Отговори
# 51 150
Скрит текст:
Така както “всеки лиже да го види” накрая се оказа ,че никой не си е направил труда да отговори да види ,ами гледал един -два пъти “официалните видеа”. Не може да прецени толкова бързо в тъмното в движение, защо да спра със стоп кадрите ? Какво ти пречи? Нямам зор никакъв, нито кокче виждам, нито категорично къса коса. Не искам да заблуждавам с мнение в случая кой е, затова и питам и останалите какво виждат. Пускайте видеата тогава и да коментираме, ама болшинството хора никога не са си направили труда.

В свободен форум сме и може да си пускаш каквото искаш, щом е по правилата.
Аз казвам, че е безпредметно, защото стопкадрите не работят.

Това тръгна от пост във фейсбук на едн жена Мира, която по стопкадр реди цялата история.
Тя се опита да обясни как човекът слезнал от кемпера не е Ники, а е с къса коса.
После се видя, че не е с къса коса, а има плитка.
А сега ми кажи, ако тя гледа всеки кадър и "изследва" видеото, как не я е видяла тази плитка?
Просто не и се връзва в историята и прави удобен стопкадър, за да я няма и за да обяснява как този човек е с къса коса.

# 51 151
  • София
На тези кадри от записите какво на мен ми прави впечатление: Първото е, че ако това е Пламен, отивайки към дръвника е без челник и веднага при придружаването на Ивей е с челник. Сигурно този челник се слага много бързо, ама това забелязвам. Второ: липсват секундите точно когато тримата излизат от мазето, а тогава бихме ги видяли в лице.

# 51 152
  • Варна
Не знам нито за Мира нито за плитка, аз не виждам плитка в тази тъмница, но това, че аз не виждам, не значи, че няма. Не вярвам на някой, който е изсветлявал с ИИ също, ако е така. Но без стоп кадри нищо не се вижда. И е рязано, хора… точно в момента в който тримата се връщат…

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 08:47 от Ivka_smile

# 51 153
  • София
По-скоро тях са ги изнудвали за информацията, не обратното. Възможно е и да са ги заплашвали.
Затова и предупреждава в съобщението 'нищо от това, което ще чуеш не е истина', защото вероятно вече са го заплашвали със същото - тежко компрометиране със сигнали 'на трупчета'.
Точно така! За да напише това значи очернящата акция вече е била подготвена и той е знаел за нея. Знаел е и че жив няма да се измъкне от ситуацията. Чудя се Ники сутринта дали наистина багаж на момичето е товарил или някакви други неща, които е трябвало да изнесе от хижата. Ако се е очаквало нещо.

Напълно е възможно освен багаж на момичето /защото нали и бащата е потвърдил че са го върнали/ да е товарил и нещо друго. Аз си имам версия, че и прословутата флашка е укрил.

# 51 154
  • Варна
Преди минути от профила на Яни:

# 51 155
  • European Union
Скрит текст:
Яни Макулев не е имал кола, затова не са го търсили него, забравихте ли го това?

Жена му не е имала, за него аз лично не знам.
То тогава от тъпо по-тъпо оправданието, че жена му не виждала Сашо от една година, защото уморена от смените и нямала кола. Ми мъжа ти нали има...
Никой никога не е казвал, че жена му не е виждала Сашо от една година. Да не се окаже, че това е същото като обаждането до Деян вечерта. ЯМ казва, че жена му не е ходила на хижата, а не че не е виждала детето.

# 51 156
Ако Ралица е познала Ники на видеата, може би усеща че и той има роля в случилото се на Петрохан. Не е сигурна, но подозира нещо. Евентуално кампанията й по оневиняването е защото се страхува от онова, което може да се е случило.

Възможно ли е тримата от Петрохан да си пишат "екзитното", в смисъл да напускат групата и нейните дейности. Сценката със средните пръсти е към някой, който ще види камерите.. дали онлайн или впоследствие. Ние излизаме, а за тях не знам. Да им напишем екзитното... смях.

Възможно е всичко да е вътрешен конфликт, разногласия и в един момент чашата да е преляла. И наистина да са се изпозастреляли вечерта в хижата. А Данс само да са поразчистили и доукрасили сценария, за да се прикрие държавната конструкция.
Алекс, горкото прекрасно дете, умира защото е видяло и знае твърде много.

# 51 157
Ако Ралица е познала Ники на видеата, може би усеща че и той има роля в случилото се на Петрохан. Не е сигурна, но подозира нещо. Евентуално кампанията й по оневиняването е защото се страхува от онова, което може да се е случило.

Възможно ли е тримата от Петрохан да си пишат "екзитното", в смисъл да напускат групата и нейните дейности. Сценката със средните пръсти е към някой, който ще види камерите.. дали онлайн или впоследствие. Ние излизаме, а за тях не знам. Да им напишем екзитното... смях.

Възможно е всичко да е вътрешен конфликт, разногласия и в един момент чашата да е преляла. И наистина да са се изпозастреляли вечерта в хижата. А Данс само да са поразчистили и доукрасили сценария, за да се прикрие държавната конструкция.
Имали са какво да крият ИК и НЗ, да не забравяме момичето. А тримата от Петрохан са били неудобни свидетели също.
(Гледайки отново видеоклиповето си давам сметка, че МВР не случайно ни пуска три пъти един и същи кадър с мъжът, който рови в снега.)

# 51 158

Специално за ДАНС вчера научих нещо много интересно, и то е, че те отговарят за наблюдение на секти. Неслучайно са пристигнали толкова бързо на 02.02, и след няколко часа вече се говореше по новините за секта.

# 51 159
То си е имало две групи в тази комуна. На едната шеф е ИИ. На другата шеф е ИК.
Това и без да съм психолог го виждам. Единият е по духовните дела, другият по финансовите. И двамата са убити малко по-специфично.

# 51 160
  • София
Скрит текст:

Веднъж МВР -  завинаги МВР.

# 51 161
  • София
Е да де, то затова сигналът на бабата и дядото на Леон е до ДАНС - заради сектата. ДАНС са ги наблюдавали и във връзка със събраната информация са предали материалите на прокуратурата да действа по-нататък. В прокуратурата са почнали да си подхвърлят случая като горещ картоф. Нямат свидетели вътре в групата, родителите мълчат и подкрепят сектата, децата са индоктринирани, особено Алекс живял под влиянието на Калушев много години. Случаят е бил сложен и е искал много воля и капацитет на служителите. Ситуацията може би е била подценена.
Майсторова е единствената от роднините, общувала истински със сина си. Другите са били загубили връзка с децата си.
Калушев е ходил на гости на майка си, обсъждали са какво се случва. Тя е подценила може би ситуацията като поредната криза на сина си,  а може би се е надявала докрай, че нещата ще се разминат без последствия.  Знаела е, че така или иначе, той каквото си реши ще го направи. Все пак добре го е познавала. Но сигурно се пита можела ли е да се спаси детето. Ето този въпрос ще продължават да си го задават всички, които са имали някаква информация за дълбоката криза на Калушев. Без София- тя си вярва в тулкувците и прераждането. Но и тя е знаела какво става.
Детето е жертва на Калушев и е нямало никой, който да му помогне. Страшно е.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 09:48 от Magenta2022

# 51 162
Скрит текст:

От кой профил на Макулев е това?

# 51 163
  • София
Е да де, то затова сигналът на базата и дядото на Леон е до ДАНС - заради сектата. ДАНС са ги наблюдавали и във връзка със събраната информация са предали материалите на прокуратурата да действа по-нататък. В прокуратурата са почнали да си подхвърлят случая като горещ картоф. Нямат свидетели вътре в групата, родителите мълчат и подкрепят сектата, децата са индоктринирани, особено Алекс живял под влиянието на Калушев много години. Случаят е бил сложен и е искал много воля и капацитет на служителите. Ситуацията може би е била подценена.
Майсторова е единствената от роднините, общувала истински със сина си. Другите са били загубили връзка с децата си.
Калушев е ходил на гости на майка си, обсъждали са какво се случва. Тя е подценила може би ситуацията като поредната криза на сина си,  а може би се е надявала докрай, че нещата ще се разминат без последствия.  Знаела е, че така или иначе, той каквото си реши ще го направи. Все пак добре го е познавала. Но сигурно се пита можела ли е да се спаси детето. Ето този въпрос ще продължават да си го задават всички, които са имали някаква информация за дълбоката криза на Калушев. Без София- тя си вярва в тулкувците и прераждането. Но и тя е знаела какво става.
Детето е жертва на Калушев и е нямало никой, който да му помогне. Страшно е.
Сигналът от бабата и дядото на 8-годишния Леон е изпратен до Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)
https://bntnews.bg/news/signalat-za-8-godishniya-izpraten-da-zhi … -1377653news.html
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pokazaha-signala-sreshtu-kalushev … 8-godishniya-leon

# 51 164
  • София
Мързеливка, гледай оригиналните документи за сигнала, бяха публикувани - до няколко институции е адресиран - ДАНС, ДАЗД, .... ДАНС са работили по този сигнал , те препращат материалите в прокуратурата. ДАЗД правят проверка на хижата (за която Калушев е бил предупреден) и установяват две деца с пълномощни от родителите си, с това за тях случаят приключва.

Общи условия

Активация на акаунт