Отговори
# 53 085
Това, че държавата ни е корумпирана и се живее кофти, е ясно на всички. Но чак пък да не може (или да не иска по някаква причина) да се справи с престъпление от такъв мащаб (не е като да ти откраднат колелото, нали?)... Или пък още по-невероятното - да е съучастник в режисирането, изпълнението и прикриването му. Прекалено странно и нелогично е. А и всъщност много престъпления се разкриват, признайте го, не са чак толкова некадърни и корумпирани всички явно.

За мен, и подчертавам, това си е само мое лично мнение и наблюдение в този форум, противниците на официалната версия са не толкова защитници и оневинители на Калушев, колкото симпатизанти и поддръжници на ПП/ДБ, за които е срамно участието на техни политици в кашите на Калушев. Затова отричайки официалната версия, те оневиняват партиите, чийто представители са покровителствали Калушев.
Лошото е, че сегашното правителство ще злоупотреби със случая Петрохан/Околчица, за да дискредитира кандидат-президента от тази партия. Неслучайно крайните резултати от разследването ще бъдат обявени в края на август, т.е. Когато наближат президентските избори…
+1
Мисля същото. Повечето симпатизанти на тази коалиция са противници на официалната версия.
Макар, че този, който ще издигат за президент има най-голяма файда да каже, че има външна намеса.
Ама като няма, откъде да ги измисли тези килъри?
Да си понесат отговорност маскарите, които са пили чайчета, медитирали, брали боровинки и броили калинки.

# 53 086
Аз също се надявам прокуратурата да не се ограничи само до Калушев и сие, а да си направи труда да стигне до тези, които са виждали и толерирали нередностите спрямо деца - Леон е бил едва на 7 години, все пак.

Александър Макулев на 10. Другият Александър на Ралица на колко е бил?

И той някъде на 9-10.

# 53 087
Разбира се, Magenta2022! Бих добавила и протекциите на Космос.
Предположенията, че дарението по сметка на Ивей е било за спекулации с крипто валута с възможна цел пране на пари, е интересно. И ако е вярно, определено е срещу обществения интерес.
Предположението от същия източник, че Ивей е подготвял за протекторите на групата схеми за източване по зелени проекти минимум на ниво общини, ако бъде потвърдено, би трябвало да доведе до големи последствия. Макар че не са били реализирани.

# 53 088
...

За мен, и подчертавам, това си е само мое лично мнение и наблюдение в този форум, противниците на официалната версия са не толкова защитници и оневинители на Калушев, колкото симпатизанти и поддръжници на ПП/ДБ, за които е срамно участието на техни политици в кашите на Калушев. ..

Това е абсурдно!
Не вярващ в официалната версия не означава защитник на Калушев.
Лично аз нямам нищо общо с никоя партия.

Не виждам защо не може просто да не вярваме в официалната версия защото има прекалено много разминавания, пропуски и неясноти.

Пропуските и неяснотите не означават, че официалната версия е неиздържана. Аз вярвам на специалистите от всички области, с чиято помощ тази версия се наложи като водеща. На мен лично официалната версия ми е много логична и обясняваща психопатологията на групата на Калушев и тази на родителите, станали жертва на индоктринацията. Аз също нямам отношение към никакви партии.

# 53 089
  • София
Предположенията, че дарението по сметка на Ивей е било за спекулации с крипто валута с възможна цел пране на пари, е интересно. И ако е вярно, определено е срещу обществения интерес.
Предположението от същия източник, че Ивей е подготвял за протекторите на групата схеми за източване по зелени проекти минимум на ниво общини, ако бъде потвърдено, би трябвало да доведе до големи последствия. Макар че не са били реализирани.
Дарението е направено с декларирани доходи, не може да е за пране на пари. Но не е направено по дарителска сметка, която да е открита във връзка с обявена нужда - примерно лечение на Ивайло Иванов, обучение и пр.
Схемите за източване са си ги знаели помежду си замесените в тях хора, които са ги планирали, няма да се издадат един друг, разбира се.

# 53 090
Разследването не е приключило, но капацитетите знаят, че е опорочено. 😀

# 53 091
  • София

Виждате ли тук мотив за самоубийства?

# 53 092
И политическите анализи май са също толкова спорни като психологическите  Simple Smile

Освен това вече хора като тошковци, явордачковци и  вся остальная  лепнаха на ПП ДБ прозвище петроханска секта и не би имало значение, ако разследването потвърди официалната версия. Да си общувал с подозрителен човек в политиката е същото, като да си общувал с виновен. Видяхме, че на парламентарните избори това обаче  не се отрази особено, едва ли ще има значение и за президентските. ПП ДБ има ограничена електорална маса симпатизанти и е общо взето на максимума си, повече от гласувалите на последните избори за тях просто няма.

# 53 093
Огромен брой хора не вярват в официалната версия.
Ако имаше връзка с определена партия, тя би препълнила пленарна зала.
Надявам се и изводите в професионалната област да не се правят на база субективни възприятия, в конкретния случай - тотално грешни.

# 53 094
Питайте.
Резултатите от гласуването не помня да са били толкова пряко видими, колкото сега. Така че ще има материал.
Давам си смеъка, че АР е толкова активен, за да отклони вниманието от въпроса защо си е мълчал за децата.
Според мен е предоставил материали със записи от сеанси/ Невена/  на разследването, а е и свидетел. Той знае и за други деца, сам си го каза. Дали си е мълчал, не мисля. Като виждам колко е експанзивен. Ние дори не знаем истинската причина да се скара с ИК. Може да не е за скици.
След дъжд качулка.
Говори за групата в трето лице. Все едно не е пряк свидетел месеци наред.

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 10:41 от Spensa

# 53 095
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Баба дали, основната версия се обяви много преди който и да е специалист да има време да направи какъвто и да е анализ и становище.
След това се търсеха и намираха "доказателства" за нея, избирателно и изкривено представяни.
Това ме кара да се съмнявам, че е правен дори опит за разследване на други версии.
Съмнявам се, че изобщо има педофилия. И за там много бързо се намериха архивни данни и ни бяха любезно предоставени. Без някой да обясни ако се е знаело,защо не са взели мерки.
"Съмнявам се", не "сигурна съм", държа да напиша.

# 53 096
valya61, ако всичко това се подкрепи с доказателства, не отхвърлям да е една от причините за отчаяние от живота. Дали обаче е “последната капка, преляла чашата”, не мога да кажа.

# 53 097
...

За мен, и подчертавам, това си е само мое лично мнение и наблюдение в този форум, противниците на официалната версия са не толкова защитници и оневинители на Калушев, колкото симпатизанти и поддръжници на ПП/ДБ, за които е срамно участието на техни политици в кашите на Калушев. ..

Това е абсурдно!
Не вярващ в официалната версия не означава защитник на Калушев.
Лично аз нямам нищо общо с никоя партия.

Не виждам защо не може просто да не вярваме в официалната версия защото има прекалено много разминавания, пропуски и неясноти.

Пропуските и неяснотите не означават, че официалната версия е неиздържана. Аз вярвам на специалистите от всички области, с чиято помощ тази версия се наложи като водеща. На мен лично официалната версия ми е много логична и обясняваща психопатологията на групата на Калушев и тази на родителите, станали жертва на индоктринацията. Аз също нямам отношение към никакви партии.
Уникална логика: „пропуските и неяснотите не означават, че версията е неиздържана“. Това е все едно да кажеш, че една къща е много здрава, нищо че ѝ липсват важни неща в основата. В реалния живот и пред закона всяко противоречие и всеки пропуск означават точно това – че версията не струва и е скалъпена набързо.
И един въпрос към вас: Ако трябва да правите психологически профил на даден човек, но ви липсват важни неща от неговия живот, тогава този профил ще се води ли за правилно издържан или ще е просто скалъпена хипотеза?

# 53 098
Сменям темата.
Боядисвали са стаи. Видях две. Възможно ли е да е подготвяно за момичето? През това време тримата са в Българи. Поради неизвестни за нас причини, това се променя. Момичето трябва да сеприбере в тях и да и върнат останалия багаж. А какво би се случило, ако Ники е поискал да останат тримата млади в другата къща? ИК би ли гопозволил? Как би се отразило това на цялата група?

Съмнявам се за много от нещата да ни ги кажат. Имам надежда в Росен Йорданов да го направи. Групичката си има последователи. Ралица каза, че и в момента има доброволци на хижата да помагат. Дано службите не позволят това да продължи.

# 53 099
  • София
Сменям темата.
Боядисвали са стаи. Видях две. Възможно ли е да е подготвяно за момичето? През това време тримата са в Българи. Поради неизвестни за нас причини, това се променя. Момичето трябва да сеприбере в тях и да и върнат останалия багаж. А какво би се случило, ако Ники е поискал да останат тримата млади в другата къща? ИК би ли гопозволил? Как би се отразило това на цялата група?

Съмнявам се за много от нещата да ни ги кажат. Имам надежда в Росен Йорданов да го направи. Групичката си има последователи. Ралица каза, че и в момента има доброволци на хижата да помагат. Дано службите не позволят това да продължи.

Не  вярвам. И за да е сигурен го застрелва ли? Не е това.

Общи условия

Активация на акаунт