Отговори
# 52 665
Извинявам се за отклонението.. но се сетих нещо за Стела Майсторова. В самото начало - ден 1, ден 2 след откриването на трите тела на Петрохан и преди откриването на тези на Околчица тя не беше ли заявила пред органи на МВР, че знае, има предчувствие какво означава този смс, че майчиното й сърце не я лъже и че ИК е споделял с нея самоубийствени мисли. Т.е. останала съм с впечатление, че тя очакваше самоубийство. От кой момент нататък започна да вярва, че са убити? След като Ралица подхвана тази сюжетна линия, май впоследствие се присъедини и тя?

Моля, кажете права ли съм за смс-а или това са били медийни измислици и интерпретации. Има ли нещо вярно в горното, като последователност?
Вярно е, обсъждали сме го. В самото начало и Майсторова и София допускат самоубийствата. После се усещат и почват да пеят в хора на Ралица.

# 52 666
Кубратова, изрично съм написала, че имам предвид след края на разследването. Не днес, не утре. Дори сте цитирали коментара ми, в който съм го написала. Копирам го отново, ако не Ви се търси назад.
“Аз се питам Демерджиев дали ще заеме категорична позиция накрая, или ще се опита да угоди на всички, което е невъзможно да постигне. Истината няма да е приятна, каквато и да е, и няма как да бъде при такъв случай. Той разбира се не е отговорен за предшествениците си по случая, но негова ще е отговорността как ще комуникира с обществеността след края на разследването.”

# 52 667
Кубратова, изрично съм написала, че имам предвид след края на разследването. Не днес, не утре. Дори сте цитирали коментара ми, в който съм го написала. Копирам го отново, ако не Ви се търси назад.
“Аз се питам Демерджиев дали ще заеме категорична позиция накрая, или ще се опита да угоди на всички, което е невъзможно да постигне. Истината няма да е приятна, каквато и да е, и няма как да бъде при такъв случай. Той разбира се не е отговорен за предшествениците си по случая, но негова ще е отговорността как ще комуникира с обществеността след края на разследването.”
Фактите са си факти, каква "категорична позиция" очаквате? Да заклейми мъртвият Иво Калушев като педофил ли?

# 52 668
Очаквам да обяви това, което е установил от своите проверки, които обеща на Асенова и Майсторова да направи.

# 52 669
Аз пак ще попитам вярващите на какво се гради вашата ВЯРА в официалната версия? На множеството успешно разрешени тежки криминални случаи? На множеството справедливо издадени присъди? На множеството престъпници и корумпирани политици и висшестоящи персони пратени в затвора? На безупречните действия на разследващите? На какво?
Защо караме автомобили, след като хиляди загиват при ПТП? Да си купим коне и каруци за безопасност. ( то има такава общност амиши в САЩ.
Защо се къпем в морето? След като винаги има удавени хора. Да си плувкаме в басейн.
Така отговарям за ВЯРАТА. Тя няма нищо общо с вашите примери.
От това, което прочетох в будисткия форум. Откъсването на деца от биологичното им семейство и отглеждани с години от чужди хора.Медитация на 11годишно дете по пет часа в седнало положение.
Не е нормално за мен. Това е странна измислена религия от Лама Иво, странни родители, които лъжат за децата си.
Като събрах това, което прочетох и чух имам ВЯРА в службите, които се занимават с тази трагедия.
Една псевдо майка се възхищава на убиеца на детето си и му благодари......
Толкова убедена, че Ламата не е убиец.
 Ще изследват л@йнот@ на всички, които са давали дежурство на хижата.Смях...ха.ха

# 52 670
Той каза, че "прокуратурата минимум е неглижирала случая", това не е ли позиция?

# 52 671
И отново: очаквам какво е установил по работата на служителите от органите на МВР, работили от самото начало на случая. Какво е установил от проверките си.

# 52 672
Скрит текст:
Сега кой е виновен, че хижата е опожарена, пак ли мафията и държавата. Събрали се някакви оплаквачки и оплакват хляба на Ивей.
Никой не оплаква децата, станали жертва на насилие, децата които не са имали нормален живот и накрая са застреляни в главите. Оплакваме опожарената хижа, хляба и глинените фалоси. Това е страшно...
Аз не го възприемам като оплакване (хляба и т.н.), друго се казва с тези кадри.
И бих предложила да се опитаме нещо, като се абстрахираме от всички медийни интерпретации и уж от извора публикувани данни, пък противоречиви, от всякакви предварително заети тези и убеждения в едно или друго, макар за тях все още да липсва надеждна и потвърдена като достоверна от разследването доказателствена основа и се опрем само на официално съобщените на брифингите данни:
Та, представете си сега, че сте разследващи, влизате първи в хижата (обгоряла частично), знаете, че вечерта е нямало и ток, и заварвате три трупа, чиято смърт е причинена от огнестрелни оръжия, в кухнята -  квасно тесто за хляб, готово за печене, курабии и т.н. продукти, ползвани неизмити съдове... (т.е. видимо последно се е приготвяла храна и видимо това приготвяне е прекъснато, недовършено), виждате стаи в ремонт (в едната ваничка с боя). Кое е първото, което ще си помислите в тази обстановка - че хората планирано (от месеци, казвате тук) са се самоубили, че са се самоубили при екстремни някакви обстоятелства, настъпили скорострелно, непосредствено преди смъртта или че са убити?

Че са убити, разбира се, те очевидно точно това са си и помислили, образувайки производството за убийства на две или повече лица, не е ли? И са почнали да проверяват версии, да събират доказателства, обаче пък от една страна не се установява нито външна намеса, нито следи от присъствие на други лица в и около хижата, от друга изострелите са произведени от разстояние, удобно за собствена ръка, и т.н., да не преразказвам за пореден път брифингите. В резултат на това водещата версия се е сменила.

Кубратова, цитирам предишния си пост, защото изглежда си го пропуснала и искрено се надявам на отговор.

Кубратова, и аз една бележка да направя - предстоящото назнаване на психолого-психиатрична теологична и т.н. експертиза го обявиха повече от месец след намирането на телата, а не в самото начало на разследването, както твърдиш. Ако в рамките на тоя месец всички събрани доказателства подкрепят една единствена версия, какво друго да направят?
Прави ми впечатление, че хем твърдиш, че не си се насочила към определена версия и във всички виждаш нелогични неща, хем коментираш изключително и само пропуските в т.нар. "официална версия". Кажи две думи за версията за външна намеса/убийства от трети лица, как се връзва тя с известните до момента факти и доказателства?
Скрит текст:
Преди да открият кемпера търсеха убиец, вкл. ИК, някакви 4 автомобила...
Добро правило е никога да не се обясняват с подробности докато трае разследването, защото всякакви свързани лица започват да си правят изводи и да внимават какво правят и говорят. Това беше огромна грешка.
Не беше грешка, напротив - съвсем съзнателна кампания. Не са вчерашни, че да отдаваме всичко на грешки. Предварително се обсъжда какво и как ще се оповестява, не става дума за стихиен процес и импровизации на отделни лица, има и подготовка. Въобще, цялата кампания, включително в парламента, в медии, беше целенасочена, а не грешка. Какъв беше ефектът, е отделен въпрос.
Абсолютно споделям принципа "Разследвай си и в началото си мълчи, говори накрая!"  Той е и обичайното и логично поведение при разследване.  В този казус бяхме свидетели на обратния подход, който не е плод на случайност, а се следваше видим модел.
И една бележка във връзка със съществен детайл: Когато в началото на разследване се обяви, че се работи по повече от една версия (в случая се касае убийства или самоубийства, трета няма как да има предвид начина на причиняване на смъртта, ерго, не може да се касае за някакъв случаен инцидент), това е обичайно изявление и друго не може да се очаква, така и трябва да бъде. Когато обявиш, че водещата ти версия е самоубийства, но работиш и по други версии, не се съобщава едновременно с това, че за установяване на мотивите са назначени психологическа и теологична експертиза. Това последното веднага опровергава формално съобщеното за работа и извън водещата версия, защото няма как нито технически, нито логически с такива експертизи да установяваш мотиви на трети лица (предполагаеми неизвестни извършители) извън жертвите, така става ясно, че всъщност се работи само по водещата версия, т.е. разследването и търсенето ти се затваря и ограничава в рамките на групата още в първите часове, които са решаващи за цялото разследване.  
Такива експертизи е логично да се назначат (ако изобщо са нужни), едва когато категорично се изчерпят доказателствените възможности и се установи, че няма друг начин, освен хората да са се самоубили, т.е категорично и безусловно се изключи убийство.  Това обаче не става в началото на разследването.  
Виж, това вече наистина е грешка - да се издъниш сам с излишни приказки, въпреки формалното изявление, което от своя страна и не може да бъде друго - нали не се очаква в първите дни да обявят (особено при три трупа и пожар, а не при намерен труп с пистолет в ръка в заключена отвътре стая, ама дори и тогава не е сигурно - хората са изобретателни и пак се налага да се разследва щателно), че работят само по версия "самоубийства"?

# 52 673
  • у дома...
Извинявам се за отклонението.. но се сетих нещо за Стела Майсторова. В самото начало - ден 1, ден 2 след откриването на трите тела на Петрохан и преди откриването на тези на Околчица тя не беше ли заявила пред органи на МВР, че знае, има предчувствие какво означава този смс, че майчиното й сърце не я лъже и че ИК е споделял с нея самоубийствени мисли. Т.е. останала съм с впечатление, че тя очакваше самоубийство. От кой момент нататък започна да вярва, че са убити? След като Ралица подхвана тази сюжетна линия, май впоследствие се присъедини и тя?

Моля, кажете права ли съм за смс-а или това са били медийни измислици и интерпретации. Има ли нещо вярно в горното, като последователност?
След като стана ясно, че всичко около Калушев и сие ще излезе наяве и няма как да се прикрие какви ги е вършил.

# 52 674
Скрит текст:
Скрит текст:
Е, освободи се достъпа до хижата и очакванията бяха големи, че ще се намерят безброй причини да се атакува официалната версия, но до тук нищо. Което за съжаление много засили агресията и злобата в тези, които се надяваха на това. Сега се правят някакви внушения, че в този форум се проявявало лошо отношение към децата-жертви, което не е вярно - не е вярно, дами! Към децата има съчувствие, обвинения има само към хората, които са се възползвали от тяхната невинност за своите цели и към хората, които са им ги поверили, даже бих казала по силна дума - които са им ги предоставили.
Пореден  опит на крадците да извикат "дръжте крадците!".
Едва вчера тук се твърдеше, че имало еякулиране по лицата на децата и според вас тези грозни измислици не са лошо отношение и са съчувствие към жертвите?!
Ла Фарина не спира да твърди, че Николай Златков не е, цитирам, "бял и червен"и че той и Алекс "са правили нещо" с Теа. И това ли е от съчувствие към жертвите?
Не мога да повярвам какво чета на моменти и после някой идва и изплясква, че имало агресия и злоба към него...
И аз не мога да повярвам какво чета тук от майки, но това е реалността. Със зъби и нокти се брани педофил. И, да, аз имам причини да вярвам, че групата около Калушев не е била от мили и добри хора. Лично АЗ се съмнявам, че Николай е бил само бял и добър, като се има предвид кой го е формирал като човек, и като характер и с какъв промит мозък е раснал в една ненормална среда. И друг път съм го казвала, не изпитвам емпатия към тези хора. Единственият, за когото изключително много ми е жал е Сашко. Дете, изоставено от собствените си абдикирали от живота родители, на провъзгласилия се за лама педофил. И не карайте други хора да ви отговарят за нещо, което аз съм написала. Ние не се отъждествява ме един с друг,па макар и да сме на едно и също мнение в тази тема.
Ма нали и Сашко е правил нещо си там с Теа? Или отново не помниш какви гнусотии си писала?
Сега се правят някакви внушения, че в този форум се проявявало лошо отношение към децата-жертви, което не е вярно - не е вярно, дами! Към децата има съчувствие, обвинения има само към хората, които са се възползвали от тяхната невинност за своите цели и към хората, които са им ги поверили, даже бих казала по силна дума - които са им ги предоставили.
Добър опит за финт, вместо да поемеш отговорност за думите си, че нямало лошо отношение към жертвите, да се извъртиш, че ти не си казвала нищо лошо. Но не мина.
Започна да ми омръзва на всяко неоплюващо деца, родители, и който и да е, мнение да се отговаря с "Тук се защитава педофил!"

Не, не се извъртам. Няма лошо отношение към жертвите. Ла Фарина ви отговори какво мисли. А вие реално потвърждавате първата част от това, което бях написала: "Е, освободи се достъпа до хижата и очакванията бяха големи, че ще се намерят безброй причини да се атакува официалната версия, но до тук нищо. Което за съжаление много засили агресията и злобата в тези, които се надяваха на това. "
Буквално потвърди поговорката и за крадците, и за черното, на което се казва бяло - нямало лошо отношение към жертвите.
Как ще е лошо да се пише, че се еякулирало по лицата им и че правили оргии, направо не знам.
И как може да се агресира срещу такова нещо, ми те хората просто си пишат какво мислят. Ама то това не е лошо отношение, да не си помислите!
И тава как променя факта, че Калушев е държал малолетни в секта, отглеждал ги е по свои правила, правил им е разни сеанси, карал ги е да мадитират с часова, и накрая ги уби.

# 52 675
За всеки страничен, неучастващ в темата човек кристално ясно се вижда кой агресира и злорадства. И много банално стана да повтаряте дежурното убиец, педофил. Нека се произнесат компетентните органи. Нали им се има ВЯРА, както някой отбеляза. Ако потвърдят, с факти, доказателства и поета отговорност от изготвилите експертизите, че действително имаме педофил-убиец, тогава няма да олеквате с думи, казани просто на инат.
Друг е въпросът, че каквото и да е ставало и каквито и да са били, това не отхвърля възможността да са убити. Че ако се изнамерят още камери, проследи се кой е ходил последните дни /момичето, да речем/, дадат се трафични данни, сигнали от кемпер и т.н. да не вземе да излезе, каквото на много не им се иска.

# 52 676
Ралица е заела поза на "каруцата преди магарето". Може да се изчака и да не хвърля обвинения към всеки и всички, които вярват, че няма външни хора.
Аз по-скоро съм от тези, които най-вече обвинявам родителите. Ламата си прави своя измислена религия, хвърлил си "кукичката" и чака да му се закачат. Като има такива родители ще има и измислени Лами.Вместо да се навре в миша дупка, една от тези шм@тк@ сега се явява "боркиня" и се прекланя пред убиеца на детето си. Много грозно и подло е това. Жертвала си е детето за този "дето духа".
Предлагам всички, които са давали дежурство на хижата да си вземат л@йнот@ и лично да го занесат на Ралица, Майсторова и ВЙ...и тези, които го пожелаят за изследване.

# 52 677
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Е, освободи се достъпа до хижата и очакванията бяха големи, че ще се намерят безброй причини да се атакува официалната версия, но до тук нищо. Което за съжаление много засили агресията и злобата в тези, които се надяваха на това. Сега се правят някакви внушения, че в този форум се проявявало лошо отношение към децата-жертви, което не е вярно - не е вярно, дами! Към децата има съчувствие, обвинения има само към хората, които са се възползвали от тяхната невинност за своите цели и към хората, които са им ги поверили, даже бих казала по силна дума - които са им ги предоставили.
Пореден  опит на крадците да извикат "дръжте крадците!".
Едва вчера тук се твърдеше, че имало еякулиране по лицата на децата и според вас тези грозни измислици не са лошо отношение и са съчувствие към жертвите?!
Ла Фарина не спира да твърди, че Николай Златков не е, цитирам, "бял и червен"и че той и Алекс "са правили нещо" с Теа. И това ли е от съчувствие към жертвите?
Не мога да повярвам какво чета на моменти и после някой идва и изплясква, че имало агресия и злоба към него...
И аз не мога да повярвам какво чета тук от майки, но това е реалността. Със зъби и нокти се брани педофил. И, да, аз имам причини да вярвам, че групата около Калушев не е била от мили и добри хора. Лично АЗ се съмнявам, че Николай е бил само бял и добър, като се има предвид кой го е формирал като човек, и като характер и с какъв промит мозък е раснал в една ненормална среда. И друг път съм го казвала, не изпитвам емпатия към тези хора. Единственият, за когото изключително много ми е жал е Сашко. Дете, изоставено от собствените си абдикирали от живота родители, на провъзгласилия се за лама педофил. И не карайте други хора да ви отговарят за нещо, което аз съм написала. Ние не се отъждествява ме един с друг,па макар и да сме на едно и също мнение в тази тема.
Ма нали и Сашко е правил нещо си там с Теа? Или отново не помниш какви гнусотии си писала?
Сега се правят някакви внушения, че в този форум се проявявало лошо отношение към децата-жертви, което не е вярно - не е вярно, дами! Към децата има съчувствие, обвинения има само към хората, които са се възползвали от тяхната невинност за своите цели и към хората, които са им ги поверили, даже бих казала по силна дума - които са им ги предоставили.
Добър опит за финт, вместо да поемеш отговорност за думите си, че нямало лошо отношение към жертвите, да се извъртиш, че ти не си казвала нищо лошо. Но не мина.
Започна да ми омръзва на всяко неоплюващо деца, родители, и който и да е, мнение да се отговаря с "Тук се защитава педофил!"

Не, не се извъртам. Няма лошо отношение към жертвите. Ла Фарина ви отговори какво мисли. А вие реално потвърждавате първата част от това, което бях написала: "Е, освободи се достъпа до хижата и очакванията бяха големи, че ще се намерят безброй причини да се атакува официалната версия, но до тук нищо. Което за съжаление много засили агресията и злобата в тези, които се надяваха на това. "
Буквално потвърди поговорката и за крадците, и за черното, на което се казва бяло - нямало лошо отношение към жертвите.
Как ще е лошо да се пише, че се еякулирало по лицата им и че правили оргии, направо не знам.
И как може да се агресира срещу такова нещо, ми те хората просто си пишат какво мислят. Ама то това не е лошо отношение, да не си помислите!
И тава как променя факта, че Калушев е държал малолетни в секта, отглеждал ги е по свои правила, правил им е разни сеанси, карал ги е да мадитират с часова, и накрая ги уби.
И това как променя факта, че пишеш гнусни измислици за жертвите?
Изброих ти факти, които няма как да обориш.

# 52 678
Колко вида бележки са извадили от тази хижа. Почерците са повече от хората.

# 52 679
След снимките от хижата забелязвам мощно активизиране Grinning
Плъх, дайте да се фокусираме да, от официалното разследване ли са тези писаници?

Общи условия

Активация на акаунт