Отговори
# 48 360
Просто майка, както вече писах (два пъти при това), има случаи, в които точно на базата на външно експертно мнение  (изготвено въз основа на събраните по производството материали) са възобновявани (разбира се, по вътрешния процесуален ред) производства. Така че принципно законова забрана няма. 
Истината е, че доверието в разследващи и правосъдие е действително ниско и в не малко случаи - основателно. Особено когато случаят е с изключителен обществен отзвук или се политизира, а често и двете.
Затова и хората прибягват до други незабранени от закона способи за проверка на проведено разследване.
Ето един пресен пример защо хората търсят защита навън:
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-plashta-e … pred-mvr-britanec

От статията: "...Съдът обаче заключава, че разследването на инцидента не е било ефективно и способно да доведе до установяване на фактите и разкриване на извършителите и намира нарушение на чл. 3 от Конвенцията в неговия процедурен аспект. ЕСПЧ намира също, че властите изобщо не са разследвали възможните расистки подбуди. Въз основа на заключенията си по чл. 3 от Конвенцията, ЕСПЧ заключава, че държавата е нарушила и чл. 14 във връзка с чл. 3.
Присъденото обезщетение е 18 500 евро за неимуществени вреди и 4500 евро за разходи и разноски."

Болдваната констатация е трайна в редица решения на съда от години. И нищо, плащаме си, а керванът си върви.

# 48 361
  • Варна
Интересно ми е как в една ситуация  се подлагат на съмнение способностите на Ралица като психолог, / най-меко казано/ , а в друга се изтъква как е хипнотерапевт / не само тя ами и ИК/. Даже за Яни Макулев беше писано, че лечителствал сега чрез внушение. На курсове била Ралица. Сякаш не знаем как на килограм са курсовете сега за констелациите, лична терапия, хипнотерапия и всякаква “терапия”. Но пък способностите и се тълкуват спрямо ситуацията….

# 48 362
Както казах, едва ли с експерт по данъци и добър счетоводител в групата, са оставили улики за 'пране на пари' дори да е имало.
"Експерт" по данъци? Това, че се писал такъв в Линкедин Ивей нищо не доказва.
На Дечо счетоводната кантора е просперирала след като се е сдружил (ООД) и са наели персонал. Преди това (ЕООД) доходите му са били мижави.

# 48 363
  • София
Ама всеки си чете и ползва, каквато информация си прецени по темата. Ралица е източник на информация - коя изкривена, коя откровена лъжа, коя полуистина. И тя знае много неща за дейността на групата, както и спонсорите знаят, но никога няма да ги каже. Тези неща не са за плебса.

# 48 364
Както казах, едва ли с експерт по данъци и добър счетоводител в групата, са оставили улики за 'пране на пари' дори да е имало.
"Експерт" по данъци? Това, че се писал такъв в Линкедин Ивей нищо не доказва.
На Дечо счетоводната кантора е просперирала след като се е сдружил (ООД) и са наели персонал. Преди това (ЕООД) доходите му са били мижави.

Интересно ще бъде някой да седне и да събере и разпредели всички митове, човек по човек.

Ето, за ИИ се твърди, че е осъдил България като адвокат на Росатом, че е имал 6 милиона евро в личната си сметка, че е имал жена, две деца, любовница и какво още беше... довършете списъка.
За всеки от тях имаше опити, които един по един се провалиха, да бъде митологизиран като свръхуспешен, като надчовек едва ли не.
Кому беше необходимо, кой си даде толкова труд? Wink Тема за размисъл.

# 48 365
Интересно ми е как в една ситуация  се подлагат на съмнение способностите на Ралица като психолог, / най-меко казано/ , а в друга се изтъква как е хипнотерапевт / не само тя ами и ИК/. Даже за Яни Макулев беше писано, че лечителствал сега чрез внушение. На курсове била Ралица. Сякаш не знаем как на килограм са курсовете сега за констелациите, лична терапия, хипнотерапия и всякаква “терапия”. Но пък способностите и се тълкуват спрямо ситуацията….

Четене с разбиране липсва.
Тя се смята за психолог ("се изтъква"), но ние смятаме, че с това ще нанесе повече вреда ("подлагат се на съмнение способностите"). Няма противоречие.
И ти почна като Шокк да измъкваш от пръсти противоречия (неговите са още по-абсурдни)
За Макулев някаква негова позната в соц. мрежи беше споделила как и помогнал, а той каква правоспособност има?

# 48 366
Не знам какво Ралица знае, или не знае....Но е сигурно , че нашите разследващи са се провалили в издирването на кемпера, а заради неадекватно издирване имаме 3 трупа в повече по случая....Следейки издирванията от последните дни, все по-вече се затвърждава мнението на всички, че не са си свършили работата качествено, и е можело да бъдат спасени животи. Дано и сега се намерят овчари да открият този път навреме, ако не е късно , издирваните🙏.

# 48 367
  • у дома...
Просто майка, както вече писах (два пъти при това), има случаи, в които точно на базата на външно експертно мнение  (изготвено въз основа на събраните по производството материали) са възобновявани (разбира се, по вътрешния процесуален ред) производства. Така че принципно законова забрана няма. 
Истината е, че доверието в разследващи и правосъдие е действително ниско и в не малко случаи - основателно. Особено когато случаят е с изключителен обществен отзвук или се политизира, а често и двете.
Затова и хората прибягват до други незабранени от закона способи за проверка на проведено разследване.
Ето един пресен пример защо хората търсят защита навън:
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-plashta-e … pred-mvr-britanec

От статията: "...Съдът обаче заключава, че разследването на инцидента не е било ефективно и способно да доведе до установяване на фактите и разкриване на извършителите и намира нарушение на чл. 3 от Конвенцията в неговия процедурен аспект. ЕСПЧ намира също, че властите изобщо не са разследвали възможните расистки подбуди. Въз основа на заключенията си по чл. 3 от Конвенцията, ЕСПЧ заключава, че държавата е нарушила и чл. 14 във връзка с чл. 3.
Присъденото обезщетение е 18 500 евро за неимуществени вреди и 4500 евро за разходи и разноски."

Болдваната констатация е трайна в редица решения на съда от години. И нищо, плащаме си, а керванът си върви.
ЕСПЧ е Европейски съд по правата на човека, нали така? Европейска институция в рамките на Европейския съюз? Контролен орган за страните-членки на ЕС, нали? Една частна детективска агенция, дори и Пинкертон да е, със същите правомощия като ЕСПЧ ли е? И същата тежест ли имат нейните изводи и заключения като на ЕСПЧ?

# 48 368
Не знам какво Ралица знае, или не знае....Но е сигурно , че нашите разследващи са се провалили в издирването на кемпера, а заради неадекватно издирване имаме 3 трупа в повече по случая....Следейки издирванията от последните дни, все по-вече се затвърждава мнението на всички, че не са си свършили работата качествено, и е можело да бъдат спасени животи. Дано и сега се намерят овчари да открият този път навреме, ако не е късно , издирваните🙏.

Разследващите се очаква да са едва ли не ясновидци, за да дирят Калушев на Околчица, така ли? Той си е изключил телефона, не е желаел да бъде притесняван. Трите трупа със сигурност не са заради неадекватно издирване, а защото един човек е решил да убива. И е било невъзможно да бъде спрян на този етап. Месеци, години по-рано е можело нещо такова да се случи, но нека не забравяме как множеството проверки не са успели да установят нарушение. По една или друга причина.

# 48 369
Просто майка, прочети пак старите ми постове на темата (те са в последните страници, а последният е точно по твой въпрос отпреди малко). Там е ясно казано какво точно може да се очаква от външно проучване на разследването, респ. външно становище или експертизи на специалисти или организации.
Няма връзка с ЕСПЧ и правомощията му (в смисъл на еднакви такива с възможностите на външни експерти и организации), нито съм казвала подобно нещо.

# 48 370
  • у дома...
Просто майка, прочети пак старите ми постове на темата (те са в последните страници, а последният е точно по твой въпрос отпреди малко). Там е ясно казано какво точно може да се очаква от външно проучване на разследването, респ. външно становище или експертизи на специалисти или организации.
Няма връзка с ЕСПЧ и правомощията му (в смисъл на еднакви такива с възможностите на външни експерти и организации), нито съм казвала подобно нещо.

Но в последният си пост  цитирате отчно ЕСПЧ като институция, чийто анализи и изводи могат да възобновят вече приключили производства. Изводите и експертизите на частна институция като съдадената в края на 19 в. и продължаваща да функционира днес на територията на целия свят агенция Пинкертон, биха ли били повод да бъде възобновено едно разследване и биха ли имали същат тежест пред държавните ни служби, които отговарят за това, както изводите и препоръките на ЕСПЧ?

# 48 371
Цитат
Но в последният си пост  цитирате отчно ЕСПЧ като институция, чийто анализи и изводи могат да възобновят вече приключили производства.
Боже мой! Не цитирам ЕСПЧ като институция, в резултат на чиито решения могат да се възобновят производства.
Един ред няма написан в тази посока - как четете, не знам.
Примерът с решението на ЕСПЧ е даден във връзка с качествата на разследване и защо се налага хората да разчитат на външно съдействие и/или правосъдие (в рамките на компетентността на този съд), във връзка с ерозията на общественото доверие в правораздаването - защото в ред случаи не го получават от вътрешните институции.
Толкова ли е трудно наистина да се разграничи отговорът на въпроса ти от втората част на поста ми?
Писала съм в предходния си пост - вътрешните процесуални средства за защита са изчерпани, едва тогава може да се сезира ЕСПЧ. Свързвайте написаното в отделните постове на една и съща тематика, не е нужно всичко да се повтаря и да стане накрая като снежна топка.

# 48 372
  • у дома...
Цитат
Но в последният си пост  цитирате отчно ЕСПЧ като институция, чийто анализи и изводи могат да възобновят вече приключили производства.
Боже мой! Не цитирам ЕСПЧ като институция, в резултат на чиито решения могат да се възобновят производства.
Един ред няма написан в тази посока - как четете, не знам.
Примерът с решението на ЕСПЧ е даден във връзка с качествата на разследване и защо се налага хората да разчитат на външно съдействие и/или правосъдие (в рамките на компетентността на този съд), във връзка с ерозията на общественото доверие в правораздаването - защото в ред случаи не го получават от вътрешните институции.
Толкова ли е трудно наистина да се разграничи отговорът на въпроса ти от втората част на поста ми?
Писала съм в предходния си пост - вътрешните процесуални средства за защита са изчерпани, едва тогава може да се сезира ЕСПЧ. Свързвайте написаното в отделните постове на една и съща тематика, не е нужно всичко да се повтаря и да стане накрая като снежна топка.
Добре за трети път задавам въпроса, но по друг начин.

Изводите, анализите и препоръките на кои международни институции биха могли да доведат до възобновяване на едно  производство?
Изводи, анализи и препоръки на частна детективска агенция биха ли могли да бъдат повод за възобновяване на вече приключило производство?

# 48 373

Знам, че си въобразяваш, че тия са били от супермен нагоре, но за да те върна обратно на земята, ще ти напомня, че и Роналдо, Меси, Шакира, Жозе Моуриньо и още сума ти знайни и незнайни герои бяха хванати в крачка от данъчните в Испания за укриване на данъци и после си платиха като попове. Когато се разследва не "за наши хора", няма шанс да скриеш пране на пари или укриване на данъци. Освен ако не си въобразяваш, че тоя самозванец "Ивей" е по-добър от счетоводителите на горе изброените. 😄

Редактирам: счетоводителят беше Дечо, не Ивайло. Все тая. И той може да е "по-добър" от горните, ама само в сферата на фантазиите.

Интересно ми е как в една ситуация  се подлагат на съмнение способностите на Ралица като психолог, / най-меко казано/ , а в друга се изтъква как е хипнотерапевт / не само тя ами и ИК/. Даже за Яни Макулев беше писано, че лечителствал сега чрез внушение. На курсове била Ралица. Сякаш не знаем как на килограм са курсовете сега за констелациите, лична терапия, хипнотерапия и всякаква “терапия”. Но пък способностите и се тълкуват спрямо ситуацията….

Четене с разбиране липсва.
Тя се смята за психолог ("се изтъква"), но ние смятаме, че с това ще нанесе повече вреда ("подлагат се на съмнение способностите"). Няма противоречие.
И ти почна като Шокк да измъкваш от пръсти противоречия (неговите са още по-абсурдни)
За Макулев някаква негова позната в соц. мрежи беше споделила как и помогнал, а той каква правоспособност има?

Каквато практика има Ралица в Мексико. Разбирай нулева.

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 16:20 от Florecita*

# 48 374
Цитат
Добре за трети път задавам въпроса, но по друг начин.

Изводите, анализите и препоръките на кои международни институции биха могли да доведат до възобновяване на едно  производство?
Изводи, анализи и препоръки на частна детективска агенция биха ли могли да бъдат повод за възобновяване на вече приключило производство?
Абсолютно добронамерено отговарям, но това вече е прекалено и злоупотреба със задаването на едни и същи въпроси, на които вече е отговорено повече от веднъж, само формулирани по друг начин.
Върни се и прочети какво съм писала за възобновяването - че става по вътрешния процесуален ред, а не че някой отвън (без значение съд или експерти/организации/ е препоръчал и хоп - възобновява се.
За вътрешния ред ще си видиш НПК,  може би тогава ще си изясниш и написаното от мен. Това все пак не е лекционна зала и не може всички хипотези и цели производства да се обясняват тук с все детайли. 
А на моите вече 5 (с един днешен) конкретни въпроса към различни потребители още няма кой да отговори, що така?!

Общи условия

Активация на акаунт