Отговори
# 53 055
Като нагледен материал за обучение в духовните практики? Дано не.
Не съм посветена в сексуалните им практики, та не мога да коментирам, но София каза, че били само за напреднали и нея не са я допускали.
Или просто е знаел, че много плямпа и се е подсигурил

# 53 056
Сега в друг смисъл разбирам защо каза, че избрала да остане при мъжа си. А тогава помислих, че заради аскетичния им живот на будисти.
Защото мъжът й какво против може да има жена му да е аскет. Докато чак толкова духовно просветена жена, наистина би дошла в повече.

# 53 057
  • София
Сега в друг смисъл разбирам защо каза, че избрала да остане при мъжа си. А тогава помислих, че заради аскетичния им живот на будисти.
Защото мъжът й какво против може да има жена му да е аскет. Докато чак толкова духовно просветена жена, наистина би дошла в повече.
Останала е при мъжа си, но ако я бяха приели, нямаше да им откаже..

# 53 058
Може би без последното, защото това не би било преференциалност. Едно е “за домашно видео”, разпространението си е вече комерсиално.
Не знам, само предполагам. Може да е било за ексклузивни потребители.

Имам сериозна причина да си мисля, че това е вероятна хипотеза и тия неща са едно от нещата в цялата работа. В показанията на ВА има едно конкретно изречение, което ми се струва много трудно той да си измисли.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 22:46 от Сивия Плъх

# 53 059
СА им захранвала комфорта, дала им и Валери, купила съборетината им  за стотици хиляди, но синът и и за тулку не бил достоен. Какъв срам за нея.

# 53 060
Дечо е единственият, който е работил законно и регулярно. И е плащал някакви данъци.
Калушев е бил негово величество, а момчетата - консортите му, служещи му за лични нужди. Изнасял е и специални сеанси отвреме навреме за зарибените спонсори - какви точно, не се знае.
Пламен и Ивей - оператори на механична техника (или верига, или метла, или парцал и пр.), водопроводчици, готвачи, детегледачи и учителки в начален етап.
Издръжката им за скъпите играчки и режийни разходи е идвала по линия на приношения от спонсорите и второто, за което не е сигурно, но е доста вероятно - забранени материали с непълнолетни, произвеждани от продуцентска компания Калушев.
Това е моето виждане за работните им занимания в групата.

Сега дайте предположения обаче и за заниманията им извън битовизмите там. Както и например какво са правили всичките ни политици при тях - В.Терзиев, Прокопиев, Безуханова, Н. Денков, Сандов, Кирил Петков. Част от тях откровено си признават, че даже и са нощували там. Аз като гледам каква е мизерия и тотална липса на условия и хигиена - не знам, каква ли им е била мотивацията на този наш елит.

# 53 061

Сега дайте предположения обаче и за заниманията им извън битовизмите там. Както и например какво са правили всичките ни политици при тях - В.Терзиев, Прокопиев, Безуханова, Н. Денков, Сандов, Кирил Петков. Част от тях откровено си признават, че даже и са нощували там. Аз като гледам каква е мизерия и тотална липса на условия и хигиена - не знам, каква ли им е била мотивацията на този наш елит.

Да, и аз си го помислих, когато видях кочината из стаите. Не ги ли е било гнус изобщо да стоят там, камо ли да спят? Какво толкова ги е привличало? Аз не бих спала на такова място, ако ще пари да ми дават, камо ли аз да давам хиляди.

# 53 062
lesnoe, за тримата от Петрохан никой никъде досега не е споменавал нередни отношения с деца и юноши. Това е най-важното. Не момчетата са били в основата на тяхната мотивация за този начин на живот.

# 53 063
Също така каква е била причината и мотивацията на Дечо, на Ивей да се замонашат там? Личния им мотив? Били са млади преди години.. жени ли не са им връзвали, проблеми с работа ли, хазарт, зависимост ли лекуват, загуба на близък ли, депресия ли.. трябва да има все нещо. Я.Макулев например също се е познавал с Калушев от много отдавна, но не е там. Както и много други от пещерняческия кръг.
Явно само на нас във форума Калушев ни се струва с отклонения и разни перверзии, Я.Макулев го познава от толкова години, но не вижда тези неща и не вижда проблем да поверява децата си едно по едно и то дори чак в Мексико. Трудно ми е да си представя дори какви наивници има сред нас и какви безотговорни родители съществуват.

# 53 064
lesnoe, за тримата от Петрохан никой никъде досега не е споменавал нередни отношения с деца и юноши. Това е най-важното. Не момчетата са били в основата на тяхната мотивация за този начин на живот.
Какво според вас са правели тримата от Петрохан докато Калушев прави едни "по - специални" филмчета за продажба в даркнет, за да си докарва пари?
И за да няма объркване, това не са мои думи, за филмчетата, ето ги точните:
"...........по-вероятно е да е продавал едни "по-специални" филмчета в даркнет и от там да са му дошли едни пари."

# 53 065
Какво според вас са правели тримата от Петрохан докато Калушев прави едни "по - специални" филмчета за продажба в даркнет, за да си докарва пари?
И за да няма объркване, това не са мои думи, за филмчетата, ето ги точните:
"...........по-вероятно е да е продавал едни "по-специални" филмчета в даркнет и от там да са му дошли едни пари."

За филмчета не знам, но каквото и да реши да прави, докато се е усамотил, не е работа на слугите да знаят.

# 53 066
Все си мисля, че поне записките са ги виждали. Значи поназнайват някои неща, а и нали Ивей беше казал, че трябва да махнат децата. Дали са си задавали въпроси, се чудя, що се касае за децата или им се е струвало нормално, като в тибетски манастир  - https://www.ucl.ac.uk/news/2022/jun/tibetan-parents-send-sons-be … elp-family-thrive
  Те са си вярвали явно в учението на Ламата, харесвали са си живота и не знам дали са разбирали, че друг им го контролира или по-точно манипулира.

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 07:52 от googlish

# 53 067
Когато гледах записите от хижата много ми беше чудно как и тримата сноват да вдигат и пускат веригата на преминаващият Калушев! Все едно той не може да си я откачи и закачи сам! Точно, като слуги са били!

Направо слуги и роби, забележете и че на някакви етапи е имало и други като тях:

Цитат
На практика в обществото е съществувала абсолютна йерархия и всеки дръзнал да не спазва и най-малкото правило е бил или наказван, или незабавно с него са провеждани сеанси, в които е бил подлаган на психическа обработка. Абсолютно недопустимо е било да имаш и най-малкото съмнение в Учителя или да не изпълняваш абсолютно безпрекословно неговите желания, щения и всичко друго. На върха на йерархията е седял Лама Иво, Учителят, божественото същество, Истинският БОГ, след това са били „децата му“, които той е представял като тулку или преродени лами, следват Деян (дясната му оперативна ръка) в по-ново време, това е Ники, и Невена (лявата му ръка, водеща сеанси и действаща домакинството). Далеч надолу е кастата на слугите или робите, в която са Пламен, Петър, Ивей, Дечо и т.н.

# 53 068
Разследването за смъртта на Петър Славков също още не било приключило. Бил прострелян във врата.
Там също казаха категорично самоубийство в хижа.

# 53 069
Аз пак ще попитам вярващите на какво се гради вашата ВЯРА в официалната версия?
Защо караме автомобили, след като хиляди загиват при ПТП? Да си купим коне и каруци за безопасност. ( то има такава общност амиши в САЩ.
Защо се къпем в морето? След като винаги има удавени хора. Да си плувкаме в басейн.
Така отговарям за ВЯРАТА. Тя няма нищо общо с вашите примери.
Най-накрая някой да си направи труда да отговори на простичкия въпрос. Правилно ли разбирам, че сравнявате премерения риск при пътуване с доверието? Надявам се, слагате колан в колата и децата в столчета? Значи все пак предприемате нещо, а не се осланяте на вярата ? А пари на хора, които досега само са Ви лъгали, давате ли? Е, аз не давам. Моето доверие трябва да се заслужи.
Цитат
Не е нормално за мен. Това е странна измислена религия от Лама Иво, странни родители, които лъжат за децата си.
Като събрах това, което прочетох и чух имам ВЯРА в службите, които се занимават с тази трагедия.
Една псевдо майка се възхищава на убиеца на детето си и му благодари......
Толкова убедена, че Ламата не е убиец.
Обаче тук прозира истинската причина за вярата. И то не е всъщност вяра, а дълбоко вкоренено безверие. Според Вас тези хора са си го заслужили и понеже не знаете как функционира една правова държава, се оставяте да Ви водят за носа.
Е, бъдете сигурна, в корумпирана държава се живее кофти и това се отнася за всички. Не се знае, ако Вие, децата Ви или внуците Ви минете пътя на някое депутатско синче, какво ще пишат за Вас по форумите.

Общи условия

Активация на акаунт