Отговори
# 53 055
Сега в друг смисъл разбирам защо каза, че избрала да остане при мъжа си. А тогава помислих, че заради аскетичния им живот на будисти.
Защото мъжът й какво против може да има жена му да е аскет. Докато чак толкова духовно просветена жена, наистина би дошла в повече.

# 53 056
  • София
Сега в друг смисъл разбирам защо каза, че избрала да остане при мъжа си. А тогава помислих, че заради аскетичния им живот на будисти.
Защото мъжът й какво против може да има жена му да е аскет. Докато чак толкова духовно просветена жена, наистина би дошла в повече.
Останала е при мъжа си, но ако я бяха приели, нямаше да им откаже..

# 53 057
Може би без последното, защото това не би било преференциалност. Едно е “за домашно видео”, разпространението си е вече комерсиално.
Не знам, само предполагам. Може да е било за ексклузивни потребители.

Имам сериозна причина да си мисля, че това е вероятна хипотеза и тия неща са едно от нещата в цялата работа. В показанията на ВА има едно конкретно изречение, което ми се струва много трудно той да си измисли.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 22:46 от Сивия Плъх

# 53 058
СА им захранвала комфорта, дала им и Валери, купила съборетината им  за стотици хиляди, но синът и и за тулку не бил достоен. Какъв срам за нея.

# 53 059
Дечо е единственият, който е работил законно и регулярно. И е плащал някакви данъци.
Калушев е бил негово величество, а момчетата - консортите му, служещи му за лични нужди. Изнасял е и специални сеанси отвреме навреме за зарибените спонсори - какви точно, не се знае.
Пламен и Ивей - оператори на механична техника (или верига, или метла, или парцал и пр.), водопроводчици, готвачи, детегледачи и учителки в начален етап.
Издръжката им за скъпите играчки и режийни разходи е идвала по линия на приношения от спонсорите и второто, за което не е сигурно, но е доста вероятно - забранени материали с непълнолетни, произвеждани от продуцентска компания Калушев.
Това е моето виждане за работните им занимания в групата.

Сега дайте предположения обаче и за заниманията им извън битовизмите там. Както и например какво са правили всичките ни политици при тях - В.Терзиев, Прокопиев, Безуханова, Н. Денков, Сандов, Кирил Петков. Част от тях откровено си признават, че даже и са нощували там. Аз като гледам каква е мизерия и тотална липса на условия и хигиена - не знам, каква ли им е била мотивацията на този наш елит.

# 53 060

Сега дайте предположения обаче и за заниманията им извън битовизмите там. Както и например какво са правили всичките ни политици при тях - В.Терзиев, Прокопиев, Безуханова, Н. Денков, Сандов, Кирил Петков. Част от тях откровено си признават, че даже и са нощували там. Аз като гледам каква е мизерия и тотална липса на условия и хигиена - не знам, каква ли им е била мотивацията на този наш елит.

Да, и аз си го помислих, когато видях кочината из стаите. Не ги ли е било гнус изобщо да стоят там, камо ли да спят? Какво толкова ги е привличало? Аз не бих спала на такова място, ако ще пари да ми дават, камо ли аз да давам хиляди.

# 53 061
lesnoe, за тримата от Петрохан никой никъде досега не е споменавал нередни отношения с деца и юноши. Това е най-важното. Не момчетата са били в основата на тяхната мотивация за този начин на живот.

# 53 062
Също така каква е била причината и мотивацията на Дечо, на Ивей да се замонашат там? Личния им мотив? Били са млади преди години.. жени ли не са им връзвали, проблеми с работа ли, хазарт, зависимост ли лекуват, загуба на близък ли, депресия ли.. трябва да има все нещо. Я.Макулев например също се е познавал с Калушев от много отдавна, но не е там. Както и много други от пещерняческия кръг.
Явно само на нас във форума Калушев ни се струва с отклонения и разни перверзии, Я.Макулев го познава от толкова години, но не вижда тези неща и не вижда проблем да поверява децата си едно по едно и то дори чак в Мексико. Трудно ми е да си представя дори какви наивници има сред нас и какви безотговорни родители съществуват.

# 53 063
lesnoe, за тримата от Петрохан никой никъде досега не е споменавал нередни отношения с деца и юноши. Това е най-важното. Не момчетата са били в основата на тяхната мотивация за този начин на живот.
Какво според вас са правели тримата от Петрохан докато Калушев прави едни "по - специални" филмчета за продажба в даркнет, за да си докарва пари?
И за да няма объркване, това не са мои думи, за филмчетата, ето ги точните:
"...........по-вероятно е да е продавал едни "по-специални" филмчета в даркнет и от там да са му дошли едни пари."

# 53 064
Какво според вас са правели тримата от Петрохан докато Калушев прави едни "по - специални" филмчета за продажба в даркнет, за да си докарва пари?
И за да няма объркване, това не са мои думи, за филмчетата, ето ги точните:
"...........по-вероятно е да е продавал едни "по-специални" филмчета в даркнет и от там да са му дошли едни пари."

За филмчета не знам, но каквото и да реши да прави, докато се е усамотил, не е работа на слугите да знаят.

# 53 065
Все си мисля, че поне записките са ги виждали. Значи поназнайват някои неща, а и нали Ивей беше казал, че трябва да махнат децата. Дали са си задавали въпроси, се чудя, що се касае за децата или им се е струвало нормално, като в тибетски манастир  - https://www.ucl.ac.uk/news/2022/jun/tibetan-parents-send-sons-be … elp-family-thrive
  Те са си вярвали явно в учението на Ламата, харесвали са си живота и не знам дали са разбирали, че друг им го контролира или по-точно манипулира.

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 07:52 от googlish

# 53 066
Когато гледах записите от хижата много ми беше чудно как и тримата сноват да вдигат и пускат веригата на преминаващият Калушев! Все едно той не може да си я откачи и закачи сам! Точно, като слуги са били!

Направо слуги и роби, забележете и че на някакви етапи е имало и други като тях:

Цитат
На практика в обществото е съществувала абсолютна йерархия и всеки дръзнал да не спазва и най-малкото правило е бил или наказван, или незабавно с него са провеждани сеанси, в които е бил подлаган на психическа обработка. Абсолютно недопустимо е било да имаш и най-малкото съмнение в Учителя или да не изпълняваш абсолютно безпрекословно неговите желания, щения и всичко друго. На върха на йерархията е седял Лама Иво, Учителят, божественото същество, Истинският БОГ, след това са били „децата му“, които той е представял като тулку или преродени лами, следват Деян (дясната му оперативна ръка) в по-ново време, това е Ники, и Невена (лявата му ръка, водеща сеанси и действаща домакинството). Далеч надолу е кастата на слугите или робите, в която са Пламен, Петър, Ивей, Дечо и т.н.

# 53 067
Разследването за смъртта на Петър Славков също още не било приключило. Бил прострелян във врата.
Там също казаха категорично самоубийство в хижа.

# 53 068
Аз пак ще попитам вярващите на какво се гради вашата ВЯРА в официалната версия?
Защо караме автомобили, след като хиляди загиват при ПТП? Да си купим коне и каруци за безопасност. ( то има такава общност амиши в САЩ.
Защо се къпем в морето? След като винаги има удавени хора. Да си плувкаме в басейн.
Така отговарям за ВЯРАТА. Тя няма нищо общо с вашите примери.
Най-накрая някой да си направи труда да отговори на простичкия въпрос. Правилно ли разбирам, че сравнявате премерения риск при пътуване с доверието? Надявам се, слагате колан в колата и децата в столчета? Значи все пак предприемате нещо, а не се осланяте на вярата ? А пари на хора, които досега само са Ви лъгали, давате ли? Е, аз не давам. Моето доверие трябва да се заслужи.
Цитат
Не е нормално за мен. Това е странна измислена религия от Лама Иво, странни родители, които лъжат за децата си.
Като събрах това, което прочетох и чух имам ВЯРА в службите, които се занимават с тази трагедия.
Една псевдо майка се възхищава на убиеца на детето си и му благодари......
Толкова убедена, че Ламата не е убиец.
Обаче тук прозира истинската причина за вярата. И то не е всъщност вяра, а дълбоко вкоренено безверие. Според Вас тези хора са си го заслужили и понеже не знаете как функционира една правова държава, се оставяте да Ви водят за носа.
Е, бъдете сигурна, в корумпирана държава се живее кофти и това се отнася за всички. Не се знае, ако Вие, децата Ви или внуците Ви минете пътя на някое депутатско синче, какво ще пишат за Вас по форумите.

# 53 069
Това, че държавата ни е корумпирана и се живее кофти, е ясно на всички. Но чак пък да не може (или да не иска по някаква причина) да се справи с престъпление от такъв мащаб (не е като да ти откраднат колелото, нали?)... Или пък още по-невероятното - да е съучастник в режисирането, изпълнението и прикриването му. Прекалено странно и нелогично е. А и всъщност много престъпления се разкриват, признайте го, не са чак толкова некадърни и корумпирани всички явно.

Общи условия

Активация на акаунт