Отговори
# 58 770
Преди всички експертизи, нали?

Зависи от смисъла, който влагате. Да, преди да са готови всички експертизи (част от които се чакат още), но не и без изготвени експертизи, защото някои вече бяха готови. Съобщиха информацията, известна от тях и от извършените огледи. Кой е предполагал, че ще се реагира така враждебно, че  нататък да не се сподели дума повече?

# 58 771
  • у дома...
Ами,Боряна, къде е едното, къде е другото? Аз искам като твърдя нещо да е отговорно.
Между другото сега една потребителка във ФБ повдига важен въпрос: “ От каква локация са изпратени смс-те до майката на Калушев и до Деян Илиев? На Околчица няма обхват, Starlink и двигателя на кемпера не са включвани на 1ви февруари след пристигане на тримата на Околчица. “?
Има ли или няма обхват на Околчица?
От къде знаем включван или не е включван двигателя след пристигане на Околчица? А и откъде знаем точно кога са пристигнали на Околчица. Ако съм изпуснала моля да ми посочите от къде сме сигурни, че обхват няма? И навсякъде ли няма обхват? От личен опит - почти винаги в области без покритие има някое местенце, където има сигнал, дори и една чертичка да е.

# 58 772
"Промитият мозък" си личи. Все някакво качествено изменение ще забележат, струва ми се.  

Само така Ви се струва. Да не говорим, че никой от тях не е живял постоянно с близките си. Такива "виждания" за по няколко часа веднъж в седмицата не могат да бъдат критерий за нищо.

Това, че не е имал пистолет и не е добре със зрението съвсем не доказва, че не може да се застреля в слепоочието.

Те, според Ралица, и оръжия нямаха, пък то се оказа, че собственият й син има оръжие, и то от години, та какво да говорим за тук.
Да, но имаме “национални герои, умряли в борбата за доброто” , имаме и “златен ученик на Далай Лама станал лама Калушев”

# 58 773
Ами,Боряна, къде е едното, къде е другото? Аз искам като твърдя нещо да е отговорно.
Между другото сега една потребителка във ФБ повдига важен въпрос: “ От каква локация са изпратени смс-те до майката на Калушев и до Деян Илиев? На Околчица няма обхват, Starlink и двигателя на кемпера не са включвани на 1ви февруари след пристигане на тримата на Околчица. “?
Има ли или няма обхват на Околчица?
От къде знаем включван или не е включван двигателя след пристигане на Околчица? А и откъде знаем точно кога са пристигнали на Околчица. Ако съм изпуснала моля да ми посочите от къде сме сигурни, че обхват няма? И навсякъде ли няма обхват? От личен опит - почти винаги в области без покритие има някое местенце, където има сигнал, дори и една чертичка да е.
Също така през Сигнал може да се изпрати забавено съобщение с определен час, казва AI. Предполагам, че ще има отговор на този въпрос. Поправям се - не. Не може, ако, телефонът няма връзка с интернет в насрочения час.

# 58 774
Десислава, приемам забележката, наистина нека изчакаме експертизата за Петрохан да осветли истината за сръбските килъри.
По повод секта/култ имаше и достатъчно интервюта на не един и двама експерти, които бяха категорични в тази насока, но и тяхната експертиза беше поставена под съмнение във форума.
Приемам, че изчистихме разминаването за експертизите и локациите.

Но честно казано, не знам как точно се очаква да се води разумен и сериозен диалог тук, когато отсрещната страна веднага прибягва до ирония и се опитва да бъде "по-така" с подмятания за сръбски килъри. Не е това начинът да се води диалог.
 Ако искаме да водим интелигентен разговор, нека се придържаме към фактите, а не към иронията, когато аргументите ни се разминават.

# 58 775
  • Варна
Предвид последното местоположение на кемпера на камерата на Челопек /около 13 часа ли беше /след това се е отправил към Околчица. Според  Папалезов след  пристигането телефоните и техниката в кемпера са спрели да бъдат достъпни поради липса на обхват. Също така овчаря нямало как да се обади понеже нямало обхват там. Как тълкувате това? На Деян е било през Сигнал, но на СМ едва ли, тя е възрастна.
Потребителката която пуска тази дискусия пита каква е локацията на телефона на Калушев, а не на самият Калушев, тъй като това са две съвсем различни неща. С подлежащите томове подтекст.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 18:49 от Ivka_smile

# 58 776
Как  е бил толкова сигурен Калушев, че като остави тримцата на Петрохан, ще се довършат? Ми те можеха и да запалят сградата и да духнат нанякъде...Все си мисля, че някой осторожно е наблюдавал процеса по изпълнение на зададеното поръчение...

Това вече няколко пъти съм го обяснявал. НЕ е бил сигурен и точно за това е отишъл на Околчица. И затова е изчакал от Деян да потвърди смърта на ония тримата. В противен случай представи си, че са заедно и той им каже "Айде пичове, гръмнете се" а те в лицето му кажат "Абе ти луд ли си бе". Тогава? Как щеше да го понесе тоя нарцис? Щеше да се врътне и да каже "Еееми, ок. Остава за друг път". Така ли?

Защото не е сигурен, ги е оставил сами да действат...и те пред него няма да искат, ама оставени сами ще действат на мига...Защото не е сигурен, е пратил два смс, та някой да иде да осуети нещата още вечерта. Другата идея пък с инструкциите за десет минути онлайн как да се самоубият...За мен няма абсолютно никаква логика и достоверност в това, което предполагате и сте обяснявал няколко пъти.

# 58 777
Как  е бил толкова сигурен Калушев, че като остави тримцата на Петрохан, ще се довършат? Ми те можеха и да запалят сградата и да духнат нанякъде...Все си мисля, че някой осторожно е наблюдавал процеса по изпълнение на зададеното поръчение...

Това вече няколко пъти съм го обяснявал. НЕ е бил сигурен и точно за това е отишъл на Околчица. И затова е изчакал от Деян да потвърди смърта на ония тримата. В противен случай представи си, че са заедно и той им каже "Айде пичове, гръмнете се" а те в лицето му кажат "Абе ти луд ли си бе". Тогава? Как щеше да го понесе тоя нарцис? Щеше да се врътне и да каже "Еееми, ок. Остава за друг път". Така ли?
Сивия Плъх, за пореден път ще кажа, че тази версия трябва да се промени, защото технически не отговаря на фактите. Старлинк-ът се включва само един път и то за много кратко време на 3.02.2026 г. При това положение няма как да е имало координация в реално време, чакане и потвърждения за смъртта на тримата от Петрохан до Околчица. Хипотезата просто издиша пред фактите.

# 58 778
Относно как да се самоубият, всичко е било уговорено предварително отдавна, просто е дал сигнал "сега ще е, давайте"
Включително сценките пред камерата са били уговорени.

# 58 779
  • София
"Промитият мозък" си личи. Все някакво качествено изменение ще забележат, струва ми се.  
Кой да ги забележи?? Те не са се виждали с близките си с месеци. От един смс или кратък телефонен разговор, мислиш ли  че може да се разбере-не, нали...Та Макулев не е виждал детето си от ноември миналата година, останалите сигурно и те оттогава не са ги виждали, а може и от по-отдавна...как да забележат дори и да е имало индикации, въпреки че и аз съм сигурна, че такива е нямало.

# 58 780
  • Варна
Относно как да се самоубият, всичко е било уговорено предварително отдавна, просто е дал сигнал "сега ще е, давайте"
Включително сценките пред камерата са били уговорени.
А за какво или за пред кого са били уговорените сценки?

# 58 781
  • у дома...
Предвид последното местоположение на кемпера на камерата на Бързия /около 13 часа ли беше /след това се е отправил към Околчица. Според  Папалезов след  пристигането телефоните и техниката в кемпера са спрели да бъдат достъпни поради липса на обхват. Също така овчаря нямало как да се обади понеже нямало обхват там. Как тълкувате това? На Деян е било през Сигнал, но на СМ едва ли, тя е възрастна.
Потребителката която пуска тази дискусия пита каква е локацията на телефона на Калушев, а не на самият Калушев, тъй като това са две съвсем различни неща. С подлежащите томове подтекст.
За момента или поне аз не помня, май нямаме точен час, в който кемпера пристига на Околчица. Реално не се знае кога е стигнал в подножието на върха. При положение, че не разполагаме ние, тук във форума, или хората в СМ с тези данни, е безсмислено да се правят каквито и да било догадки. Всичко си остава в сферата на теорията на вероятностите.

# 58 782
Предвид последното местоположение на кемпера на камерата на Бързия /около 13 часа ли беше /след това се е отправил към Околчица. Според  Папалезов след  пристигането телефоните и техниката в кемпера са спрели да бъдат достъпни поради липса на обхват. Също така овчаря нямало как да се обади понеже нямало обхват там. Как тълкувате това? На Деян е било през Сигнал, но на СМ едва ли, тя е възрастна.
Засега няма изнесена информация по какъв начин са изпратени съобщенията, за да тълкуваме. Възможно е да е използвана сателитна връзка или близко място, където има покритие. Не е задължително овчарят и Калушев да са били на един оператор.

# 58 783
  • Stockholm
Как  е бил толкова сигурен Калушев, че като остави тримцата на Петрохан, ще се довършат? Ми те можеха и да запалят сградата и да духнат нанякъде...Все си мисля, че някой осторожно е наблюдавал процеса по изпълнение на зададеното поръчение...

Защото не е сигурен, ги е оставил сами да действат...и те пред него няма да искат, ама оставени сами ще действат на мига...Защото не е сигурен, е пратил два смс, та някой да иде да осуети нещата още вечерта. Другата идея пък с инструкциите за десет минути онлайн как да се самоубият...За мен няма абсолютно никаква логика и достоверност в това, което предполагате и сте обяснявал няколко пъти.

Да, защото не е бил сигурен, се е нуждаел от потвърждение, за да продължи с децата и себе си по план. Логика- ред в хаоса. И в двата смс-а се усеща категорично взето решение, без желание за осуетяване на плана, което получателите са изпълнили. И двата получателя са напълно запознати с теориите на псевдо ламата за живота и смъртта и са знаели, че нещо такова рано или късно ще се случи.

# 58 784
Сивия Плъх, за пореден път ще кажа, че тази версия трябва да се промени, защото технически не отговаря на фактите. Старлинк-ът се включва само един път и то за много кратко време на 3.02.2026 г. При това положение няма как да е имало координация в реално време, чакане и потвърждения за смъртта на тримата от Петрохан до Околчица. Хипотезата просто издиша пред фактите.
Кой е казвал, че Старлинкът се е включвал "само един път и то за много кратко време"? Това не е факт, никой не е твърдял такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт