Отговори
# 65 475
Какво е в Исперих.

Чернобил го помним, за нас е реалност.
Може да преминахме към демокрация, но същите чушки си останаха във властта.

# 65 476
  • София
Все пак никой не го интересува група нестабилни  жени в пенсионна възраст вярват или не на официалната версия. Нека си фантазират за Килърите, Наглите, джипове и всичко, което душата им иска. С това няма да променят факта, че един психопат, педофил и убиец очисти пет човека, а себе си гръмна заради реалното бъдеще да остане  без 10 годишни момченца в леглото си  и страхът да му се покажат кирливите ризи публично.

Фантазиите и конспирациите са избор на всеки.  Дали вярваме на версията или не – важното е да има прозрачност по случая. Вместо да се обиждаме на „пенсионери“ или „фантазьори“, е добре да знаем, че  обществото е  реалният коректив на институциите. Когато има съмнения е напълно нормално хората да задават въпроси и да търсят логика, а не сляпо да приемат първата поднесена версия. Липсата на добрия тон няма как да подобри работата на институциите.

# 65 477
  • при Arctic Monkeys
Все се сещам за случая с детето Пепи, убито от майка си. Как настръхна цяла бг и таксиметровите се събраха в сф. Само че, до вечерта се разотидоха, узнавайки кой е убиецът. Тук няма оправия, каквото и да им покажат. Трябва да излязат записите с ритането на кучето.

# 65 478
Докато не приключат всички експертизи, прокуратурата не може да реши дали:

да повдигне обвинение,

да прекрати делото,

да промени версията.
В момента имаме основна версия:
Петрохан → двойно самоубийство + самоубийство
Околчица → убийство + самоубийство

# 65 479
Скрит текст:
Не е нужно да се драматизира толкова.
Просто Петрохан-Околчица е първият криминален случай в съвременната история на България, който позволява за толкова въображение и конспирации.
Аз много бегло помня сестрите Белнейски през 2006г. Ако тогава интернет и фейсбук бяха на сегашното ниво, сигурно щеше да е същото.

Не е драма, а оправдано недоверие. Проблемът не е в конспирациите и  въображението на хората във фб, а в  службите и институциите ни  и качеството им на работа, в противоречивите версии. И се е стигнало дотам, че да не се вярва на официалните пресконференции на прокуратурата и мвр.
Все се сещам за случая с детето Пепи, убито от майка си. Как настръхна цяла бг и таксиметровите се събраха в сф. Само че, до вечерта се разотидоха, узнавайки кой е убиецът. Тук няма оправия, каквото и да им покажат. Трябва да излязат записите с ритането на кучето. Но ще кажат - аи е.
Напротив, огромен проблем са въображението и конспирациите на хората в социалните мрежи, защото те именно подхранват недоверието в институциите. Понеже после се започва купуване на пептиди и лекарства за отслабване от Фейсклюк. Защото к'ъв е пък тоя капацитет доктора, за да ми каже, че са вредни, леля Минка от Долно Уйно също ги пие, я колко е отслабнала на профилната.
А институциите, че имат безброй кусури, имат. Ама когато не се гледа обективно и един път си свършат работата, после пак са обявени за лъжци в социалните мрежи, това реален контрол ли е? Има си съдебен ред, всички имаме народни представители, ако искаме законодателни промени.

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 13:55 от чудовище

# 65 480
Като излязат с окончателно решение прокуратурата, аз ще го приема, въпреки че имам едно наум за работата им. Проблемът е че, това решение не е готово, но тук, тези които са убедени вече в основната версия до момента, не дават никакво съмнение да изкаже човек. Решили са, че всяко подлагане на съмнение е оправдание и насърчаване на пдф.

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 15:45 от llo.

# 65 481
Конспиратороте не просто имат въпроси, но и категорично отричат доказателства, които не се вписват в тяхната версия.
Записките, намерени на хижата не са истински, изфабрикувани са.
Видеата, които ни пуснаха, са монтирани и на тях не са 3мата мъже от хижата. Кой ходи до дънера, кой е конвоя на Ивей и тнт.
Показанията на бащата и момичето са лъжа и скалъпена история.
МВР лъже.
Прокуратурата лъже.
Министрите лъжат.
Експертите и те лъжат, най-вече РЙ, нищо че заедно с него по психо-профила на групата са работили още 2ма специалисти.

Единствените, които не лъжат, са група родители, дали за отглеждане малолетните си деца в гората.

Защо конспираторите не питат какво са правили децата там? Защо не питат за лъжите на Ралица?

# 65 482
Докато не приключат всички експертизи, прокуратурата не може да реши дали:

да повдигне обвинение,

да прекрати делото,

да промени версията.
В момента имаме основна версия:
Петрохан → двойно самоубийство + самоубийство
Околчица → убийство + самоубийство
Ама много категорично се изказвате. Не знам от висотата на каква експертиза. Какво обвинение ще решава да повдигне прокуратурата? По-скоро на кого? Заподозреният е мъртъв.

# 65 483
Я ми кажи, всички експертизи ли са приключили, прокуратурата излязла ли е с окончателно решение? Стоят ли, поне на теория тези три възможности пред прокуратурата.

# 65 484
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Не е нужно да се драматизира толкова.
Просто Петрохан-Околчица е първият криминален случай в съвременната история на България, който позволява за толкова въображение и конспирации.
Аз много бегло помня сестрите Белнейски през 2006г. Ако тогава интернет и фейсбук бяха на сегашното ниво, сигурно щеше да е същото.

Не е драма, а оправдано недоверие. Проблемът не е в конспирациите и  въображението на хората във фб, а в  службите и институциите ни  и качеството им на работа, в противоречивите версии. И се е стигнало дотам, че да не се вярва на официалните пресконференции на прокуратурата и мвр.
Все се сещам за случая с детето Пепи, убито от майка си. Как настръхна цяла бг и таксиметровите се събраха в сф. Само че, до вечерта се разотидоха, узнавайки кой е убиецът. Тук няма оправия, каквото и да им покажат. Трябва да излязат записите с ритането на кучето. Но ще кажат - аи е.
Напротив, огромен проблем са въображението и конспирациите на хората в социалните мрежи, защото те именно подхранват недоверието в институциите. Понеже после се започва купуване на пептиди и лекарства за отслабване от Фейсклюк. Защото к'ъв е пък тоя капацитет доктора, за да ми каже, че са вредни, леля Минка от Долно Уйно също ги пие, я колко е отслабнала на профилната.
А институциите, че имат безброй кусури  имат. Ама когато не се гледа обективно и един път си свършат работата, после пак са обявени за лъжци в социалните мрежи, това реален контрол ли е? Има си съдебен ред, всички имаме народни представители, ако искаме законодателни промени.
При случая с Пепи не беше ли обратното – тогава хората се разотидоха веднага, защото истината излезе бързо и беше подкрепена с неоспорими факти. Когато МВР и прокуратурата си свършат работата професионално и прозрачно, спекулациите спират. Проблемът с Петрохан е, че версиите са противоречиви и хората се чувстват едва ли не длъжни да се съмняват. Съдебният ред работи само тогава, когато имаш доверие в системата. Когато системата е пробита, хората търсят отговори извън нея.

# 65 485
Я ми кажи, всички експертизи ли са приключили, прокуратурата излязла ли е с окончателно решение? Стоят ли, поне на теория тези три възможности пред прокуратурата.
Не. Не стоят. Всички са мъртви. Официално казаха, че данни за външна намеса няма. На кого ще го повдигат това обвинение?

# 65 486
Ами в процеса на разследване, каквото до момента продължава да тече, се намират нови доказателства, променят се свидетелски показания, е такива неща. Основната версия на теория може да се промени. Не ми отговори, има ли окончателно решение на прокуратурата?

# 65 487
  • София
Когато МВР и прокуратурата си свършат работата професионално и прозрачно, спекулациите спират.
Приказки под шипковия храст. Нямате нито един критерий за "професионално и прозрачно" извън "харесва ми/не ми харесва". Ако това беше друг профил секта с друг тип "религия" и други политически спонсори, всичко щеше да ви е от ясно по-ясно. Но - да ви изненадам неприятно - нито държавата, нито институциите съществуват, за да угодят персонално на вашите версии, желания, представи и политически пристрастия. Разследването върви съгласно протокола и закона, не съгласно вашето тропане с краче. Ма не ви били убедили - ами ваш проблем. На никого в МВР и прокуратура не му влизат в длъжностната характеристика вашите убеждения, приемете го като големи хора.

# 65 488
  • София
Когато МВР и прокуратурата си свършат работата професионално и прозрачно, спекулациите спират.
Приказки под шипковия храст. Нямате нито един критерий за "професионално и прозрачно" извън "харесва ми/не ми харесва". Ако това беше друг профил секта с друг тип "религия" и други политически спонсори, всичко щеше да ви е от ясно по-ясно. Но - да ви изненадам неприятно - нито държавата, нито институциите съществуват, за да угодят персонално на вашите версии, желания, представи и политически пристрастия. Разследването върви съгласно протокола и закона, не съгласно вашето тропане с краче. Ма не ви били убедили - ами ваш проблем. На никого в МВР и прокуратура не му влизат в длъжностната характеристика вашите убеждения, приемете го като големи хора.
Искането за прозрачност не е „тропане с краче“, а нормално гражданско право . Когато институциите комуникират ясно и по правилата, въпросите отпадат. Проблемът не е в очакванията на хората, а в липсата на доверие към самия процес. Никой не иска държавата да му „угоди персонално“, а да си свърши работата по закон и с ясен резултат. Всъщност точно вярата, че институциите трябва да отговарят пред обществото, а не да се сърдят на въпросите, е част от цивилизования диалог. Много удобно е да наричаш всяко неудобно въпросче секта и политически пристрастия, за да избегнеш темата за липсата на реални резултати. Законът изисква не само да се води разследване, но и обществото да има основание да вярва в него.

# 65 489
Ами в процеса на разследване, каквото до момента продължава да тече, се намират нови доказателства, променят се свидетелски показания, е такива неща. Основната версия на теория може да се промени. Не ми отговори, има ли окончателно решение на прокуратурата?
Как ще се промени основната версия? Наистина ли си мислите, че ще са открие външна намеса?
Все пак досега се смениха, няколко правителства и министри и дори не се изказа и съмнения за килъри.
С нищо няма да се промени окончателното решение на прокуратурата.
Време е да се задават въпроси към родителите, които са по-точно донори. Защо са си дали децата на мъже за отглеждане?
Щели да осъдят държавата, защото им развали сектата ли? Или затова, че Калушев им уби децата?
Намериха" телето под вола". Ама , моля ви се...........специалистите по експертизите нямали необходимия капацитет, колкото фейсгрупите на жълтурковците. Педрохангелът щом не е жив не може да е виновен.

Общи условия

Активация на акаунт