Аз съм привърженик на официалната версия и моята първоначална теория беше, че мотивът е, защото ИК е болен. Може би дори терминален и останалите решават да се пренесат всички заедно. Затова са били унили и демотивирани.
Друг вариант е, отново моя си спекулация - ИК разбира, че Деян снася на службите, спонсорите започват да задават въпроси и да изчезват, това е вече вторият му подопечен, който го предава (първият е Валери) и за да не се.стигне и Ники да му забива нож в гърба, той пренася всички в един по-добър свят.
Като цяло ми харесва как мислите, но в тази версия я няма ролята на момичето дето била "капката". Според мен Калушев е бил де факто предаден от малкия Макулев. Хванал е някакъв интимен момент между него и момичето и за Калушев това наистина е било "капката". Особено на фона на това, че е мразел собствения си живот, и след като му взимат Леон, след всички проверки и т.н., и накрая да му "изневери" и Алекс... еееми.
ОМГ, и Терзиев ли е го е "купувал" този дрон?! Вече им изтървах бройката на претендентите.

Нещо хич не ги е респектирал...