Отговори
# 58 695
За трупа в Мексико не каза, че има свидетелство този човек да е познат на групата. Не знам дали в интервюто Валери го спомена или го четох само в Бърд. Не бях забелязала, че наистина се изнасят скоро след като е намерен.

Как скоро? Три години и кусур по-късно.
Тодоров каза скоро.. Трупът е намерен 2016 [първото примесечие], не беше ли 2017 да се върнат. Оплетох ли се вече?

# 58 696
Скрит текст:
Въоръжена секта (дори да затворим очи за източниците на финансиране, за децата и т.н.) е точно казус за националната сигурност. Още в началото на юни обсъдихме защо точно този учен е най-подходящият в случая.

И кого щяха да нападнат  въоръжени с ловни пушки въпросните сектанти / един адвокат, един счетоводител,. един пещерняк,  един спелеолог и водолаз/ та националната сигурност е застрашена?

Не са били само ловни, дори да вземеш само законните.
Калушев има дълга история на любов към оръжията, още в Краево е имал тайници с незаконно оръжие - справка, интервюто на ВА.

Ако наистина ти се чете, назад в темата има стотици страници с разисквания точно на радикализираните секти и кого нападат.
Колко тайника  е имал Калушев според Валери,  какво е това множествено число? Имал е пистолет , в някакъв тайник в пода.
Като са имали толкова оръжия, защо нямаше пистолет за  Ивайло Ивалов , та трябваше така зверски да си отнесе лицето с пушка?
Аз не питам за разните секти по света, а специално за тази група, кого точно щеше да напада... президента ли, АЕЦ Козлодуй ли,  та чак националната сигурност ???  е застрашена?

1. Никакви секти по света, дадох пример с нашенска.
2. Никой не е казал, че Ивайло Иванов се е гръмнал с пушка. Опити за внушения ли правите, след толкова разисквания по темата с пушката?

Като и никой досега не е  конкретизирал , че се е самоубил с пистолет.

Къде пиша убедено (като Вас), че се е самоубил с пистолет? Откакто изяснихме, че официална информация липсва, винаги казвам, че не се знае с какво се е самоубил. Ни пушка, ни пистолет споменавам.

Защо вие Florecita* преминахте в другия отбор, първоначално бяхте твърдо убедена, че са убити, сега сте най-голямата привърженичка на секта, култ, Калушко убиец....?

Никога не съм била твърдо убедена!
На прима виста чувам Мексико, някаква нелегална дейност и логично, решавам, че са се замесили в трафик на дрога. Нищо необичайно за Мексико. След това обаче се зарових в темата, видях ги какви са льольовци, видях, че всичките им "велики" постижения в Мексико (а и не само) са пълен въздух под налягане, след това разбрах и за децата, видях интервюто на София, изстрелванията през фонтанелата и т.н. ииииии... да обяснявам ли още?

# 58 697
Силни, слаби, няма значение...наркоман
Ех, поне това му признахте на Калушев, браво!
А вие- на Валери
Валери е "трън в очите" на жълтите сърца и биологичната си майчица.. Наречен от нея за морален убиец на "тримата от запаса, Ламата , НЗ и АМ и прокълнат да живее дълги години, за да носи срама си.
Не може да става сравнение между един чичак на 50г. и едно момче тогава на 15г.

# 58 698
Да, 2019-2020 се връщат от Мексико. Валери ги напуска 2016.
За напускането от ИИ
Според свидетелски показания и разследвания на медиите около случая „Петрохан“ от началото на 2026 г., групата буквално е „избягала“ и е напуснала Мексико за един следобед. Причините за окончателното им прибиране в България са комплексни:Здравословни проблеми: Близки до групата споделят, че Ивайло Калушев е развил сериозен здравословен проблем, който се е влошил от влажния климат в Юкатан, и това е наложило завръщането му.Интерес от местните власти: Престоят им в Мексико (между 2013 и 2020 г.) приключва бързо, след като местните власти и полицията започват да проявяват интерес и да разследват дейността на общността в ранчото им.

# 58 699
Скрит текст:
Въоръжена секта (дори да затворим очи за източниците на финансиране, за децата и т.н.) е точно казус за националната сигурност. Още в началото на юни обсъдихме защо точно този учен е най-подходящият в случая.

И кого щяха да нападнат  въоръжени с ловни пушки въпросните сектанти / един адвокат, един счетоводител,. един пещерняк,  един спелеолог и водолаз/ та националната сигурност е застрашена?

Калушев има дълга история на любов към оръжията, още в Краево е имал тайници с незаконно оръжие - справка, интервюто на ВА.

Ако наистина ти се чете, назад в темата има стотици страници с разисквания точно на радикализираните секти и кого нападат.
Колко тайника  е имал Калушев според Валери,  какво е това множествено число? Имал е пистолет , в някакъв тайник в пода.
Като са имали толкова оръжия, защо нямаше пистолет за  Ивайло Ивалов , та трябваше така зверски да си отнесе лицето с пушка?
Аз не питам за разните секти по света, а специално за тази група, кого точно щеше да напада... президента ли, АЕЦ Козлодуй ли,  та чак националната сигурност ???  е застрашена?

1. Никакви секти по света, дадох пример с нашенска.
2. Никой не е казал, че Ивайло Иванов се е гръмнал с пушка. Опити за внушения ли правите, след толкова разисквания по темата с пушката?

Като и никой досега не е  конкретизирал , че се е самоубил с пистолет.

Къде пиша убедено (като Вас), че се е самоубил с пистолет? Откакто изяснихме, че официална информация липсва, винаги казвам, че не се знае с какво се е самоубил. Ни пушка, ни пистолет споменавам.

Защо вие Florecita* преминахте в другия отбор, първоначално бяхте твърдо убедена, че са убити, сега сте най-голямата привърженичка на секта, култ, Калушко убиец....?

Никога не съм била твърдо убедена!
На прима виста чувам Мексико, някаква нелегална дейност и логично, решавам, че са се замесили в трафик на дрога. Нищо необичайно за Мексико. След това обаче се зарових в темата, видях ги какви са льольовци, видях, че всичките им "велики" постижения в Мексико (а и не само) са пълен въздух под налягане, след това разбрах и за децата, видях интервюто на София, изстрелванията през фонтанелата и т.н. ииииии... да обяснявам ли още?

Благодаря!

# 58 700

Моля! ✌️

Да, 2019-2020 се връщат от Мексико.

Всъщност, така мислехме в началото. После обаче се оказа, че имотът е продаден някъде в края на 2018. Тоест, те са го напуснали по-рано от 2019-2020, а най-вероятно и Мексико тогава са напуснали. Къде иначе да са живяли още година-година и половина?

# 58 701
Според мен причината да се върнат е, че трудно се "ловят" мексиканци за сектата. Сашко е взел да "одъртява" според критериите на пед*фила Калушев. По-лесно му е било да си "улови" друго момченце в България. Престоят в Мексико е пречил да расте и да цъфти сектата и може би затова са е върнал.

P.S. Или както Магента предположи по-долу, може Николай да е вече "too old for this", а не Сашко.

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 19:45 от Сивия Плъх

# 58 702
  • София
Според мен причината да се върнат е, че трудно се "ловят" мексиканци за сектата. Сашко е взел да "одъртява" според критериите на пед*фила Калушев. По-лесно му е било да си "улови" друго момченце в България. Престоят в Мексико е пречил да расте и да цъфти сектата и може би затова са е върнал.
Обърка ги. Николай, не Сашко.
Иначе съм съгласна с написаното.

# 58 703
Според Бърд напускат Мексико през 2018 г. - https://bird.bg/kalushev-locations/
Доколкото помня, това се е случило в началото на годината.
Пак по спомен от думите на София, Валери напуска сектата в началото на 2017 г., т.е. не са издържали дълго време без парите му.

# 58 704
Според мен причината да се върнат е, че трудно се "ловят" мексиканци за сектата. Сашко е взел да "одъртява" според критериите на пед*фила Калушев. По-лесно му е било да си "улови" друго момченце в България. Престоят в Мексико е пречил да расте и да цъфти сектата.

Това го бях предположила отдавна. Както и друго: ако покрай "детския център" на Ралица някой родител се е излъгал да заведе детето си в сектата, подведен от Калушев, че ще бъде обучавано да се гмурка и прочее глупости, а после чичкото го е сложил при себе си в леглото, със сигурност му се е видяла тясна Кинтана Роо, и затова са си събрали партакешите за нула време. Онези хора не са му шматки като Макулев, който го гледа с благ поглед на шаран и му вярва като на Господ. Ония директно с мачететата ще му нахлуят в колибата, ако го обявят за педофил, и тогава и Господ не може да го спаси. И не само него, а всички в сектата. Между другото, те са много, ама много силно религиозни. Никой нормален човек не би опитвал да си пробутва уж будистки тъпотии там. Та, за едното, за другото или за нещо съвсем различно, е ясно, че е сгазил лука господин всеможещият. Не са избягали с подвити опашки за тоя, дето клати гората.

# 58 705
  • Stockholm
Да, 2019-2020 се връщат от Мексико. Валери ги напуска 2016.
За напускането от ИИ
Според свидетелски показания и разследвания на медиите около случая „Петрохан“ от началото на 2026 г., групата буквално е „избягала“ и е напуснала Мексико за един следобед. Причините за окончателното им прибиране в България са комплексни:Здравословни проблеми: Близки до групата споделят, че Ивайло Калушев е развил сериозен здравословен проблем, който се е влошил от влажния климат в Юкатан, и това е наложило завръщането му.Интерес от местните власти: Престоят им в Мексико (между 2013 и 2020 г.) приключва бързо, след като местните власти и полицията започват да проявяват интерес и да разследват дейността на общността в ранчото им.

Знаем, че ИИ не е надежден източник. Така, известно е, че са напуснали  Мексико за броени часове. Какво ли спешно влошено здравословно състояние би било причина за това- инфаркт, инсулт  Joy И как това дълго пътуване към България би го облекчило?  Но интересът от местните власти е съвсем реален. Освен това, въпреки борбата срещу "кочината", връщане в Мексико никога не е било алтернатива. Защо ли?

# 58 706
Знаем, ама ме мързи да търся едно по едно.

Ето, съфорумка веднага аргументирано го/ме опроверга, че годината е 2018

# 58 707
  • София
Мързеливке, щом петроханците ти се струват толкова незначителни, колко на брой въоръжени сектанти би оценила като заплаха?

Тези не са били будисти, така че няма необходимост да се ограничаваш до будизма.

Скрит текст:
Simple Smile Посочила съм къде да намериш отговори на въпросите, които те мъчат. Ако имаш интерес по темата - чети.

Относно това дали след като Калушев е убил децата и са се екзитнали с останалите от дружинката националната сигурност вече не е застрашена... зависи, сега тези ги няма, но дали са били само те, дали в момента някъде не се зомбират следващите като тях... Както казах - зависи от гледната точка.

Скрит текст:
Simple Smile Националната сигурност не е само президент или АЕЦ.
Върнете се назад в темата и четете.

Скрит текст:
Относно броя на тайниците, отговарям както Валя ми отговори - питай Валери Simple Smile

За пореден път не  ми отговаряте как адвокат,  счетоводител, пещерняк и  спелеолог  застрашават националната сигурност, а ме пращате да търся някъде из темата.
Щом знаете , какво е писано и как ще застрашат националната сигурност, точно тези няколко човека,  направо го кажете, да не го увъртаме повече.

Не сте в позиция да ми нареждате или давате наклон какво и кога да пиша Simple Smile

Както казах, всичко това е обсъждано в месеците назад, а конкретно защо въпросният учен е най-подходящият за тази експертиза - през м. юни. Давам достатъчно добри насоки, за да можете при реален интерес да прочетте какво и защо.
Ясно.  Насоки давате,  но не и отговори.Smiley
 Поне да сме спокойни , че националната сигурност вече не е застрашена от групата на Калушев.
Това с радикализираните  будистки групи от 5 човека е сериозна опасност,   страшно е  като си представя , че има още радикализирани будисти нейде из  страната, трябва  много да внимаваме заради националната сигурност.
Има един лаф- "Колега, не ме занимавай с глупости"

Joy КАжи чеСно... ти срина Калушев със земята доказвайки точка по точка пълното му сходство с Джим Джоунс, голям майтап си...
[/quote]
Да, точно едно към едно са Джим Джоунс и Калушев  Smile  ама  карай... важното е   да си вярвате.

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 19:50 от мързеливка

# 58 708
  • София
Според мен причината да се върнат е, че трудно се "ловят" мексиканци за сектата. Сашко е взел да "одъртява" според критериите на пед*фила Калушев. По-лесно му е било да си "улови" друго момченце в България. Престоят в Мексико е пречил да расте и да цъфти сектата.

Това го бях предположила отдавна. Както и друго: ако покрай "детския център" на Ралица някой родител се е излъгал да заведе детето си в сектата, подведен от Калушев, че ще бъде обучавано да се гмурка и прочее глупости, а после чичкото го е сложил при себе си в леглото, със сигурност му се е видяла тясна Кинтана Роо, и затова са си събрали партакешите за нула време. Онези хора не са му шматки като Макулев, който го гледа с благ поглед на шаран и му вярва като на Господ. Ония директно с мачететата ще му нахлуят в колибата, ако го обявят за педофил, и тогава и Господ не може да го спаси. И не само него, а всички в сектата. Между другото, те са много, ама много силно религиозни. Никой нормален човек не би опитвал да си пробутва уж будистки тъпотии там. Та, за едното, за другото или за нещо съвсем различно, е ясно, че е сгазил лука господин всеможещият. Не са избягали с подвити опашки за тоя, дето клати гората.
Не,бре...имал затруднено дишане и влажният климат не му е понасял, според тяхна близка -гмуркачката Теодора...Значи той е прекарал там сума ти години, но изведнъж климатът бил причината да се върнат... Всички лъжат безобразно, кат дрти сиганки..

"Иво Калушев имаше здравословни проблеми, свързани с дихателните пътища, и затова си тръгнаха от Мексико. Климатът там не е позволявал той да се възстанови, защото е много влажен и не е за всеки", разказа момичето.

# 58 709
  • София
Свършила е авантата от бащата на Валери, след като Валери си е тръгнал. И не е имало приток на свежи момченца за Калушев. Затова са си тръгнали от Мексико най-вероятно.
Тук като са дошли София е излъгала някакви хора да й дадат пари назаем, после съпругът й ги е погасявал, какво да прави. Той каза, че 200000 лева е взела назаем, ако не греша. Помогнала е жената на Калушев да се устроят тук дето се вика.

Общи условия

Активация на акаунт