Отговори
# 54 165
Ще напиша мнението ми по повод един пост в който става въпрос, че службите не са си свършили работата. Трудно е, да не кажа невъзможно, при положение, че родителите на децата са дали пълномощно на Калушев. Освен това децата са се водили записани в училище, в което не са писани отсъствия. Какво тогава се очаква от държавните служители? Да се бият с родителите и с Калушев ли? Щом всички са обяснявали, че всичко е наред, как е можело да знаят, че децата пребивават постоянно на територията на хижата и не ходят на училище? Имали са добро алиби с т.нар. школа за обучения на Калушев.

Изключително точно казано.
Постът беше на Анонимната, в него призовава да се търси отговорност на институциите и това да е шумно и публично.
Върховна наглост, но това вече надали е тайна за някого, поне аз го разбрах още от първоначалните й изяви.
Дрънкането на глупости на килограм не променя факта, че е извършено престъпление с деца - първия път, като са ги зарязали родителите им и втория път, като са убити.
Престъпни родителски действия и бездействия, ама седнала да ми хвърля топката в градината на институциите.

# 54 166
Яяаожг, не е нужно да се бият с родителите, що за абсурди вече се пишат на тази тема?!
Всякакви органи имат достатъчно правомощия и механизми да защитят деца дори от собствените им родители - в това е смисълът от съществуването им, инак са напълно излишни. 
В случая алтернативите са две - или действително от всички проверки (ДАЗД, ГДБОП, ДАНС, прокуратура) през периода от 2022 до края на 2025 г не е установено нищо престъпно/неправомерно по отношение на обитателите в хижата или всички вкупом са участвали в заговор по прикриване на определени факти. Няма трети вариант.
Отделен е въпросът за действия/бездействия на училище и родители във връзка с отсъствията на Александър и дългосрочното му пребиваване извън семейството, за което също не разполагаме с документи, за да преценяваме какво излиза от тях, респ. какво е могло да се установи, но не е установено при проверки в това отношение. 
Аз все още очаквам да излязат и официалните резултати (не твърдения на две страни по медиите, каквито реално имаме към момента) от проверката на училището, включително от предадените на прокуратурата материали - според мен много се забавиха за проверка от такова естество и съм озадачена от забавянето.

# 54 167
Скрит текст:
Ще напиша мнението ми по повод един пост в който става въпрос, че службите не са си свършили работата. Трудно е, да не кажа невъзможно, при положение, че родителите на децата са дали пълномощно на Калушев. Освен това децата са се водили записани в училище, в което не са писани отсъствия. Какво тогава се очаква от държавните служители? Да се бият с родителите и с Калушев ли? Щом всички са обяснявали, че всичко е наред, как е можело да знаят, че децата пребивават постоянно на територията на хижата и не ходят на училище?
Имали са добро алиби с т.нар. школа за обучения на Калушев.

Плюс къртиците в различни институции - по спомен бабата и дядото на Леон подават първия сигнал на 13. число, четири дни по-късно пишат втори сигнал, че още на 14. и майката на Л., и бащата, и другата им дъщеря, и "рейнджърите" вече са знаели за това какво са писали на 13. 06.
Кочината е била в услуга на Калушев по всякакъв начин.

# 54 168
Скрит текст:
Ще напиша мнението ми по повод един пост в който става въпрос, че службите не са си свършили работата. Трудно е, да не кажа невъзможно, при положение, че родителите на децата са дали пълномощно на Калушев. Освен това децата са се водили записани в училище, в което не са писани отсъствия. Какво тогава се очаква от държавните служители? Да се бият с родителите и с Калушев ли? Щом всички са обяснявали, че всичко е наред, как е можело да знаят, че децата пребивават постоянно на територията на хижата и не ходят на училище?

Плюс къртиците в различни институции - по спомен бабата и дядото на Леон подават първия сигнал на 13. число, четири дни по-късно пишат втори сигнал, че още на 14. и майката на Л., и бащата, и другата им дъщеря, и "рейнджърите" вече са знаели за това какво са писали на 13. 06.
И след точно тези признания за „кочината“ вие сериозно ли очаквате някой да вярва в същата тази институция? И че изведнъж, за един миг, тези хора там са се осъзнали и са станали съвестни работници, които ще проведат обективно и честно разследване?
След като системата години наред е била в услуга на Калушев, замитала е сигнали и къртици са снасяли информация за секунди, е меко казано наивно да се вярва безусловно на официалните им версии днес. Лично аз смятам, че тук става въпрос за доста голяма група от хора в различни институции, които са били ръководени от един конкретен човек на върха на пирамидата. Служителите вътре са просто работните пчелички, които трябва да изпълняват конкретни заповеди – какво точно да скрият, какво да пуснат в медиите, къде изкуствено да задълбаят и къде изобщо да не пипат.
И точно когато институциите са затънали в подобни зависимости по веригата, те имат най-голям интерес да скалъпят набързо версия за „ритуални самоубийства в затворено общество“. Така хем затварят случая, хем скриват собствената си кочина и спасяват върха на пирамидата от разкриване.

# 54 169
  • Варна
Рокет,и аз я показвах  на няколко човека колата, но не се вижда ясно и е или Такома или Хайлукс. Така или иначе този автомобил излиза от хижата и повече не се вижда да се връща. В гаража се вижда една кола. Сега дали черната и сребристата са се сменили по някое време понеже нали казвате,че от видеото на ВЙ се  вижда,че е в гаража сивата. На дата 01.02 цареше голяма активност и двата пикапа циркулираха. Къде остана единия, в случая аз не видях сребристия да се връща и го нямаше по снимките отгоре на хижата и тн.
Връщат го на обяд. Когато тръгват в 12:58 ч. Ивей наистина излиза от кухнята с плик в ръка и оставя нещо друго в пикапа. В 13:50 ч се вижда ка се връща черния пикап, Пламен го паркира в гаража и носи една торба. После се прибира и сивия пикап, обръща и дава назад и се паркира в задния гараж. От там се връщат тримата и кучето. После Пламен изкарва кучето, след това Ивей, следва сценката със сбогуването и следващия кадър е от вечерта.
Деси, виж пак, моля те,дава назад, но не се паркиране гаража ,а “изчезва назад”

# 54 170
Скрит текст:

И аз така смятам. Но това е било до момента, докато са имали протекции от политици, които, ходейки на Петрохан, много добре са виждали, какво става и се върши там, но са си мълчали! Юристките във форума да кажат, носят ли тези политици наказателна отговорност за мълчанието си? Защото, ако носят, ми става ясно, защо сега властите се чудят как да ги изперат и протакат обявяването на крайните резултати от разследването.

# 54 171
E, как, само на родителките ще вярваме, на кой друг Laughing РА казва няма камери там, вярваме. Казва нямат оръжия, вярваме. Нямат джипове, вярваме. След това - джип за 18. РД, пистолет за 19. РД - пак вярваме... Понеже майка, дала сина си на Калушев, няма как да лъже, нали...

Скрит текст:

И след точно тези признания за „кочината“ вие сериозно ли очаквате някой да вярва в същата тази институция? И че изведнъж, за един миг, тези хора там са се осъзнали и са станали съвестни работници, които ще проведат обективно и честно разследване?
След като системата години наред е била в услуга на Калушев, замитала е сигнали и къртици са снасяли информация за секунди, е меко казано наивно да се вярва безусловно на официалните им версии днес. Лично аз смятам, че тук става въпрос за доста голяма група от хора в различни институции, които са били ръководени от един конкретен човек на върха на пирамидата. Служителите вътре са просто работните пчелички, които трябва да изпълняват конкретни заповеди – какво точно да скрият, какво да пуснат в медиите, къде изкуствено да задълбаят и къде изобщо да не пипат.
И точно когато институциите са затънали в подобни зависимости по веригата, те имат най-голям интерес да скалъпят набързо версия за „ритуални самоубийства в затворено общество“. Така хем затварят случая, хем скриват собствената си кочина и спасяват върха на пирамидата от разкриване.

# 54 172
Скрит текст:
Рокет,и аз я показвах  на няколко човека колата, но не се вижда ясно и е или Такома или Хайлукс. Така или иначе този автомобил излиза от хижата и повече не се вижда да се връща. В гаража се вижда една кола. Сега дали черната и сребристата са се сменили по някое време понеже нали казвате,че от видеото на ВЙ се  вижда,че е в гаража сивата. На дата 01.02 цареше голяма активност и двата пикапа циркулираха. Къде остана единия, в случая аз не видях сребристия да се връща и го нямаше по снимките отгоре на хижата и тн.
Връщат го на обяд. Когато тръгват в 12:58 ч. Ивей наистина излиза от кухнята с плик в ръка и оставя нещо друго в пикапа. В 13:50 ч се вижда ка се връща черния пикап, Пламен го паркира в гаража и носи една торба. После се прибира и сивия пикап, обръща и дава назад и се паркира в задния гараж. От там се връщат тримата и кучето. После Пламен изкарва кучето, след това Ивей, следва сценката със сбогуването и следващия кадър е от вечерта.
Деси, виж пак, моля те в 13:56 дава назад, но не се паркира в  гаража ,а “изчезва назад”

С номер 1 съм обозначила гаража, който виждаме и в който е паркиран черния пикап, а с номер 2 съм обозначила гаража ( аз мисля, че това е гараж, който е отзад), защото от там пристигат тримата, след като Ивей дава на заден и се скрива някъде.

# 54 173
Яяаожг, не е нужно да се бият с родителите, що за абсурди вече се пишат на тази тема?!
Всякакви органи имат достатъчно правомощия и механизми да защитят деца дори от собствените им родители - в това е смисълът от съществуването им, инак са напълно излишни. 
В случая алтернативите са две - или действително от всички проверки (ДАЗД, ГДБОП, ДАНС, прокуратура) през периода от 2022 до края на 2025 г не е установено нищо престъпно/неправомерно по отношение на обитателите в хижата или всички вкупом са участвали в заговор по прикриване на определени факти. Няма трети вариант.
Отделен е въпросът за действия/бездействия на училище и родители във връзка с отсъствията на Александър и дългосрочното му пребиваване извън семейството, за което също не разполагаме с документи, за да преценяваме какво излиза от тях, респ. какво е могло да се установи, но не е установено при проверки в това отношение. 
Аз все още очаквам да излязат и официалните резултати (не твърдения на две страни по медиите, каквито реално имаме към момента) от проверката на училището, включително от предадените на прокуратурата материали - според мен много се забавиха за проверка от такова естество и съм озадачена от забавянето.

Кубратова, достатъчно интелигентни сме, за да знаем за правомощия и механизми, а от друга страна - за чадъри, протекции, политически натиск, зависимости, смяна на политически играчи.
Лекциите по право и социология обаче не носят полза на дискусията.

# 54 174
E, как, само на родителките ще вярваме, на кой друг Laughing РА казва няма камери там, вярваме. Казва нямат оръжия, вярваме. Нямат джипове, вярваме. След това - джип за 18. РД, пистолет за 19. РД - пак вярваме... Понеже майка, дала сина си на Калушев, няма как да лъже, нали...

Скрит текст:

Един въпрос ще ви задам: Защо е създадена институцията ДАЗД?

# 54 175
Напълно излишна институция от гледна точка на майките в сектата.
Ще им каже някой на тях на кого да си дават децата... Щом кола се прехвърля с пълномощно, значи и синовете може така...
Който не е съгласен е наричан ганя, квадратна глава, какво още беше Smile
България, 2026 г.

Скрит текст:

Един въпрос ще ви задам: Защо е създадена институцията ДАЗД?

# 54 176
desi_slava07, на кого точно го задаваш този въпрос?
На тези, които отглеждат децата си у дома или на онези, които правят пълномощни за отглеждане вдън гори тилилейски?

# 54 177

Според Ралица джипове в сектата няма. Не помня с кого спорихме преди. Ако помни, нека разясни, моля, това джипове ли са или не са?

Права е , джипове няма .  Пикапи  - Toyota Hilux, Toyota Tacoma и Toyota Tundra.
Три пикапа, кемпер, снегорин, моторни шейни, оръжия, машини за дърво/металообработване, пещи за грънци, домашен фитнес, сауна, джакузи... И всичко това с едни 300 хиляди лева дарения (по Анонимис)? хижа закупена, къща в Българи... Екипировката и дребните неща като парапланер и електрически мотори и АТВта не ги броя. Ама тоя магазин, от който са ги купували много евтин ми се струва.
Абсолютно ,вярно,което пък опровергава,че са били фалирали?

# 54 178
desi_slava07, на кого точно го задаваш този въпрос?
На тези, които отглеждат децата си у дома или на онези, които правят пълномощни за отглеждане вдън гори тилилейски?

Защо мислиш, че пълноюощни се правят само за " отглеждане на деца вдън горите тилилейски"?
За мен тези пълномощни са най-голямата глупост, която измислиха.

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 11:48 от Barsa

# 54 179
Чадър за да създадат организация и да купят оръжия е едно, но съвсем друго е да имат чадър при съмнения за незаконно отглеждане на деца и сексуални престъпления. Склонна съм да мисля, че гостите на хижата не са знаели тези неща, щом Калушев е внимавал и не е допускал лесно хора до своя вътрешен кръг. Освен това пред гостите е представял момчетата за свои синове.
Това ме кара да смятам, че определени неща са се пазили в тайна между Калушев, момчетата, и тримата хижари.

Общи условия

Активация на акаунт