Отговори
# 56 025
Ако приемем, че в групата е имало сътрудник/сътрудници на ДАНС (понеже някъде се съобщаваше за 2ма души), каква е по-вероятната причина, да са били там?
Да наблюдават някакъв канал на трафик, към който групата е нямала отношение или да наблюдават самата група и дейността и?

# 56 026
Като за начало, това е типичен пример за “unfalsifiable conspiracy theory” (съжалявам, не знам на български дали има термин за това?) Всяко възможно доказателство се интерпретира в полза на теорията и всяка липса на доказателство се превръща в доказателство за теорията. Няма данни, че някой е бил агент => “естествено, че няма да има данни, защото агентите са тайни!” ДАНС отрича да е имало агенти => “естествено, че ще отрекат. това е доказателство, че прикриват агента!” И се затваряме в цикъл.
„няма агенти на ДАНС“ => „значи може да има агенти на МВР“. На 9 февруари директорът на ГДНП Захари Васков изрично казва, че служители на ДАНС не са присъствали на място при първоначалните действия, а институциите са сформирали екипи от различни структури на МВР. На 18 февруари пък публично е заявено, че няма информация за вербуван или действащ агент под прикритие. На същата дата прокуратурата и ГДНП съобщават, че се разследва дейността на Калушев през годините, включително в България и Мексико, назначени са данъчни проверки и ревизии на хората, свързани с дружеството, анализират се дарителите и мотивите за даренията, а Деян, открил телата, е свидетел по делото, бил е разпитван два пъти и домът му е бил претърсен и иззет материал. Това е доста нелогичен начин да се държат службите с „техен агент“ и неговата прикриваща структура? А, забравих, според вашата unfalsifiable conspiracy theory, всичко, което излиза от службите, е лъжа/театър. Освен ако не е във ваша полза, разбира се.
„Ако са знаели за педофилия четири години, досега щяха да я докажат“ -  ами не. Първо, самото твърдение, че са ги наблюдавали четири години, не е доказано по начина, по който го използвате. Има постъпили сигнали в ГДБОП отпреди около четири години и в ДАНС отпреди около две, но това не означава, че службите четири години са имали непрекъснато оперативно наблюдение над групата. Не е имало ченге дебнещо в храстите четири години. Направили са си профилактична разходка до хижата 1-2 пъти, като Калушев е бил информиран преждевременно, че ще го проверяват. Институциите брутално са се издънили с това, че са допуснали съществуването на тази секта и тепърва след като се разкрие случая ще имат да отговарят на много въпроси. “Наблюдението” над групата, ако изобщо се е случвало, се е водило изключително тромаво. Очевидно служителите не са си давали сметка за сериозността на ситуацията и сега най-вероятно дълбоко съжаляват.
Дори да приемем, че е имало оперативна работа, от това изобщо не следва, че престъплението непременно ще бъде доказано бързо. Особено когато става дума за престъпления срещу деца, изолирана общност, свидетели, които са били част от самата група, и събития, случвали се години назад.
За хипотетичния канал за трафик: няма представено доказателство, че групата е била поставена там именно заради такъв канал. Това, че районът може да се използва от трафиканти, не превръща хората, живеещи там, в агенти, поставени да го наблюдават.
Съвместното обучение на НАКЗТ със служители на МВР не доказва агентурна връзка. Това може да е странно, може да заслужава проверка, може да говори за прекалено близки отношения между НПО-то и определени структури на МВР. Но от това, че са имали съвместно обучение, да се скача до това, че някой от тях е таен агент, поставен да наблюдава канал за наркотици, не е издържано.
Не казвам, че е абсолютно невъзможно някога да е имало агент. Но към момента няма доказателство за тази версия, а официално известните факти не я правят по-вероятна от далеч по-прозаични обяснения, като един деструкитен култ, например. Уви, понякога най-очевидното обяснение е и вярното. За да приемем вашата теза сериозно, трябва първо да се докаже поне една от ключовите ѝ предпоставки: че някой от групата е бил агент, че групата е имала възложена оперативна задача и че тази задача е била свързана с конкретен канал.  В момента нямаме нито една от трите. + Този канал трябва да е бил толкова ужасяващ и толкова важни и богати хора да са замесени в него, че да са инвестирали милиони за да наемат някакви наемни убийци ултра висока класа, които да застрелят 6 човека на 2 отделни места, сред които ДЕЦА, +2 кучета и котка, без да оставял следи И освен това да подкупят стотици оперативни и разследващи полица + прокурори да участват в това невиждано прикриване...Ако това се окаже истина, не трафик на наркотици,а международен трафик на замразени бебешки органи ще да е...Епстийн файловете пасти да ядат.
Не може едновременно да казваме, че тайните служби никога няма да признаят нищо и после да използваме липсата на признание като доказателство, че е вярно. Това е теория, конструирана така, че практически да не може да бъде опровергана. Прощавайте отново за чуждицата, но е logical fallacy.

Всички версии, различни от официалната към момента, на този етап остават в сферата на политическите спекулации, журналистическите разследвания и конспиративните теории, тъй като за тях липсват материални доказателства, а се основават на несъответствия, странно поведение от разпространените кадри около трагедията, свидетелски показания и действия, съмнителни съвпадения и косвени улики (обособена зона, скъпа и специализирана техника за наблюдение, хипотези за засичане на всякакви канали, атв - та, пожари, прикрити агенти и мн.др) Това са просто множество отворени версии и в никакъв случай не са обособени в една релевантна алтернативна хипотеза със свързващо материално доказателство (напр. следа от външен извършител).
Разбира се, скептицизмът и недоверието към официалните институции в България имат своите реални основания, които не могат да бъдат пренебрегнати и факти като противоречивите изявления на властите в първите часове, забавяне, несъответствия и празноти в експертизите или липсата на детайлна публична информация основателно повдигат въпроси в много хора и правят търсенето на алтернативни обяснения напълно легитимно и са изключително полезни, когато действат като обществен натиск за прозрачност в едно демократично общество.

В този ред на мисли в социалните мрежи хората не са разделени на ягодка и черешка, "двата плодови лагери" както тук е прието. Ако не си съгласен с официалната, то тогава си в онзи отбор. Има хора поддръжници на алтернативна хипотеза изградена върху намерените факти, която може да бъде непълна, критикувана или впоследствие коригирана (както се надяват в края на август) без никаква връзка с неопровержимо - конспиративната.
С това исках да уточня тази трета, напълно рационална позиция, която е - скептичният наблюдател, надявайки се, че с - unfalsifiable conspiracy theory разбираш границата с онази част от обществото, което отхвърля безапелационно всякакви заключения, отказва да приеме каквито и да е материални доказателства, за които  всяко институционално заключение е лъжа по презумпция и превръща самото разследване в държавен (част от световен) заговор за прикриване, унищожаване и ликвидиране на истината.

# 56 027
Скрит текст:
Мен ми е интересно къде е ролята на децата при цялото това рейнджърство, шпионство, трафик, наркотици, оръжия, агенти под прикритие, канал със Сърбия и каквото още съм забравила?
Някакви идеи?
Не децата са управлявали дрона и сметките на дружеството, ходили на срещи с политици?

Те пък чичковците как са ги управлявали... Къде са тук всички счетоводител(к)и в темата да се "самосезират"? Че я вижте това безобразие Simple Smile Simple Smile

Сив плъх, това официален документ ли е? Предполагам издаден от счетоводната фирма на Дечо? Ивей го е подписал.
Защото, ако това им е нивото...:

# 56 028
Скрит текст:
Мен ми е интересно къде е ролята на децата при цялото това рейнджърство, шпионство, трафик, наркотици, оръжия, агенти под прикритие, канал със Сърбия и каквото още съм забравила?
Някакви идеи?
Не децата са управлявали дрона и сметките на дружеството, ходили на срещи с политици?

Те пък чичковците как са ги управлявали... Къде са тук всички счетоводител(к)и в темата да се "самосезират"? Че я вижте това безобразие Simple Smile Simple Smile

Сив плъх, това официален документ ли е? Предполагам издаден от счетоводната фирма на Дечо? Ивей го е подписал.

То правопис, то аритметика...

# 56 029
Скрит текст:
Някакви идеи?

Да, чудовище, напълно официален. Трагедия, нали? Simple Smile

# 56 030
Ааа, ясновидец бил Калушев...Ти да видиш...Друго какво?

Ти да видиш…

Кратък отговор на AI:

Да — според разследващи медии и свидетелски показания Ивайло Калушев се е представял като човек с ясновидски способности и е правил „предсказания“ пред тесен кръг ученици, родители и, според твърденията, политици. Но нито едно конкретно, проверимо предсказание с дата и събитие не е публикувано; повечето „пророчества“, за които се пише, са реконструирани постфактум.
Какво е твърдял самият Калушев
•   В Мексико „рязко променил традиционните тибетски практики“, обявил свои учения и се нарекъл тертон — „откривател на съкровища“ — като твърдял, че получава съобщения директно от просветлени същества. В будистките среди това е било определено като „наглост и арогантност“ (168 часа, по показания на Валери Андреев).[168chasa]
•   Твърдял е, че е в пряк контакт с извънземни, които наричал „колеги“, както и в „изключително близки отношения“ с тибетското защитно божество Дордже Легпа (fakti.bg; 24 часа; flagman.bg).[fakti +2]
•   Според същия материал е защитавал реалността на remote viewing („проучване на хора и събития от разстояние“) и е провеждал сеанси, в които били „изследвани“ въпроси от миналото, настоящето и бъдещето.[fakti]
•   Изисквал е безусловно приемане на думите му: „ако ти кажа, че небето е розово утре, за теб или то е розово, или ти не си истински ученик“.[fakti]

# 56 031
  • my own world....
Качен е в Агенцията по вписванията, съвсем официално...територий...
Не знам кой се обиди и докладва поста ми,че те деца са нямали, но за сметка на това са имали психопатии... Ума ми не побира, как така не ми се позволява да имам мнение... В което нито лъжа, нито обиждам... Чисти факти. На докладващия обаче много му е важно да не се пишат истини.. защо не зная, тя си знае явно...
Прословутото учение на МВР е включвало единствено взети назаем оръжия-играчки (пейнтбол) от групата. Абсолютно нищо повече не са имали общо.
ДАНС и агенти на ДАНС в групата е смехотворно. Медитации, духовни практики с деца и дансаджии.. абсурдно е.

# 56 032
Ох, превивам се от смях с "..че те деца са нямали, но за сметка на това са имали психопатии.." - право е десятката !
Heart
Баба Дали, чета те с удоволствие- даваш ми много полета за допълнителни въпроси и търсения!

# 56 033
  • у дома...
Скрит текст:
Някакви идеи?

То правопис, то аритметика...
Толкова ме потресе аритметиката, че не съм загледала правописа. И така го смятах, и иначе и не ми излизат разходите както те са го написали.

# 56 034
Ако приемем, че в групата е имало сътрудник/сътрудници на ДАНС (понеже някъде се съобщаваше за 2ма души), каква е по-вероятната причина, да са били там?
Да наблюдават някакъв канал на трафик, към който групата е нямала отношение или да наблюдават самата група и дейността и?

Аз приемам твърдението, че районът там не е удобен за канали. А ако е наблюдавана групата и са подразбрали за фонтанелите и "колегите", много вероятно са я изоставили - не е радикална и заплашваща националната сигурност. Те неонацистки клон на известните по цял свят "Кръв и чест" в Пловдив не са наблюдавали, та с "колеги" ли ще се занимават.

# 56 035
Въпрос: Вярно ли е, че Данс е била първа на мястото?, троснат отговор: Няма да коментирам!
https://www.facebook.com/watch/?v=1661020741726009
Всичко е следствена тайна вече половин година. Дори за потърпевшите. Защо?
Нали уж външен убиец не издирват от самото начало? Нали уж извършителите са сред жертвите?
Няма как да се укрие несъществуващ убиец, или друго замесено лице, вследствие на споделени данни, нали така?
От кой пазят тайна тогава?
Или просто за пореден път ще употребят политически трагедията и си подготвят 'тайно' сценария?
Само че, дори не е особено тайно.

# 56 036
Скрит текст:
Някакви идеи?

Отвсякъде.

Добре, де, във версията с агентите - кой би могъл да бъде? Те са си били шестимата, плюс Деян и то са били заедно от много години, още от Мексико. Тази свръхсекретна операция колко години се провежда, няма ли някакви резултати реални от нея да трябват?
Ако някой от седмината се е цанил по-късно за агент, това защо би било - да шпионира самата група или нещо около нея? Ако е първото е просто предател, ако е второто и те са чисти, не би ли трябвало поне още някой от тях да знае или да заподозре нещо? Някакси никак не мога да си го представя.

# 56 037
Скрит текст:
Някакви идеи?

Великият адвокат, който какъв беше според Анонимис (момент да цитирам точно).....
"има постижения и знания - да, и то доста повече от базовите за един български адвокат" (цитат!) си е сложил подписа под това?! И същият този със знанията диктува на едно дете, което е спряно от училище и го ограмотява? Щото в "кочината" образованието било скапано? Ох, майкоооо... 🤦‍♀️
Ето това е трагедията, Сив Плъхчо.
На такива супер таланти са зарязали децата си "отговорните родители".
За протокола, този документ предполагам, че е оформен от другия супер талант, собственик на счетоводна къща и много кадърен - Дечо? Адвокатът само е положил подпис, нали?

# 56 038
Според мен не пазят убиеца, а нещо странично. Дори не децата. Примерно някакви компромати покрай сеансите или кой знае какво друго. Затова се получават " дупки" и се варди чадъра, независимо от политическата власт.

# 56 039
  • у дома...
Скрит текст:
Някакви идеи?

Отвсякъде.

Добре, де, във версията с агентите - кой би могъл да бъде? Те са си били шестимата, плюс Деян и то са били заедно от много години, още от Мексико. Тази свръхсекретна операция колко години се провежда, няма ли някакви резултати реални от нея да трябват?
Ако някой от седмината се е цанил по-късно за агент, това защо би било - да шпионира самата група или нещо около нея? Ако е първото е просто предател, ако е второто и те са чисти, не би ли трябвало поне още някой от тях да знае или да заподозре нещо? Някакси никак не мога да си го представя.
Аз залагам на КАлушев или Ралица. Калушев е донасял за другите от групата в замяна на спокойствие за него. Нали майка му много се хвалеше с ДС потеклото му. Ралица пък свободно и спокойно си е ходила на хижата (по нейните думи) и в София.

Общи условия

Активация на акаунт