Отговори
# 50 280
Аз си имам версия за стрелбата при самоубийствата на Петрохан. Ей така от логически разсъждения. ИИ не е бил сигурен в себе си, че ще има кураж, и е помолил за помощ другите двама преди да се гърмят, а може и да е изпитвал съмнение за крайния изход от стрелбата си с пушка.
Имаме вероятен запис на четирите изстрела, там са първо два един след друг - за мен гърми Ивайло в себе си и едновременно, но не съвсем, го гърми и другият помагач, който стреля в  него от упор или от съвсем близко. След това следват двата други изстрела, с които се застрелват другите двама - Дечо и Пламен.

Може да са имали всякакви уговорки как да процедират ако някой от тях не успее да се самоубие от първия опит. Звуците от четирите куршума идват в рамките на няколко секунди разстояние. Не са изпитвали колебание, явно.

# 50 281
  • София
Остава въпросът защо пистолета на другия помагач на разследващите им е изглеждало да е в Ивей, за да заключат първо самоубийство. Явно пистолетът е бил паднал на еднакво разстояние "за собствена ръка" и на двамата и е бил за обща употреба.
Не знам нищо за пистолети и прочие и не се интересувам. Тези подробности ще ги изяснят или са ги изяснили специалистите - балистици и пр.
Не знаете и не се интересувате, но месеци наред обяснявате как е възможно и подкрепяте? Ами това е информация,която поне за момента е ясна и някак има разминаване тук как се е случило точно, меко казано.
Според правилата на форума нападки към потребители са забранени.
Айде сега кажи ми къде съм коментирала самоубийствата на тримата на Петрохан как точно са се случили от балистична гледна точка..
Убедена съм в това, че Калушев е убил Алекс, поради липсата на външна намеса и защото по ръцете на Алекс няма барутни частици. Убедена съм, че Калушев се е самоубил, защото няма данни за външна намеса . Убедена съм в това, че тримата на Петрохан са се изпостреляли сами без помощ от четвърти човек, защото няма външна намеса.
И от какво се интересувам или не в темата си е мой личен избор.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 13:55 от Magenta2022

# 50 282
Назад потребителка беше пуснала странен пост, който не стана ясно от кого е, уж от познати на ИК и на групата, който завършваше толкова странно и с някакви звезди, които подсказвали какво се е случило на Петрохан. Чета сред  последните коментари, че се били застреляли навън, за да гледали звездите...Каква е връзката на звездите с трагедията, разбрахте ли /защото аз нищо не разбрах от въпросните постове/?
Май така и никой не разбра какво има предвид съфорумката...

# 50 283
  • Варна
Magenta, по тази логика ако никой не коментираше поведението чрез коментарите на другите в тази тема тя нямаше да съществува. Не виждам обида от мен към вас а искрено учудване как яростно коментирате толкова страници и накрая казвате”защото така”.
Та на въпросите ви, аз къде съм казала, че коментирате балистична експертиза? То такава и няма изложена пълна.Тази част от вашият пост… тя казва всичко и от повече обяснения няма нужда щом и не можете да дадете.   “ Убедена съм в това, че Калушев е убил Алекс, поради липсата на външна намеса и защото по ръцете на Алекс няма барутни частици. Убедена съм, че Калушев се е самоубил, защото няма данни за външна намеса . Убедена съм в това, че тримата на Петрохан са се изпостреляли сами без помощ от четвърти човек, защото няма външна намеса.”
Всъщност сега си дадох сметка,че болшинството хора вярващи като вас, те явно просто така .. ами вярват си и повече не им е нужно.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 14:20 от Ivka_smile

# 50 284
  • София
Аз друго имам предвид - Ивей и другият стрелящ по него са имали предварителна уговорка да стрелят едновременно. Така е искал самият Ивей вероятно. Съвсем точно синхронизиране  между двамата не е възможно обаче, затова има и малък интервал до втория изстрел.

# 50 285
  • софия
И защо тази сложнотия?

# 50 286
Аз друго имам предвид - Ивей и другият стрелящ по него са имали предварителна уговорка да стрелят едновременно. Така е искал самият Ивей вероятно. Съвсем точно синхронизиране  между двамата не е възможно обаче, затова има и малък интервал до втория изстрел.
Според мен това не може да са четирите изстрела. Вторият или третият трябва да е повторният изстрел на Ивей. За целта приятелят му трябва да провери какво е състоянието му, да вземе решението за повторния изстрел и да го изпълни. Всичко това в тъмното, с обгорените ръце, болките, мисълта за това, че след малко ще убие и себе си. Вторият и третият гърмеж се чуват след секунди. Вие съвсем на уестърн го обърнахте.
Хубаво, че ни смятат за безмозъчни наивници, ама...
Виж, ако става дума за убийство от външни лица, си се връзва съвсем.

# 50 287
Аз друго имам предвид - Ивей и другият стрелящ по него са имали предварителна уговорка да стрелят едновременно.
Не става едновременно.
По спомени на брифинга казаха, че ИИ е глътнал кръв, а за това трябва време.

ПП С Кубратова сме писали заедно, но тя по-добре го е обяснила.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 14:35 от biborana

# 50 288
Назад потребителка беше пуснала странен пост, който не стана ясно от кого е, уж от познати на ИК и на групата, който завършваше толкова странно и с някакви звезди, които подсказвали какво се е случило на Петрохан. Чета сред  последните коментари, че се били застреляли навън, за да гледали звездите...Каква е връзката на звездите с трагедията, разбрахте ли /защото аз нищо не разбрах от въпросните постове/?

Няма връзка на двата коментара помежду им. В първия коментар потребителката разказва в каква обстановка се е намирала, когато познат на Калушев нещо е споделил. Със сигурност връзка с труповете няма и се учудвам на сравнението ви с другия коментар.
Във втория се проверява дали има връзка между позицията на телата на Петрохан и че са на открито с учението, което са следвали. Вероятно няма връзка със случилото се и със сигурност няма нищо общо с другия коментар.

# 50 289
  • София
Biborana, няма как да стане едновременно. Това са хора, не машини.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 15:05 от Magenta2022

# 50 290
Според мен това не може да са четирите изстрела. Вторият или третият трябва да е повторният изстрел на Ивей. За целта приятелят му трябва да провери какво е състоянието му, да вземе решението за повторния изстрел и да го изпълни. Всичко това в тъмното, с обгорените ръце, болките, мисълта за това, че след малко ще убие и себе си. Вторият и третият гърмеж се чуват след секунди. Вие съвсем на уестърн го обърнахте.
И с външни убийци не се връзва. Много е кратко времето между гърмежите, на тях също им трябва повече време, за да схванат, че е жив и се налага втори изстрел.
Най-вероятно това са някакви други гърмежи от гилзите вътре.

# 50 291
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нали имало силен снеговалеж, какви звезди са гледали?!
Все по-налудно става.

# 50 292
Отново д-р Светлана Димитрова, която казва, че според нея каузите и дейностите на Калушев са отвъд  егоцентирзма на Аз-а и нарцистичния спектър, което автоматично го изключва като предполагаем убиец или самоубиец,  специално за баба Дали:
https://www.youtube.com/watch?v=fFRo-SfswCQ&t=320s

п.п. това за звездите беше като описание - къде разказвачът е разказал историята за Калушев на потребителката от форума.

# 50 293
  • София
Скрит текст:
От изстрелите в записите, с които ни казаха, че се самозастрелват, може ли да се каже кой изстрел е от пушка - 1ви, 2, 3 или 4ти?
Не мисля, че са казали директно такова нещо. Казаха, че вероятно се чуват изстрели. Дотам.
Поредният опит на разследващите за внушение на нагласа, без да се доказва.
После обясняваха как куршумите са се възпламенили и затова имало гилзи навсякъде разпиляни.
Не знаем обаче проектилите от тези гилзи къде са били, има ли липсващи, дали са отговаряли всички тези куршуми на оръжията на групата?
Имало ли е проектили със следи от изстрелване от оръжие?
Хистологията на засегнатите тъкани, дава обяснение кой куршум е бил първи и несмъртоносен за Ивей, кой втори и смъртоносен.

Благодаря, anonymiss, за корекцията.

А 4-та или 5 гилза, намерената след стопяването на снега,  с какво се свързваше?

# 50 294
И с външни убийци не се връзва. Много е кратко времето между гърмежите, на тях също им трябва повече време, за да схванат, че е жив и се налага втори изстрел.
Най-вероятно това са някакви други гърмежи от гилзите вътре.
Връзва се. Ако беше самоубийство, щяха да бъдат точно 4 изстрела - за какво са им повече?
Ако е имало външни хора - тогава може да е било всякак - престрелка, екзекуция...
Пускат ни точно 4 гърмежа, за да си представим самоубийството. Обаче ние не сме милиционери...

Общи условия

Активация на акаунт