Отговори
# 46 620
Да бе, защо това момиче на 11-12? Защото социалният кръг в ограничен? И който се върже накрая?

Не се друса, не се напикава, болно от какво? Бащата сигурно не знае, че е болно и я мята на групата да я отглеждат без да знае къде и как.

# 46 621
  • Варна
За това момиче се знае, че преживява тежко раздялата на родителите си, започва да бяха от училище… и това ни е казано накратко. Реално може да означава доста неща като проблемно , поведение, като например и наркотици. Спекулирам!
Бащата за мен се прави на 6 без 10 в момента ,че чак толкоз не знае. А майката какво казва? Там не знаем нищо.

# 46 622
Ясно е обяснил Деян за брадвата, че е взета за защита от кучето. Стига сте фантазирали.

Нищо нормално не виждам в това обяснение, как точно се пазиш с брадва от куче?

# 46 623
Валери също говори за"тогава" ..Няма какво да каже за "сега" , защото не е бил с тях последните месеци, година, две.. Какво може да свидетелства Валери за живота им да речем през декември и януари...Знае ли той какво се случило в групата, защо са боядисване коридора, защо са им били оръжията, кой е ходил да пие чай... За само/убийствата е нужно това, що се отнася до криминалната част.

Благодаря, тук сме на едно мнение. Е, Ягодка не са, но то пък няма пълно щастие в тоя живот, какво да се прави?

За това момиче се знае, че преживява тежко раздялата на родителите си, започва да бяха от училище… и това ни е казано накратко. Реално може да означава доста неща като проблемно , поведение, като например и наркотици. Спекулирам!

Кажете честно, че наистина вярвате, че дете на 11-12 се друса, и по тая причина 2 години и кусур по-късно баща му решава да го прати да спи при непознати дърти мъже по пущинаците?!

Ясно е обяснил Деян за брадвата, че е взета за защита от кучето. Стига сте фантазирали.

И аз това питах много страници (и месеци!) назад. Кой ще вземе брадва, за да се "пази" от куче? Ами, ако Калушев и сие си бяха живи, но кучето отвързано? Щеше да го убие залудо ли?

# 46 624
  • Варна
Как на 11-12. Теа е 2011 година. Тоест е на 15 години. Събитията се отнасят до тази година ,а не когато са се запознали преди 3 години.

# 46 625
Как на 11-12. Теа е 2011 година. Тоест е на 15 години. Събитията се отнасят до тази година ,а не когато са се запознали преди 3 години.

Хайде да мислим. Тя е 2011. През 2023, когато се запознават, е на... колко години?

# 46 626
  • Варна
Мислете вие, лека вечер .

# 46 627
Валери също говори за"тогава" ..Няма какво да каже за "сега" , защото не е бил с тях последните месеци, година, две.. Какво може да свидетелства Валери за живота им да речем през декември и януари...Знае ли той какво се случило в групата, защо са боядисване коридора, защо са им били оръжията, кой е ходил да пие чай... За само/убийствата е нужно това, що се отнася до криминалната част.
Анджък де, защо го намесвате Валери, като той не е близо до групата от много време. Давал е показания преди години. може и да са верни нещата, които е казал, може и да не са. Това нямо общо с криминалния случай. Обаче го разпънаха на кръст момчето и то най- вече по вина на лудата му майка. Та на детектор да го слагат, медицински прегледи да му правят. Защо?  От къде на къде. Сякаш не му стига гадното детство, което е имал, ами тъкмо му потръгнал живота, отърсил се от цялата психиатрия, в която го набутали и айде пак виновен,  че някакви решили да се принасят на по- добро място.

# 46 628
  • Пловдив
По отношение на свидетелите по подобни дела, каква е връзката между МВР и прокуратурата?
И за да ми е по-ясен въпросът.
Може ли прокуратурата да знае къде се намира Деян, а МВР в същото време не?
И какво по себе си представляват защитените свидетели?

ПС: трябва ли животът ти да е в непосредствена опасност, за да бъдеш защитен свидетел или има и други критерии? Например, ако се смята, че някой може да ти окаже психически натиск, за да не свидетелстваш, като в този случай приемаме, че няма опасност за живота и здравето на свидетеля?

Най-общо, уредбата на защитата на свидетели е:
В НПК - Чл. 123. (1) Прокурорът или съдът по искане на свидетеля или с неговото съгласие вземат мерки за неговата незабавна защита, когато са налице достатъчно основания да се предполага, че в резултат на свидетелстването е възникнала или може да възникне реална опасност за живота или здравето на свидетеля, на неговите възходящи, низходящи, братя, сестри, съпруг или лица, с които се намира в особено близки отношения.
(2) Защитата на свидетеля е временна и се осъществява чрез:
1. осигуряване на лична физическа охрана от:
а) органите на Министерството на вътрешните работи;
б) служителите на Бюрото по защита при министъра на правосъдието - при необходимост, в случаите, когато това им е изрично възложено от прокурор по ал. 1;
2. запазване в тайна на неговата самоличност.
(3) Лична физическа охрана може да се осигури и по отношение на възходящи, низходящи, братя, сестри, съпруг или лица, с които свидетелят се намира в особено близки отношения, с тяхно съгласие или със съгласие на законните им представители.
(4) В акта на съответния орган за осигуряване защита на свидетеля се посочват:
1. органът, който го издава;
2. датата, часът и мястото на издаване;
3. обстоятелствата, които налагат осигуряването на защита;
4. видът на взетата мярка;
5. данните за самоличността на лицето, чиято защита се осигурява;
6. идентификационният номер, който се дава на лицето, чиято самоличност се запазва в тайна;
7. подписите на органа и на лицето.
(5) Непосредствен достъп до защитения свидетел имат съответните органи на досъдебното производство и съдът, а защитникът и повереникът - ако свидетелят е посочен от тях.
(6) Мерките за защита по ал. 2 се отменят по молба на лицето, по отношение на което са взети, или при отпадане на необходимостта от прилагането им с акт на органа по ал. 1.
(7) За опазване на живота, здравето или имуществото на лицата по ал. 1, които са дали писмено съгласие за това, могат да се използват и специални разузнавателни средства.
(Sunglasses В срок до тридесет дни от вземането на мярка по ал. 2 прокурорът или съдът може да предложи включването на свидетеля или на неговите възходящи, низходящи, братя, сестри, съпруг или лица, с които се намира в особено близки отношения, в програмата за защита при условията и по реда на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

И в специалния закон https://lex.bg/mobile/ldoc/2135495492

# 46 629

Благодаря, тук сме на едно мнение. Е, Ягодка не са, но то пък няма пълно щастие в тоя живот, какво да се прави?

Кажете честно, че наистина вярвате, че дете на 11-12 се друса, и по тая причина 2 години и кусур по-късно баща му решава да го прати да спи при непознати дърти мъже по пущинаците?!

И аз това питах много страници (и месеци!) назад. Кой ще вземе брадва, за да се "пази" от куче? Ами, ако Калушев и сие си бяха живи, но кучето отвързано? Щеше да го убие залудо ли?
Може нс 11-12 , когато е било запознанството да не се "друсало", но на 13-14 вече да го е оравила. Не знам защо си мислите, че пълнолетните употребяват.Ми не, все повече пада възрастта, все по-лесно става снабдяването с всякакви гадости...

# 46 630
То не е случайно това момиче. Така написано "Ники я сънувал, бащата я завел" ми изглежда точно на същия акъл като останалите родители. Готов да повярва в каквото и да е. А К. твърди пред майка си, че била болна...

# 46 631

Може нс 11-12 , когато е било запознанството да не се "друсало", но на 13-14 вече да го е оравила. Не знам защо си мислите, че пълнолетните употребяват.Ми не, все повече пада възрастта, все по-лесно става снабдяването с всякакви гадости...

Добре, значи детето е на 11-12, когато с баща си се запознава с някакви странни чичаци  между които има млад мъж и дете, и са на някакво си парти. Там, на партито, младият мъж иска телефона на детето и то му го дава, а бащата няма нищо против. И 2 години по-късно тези същите непознати, защото на практика те са такива, решават да се обадят на момичето, което вече се друса. И тогава този баща се плясва по челото, и си казва: как не съм се сетил досега кой ще ми излекува невръстната наркоманка?! Ей тия непознати хора! Я чакай да им я пратя да спи с тях. Осъзнавате ли колко нелепо и безумно звучи?!

# 46 632
Да, който го е измислил има добра фантазия

# 46 633
Хайде, сега пък и момичето изкарахте наркоманка. Моля ви съобразявайте се какво пишете за децата поне. Много е грозно това клеветене и очерняне на хора, за които нищо не знаете. Никой тук не знае нищо по въпроса защо Калушев е решил да я нарече 'болна' в съобщението. 

# 46 634
Хайде, сега пък и момичето изкарахте наркоманка. Моля ви съобразявайте се какво пишете за децата поне. Много е грозно това клеветене и очерняне на хора, за които нищо не знаете. Никой тук не знае нищо по въпроса защо Калушев е решил да я нарече 'болна' в съобщението. 

На кого говориш?
Да, който го е измислил има добра фантазия

Нали? Радвам се, че не само на мен ми звучи безумно.

Общи условия

Активация на акаунт