Отговори
# 50 040
Айде бе, точно в неговия сайт случайййнооо точно такива символи
И все на него случайййнноооо все му дават деца, и пари

И случайно видели нещо, докато пазят гората с дрона.

# 50 041

Можете ли да споделите този скриншот?

Ааа, не ме слагайте в устата на вълка, моля. Щом е коментирано напред, със сигурност го имат и други хора, а щом не са го качили в темата... не знам, не знам. Нека го качи някой друг.
Ето така става, когато някой вижда нещо нередно , но си трае. Типично по български.  Ще се плюе, ще се говори под сурдинка, на дивана, на масата, но няма да се подаде сигнал където трябва... Като познатия на потребителката , която сподели за приятеля на Калушев...и много други....Но пък на хвърлянето на камъни и  кал по непознати анонимно ни много силна черта

# 50 042
И деца на много близки да е, пак не е оправдание.
Той не ги взима за еднодневна разходка до зоопарка, а ги отглежда. И на брат или сестра е незаконно да отглеждаш  детето, какво остава на чужд човек.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 09:19 от ~Боряна~

# 50 043
Не смятам, че връзката на К. с който и да е било от обкръжението (сектата) му е била на чисто приятелска основа т. е. двама равностойни индивида споделят приятелство.
Той е бил възприеман като бог и съответно много по-високо йерархически от останалите.
Той поставя условие на тези, които ще го последват да се откажат от абсолютно всичко свързващо ги с предишния им живот (обаче лично той продължава да поддържа силни връзки с родителите си).
За съжаление смятам, че е манипулирал много хора за личните си цели (деца и финанси), посредством изградения култ, а може би и с други методи (хипнози и т.н.).

# 50 044
  • my own world....
Не беше първа Флоресита обаче, преди това имаше пост за бащата и братовчед му... Та да обобщим - въпрос на съвпадения на името на момичето е.
А човекът от Плевен просто е задал нормални въпроси (не е нападал, не е давал мнение) - поста си му седи като коментар под този на РА и таз аладинката го е погнала ..луда работа

# 50 045
но осъзнавам, че светът е шарен, има хора всякакви има и ситуации в живота, когато някой би могъл да вземе едно решение различно от моето.
Има, да. Хора всякакви. Включително педофили. Родители, подаряващи децата си на педофили. Други родители, които уж не биха го направили, но проявяващи толерантност и разбиране към тези, които са го направили.
Шарен свят наистина.

# 50 046
Скрит текст:
[
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами пост, в стил "пък знаете ли какво ми казаха" какво да коментирам. Бих евентуално,но с автора, а той директно декларира, че не иска. Това дали е бил или не гей, аутсайдер и какъвто още там какво касателство има към само/убийствата? Много хора са такива, е и?
А и не разбрах в последния абзац какво иска да каже..
Ами то и на Бузов твърденията са в стил "а знаете ли на мен какво ми казаха?". Никакви доказателства не извади. Само хвърля някакви бомби и инсинуира.
Захлеби той ми се струва отначалото, защото хората решиха, че познава някой, свързан с разследването. И сега иска същата популярност за себе си и сайта си.
Той застава с името си и му е даден национален ефир.
Постът тук е от анонимен потребител с още по-анонимен източник. Не виждам аналогия, че да сравняваме.
Е, не може да изисквате в анонимен форум хората да споделят името си, за да им гласувате някакво доверие. То тогава или всеки да си го казва, или да не му обръщаме внимание.
Плюс това, Бузов се изявява в национален ефир с името си именно защото търси популярност. Иначе как бихте обяснили непоследователността в логиката на твърдението му, че знае за тези неща от близките, но те не биха ги казали, защото се страхуват? Значи те му споделят информация, заради която може да пострадат и той ходи да я разгласява общо взето навсякъде където може?
Е, разбира се, че не изисквам, как ви хрумна, всички сме анонимни тук. Затова всеки преценява кое да коментира и на кое да вярва. Аз отговарям защо не коментирам поста на потребителката, а Бузов пък вас никой не ви кара да му обръщате внимание, щом го смятате за незначителен. А отношенията и доверието между него и близките си е тяхна работа, нито е казал с кого контактува, нито е издал нещо, което да застраши конкретен човек.
Не изисквате, ама давате аргумент за това, че не му обръщате внимание, защото бил анонимен. Само че коментирате други анонимни постове.
И права сте, всеки си преценява на кого да вярва, аз само направих паралел, че на Бузов твърденията са също толкова неподкрепени с факти, колкото и честно казано всеки анонимен пост някъде си. Това, че застава с името си, реално е само защото това му е професията и той си е избрал такава платформа. Но според мен, не е по-достоверен.
Иначе, ако това, което твърди е вярно, той директно застрашава близките. Защото издаде, че те са му казали информация която тях самите ги е страх да оповестят. И то публично. Вместо да каже "имам източници, не мога да кажа, защото са застрашени" и т.н., примерно.
Нещо като "Тате, той Пенчо вчера ми каза, че Генчо е пребил Атанас, ти набий Генчо, ама не му казвай, че Пенчо го е издал".
И накрая.... "Пенчо, Генчо, Атанас и аз".... Stuck Out Tongue Winking Eye

Коментирам чужди постове в комуникация с ТЕХНИТЕ АВТОРИ, а в конкретния случай АВТОРЪТ НЕ ЖЕЛАЕ да коментира, надявам се да ви е станало ясно вече, да не досаждаме на останалите.
Пробвайте, ако искате да влезете в ефир с някакви твърдения, да видим колко и най-вече кои медии ще ви дадат ефирно време.
Ако близките не виждат проблем с изявите на Бузов, не разбирам на вас какъв ви е проблема?!
Проблемът ми е аргументацията Ви. Все ми е  едно какво коментирате, честно казано, но просто не видях логика постовете тук понеже са "знаете ли на мен какво ми казаха" да се игнорират, при положение че твърденията на доста от хората, които се изказват за случая са точно такива.
То постовете на всеки се обсъждат между всички в дадена тема. Не подкрепям и аз, ако някой автор напише нещо и после не желае да го дискутира, ама разбирам защо го прави. Защото обикновено обосновано предполага, че ще започнат лични нападки и разкостване до девето коляно, колко точно познава източника, откъде и т.н.
Това, че близките нямат проблем с изявленията на Бузов наистина е интересен момент. Според мен, означава, че Бузов говори с тяхно съгласие, но тогава трябва да си измисля за опасността.
И пак - Бузов е журналист, нормално е той да има достъп до медии, както и да застава с името си. Вече какво направи в ефир с това име си е негов проблем.
Цитат
Все едно ви е какво коментирам, но пък се вълнувате от аргументацията ми. SmileПри вас потърсете логиката.
Всеки сам определя как и какво да коментира. Лично аз чужди постове не обсъждам, ако авторът не може/не иска да ми отговаря, квалификации за хората по нечии постове също не правя. За себе си говоря, обаче,Общовалидна логика, каквато се опитвате да търсите, няма.
Именно, все ми е едно дали коментирате пост от темата или Бузов. И двете са еднакво достоверни. И затова трябва да се прилагат еднакви критерии при анализа им. В противен случай не е логика, а просто предубеждение за потвърждаване (confirmation bias).

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 09:29 от чудовище

# 50 047

В намерените записки се споменаваше името на Теодор, нали? Тези с инструкциите кой какъв е в хижата и какво се разрешава и пр.
То нали имаше и друго момиче (Теди), за което София говореше, че е живяло при тях по някое време, като се изпусна за сексуалната ориентация.

Тя се и появи по едно време по тв. По спомен сега е някъде в Тибет и каза, че не е издържала на изискванията на групата. Хвалеше Калушев и групата.

# 50 048
Не разбирам с какво наруших правилата, че последния ми коментар да бъде изтрит?! Ще го напиша пак. Ако се казва, че организираната престъпност е причината за  смъртта на децата, това означава ли, че ИК се свързва с нея?

# 50 049

В намерените записки се споменаваше името на Теодор, нали? Тези с инструкциите кой какъв е в хижата и какво се разрешава и пр.
То нали имаше и друго момиче (Теди), за което София говореше, че е живяло при тях по някое време, като се изпусна за сексуалната ориентация.

Тя се и появи по едно време по тв. По спомен сега е някъде в Тибет и каза, че не е издържала на изискванията на групата. Хвалеше Калушев и групата.
Не, мисля тази за която говорите е възрастна жена, която е била в Мексико и искала да става ученичка на К., обаче той не се съгласил и я насочил към друг учител.
А момичето е било кандидат-тулку от дадена линия по спомени от интервюто на С.

Ето статия за жената, и тя говори за техниката за напускане на тялото.
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/22322475

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 09:37 от Arizona

# 50 050
Специално за малкото дете, Леон ще коментирам. Не е нормално собствените му баба и дядо да не могат да го приберат от хижата, и да се налага да подават жалба до съответните органи. Явно става дума за нещо по-дълбоко. Малко звучи като Калушев да не е позволявал на Леон да се прибере с тях. Или бабата и дядото са имали сериозен спор със самите родители на детето и затова са подали сигнала. Със сигурност е супер нередно, но какво е било
точно-не знам.

# 50 051
Ivka, имаш ли дете? Независимо на каква възраст е, би ли го изпратила на такова място и да не го виждаш?

Не съм Ивка.
Имам три деца и за всяко от тях бих казала твърдо НЕ.
но осъзнавам, че светът е шарен, има хора всякакви има и ситуации в живота, когато някой би могъл да вземе едно решение различно от моето.

Може да е наивно, но смятам, че това са били деца на приятели, много близки приятели, и на тях не се е гледало като на сексуални обекти, каквито и внушения и изказвания да има в темата.
Приятели са били само с ЯМ. РА беше казала, че се е запознала с Калушев на курс по хипноза. После случайно се видяли на Тенерифе. Излиза, че не са били дългогодишни приятели. За малкия Л., бяха писали, че се познавали с майката от  три месеца.
Общото между тях и гостите му в Мексико и на хижата за мен е религията на Ламата.
Имало е чайчета, иначе как ще клечиш часове в медитация.
Някой питаше дали е има "тапия" за лечител? Този въпрос трябва да го зададете на майка му, РА и СА, защото това е тяхно твърдение.

# 50 052
  • София

Не, мисля тази за която говорите е възрастна жена, която е била в Мексико и искала да става ученичка на К., обаче той не се съгласил и я насочил към друг учител.
А момичето е било кандидат-тулку от дадена линия по спомени от интервюто на С.
Не е имала пари или деца на подходяща възраст, та затова я е пренасочил.

# 50 053
Откъде накъде ще е нормално баба и дядо да могат да разполагат с детето и да си го прибират отнякъде, без позволението на родителите? Отдавна е ясно, че майката и родителите ѝ са имали спор, вие сега го открихте. После са си оттеглили жалбата, след разговор с дъщеря си.

# 50 054
  • София
Скрит текст:
То да беше само подозеителен символ в логото, без да има други индикации, да кажеш, че е случайност.
То не са Валери, Леон, Теа, Ники, Алекс. Като последните две момчета са отгледани от Калушев по незнайно каква причина, при незнайно какви обстоятелства.
Родителите на тези деца даже не смеят да говорят за това, защото явно в някаква степен осъзнават цялата ненормалност на ситуацията и че е по-добре да мълчат.
Какво значи “то не са…”. Кажете за колко броя деца е установено да са живяли с години на хижата или в Мексико с ИК и да са държани също против волята ка родителите им? Че е имало лагери и доста деца са минали през годините -да. Почвам поред по вашия списък-Валери отишъл на доброволни начала и напуснал сам,Леон- отишъл на по собствено желание и взет по инициатива на бабата и дядото без проблеми- след активизиране на Валери/, Теа пребивавала епизодично на два пъти май, прибрана заради неон ангажимент при баща й. За Ники и Алекс изписахме хиляди страници -и там е ясно. Алекс от много близки семейство, Ники вече пълнолетен от отдавна и първите години майка му е била до него.
Няма да кажа ,че това е норма за отглеждане на деца, но ще кажа,че Алекс щеше да е жив, ако не са се намесили някакви други интереси. За мен за да не успее да вземе мерки ИК значи е бил подмамен, изненадан. Така мисля . Ако следствието докаже друго-нама проблем са го приема.

Как си представяте дете на 7 години да бъде натоварено с отговорността "ти отиде в сектата на Калушев по собствено желание"?

Естествено, че това е било желанието на майката (в случая на Леон).
София също е опитала да пробута Валери години преди тревата.

Родителите са отговорни за решенията, които са взели. Не деца на 7 и на 10 години.

Щях да напиша същото, но Вие ме изпреварихте. Излиза, че малки и малолетни деца са далеч по-отговорни за това, че са живели с чичковците в хижата, отколкото самите чичковци.
Излиза, че децата сами са си виновни, че са отишли у пущинака при дъртаняните , да търсят духовен мир ..Чудесно, значи всичко е точно. Няма други виновни, всичко е било по собствено желание на 7-10 годишните...
Ако много хора мислят по този начин...имаме проблем...

Общи условия

Активация на акаунт