Изолде, никога не си правите труд да изгледате или прослушате нещо.
От видеото, към което беше постант линк тук вчера или днес,а също и аз бях постнала тук преди дни и обсъждахме надълго и нашироко:
https://youtu.be/zEdKErLOkaI?si=ynuPJDevP_RJ-OAT

# 46 434
Рокет, допълнила съм коментара си по-горе.
На кмета му се обаждат към 14 ч., но реално кога се качва горе няма запис. Може и в 16 ч. да са го закарали там, когато и едните и другите са били вече там и да е трябвало да ги изчакват.
Всъщност няма да се учудя наистина по-късно да е отишъл, защото някъде ми попадна, че е казал, че е почнало да се стъмнява.

# 46 435
Скрит текст:
Допълвам се:
По-интересният въпрос е защо пожарната липсва при повторното възпламеняване на хижата вечерта?

И е нормално, и е редно. Не следва да се рискува живота дори на 1 човек от екипа, ако не е безопасно, при липса на каквито и да било индикации, че действелно има пострадал, нуждаещ се от помощ. Такива, в случая, няма.
И те откъде точно разбраха, че няма пострадали?
Какви са индикациите дали има, или няма пострадали?
Ако има пострадали е въпрос на оцеляването им да стигнат максимално бързо до тях, не мислите ли?
Не.
Навсякъде първо се пази живота на спасителните екипи. Техните умения са ценни, обучението им - скъпо. И потенциално всеки един пожарникар, полицай или лекар ще спаси повече хора, ако оцелее. Никой няма да влезе в необезопасена сграда, дори и да има жертви.

# 46 436
Рокет, допълнила съм коментара си по-горе.
На кмета му се обаждат към 14 ч., но реално кога се качва горе няма запис. Може и в 16 ч. да са го закарали там, когато и едните и другите са били вече там и да е трябвало да ги изчакват.
Всъщност няма да се учудя наистина по-късно да е отишъл, защото някъде ми попадна, че е казал, че е почнало да се стъмнява.
Кмета казва, че още докато е бил там около 20 часа вечерта се наложило пак да дойде пожарната. Преди това казва, че е стоял до 21 часа. Никой не бил разбрал как така се е възпламенила пак хижата.
Никой не разбира и защо въобще пожарната си е тръгнала толкова бързо.
Кога точно е отишъл като час не е ясно.

# 46 437
Има ли информация дали района на кемпера е бил облитан с дрон и дали са отишли след обезопасяване от 4 часа. Там е открита местност, голяма опасност за екипите пак има...

# 46 438
  • у дома...
Е, 4 часа нали това са правили, обезопасявали са. След като е повикано поемно лице, значи вече е имало готовност за влизане на местопрестъплението. Нали това е идеята, да влезе заедно с разследващи, полицаи и т.н. Щом са го извикали, терена е бил изследван вече.
А на Околчица кои са поемни лица, известно ли е или съм пропуснала?
нали не мислите, че във всяко населено място, включително и от типа на Гинци, стои в пълна бойна готовност екип от ГДНП, екип от пожарната, екип следователи и наблюдаващ прокурор 24/7? В Гинци и участък няма. Гранична полиция нямат правомощия при криминални престъпления.

Та си е нормално екипа да се сформира, примерно в София, и докато стигне до хижата, да я облетят с дрон да минат 4 часа.

Има ли информация дали района на кемпера е бил облитан с дрон и дали са отишли след обезопасяване от 4 часа. Там е открита местност, голяма опасност за екипите пак има...
Вече имаше засилено полицейско присъствие в района. Имало е много екипи в близост. Затова е отнело по-малко време.

# 46 439
Цитат
Та си е нормално екипа да се сформира, примерно в София, и докато стигне до хижата, да я облетят с дрон да минат 4 часа.

Въобще не нормално да минат 4 часа до първото официално влизане за оглед. Не спекулирайте.
Нормално е само, ако чакат нареждане от някой да влезнат, чак тогава.
Ще кажеш, че се придвижват от Варна, не от София. Разстоянието от София е най-неправдоподобното оправдание за закъснение. Да не говорим, че местната полиция от Годеч е много по-близо и е можела да стигне доста по-бързо.
Гранична полиция дори да нямат пълномощия да влизат, могат да отцепят района и да го пазят поне.

Общи условия

Активация на акаунт