Отговори
# 48 285
Отново прочетох текста на РА, звучи много ядосана от малката сума, едно такова назидателно-каращо се на последователите си. За "молещите за пейпал" щяла не знам какво...
Не звучи адекватно.

Е, тя от първия си ден на изяви звучи каращо се и назидателно, както и Майсторова.
 Не са типичните страдащи жени, определено.

Така е, но преди само генерираше ИИ панегирици, чат-пат кълнеше като маргиналка и търсеше тв-изяви, а сега рязко започва да звучи като ало-измамниците с това все по-агресивно искане на пари и вменяване на вина у възрастни и бедни хора.

# 48 286
Ако трябва да съм честна, за мен няма особено значение коя от двете-Ралица или Майсторова е управител или директор на фондацията им. Така или иначе те работят заедно. Лошото е, че се създава отново организация, с намерение да обучава деца. Защото събирането на пари за разследване ще мине и ще замине, но тази фондация ще продължи да функционира. Иска ми се да обяснят за какви точно обучения става на въпрос-религиозни, спортни, или какви…

# 48 287
  • София
Отново прочетох текста на РА, звучи много ядосана от малката сума, едно такова назидателно-каращо се на последователите си. За "молещите за пейпал" щяла не знам какво...
Не звучи адекватно.

Е, тя от първия си ден на изяви звучи каращо се и назидателно, както и Майсторова.
 Не са типичните страдащи жени, определено.

Така е, но преди само генерираше ИИ панегирици, чат-пат кълнеше като маргиналка и търсеше тв-изяви, а сега рязко започва да звучи като ало-измамниците с това все по-агресивно искане на пари и вменяване на вина у възрастни и бедни хора.
1. Сиренето е с пари.
2. Тя истерясва все повече, вкл.и от това, че не знае какво от светлите дела на Калушев и  сие ще стане публично достояние при приключване на разследването.

# 48 288
Ако трябва да съм честна, за мен няма особено значение коя от двете-Ралица или Майсторова е управител или директор на фондацията им. Така или иначе те работят заедно. Лошото е, че се създава отново организация, с намерение да обучава деца. Защото събирането на пари за разследване ще мине и ще замине, но тази фондация ще продължи да функционира. Иска ми се да обяснят за какви точно обучения става на въпрос-религиозни, спортни, или какви…
Да, за мен също не е от значение кой какъв е в органите на фондацията и съвсем не е въпросът в това - ако прочетеш непредубедено поредицата постове по темата, ще видиш в какво именно е.   
 Болднатото откъде произлиза? Нито в целите на въпросната фондация, нито в средствата за постигането им е предвидено обучение на деца, няма изразено такова намерение.
Също и събирането на пари за разследване. Къде мога да видя такава информация? Или са нечии интерпретации?

# 48 289
  • София
Кубратова, в целите на фондацията няма обявено събиране на пари за разследване, така ли? Не ми се четат, затова питам.
Ако е така, защо фондацията е регистрирана от Асенова с това наименование.

# 48 290
Кубратова, в целите на фондацията няма обявено събиране на пари за разследване, така ли? Не ми се четат, затова питам.
Ако е така защо фондацията е регистрирана от Асеново с това наименование.
Няма обявено, да.
За наименованието отговаря учредителят. Допускам, че защото въпросното разследване поне за участниците в нея е провокирало създаването й.

# 48 291
Да, за мен също не е от значение кой какъв е в органите на фондацията и съвсем не е въпросът в това - ако прочетеш непредубедено поредицата постове по темата, ще видиш в какво именно е.   
 Болднатото откъде произлиза? Нито в целите на въпросната фондация, нито в средствата за постигането им е предвидено обучение на деца, няма изразено такова намерение.
Също и събирането на пари за разследване. Къде мога да видя такава информация? Или са нечии интерпретации?

Вижте ги в търговския регистър. Вчера някой публикува. Имат намерение да обучават.

# 48 292
  • у дома...
Събирането на пари за разследване е от постовете на Ралица Асенова във Фейсбук:

Тук обяснява и защо е създадена фондацията. Промени в съдебната система, правата на човека и обученията не са посочени в поста ѝ.

Целите на фондацията, отново:

Обученията са посочени в стопанските дейности на фондацията. Да, не е конкретизирано, че ще се обучават ДЕЦА.

# 48 293
  • София
Ако е така защо фондацията е регистрирана от Асеново с това наименование.
Няма обявено, да.
За наименованието отговаря учредителят. Допускам, че защото въпросното разследване поне за участниците в нея е провокирало създаването й.
Наименованието е съзнателно подвеждащо дарителите. Тя събира пари по сметката на фондацията като обявява, че ги събира за целите на независимо разследване. Това е очевидна измама от нейна страна. И злоупотреба с дарителите.

# 48 294
  • у дома...
А защо просто не откри дарителска сметка, както правят хората, набиращи средства за лечение? Може би защото дарителските сметки подлежат на банков контрол и одит, с цел .  да се гарантира, че средствата отиват по предназначение и се избягват злоупотреби? До колкото знам, титулярът на дарителска сметка не може просто да тегли пари в брой, а трябва да представя фактури, проформи, договори или билети (всякакви разходни документи). И преводите се извършват директно към доставчиците на различните услуги.

Барса, а къде в целите на фондацията видяхте иницииране на международно разследване на случая от независими експерти?

# 48 295
Ех, Флоресита, много Ви е кратък постът наистина, за разлика от моите.
Защо ще питате чат, като има учредителен акт на фондацията и от него с просто и непрофесионално око се вижда кой орган какви функции, права и задължения има?
В случая чатът Ви е подвел (отделно зависи какво и как се пита), а Вие продължавате вече умишлено да подвеждате аудиторията. Първоначалният Ви пост по отношение на един неверен факт може и да е неволна грешка (не и по отношение на коментарите във връзка с нея, целящи да внушат, че Асенова не участва дори във фондацията, щом сте постнали скрийншот само с част от информацията и се позовавате на нея), но продължението...

# 48 296
  • София
А защо просто не откри дарителска сметка, както правят хората, набиращи средства за лечение? Може би защото дарителските сметки подлежат на банков контрол и одит, с цел .  да се гарантира, че средствата отиват по предназначение и се избягват злоупотреби? До колкото знам, титулярът на дарителска сметка не може просто да тегли пари в брой, а трябва да представя фактури, проформи, договори или билети (всякакви разходни документи). И преводите се извършват директно към доставчиците на различните услуги.
Ами ти си отговорила на въпроса си. Сега ще е куче влачи, диря няма.

# 48 297
Ако е така, защо фондацията е регистрирана от Асенова с това наименование.

За да може шараните да кълват на гола кукичка.

От цели ме интересува точка 4:

От средства точка 2:

А от тук ме интересува предметът на допълнителна стопанска дейност:

# 48 298
Не знам как се "случват" специалните дарителски сметки за лечение, само съм чувала, че банките са много строги по отношение на прозрачността на изразходваните средства.
Което не мисля, че е желано от РА, като видях как набляга на липсата на лични средства. Плюс разминаванията между цели на фондацията и обявените от РА намерения за разследване.

# 48 299
А защо просто не откри дарителска сметка, както правят хората, набиращи средства за лечение? Може би защото дарителските сметки подлежат на банков контрол и одит, с цел .  да се гарантира, че средствата отиват по предназначение и се избягват злоупотреби? До колкото знам, титулярът на дарителска сметка не може просто да тегли пари в брой, а трябва да представя фактури, проформи, договори или билети (всякакви разходни документи). И преводите се извършват директно към доставчиците на различните услуги.
Ами ти си отговорила на въпроса си. Сега ще е куче влачи, диря няма.
Каза се по-горе от потребител, че не всички били специалисти в дадена област (и не е нужно), ама все пак преди да се пише, не е излишна една малка проверка. Или това, че пишем във форум и мненията са лични (на това най-много се набляга, когато се напише нещо невярно, което впоследствие е опровергано, сякаш пък някой тук си мисли, че с мнението си ангажира друг, разбира се, че мненията са лични), ни освобождава от нуждата да си проверяваме информацията и фактите, които твърдим, за да са коректни или да ги аргументираме тези лични мнения, дори и когато се касае за предположения и изводи, а не за факти.
Фондациите и сметките им също подлежат на проверка, включително относно извършваната дейност и разходването на средствата само за посочените в учредителния акт цели.  
И, Магента, хем пита (защото не ти се четяло), хем ти отговорих, че не е предвидено събиране на пари за разследване на конкретния случай, и въпреки това пак твърдиш, че някой си бил отговорил сам, а именно, че средствата ще бъдат използвани именно за това (в контекста на горния пост) и то безконтролно.
Чудя се умишлено ли се прави това или просто факти, които не импонират на първоначално заетата теза, просто се игнорират.

Просто_майка, точно от ТРРЛЮНЦ се информирам. Другаде не чета по въпроси, за които само той е най-сигурен и достоверен източник.

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 09:44 от Кубратова

Общи условия

Активация на акаунт