Отговори
# 54 075
Скрит текст:
Да се селектират единствено удобни и отговарящи на позицията мнения от социалните медии по обсъжданата тема, и да се твърди, че са единствените достоверни, не е никак обективно и вярно.
Съществуват и други гледни точки като тези :

Скрит текст:

в продължение на горния пост, още един коментар относно бай Фидос:

Добре е да цитирате и имена на публикуващите, защото е известно, че ИК е бил с различни профили навсякъде. В един от сайтовете го бяха разконспирирали и пишеха, че рова си било чисто раздвояване на личността-да пише и да си отговаря сам

Grinning Май позна. Подобен пост има в още няколко планинарски групи от "женски" профил, който през годините е репоствал в личния си профил единствено публикации на великата Национална агенция...

# 54 076

По отношение на многобройните коментари в планинарските форуми за  въоръжените младежи дето пазели подходите към хижата, така и не стана ясно кой да били тия хора. Нима само 17 годишния Ники, късогледия Дечо и не особено застрашителния на външност Пламен, за когото познат беше писал, лв се притеснил да не го срещнат някаква с АТВта? От самото начало се говори и за график за дежурни в хижата, които плашели туристите и им искали лични карти. Излиза, че там е имало и други хора. Намериха ли ги, разпитаха ли ги, не съобщиха нищо за други пребиваващи, а и местните ги определиха общо като десетина.

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 08:04 от Модератор Бубанка

# 54 077
Какво мислите, как този велик пожар е горял цяла нощ,а дори не е стопил снега наоколо ,този около моторните шейни също си стои… И както много пъти отбелязвах ,не е забелязах от никой ,ама от никой. Дори Григор Лилов отбелязва колко близкостоящи са други обекти:
Сега не мога да разбера какво трябва да се доказва...че не е имало пожар ли? Щом никой не го е видял и снегът не се е разтопил, значи не е имало..така излиза..
Нали е ясно накъде отиват топлината и огънят..не е настрани.

elix, аз вече се отказах да чета поредната конспирация. В последните страници някои потребители са като фабрики за такива.
То не беше Ники вечерта в хижата, замъглени стъкла, липсваща кола, сега поставяме под въпрос и пожарът.
Имам чувство, че в екипа на Ралица има доста смут, объркване и паника и в момента се чудят за какво да се хванат. Хвърлят нови теории на килограм.
Екипа на Ралица ???Joy
Та аз съм блокирана от самата Ралица Joy
Просто предпочитам някой да не ми нарежда какво да чувам и виждам , а сама да си съставя мнение.
А историите с вибратора на кой екип да ги причислим ?
На онзи написал и пуснал статията

# 54 078
Оставете малко Ралица - Софка отново припали фонтанелата Simple Smile
Според нея Русев ще излезе педофила в цялата история. Калушев ѝ казал, че Русев си харесал сина ѝ Валери от пръв поглед и веднага се лепнал за него. Още повече - тя знае, че още с пристигането си в Мексико Русев Гнусев започва да ухажва яко Валери и прехвърля мокрите си сънища върху другите, защото очевидно само така си обяснява приятелствата - гарнирани с мърсуване.
За десерт - спори с бай Фидос, че той не е истинският бай Фидос. Бунището в хижата било наследство от него, тя лично наблюдавала как по негово време два контейнера и няколко камиона не смогват да изринат боклуците. Искра чисти и изнася, той след нея пак ги събира. Иначе Софи като отишла на хижата инкогнито сама, бай Фидос я харесал и ѝ предложил да му гостува в която стая си избере.
Гиди Лама интригант, гиди бай Фидос дрът мераклия...
ПС  - четете подробно в поста на Валя под моя.

Добре де, щом бай Фидос според нея не е бай Фидос, тя защо спори с него все едно е бай Фидос? Ако потребителят наистина не е бай Фидос, какво общо имат боклуците на истинския бай Фидос и че истинският бай Фидос я харесал?

# 54 079
О, Вие явно знаете точния час, в който камерата е изгоряла... Някои от стаите са непокътнати, ама рутерът задължително е изгорял. И то точно преди самоубийството. Коментирате неща, за които нямате точна информация.

Да не говорим, че и ТОК НЯМА.
Аз мисля много качествено. Това ми дава огромно предимство. Simple Smile
А вие имате ли точна информация? Дайте я тук, нека я обсъдим...
Какво? Нямате? Така си и помислих. Sad

П.С. Просто_майка, .. писали сме едновременно Simple Smile

Много ми допада самочувствието ви! Сериозно, наистина не хващам логически непоследователности в хипотезата ви.

Логически непоследователности няма, но това не гарантира, че е станало точно така. Единствено, показва, че е възможно. Аз лично вярвам, че Деян е знаел за събитията, свързал се е с чичко Калушев, и не случайно сега го няма.

Логично. Мен по-ме боде  дистационното обявяване на "екзита". Не като невъзможно, а като психологически много рисковано; бях чела или слушала не знам къде, че Калушев е бил способен много дълго и внимателно да обмисля и премерва риска при изследването на пещерите и е изисквал висока прецизност в работата. Психологически е  почти невъзможно да си променя стила в такъв важен момент като екзита, който подготвя дълго.

# 54 080

Именно. След като е обявена за издирване.

Някой назад писа, дали сме сигурни, че не са имали две еднакви сребристи тойоти, ами не сме, ама да са имали две и едната все още ли да липсва?
Коли, движения на жертвите, хронология на събитията, брой гилзи, балистика - никаква яснота за половин година.
Противоречията в малкото официална информация са безкрайни.
Ако си мислят, че ще се разминат само с някакви измислени експертизи и свободни съчинения, се лъжат.
Този случай няма да 'потъне' във времето, както им се иска.
Единственото сигурно към момента е броят на жертвите.
Прозрачност нулева. Обективност нулева. Хронология нулева.
Да видим как ще оправят целия батак, който сами си сътвориха, наведнъж.
Как ще измислят 'истина',  която да могат да докажат и да не противоречи на изказванията им дотук, ще е много интересно.
Ау, да си измислят съчинения....броя гилзи е повече с една. Все се намира "противоречие".
Батакът е на Бузов и около него хората. Да отиват и да търсят килърите.
Тези от френския легион.
Толкова е жалко, че не се вярва на специалисти работещи и направили експертизи.Защо си мислите, че е "впрегната" цялата държава да не казва истината?
Не живея в родината си, но ви съжалявам. То другаде не мислете, че "цъфтят и връзват", но чак така да не вярват .
При Ковида беше същото. Пак ни лъжеха в България.Докато навсякъде си ходеха с маски.

# 54 081
Все повече си мисля за ролята на Ники във всичко това. От цялата група той ми изглежда най-фанатизиран. Ходил е маскиран и въоръжен да плаши хората. Явно се е имал за твърде специален. За пазител на природа, борец за справедливост, може би се е имал за нива над горките заблудени градски хора. Аз в него виждам това, в което обвиняват Калушев. Калушев може и с годините да е успял да овладее егото си. В интервюто при Духлата не видях никакво его и гордост. Но Ники е точно във възрастта когато егото е в своя пик. Затова няма да се учудя ако именно той е в центъра на случилото се. Не знам как и защо, но някак е натиснал червения бутон и нещата са се развили като лавина.

# 54 082
Не знам дали е фанатизиран, но интуитивно ми изглежда доста честолюбив. Много хъс има у него, напорист е, което е нормално за млад мъж в разцвета на силите си. Абстрахирам се от описанието на Ралица, и без да го описва така изглежда.

# 54 083
Къде четете полемиката между София и Фидос?
Аз прочетох, че даренията от политици са много малко. Най-голям принос имат тя и Дечо.

# 54 084
Скрит текст:
О, Вие явно знаете точния час, в който камерата е изгоряла... Някои от стаите са непокътнати, ама рутерът задължително е изгорял. И то точно преди самоубийството. Коментирате неща, за които нямате точна информация.

Да не говорим, че и ТОК НЯМА.
Аз мисля много качествено. Това ми дава огромно предимство. Simple Smile
А вие имате ли точна информация? Дайте я тук, нека я обсъдим...
Какво? Нямате? Така си и помислих. Sad

П.С. Просто_майка, .. писали сме едновременно Simple Smile

Много ми допада самочувствието ви! Сериозно, наистина не хващам логически непоследователности в хипотезата ви.

Логически непоследователности няма, но това не гарантира, че е станало точно така. Единствено, показва, че е възможно. Аз лично вярвам, че Деян е знаел за събитията, свързал се е с чичко Калушев, и не случайно сега го няма.

Логично. Мен по-ме боде  дистационното обявяване на "екзита". Не като невъзможно, а като психологически много рисковано; бях чела или слушала не знам къде, че Калушев е бил способен много дълго и внимателно да обмисля и премерва риска при изследването на пещерите и е изисквал висока прецизност в работата. Психологически е  почти невъзможно да си променя стила в такъв важен момент като екзита, който подготвя дълго.

Това се обяснява сравнително лесно, ето хипотеза. Калушев е бил нарцис психопат. Цялото ми битие е било свързано с изградения мит, че е специален и, че другите са му верни до гроб. За него всичко буквално му е "принадлежало". И хората, и хижата, и момчетата, и джунджуриите с които се е затрупвал като част от изграждането на някакво митологично битие в съзнанието му. Това е правил цял живот.

Само че, проблема за него е бил, че вътрешно се е съмнявал. Усещал е, че така опакования му живот не е реален, а куха фасада. Подсъзнателно вероятно се е измъчвал от това. Както и от много вероятните му садистични хомосексуализъм и страст към малки момченца... за разлика от истинския мъж в главата му - неговия баща.

Хвърлял се е отчаяно от едно на друго! Дайте да си направим работилница (като мъжете), дайте да имаме пушки (като коравите копел*та), дайте фитнес (като здравите батковци), дайте да печатаме тениски, да шием шалчета и да правим грънци (като талантливите творци), дайте да си правим хляб с квас (като изисканите хора), дайте да сме водолази, не! - нека сме будисти (като духовните хора), хайде да сме малко парапланеристи (като смелите мъже), да вземем да се друсаме (като алтернативните и "пробудени" хора), абе не! - дайте да сме рейнджъри и да спасяваме природата, не! - направо Света да спасяваме. И т.н, и т.н...

Калушев е усещал много добре цялата гротеска. В това му състояние, представата, че застава лице в лице с онези тримата, казва им "днеска да се гръмнете!", а пък те му викат "абе я си е** м****!" е била непоносима. За него това би било пълен и тотален крах на нарцистичната му кула изградена от сапунени мехури. Абсурд!

Не е бил "тъп като гьон" в класическия смисъл на тази дума. Премислил е всичко, изградил е план в който основното му е било болното му его да не пострада. Искал е да си отиде "величаво", като Ботев, като Лама, като духовно чист и просветлен човек. Въпреки, че е знаел, че не е такъв, много е държал "магията" да продължи и след смъртта му. "Не вярвай на нищо, което ще чуеш..." и т.н.

Нали разбирате за какво става дума...

Калушев се е скрил на Околчица. Казал е на тримата "отдалеч" за по-сигурно, че днес "излизат", "екзитват" или каквато там идиотщина им е втълпявал на онези. Казал е, че и той, и момчетата идват и толкоз. После е нямал търпение да му бъде потвръдено, че всичко на хижата е приключило (вероятно от Деян, ако не - от новините). И накрая знаем какво е направил...

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 13:27 от Сивия Плъх

# 54 085
Все повече си мисля за ролята на Ники във всичко това. От цялата група той ми изглежда най-фанатизиран. Ходил е маскиран и въоръжен да плаши хората. Явно се е имал за твърде специален. За пазител на природа, борец за справедливост, може би се е имал за нива над горките заблудени градски хора. Аз в него виждам това, в което обвиняват Калушев. Калушев може и с годините да е успял да овладее егото си. В интервюто при Духлата не видях никакво его и гордост. Но Ники е точно във възрастта когато егото е в своя пик. Затова няма да се учудя ако именно той е в центъра на случилото се. Не знам как и защо, но някак е натиснал червения бутон и нещата са се развили като лавина.

Ако беше така, нямаше ли някой да се опита да го спре?

# 54 086
Калушев е усещал много добре цялата гротеска. В това му състояние, представата, че застава лице в лице с онези тримата, казва им "днеска да се гръмнете!", а пък те му викат "абе я си е** м****!" е била непоносима. За него това би било пълен и тотален крах на нарцистичната му кула изградена от сапунени мехури. Абсурд!

И? Как тогава се обясняват самоубийствата на Петрохан?

# 54 087
Къде четете полемиката между София и Фидос?
Аз прочетох, че даренията от политици са много малко. Най-голям принос имат тя и Дечо.
Чакаме да чуем какво става с гръмкото им отделно производство за разследване на финансите с помощта на международни партньори.
Дотук са обявили 300 хиляди дарения, за които стана вече ясно.
Те милиарди се крадат от бюджета, но спрягат 300 хиляди лева за 'огромна' сума.

# 54 088
  • у дома...
Анонимис, дайте вашата версия откъде са имали средства за всички тези играчки.

# 54 089
Успял е, по някакъв начин е успял да ги накара да го направят. Сигурно и той до последно не е бил сигурен, че ще стане, но явно е случил на слуги... Подбрал ги е добре по-точно. Едно е сигурно - имал е силен усет за хората.

Общи условия

Активация на акаунт