Отговори
# 51 480
Интересното е, че имаше топ видео анализатори в началото. На една дама, като ѝ разясниха, че малко бърка моделите на камерите, не е правила повече анализи, камо ли коментари по случая. Разбира се, беше репостната тук. Така и с журналисти. Като разказвате за Тодор Тодоров, в началото Иван Бакалов имаше интервю в БНР май, еми той не познаваше и 50% от изнесената информация. Мисля, че и той се спря с интервюта и анализи.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 07:44 от anmasu

# 51 481
  • Варна
Изобщо не се опитвам да изкарам,че някой външен рови до дръвника и не мисля така. Пламен или Николай е. Но мисля ,че поне единият придружител на Ивей е друг човек. От предни кадри обувките може да са тези, но не съм сигурна. А после при конвоя виждам само хора с ботуши.
Опитвам се да бъда и полезна в темата. Не ми се нрави да седя и само като черна станция да апострофирам или иронизирам чула недочула като ролята на някои хора тук.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 00:48 от Ivka_smile

# 51 482
  • София
Бихте ли обърнали внимание на обувките ? Това не са ботуши. Изглеждат като спортни  обувки с тъмна и светла част и връзки. Виждат се добре във всеки момент.Опитвам се да видя после придружителите на Ивей дали единият е с такива, мисля не,както и през деня кадрите ,от сбогуването и тн . И разбира се,че няма значение какви са обувките, освен да се опитаме да разберем кой е на кадрите евентуално. Значително повече ме интересува от хипотетичната употреба на аяуяска в последните им мигове.

Как да обърна внимание, като аз виждам едни петна..Даже и връзки видяхте .Сигурно в мен е проблемът, че нямам такива видения.

# 51 483
  • Варна
Сигурно във вас е.  Защото не сте гледала видеата  няколко десетки пъти  и да се взирате и чудите как да спрете стоп кадъра , а разчитате на два кадъра за да видите  нещо. Няма как да стане.

# 51 484
Аз не разбрах защо точно пък аяуаска се търси и обсъжда. Има куп други наркотични вещества, за които се знае, че тук са по-достъпни.
Ако се върна на твърдението на Тодоров, че тримата на Петрохан са се самоубили в състояние на транс вероятно под въздействието на мексикански билки, то при наличието дори на записи, а вероятно да са събрани и други доказателства, в които се вижда динамиката и движението на групата съвсем близо до момента на смъртта, такова въздействие (без значение дали са мексикански билки или други наркотични вещества) ще си личи достатъчно.
А значение би имала в случая скорошната употреба, която респ. да е повлияла на действията им. Краткотрайни въздействия в миналото, дори и да е употребявано някакво вещество, нямат връзка със случая и възможните причини за предприетите действия, като се има предвид, че буквално до последния момент поне от записите хората са в неповлияно състояние и с координирани движения. Според Тодоров употребата на подозираните от него мексикански билки правели движението невъзможно "за много часове". Това никак не съответства на видяното, колкото и то да беше кратко.

Уважавам юридическата ти експертиза. За другото нищо не си разбрала.

То при добър водещ (не знам друга дума) променя съзнанието ти, усещането ти за света. Нагласата ти за Аза. А не че друсаш регулярно и ходиш на зиг заг.

Тодоров никъде не твърди, че са се самоубили в транс. Твърди, че им е сменен модела на мислене след системна употреба.

# 51 485
В страницата на Дневен ред, под видеото с ТТ

Friends, дори в линка, който ти даде (не бях го гледала) ТТ не казва, че вечерта или деня са ползвали аяуаска... Той казва, че след сеанси с нея, може да се постигне степен на контрол над личността. Изобщо не е споменал: наяуаскаха се и екзитнаха в същия ден...

Между 7,48 и 8,08 според мен казва точно това.

# 51 486
Тодоров предполагам се опитва да намекне, че Калушев като някой опитен шаман е манипулирал хората чрез аяуаска. Докато ги докара до безволеви марионетки, на които да заповяда да се самоубият.
Тъпото е, че някои хора ще повярват.

Калушев не става за това. Затова е ползвал Невена в началото. И тя не е много харизматична и убедителна. Може Ивей да е бил добър. И затова да има стая със записки-инструкции.

А що не и Ники. Пораснал, не става за любов. Трябва да заработва приложения.

# 51 487
Радвам се, че никой не вижда там Тодор Тодоров и Росен Йорданов.

# 51 488
Скрит текст:
Аз не разбрах защо точно пък аяуаска се търси и обсъжда. Има куп други наркотични вещества, за които се знае, че тук са по-достъпни.
Ако се върна на твърдението на Тодоров, че тримата на Петрохан са се самоубили в състояние на транс вероятно под въздействието на мексикански билки, то при наличието дори на записи, а вероятно да са събрани и други доказателства, в които се вижда динамиката и движението на групата съвсем близо до момента на смъртта, такова въздействие (без значение дали са мексикански билки или други наркотични вещества) ще си личи достатъчно.
А значение би имала в случая скорошната употреба, която респ. да е повлияла на действията им. Краткотрайни въздействия в миналото, дори и да е употребявано някакво вещество, нямат връзка със случая и възможните причини за предприетите действия, като се има предвид, че буквално до последния момент поне от записите хората са в неповлияно състояние и с координирани движения. Според Тодоров употребата на подозираните от него мексикански билки правели движението невъзможно "за много часове". Това никак не съответства на видяното, колкото и то да беше кратко.

Уважавам юридическата ти експертиза. За другото нищо не си разбрала.

То при добър водещ (не знам друга дума) променя съзнанието ти, усещането ти за света. Нагласата ти за Аза. А не че друсаш регулярно и ходиш на зиг заг.

Тодоров никъде не твърди, че са се самоубили в транс. Твърди, че им е сменен модела на мислене след системна употреба.

Напротив, точно това се твърдеше (наред с това, че Деян бил местил телата и обяснявал на разследващите, че било заради пожара) и сме коментирали малко по-назад в темата - линкът беше от статия в 24 часа със същото заглавие и го беше предоставила баба Дали. Сега в същата медия не излиза публикация с това заглавие, а с друго, даже съдържанието не е същото, напр. изцяло липсва частта с местенето на телата, пак се говори за транс, но в съвсем друг ракурс - такива ми ти работи.  Защо ли?
Ама с тези електронни медии днес човек трябва да си прави скрийншот, че после бришат и пишат наново, все едно не е било.
Позволи ми да правя разлика дали някой твърди минала употреба с евентуални последици или състояние на транс в даден момент. Въобще, ако искаш да видиш какво е било съдържанието на въпросната публикация, върни се 10-тина дни или около толкова назад в темата - обсъждани са точно твърденията му. Даже сегашното съдържание на статията въобще нямаше да го коментирам, ако беше същото.

# 51 489
Там си е статията, заглавието не го помня дословно (може и да са го сменили), но го има въпроса на журналистката за местенето на телата и отговора му. А според моята интерпретация на прочетеното, ТТ говори за аяуаската (не се споменава името директно) като за използвана по време на сеансите.
Единствено може да се остави такова впечатление защото въпроса тръгва оттам, че журналистката го пита как може тримата да искат смъртта си и за сценката пред камерите. Тогава той отговаря за аяуаската, но пак контекста е за развитие във времето, според мен, за дългосрочна обработка на личността, за да изпаднат в състояние да изпитват "въодушевление" във видеата, както го нарича журналистката (аз се разграничавам).
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/23218351

# 51 490
  • София
Там си е статията, заглавието не го помня дословно (може и да са го сменили), но го има въпроса на журналистката за местенето на телата и отговора му. А според моята интерпретация на прочетеното, ТТ говори за аяуаската (не се споменава името директно) като за използвана по време на сеансите.
Единствено може да се остави такова впечатление защото въпроса тръгва оттам, че журналистката го пита как може тримата да искат смъртта си и за сценката пред камерите. Тогава той отговаря за аяуаската, но пак контекста е за развитие във времето, според мен, за дългосрочна обработка на личността, за да изпаднат в състояние да изпитват "въодушевление" във видеата, както го нарича журналистката (аз се разграничавам).
Не я споменава, защото и до днес не може да произнесе думата 🤣

# 51 491
Не казвам, че я няма статията, а че нито съдържанието, включително в частта за преместването на телата,  нито заглавието са същите. Изобщо, в частта за случая е преработена.
Ако забелязваш, в сегашния вариант ни в клин, ни в ръкав от журналиста се задава въпрос за Деян "Той защо ги е изнесъл навън?", което хронологично и логически предполага първо да е изложено такова твърдение,  а освен неговите твърдения във въпросната статия, други такива не съм срещала, в сегашния вариант първо е въпросът на журналиста, после отговорът на Тодоров.
Дори и в сегашния вариант по този въпрос е една каша - "Като част от грижата за тях той ги изнася навън и ги нарежда един до друг". В следващото изречение вече се казва друго - "Просто ги е дръпнал по-далеч от горящата хижа, едва ли има определено подреждане на труповете".  Нерде изнасяне навън от хижата, нерде дръпване (което не предполага да са били вътре), нерде нареждане един до друг, нерде липса на такова.
В предишния вариант Тодоров казва, че Деян е обяснил пред разследващите, че ги е изнесъл заради пожара, което предполага да е виждал най-малкото показанията му и те да са с такова съдържание. Сега такъв текст липсва. 
Изобщо, този човек, колкото повече говори, толкова повече се оплита. Защо? 
Аз имам някакво вероятностно обяснение и съм го писала преди, сегашните промени в статията и заглавието бих казала, че го потвърждават.

# 51 492
  • София
София Андреева още не осъзнава защо й се сърдят другите майки. Толкова вярва, че е права и всичко е най-нормално. Преди й беше виновно детето й, сега и двете журналистки. Нулева лична отговорност.
А, загрях, София скача срещу Бенатова и Шикерова, щото са поканили Тодоров, а пък той казва, че любимият й е бил педофил. Мале какво ще го кълне и него заедно с Валери.

# 51 493
София си е София, тя е способна да изтърси обвинение как журналистите не давали трибуна на родителите на десетките (вече не са хиляди) деца, които ходели на курсове при Калушев, без да помисли, че е обратното - всеки журналист ще разгъне червен килим на такива родители, но те самите се крият по понятни причини.

# 51 494
Има ли поне един от близките, който да е видял с очите си завещанието, флашката или сървърите?

Имам спомен, че Ралица разказваше как Калушев и' е разигравал някакъв театър с това завещание. Бил я качил в стаята си и и' показал завещанието и сейфа, в който го слага.
Пред София също е разигравал този театър. В нейно присъствие е питал Ивей въпроси тип "Сега като беше в града успя ли да занесеш завещанието на нотариус?" За мен това е чист театър. Защо пък точно пред София ще обсъждат такива интимни въпроси? Всякаш няма 80 стаи в хижата, където да се осамотят и да обсъдят наследства.

На мен ми е по-интересно кога са се разигравали тези сценки. Защото ако е в месеците преди самоубийствата,това категорично е част от плана за самогероизиране на Калушев. За да може пост мортем майките да го мислят за протектор на тулкувците.
Само че такова завещание категорично няма. Службете са го търсили във всички системи. Поредните манипулации на бай ламата.

Общи условия

Активация на акаунт