Отговори
# 51 195
Някой ме попита от кой профил на Яни Макулев е публикацията. От единствения, който аз виждам ,но вече публикацията я няма ….махната е или скрита. На скрийншотовете се вижда профилната му снимка.

поведението на Макулев е много странно, противоречиво и хаотично...хем обявява, че вярва на прокуратурата, хем намеква, че не вярва на официалната версия...не знам дали е някаква странна стратегия, дали е луд или и двете.

П.П. Трансформациите на килъра не секват...От кален руснак, през Ники, а сега Ботев... Нямам търпение за следващата хипотеза!

# 51 196
Isolde_17 май не е писала скоро.

# 51 197
Проблемът на ЯМ с ТТ е още от първите дни, когато ТТ каза "дайте ми тези родители за малко, да ги питам кой на колко сеанса с чай е участвал", или нещо в този смисъл. Обаче точно ЯМ не е в позицията да се набира.
Отделно, че няма нищо компрометиращо в дейността на ТТ.
Страх го е от полиграфа, според мен. Тя май заради това са се отказали от ТТ, защото той сам каза, че обича да работи по този метод, защото показанията са едно, но реално могат и да подвеждат в друга посока. Чудя се, ако няма какво да криеш защо се страхуваш от машината
Защото е недостоверна и резултатите от нея не се приемат като доказателство. Има си начини за проверка и оценка на свидетелските показания, а опитът и дори само професионалното отношение помагат достатъчно, за да се видят противоречия, лъжа или подвеждане в една или друга посока. Това за който иска да си свърши прецизно работата. За който не иска или има дадена определена насока на работа, и слонът в магазина е невидим.
Аз съм попадала на съдия, която игнорира лъжливи показания без да й мигне окото, въпреки че нейно решение по предходно дело е отменено именно заради кредитиране и основаване на решението на лъжливи показания. Та, въпрос на професионализъм и съвест, затова аз специално обръщам изключително внимание на това, то е ключово и за резултатите.

# 51 198
  • София
Isolde правеше най-различни спекулации, но винаги такива, че Макулев да няма вина за случилото се.

# 51 199
Някой ме попита от кой профил на Яни Макулев е публикацията. От единствения, който аз виждам ,но вече публикацията я няма ….махната е или скрита. На скрийншотовете се вижда профилната му снимка.

Аз попитах, защото такава публикация в профила му няма. Явно бързо я е изтрил.

# 51 200
Проблемът на ЯМ с ТТ е още от първите дни, когато ТТ каза "дайте ми тези родители за малко, да ги питам кой на колко сеанса с чай е участвал", или нещо в този смисъл. Обаче точно ЯМ не е в позицията да се набира.
Отделно, че няма нищо компрометиращо в дейността на ТТ.
Страх го е от полиграфа, според мен. Тя май заради това са се отказали от ТТ, защото той сам каза, че обича да работи по този метод, защото показанията са едно, но реално могат и да подвеждат в друга посока. Чудя се, ако няма какво да криеш защо се страхуваш от машината
Защото е недостоверна и резултатите от нея не се приемат като доказателство. Има си начини за проверка и оценка на свидетелските показания, а опитът и дори само професионалното отношение помагат достатъчно, за да се видят противоречия, лъжа или подвеждане в една или друга посока. Това за който иска да си свърши прецизно работата. За който не иска или има дадена определена насока на работа, и слонът в магазина е невидим.
Аз съм попадала на съдия, която игнорира (в смисъл не ги съзря, макар да беше ясно видимо с оглед останалите доказателства) лъжливи показания без да й мигне окото, въпреки че нейно решение по предходно дело е отменено именно заради кредитиране и основаване на решението на лъжливи показания. Та, въпрос на професионализъм и съвест, затова аз специално обръщам изключително внимание на това, то е ключово и за резултатите.
Благодаря. Бихте ли разяснили в какво се изразява конфликта на интереси с участието на ТТ в българската оръжейна асоциация?

# 51 201

Аз попитах, защото такава публикация в профила му няма. Явно бързо я е изтрил.
И двете му нови публикации са там, явно сте блокирани от председателката на ангелите, защото той цитира нейни постове

# 51 202
Не виждам защо аз да разяснявам, след като нито твърдя подобно нещо, нито съм чела по въпроса.
Принципно (не казвам, че случаят е такъв) е смущаващо да възлагаш работа като вещо лице на хора, с които вече си в някакви търговски взаимоотношения и им плащаш, т.е. има вече установена някаква взаимозависимост на друга плоскост. Това е предпоставка за необективна работа и възможна проява на пристрастност при даване на заключение.  Може да погледнеш и в НПК (същото важи и за всички процесуални закони) основанията за отвод на различни участници в производството, включително вещи лица. 

# 51 203
  • София
Тодоров не е вещо лице по случая. Сам го каза в интервюто.
Останалото са общи приказки, Кубратова.

# 51 204
Isolde правеше най-различни спекулации, но винаги такива, че Макулев да няма вина за случилото се.
Защото изглежда като да е адвокатката на Макулеви. Не случайно спря да пише напоследък.

# 51 205
  • София
Защото изглежда като да е адвокатката на Макулеви. Не случайно спря да пише напоследък.
Или близък до нея или до семейството. Знаеше кои прокурори водят разследването, какво е описано в балистичната експертиза на Околчица, описът на вещите там, и пр.

# 51 206
Тодоров не е вещо лице по случая. Сам го каза в интервюто.
Останалото са общи приказки, Кубратова.
Магента, не знам правиш ли разлика между принципно пояснение, относимо за всички случаи и общи приказки без стойност, което и внушаваш с този израз. Аз не съм твърдяла, че Тодоров е в конфликт на интереси, нито чета ФБ, за да съм конкретна, затова съм и отклонила въпроса към мен като конкретен. Вече на база принципното законово разрешение, което съм пояснила, питащият, пък и всеки може да си наложи известната му информация и да прецени има ли данни за конфликт на интереси или няма.
Не пиша специално за теб.
Не знам дали Тодоров е бил изобщо вещо лице по случая и не го твърдя - във всички публикации се твърди да е, аз винаги съм писала условно за него "ако е". Пък той какво и кога казва, не следя непрекъснато. Факт, че още от началото има изяви, а и във всички твърди, че се позовава на информация от разследването. В какво качество тогава разполага с такава и я изнася и обсъжда публично? Надявам се, че имаш отговор на този въпрос, щом не бил вещо лице.

# 51 207
Аз не разбирам защо са захапали ТТ за конфликт на интереси, заради оръжейната фирма. Та той там
 Е правил Психологическо консултиране относно надеждността при притежание и носене на огнестрелно оръжие.
Изготвяне на поведенчески критерии за безопасност и превенция на инциденти в стрелбищния сектор. Нещо не разбирам. Другото заяждане е бил обидил ИК, като казал, че мозъка му бил изпържен. Но това не са негови думи, той цитира друг спелеолог, на който ИК му казал това. И каква тая тирада от тях, че дългият престой под земя няма никакво застрашаващо влияние върху човешкия организъм. Само да припомня, че една известна спелеоложка точно след такъв дълъг престой под звмята се самоубива в колата си. Мъжът й тогава казва, че тя никога не се върнала към предишното си аз след това, изпаднала в депресия и сложила край на живота си. А ЯМ има дразнещо поведение сега. Сам в написал, че вярва в разследването, но намеква, че пресата изкривявала мислите и думите му. Егаси и циркаджийските номера, казвам аз
Такива обследвания се правят от психиатър. И то не от всеки психиатър.

# 51 208
  • София
Кубратова, в качеството си на заинтересован и съвестен гражданин, и на известен криминален психолог, и на медийна звезда, и на поканен от журналистите в предаването им.
Пиши си, няма проблем - по принцип, а не по случая. Тя темата си е за "по принцип".

# 51 209
Кубратова, в качеството си на заинтересован и съвестен гражданин, и на известен криминален психолог, и на медийна звезда, и на поканен от журналистите в предаването им.
Пиши си, няма проблем - по принцип, а не по случая. Тя темата си е за "по принцип".
Магента, отговорила съм на чужд въпрос, не на твой, за да имаш претенции. Подминавай.
 Не е речено непременно да си доволна или да коментираш отговора ми.
Тази медийна звезда, съвестен и заинтересован гражданин + известен криминален психолог питам откъде има информация, щом не участва в производството и с какво право я изнася и обсъжда?
Или всичките тези качества са достатъчни за достъп до материали от конкретно разследване и дават право без последици данни от него да бъдат изнасяни и обсъждани публично? Пробвай се пак.

Общи условия

Активация на акаунт