Отговори
# 53 130
Скрит текст:

На 11 март Прокуратурата официално обявява на брифинг, че телефоните и лаптопите са кодирани, МВР няма техника да ги отключи и ще се търси софтуерна помощ от партньорски служби в чужбина.

Преди няколко дни питах, но никой не отговори: знаем ли дали има развитие и дали действително тези устройства са изпратени в чужбина или сме само на фаза "намерения"?
Не знаем нищо, така ни казаха от прокуратурата, а какво е станало след това е пълна мистерия.

Notamama, не виждам нито едно опровержение,особено смислено,а пък на частни уроци да ходят е абсурдно. Как ви хрумна? Явно се в превърнало в норма за нашата клета държава. Образованието в България е задължително до 10 клас, нали така ?

Опровергах всяка точка.
Извинявам се, но отказвам да влизам в задълбочена дискусия защо едиствената алтернатива на това, да израстнеш в секта, не е да растеш като локал-хулиган.
Леон е напуснал хижата през 2023 г. Двамата са писали по едно и също време на бележката или Сашо я е допълвал години по - късно?
Благодаря.
Леон е напуснал хижата през 2024. Наскоро бях качила хронология на пътуванията му.
Благодаря за поправката, ще редактирам.

# 53 131
Това е абсурдно!
Не вярващ в официалната версия не означава защитник на Калушев.
Лично аз нямам нищо общо с никоя партия.

Не виждам защо не може просто да не вярваме в официалната версия защото има прекалено много разминавания, пропуски и неясноти.
Ако смятате, че Калушев е лидер на култ (100% доказано) и педофил (огромни червени флагове), но групата е убита от някакви мафии и служби, ще се съглася с вас. Интересно защо обаче, съмняващите се особено много държите Калушев да бъде оневинен точно по тези две обвинения.

# 53 132
Скрит текст:
Благодаря! Хайде сега да погледнем часовете и реалността, преди да ми цитирате този линк като абсолютна истина:
На 11 март Прокуратурата официално обявява на брифинг, че телефоните и лаптопите са кодирани, МВР няма техника да ги отключи и ще се търси софтуерна помощ от партньорски служби в чужбина.
На 13 март в 11:00 ч. папките със свидетелски показания влизат в Парламента.
На 13 март в 14:28 ч. (точно 3 часа по-късно) излиза статията, в която се твърди, че разследващите вече са проникнали в апарата на Калушев и са намерили клипове и литература. Прочели са 500 страници свидетелски показания, факти и доказателства, анализирали са ги и са пуснали статията.
Чудно ми е и защо в нито една друга медия не са наблегнали точно на тези думи на Николай, та те толкова подкрепят версията за секта, и то от самия сектант!

Не разбирам какво искате да докажете с това. Каква връзка имат телефони и лаптопи с показанията на близките?! Всъщност показанията на бащата на Ники ги има и в други медии, както ви казах, съм ги чела още февруари месец. Публикувани са още на 13.02., ако трябва да съм точна.
За какви 500 страници ми говорите между 13 март от 11 до 14 часа не мога да схвана.!?
Ако искате да кажете, че бащата на Ники лъже... това не знам. За мен и Ралица спестява голяма част от живота им и разказва само това, което й изнася.
Точно затова ви поисках линк – защото това измислено изречение за Николай го има единствено и само в „Епицентър“. Никъде другаде! Няма как да сте го чели на 13 февруари в други медии, защото в реалните показания на бащата, цитирани тогава от журналистите, такова твърдение просто не съществува.
Връзката между телефоните и папките е в изпратения от вас линк. Нали вие ми го пратихте като доказателство? В същата тази статия накрая се твърди, че МВР вече е отключило телефона на Калушев, което след брифинга на 11 март е доказан физически абсурд. Папките, които влязоха в Парламента, съдържат стотици страници протоколи от разпити. И вашата любима статия твърди, че е прочела всичко това, извадила е „цитатите“, анализирала е всичко и е пуснала статията точно за 3 часа (между 11:00 и 14:28 ч.). Еми странно ми се струва това и е трудно за вярване.

# 53 133
Това е абсурдно!
Не вярващ в официалната версия не означава защитник на Калушев.
Лично аз нямам нищо общо с никоя партия.

Не виждам защо не може просто да не вярваме в официалната версия защото има прекалено много разминавания, пропуски и неясноти.
Ако смятате, че Калушев е лидер на култ (100% доказано) и педофил (огромни червени флагове), но групата е убита от някакви мафии и служби, ще се съглася с вас. Интересно защо обаче, съмняващите се особено много държите Калушев да бъде оневинен точно по тези две обвинения.

Защото започнаха да ни обработват от първия ден с "доказателства" точно за тези две неща - култ (с него да обяснят самоубийствата от хижата) и педофилия (с което да обяснят действията на Калушев, щото то от такъв тип всичко може да се очаква, нали).

# 53 134
Notamama, не виждам нито едно опровержение,особено смислено,а пък на частни уроци да ходят е абсурдно. Как ви хрумна? Явно се в превърнало в норма за нашата клета държава. Образованието в България е задължително до 10 клас, нали така ?

Опровергах всяка точка.
Извинявам се, но отказвам да влизам в задълбочена дискусия защо едиствената алтернатива на това, да израстнеш в секта, не е да растеш като локал-хулиган.
Разбира се, че не е. А има ли някой, който твърди, че това е единствената алтернатива? Моите деца не са в секта, не са хулигани. Но пък не искам да коментирам капацитета на Николай и Сашо без да съм наясно -колко книги били прочели,имали ли базови знания ,нямали социални умения, нямало да се реализират в живота? Ето това е дразнещото.

Допускате ли, че Николай и Сашко са били толкова, или по-начетени и развити от вашите деца? Как мислите, честно?

# 53 135
А защо да не са прочели по-вече от вашите/нашите деца? И защо да нямат повече умения практически за живота от нашите/вашите деца?

# 53 136
Защото започнаха да ни обработват от първия ден с "доказателства" точно за тези две неща - култ (с него да обяснят самоубийствата от хижата) и педофилия (с което да обяснят действията на Калушев, щото то от такъв тип всичко може да се очаква, нали).
Т. е. ако Сарафов ви каже, че слънцето изгрява от изток, вие ще почнете да се съмнявате?
Култът е абсолютен и доказан факт. Не от нечии обработки, а от собствените думи и писания на Калушев и членове на култа.
Що се отнася до педофилията, аз от самото начало чакам някакво смислено обяснение на безпрецедентния случай, мъж да си умира да отглежда нечии чужди деца.

# 53 137
Скрит текст:
Simple Smile Интересен отговор на въпроса откъде можем да разберем дали са били умни или не.
Дава добра представа за нивото на дискусията.

Когато задавате въпроси в темата очаквате и отговори, нали. И получите отговори,  без никакви нападки, пък само защото не ви харесват и докладвате. Защо е това? Не очаквахте да сме видяли въжможности в тези млади хора ли?

Скрит текст:
Ивка, при положение, че работите с деца, много добре знаете колко е важно децата да се социализират и общуват с връстници.

Описаните от вас гимназисти изобщо не са средностатистическите гимназисти от училища със среден бал. След завършване на такива училища много деца продължават в университети, дори извън България, в доста сериозни специалности, в най-различни области на науката.

Владеенето на английски език в наши дни не е кой знае какво уау умение.

Многото пътувания не гарантират нито много знания, нито пък социални умения.

Към дама, която беше изброила с какво би се занимавал Ники извън групата, в реалния живот - не са необходими само лицензи за повечето от тях. За някои си трябва сериозно обучение, и познания в много науки - биология, химия, математика, физика...

Образованието до 10 клас е задължително. Но с диплома за първи етап от гимназията как би се реализирал?

Точно тези, които Вие сте изброила, не ги бях писала. Избрила бях дейности с лицензи. Но Вие защо решихте да ги включите като мое мнение? Тенденциозно ли?
Ооо, стига търсете тенденциозност там, където няма. Дори не си спомнях кой точно ги е изброил.

За преводач - трябва да си филолог (университетско образование, с курсове не става).

Готвач - няма да стане само с четене на рецепти, ако държиш в наше време да си добър и ценен готвач. Ще се наложи поне малко от малко да познанайваш разните особености на продуктите и процесите, които протичат при топлинна обработка.
Всяка една професия, колкото и лесна да ни се струва, предполага много различни познания, за да я упражняваш качествено.
Тенденцията да ги изкарате изостанали, деградирали и подобни, показва нивото Ви на възприемане на информация. Млади хора са, умни са били, не ги омаловажавайте, не са били хора с ограничен умствен капацитет. Напротив. Не са живяли само медитирайки и излежавайки се. И пак ще повторя, по - важното е дали са искали на този етап нещо по - различно от живота, който са водили.

По какво съдим, че са били умни?
От известното за тях - отпадане от образователния процес на съвсем малка възраст, медитации по 5-24 часа, каране на моноколело, подаръци за РД от типа на джип и пистолет, и пр. - можем да размишляваме в определена посока, но не виждам данни, че са били точно умни.
Първо, защо изобщо смятате, че са били глупави?
Второ, тези деца не са „отпаднали“ от образователната система, а изобщо не са я посещавали по съвсем други причини и по избор на родителите им. Но да го изкарате „отпадане“ е много лесна спекулация и изкривяване на фактите – похват, който „отбор Черешка“ в тази тема владее до съвършенство.
Да превръщаш карането на моноколело в довод за липса на акъл е просто нелепо. Продължавайте да им броите хобитата по списък от интернет, но не бъркайте алтернативния начин на живот с липса на интелект.

Simple Smile
Да започнем от първа точка - къде пише, че аз ги смятам за глупави? Никъде? Точно така.
Второ, деца, които не посещават началното училище в държава със задължително образование до 16-годишна възраст са точно отпаднали от образователната система.
Трето, отново се започва с провокации и агресия, които са в нарушение на правилата на форума. За мен това е нулев проблем, но от поста на валя61 виждам, че за агресиращите има проблеми, което би трябвало да ви накара да помислите поне малко дали печелите нещо от такива конфронтации.

# 53 138
А защо да не са прочели по-вече от вашите/нашите деца? И защо да нямат повече умения практически за живота от нашите/вашите деца?

В намерените записки, има инструкции как да се самозадоволяват, а не как да четат Балзак, Вазов и Толстой.
Освен ако записките не са писани от сръбските килъри и калните руснаци де ... не знам.

# 53 139
Нека са прочели повече литература, въпроса е дали е одобрена от ламата тази класика.
За пореден път ще помоля за мотив за убийството! И за издържана версия!

# 53 140
Леон е напуснал хижата през 2024 г. Двамата са писали по едно и също време на бележката или Сашо я е допълвал години по - късно?
2024 Сашо би трябвало да е на 13. Тоест пак не би трябвало да има подчерк на второкласник.

В намерените записки, има инструкции как да се самозадоволяват, а не как да четат Балзак, Вазов и Толстой.
Освен ако записките не са писани от сръбските килъри и калните руснаци де ... не знам.
    Т.е., тези , които четат Балзак не правят с...с ли?
Пак провокации.Много добре знаете, че не се имаше това напредвид. А че тези, които преподават Балзак на непълнолетни, не им преподават и инструкции за мастурбация. Ако го направят, влизат в затвора, а не получават награда дрон с термокамера.

# 53 141
Много странно ми прозвуча изказването на Демерджиев как ще се събират МВР, Прокуратера и ДАНС (?) да си стиковат версиите и да наредят пъзела. Сякаш досега не са имали комуникация та сега ще внимават да не си противоречат "фактите " им. Макар, че фактите са се факти и не би трябвало да има значение кой как е стигнал до тях. Ако са наистина факти. Пък ако са различни ..тогава това факти ли са?

# 53 142
Barsa,дай мотив и вариант?!?

# 53 143
Мотив за самоубийства също няма дотук. Нито за убийства със самоубийство. Според мен при 6 застреляни жертви в общ случай е необходим мотив за пред обществото, дори да не е задължителен по закон - и за двата варианта, но такъв няма до момента.
Публичната достоверна информация и фактите, доказателствата по случая са много оскъдни.  
Няма как без да сме наясно с всички налични доказателства, данни и експертизи да има категоричен мотив за каквото и да е. Те разследващите сигурно още не са измислили убедителен мотив, с един куп събрани данни, доказателства и факти, вие очаквате някой без информация да има ясен и категоричен мотив.
Ако се опитат да извлекат мотив единствено от психологичната, теологична и т.н. експертиза, ще е доста съмнително, колко реален е той.  Дано се разкрият всички факти и данни, не само тези, които обслужват определената от началото версия.
Интересно също дали ще се направи вътрешно разследване за целият теч на информация, ако такъв е имало.
Достъпът на материали по делото в народното събрание също беше много противоречив и нелогичен ход в тази ранна фаза на процеса по разследване.

# 53 144
И аз ще сменя темата.
През февруари (снимка 1) червеният покрив е абсолютно цял, прав и непокътнат над централната част на хижата. През юли (снимка 2) същата тази централна част е изпепелена до основи, изцяло овъглена в черно и срутена навътре.
Скрит текст:
9.2.2026 г
23.7.2026 г

Влагата и дъждът могат да съборят покрива, но физически не могат да овъглят дървените греди и ламарините. Това са следи от силен огън. Тъй като хижата през цялото това време беше под строга денонощна полицейска охрана, изниква въпрос: Кога точно е избухнал вторият пожар вътре по време на следствието и какво точно трябваше да се доизгори в тези стаи?

Не е имало втори пожар. Тлеело е само.

Общи условия

Активация на акаунт