Отговори
# 65 490
Нямаше правилна комуникация със залата, а  професионалиста в случая е той.
Ако трябва да сме честни, ВЙо се държа много просташки и му отговориха подобаващо. Не си спомням да е имало проблем с друг. Дори постоянно се чуваха други журналисти, които го подканяха да млъкне, за да може да се изкажат експертите. Изключвам роднини и подкрепящи- те нямаха място там и бяха с цел провокации. Като се видя нямаха възражения за Теа.  Само за образованието на калушев, а РЙо беше прав-не е бил в испанската гимназия , а в такава паралелка във френската. Ралица що не протестира тогава за твърденията на Теа и баща й. Щото знае, че е вярно. 
Възмутена съм от грозната атака с епитети и сриване на авторитет  на РЙо от онази русата. Подклажда хората и агитира за грубост. И на всичкото отгоре, ако някой направи забележка-казва, че има пълното право

# 65 491
Вие сте много интересни, знаете ли колко случаи в България има, при които първоначалната версия се променя в хода на досъдебното.
Случаят Белнейски -Първоначално полицията работи по версия инцидент / нападение от животно.
След съдебномедицинска експертиза и ДНК анализ версията се променя на умишлено убийство, а по-късно е установен извършител.
Случая на Ани Борисова -Първоначално се смята, че детето е изчезнало.
След разпити и доказателства версията се променя на умишлено убийство, извършено от родител.
Случаите на Наглите-първо се работи по версия за отделни отвличания, после се доказва организирана група с йерархия.
Сега, с тези примери не казвам, че съм прикрит педоф.л или, че почвам да вербувам деца за лами.
Родителите си имат морална и вероятно легална вина. Ако прокуратурата намери, че има основание, да ги обвинят. За моралната страна, аз съм християнка и смятам, че друг ще ги съди за това.

# 65 492
  • при Arctic Monkeys
Здравият разум, в края на краищата, надделява. Съжалявам за конспираторите.

# 65 493
Когато МВР и прокуратурата си свършат работата професионално и прозрачно, спекулациите спират.
Приказки под шипковия храст. Нямате нито един критерий за "професионално и прозрачно" извън "харесва ми/не ми харесва". Ако това беше друг профил секта с друг тип "религия" и други политически спонсори, всичко щеше да ви е от ясно по-ясно. Но - да ви изненадам неприятно - нито държавата, нито институциите съществуват, за да угодят персонално на вашите версии, желания, представи и политически пристрастия. Разследването върви съгласно протокола и закона, не съгласно вашето тропане с краче. Ма не ви били убедили - ами ваш проблем. На никого в МВР и прокуратура не му влизат в длъжностната характеристика вашите убеждения, приемете го като големи хора.

Аргументи да искате, коментират се още в началните страници, но пък Вие и други си затваряте очите за тях и ги подминавате избирателно. Или ги наричате защита на педофилия, на насилие, фантазии, конспирации, диагнози се лепят. По адрес на всеки дръзнал да изрази съмнение.

# 65 494
Социалните мрежи дадоха на много хора с посредствен интелект и образование ехо стаи в които да се вихрят и да си вярват че могат повече от криминалисти, полиция и експерти.
Както се казва селския идиот получи трибуна далеч надхвърляща селото. Макулеви със сигурност ще бъдат обвинени защото покойния им зарязан от тях син (жертва на трафик защото е напускал БГ с насилника си) е бил непълнолетен.

# 65 495
Вие сте много интересни, знаете ли колко случаи в България има, при които първоначалната версия се променя в хода на досъдебното.
Случаят Белнейски -Първоначално полицията работи по версия инцидент / нападение от животно.
След съдебномедицинска експертиза и ДНК анализ версията се променя на умишлено убийство, а по-късно е установен извършител.
Случая на Ани Борисова -Първоначално се смята, че детето е изчезнало.
След разпити и доказателства версията се променя на умишлено убийство, извършено от родител.
Случаите на Наглите-първо се работи по версия за отделни отвличания, после се доказва организирана група с йерархия.
Сега, с тези примери не казвам, че съм прикрит педоф.л или, че почвам да вербувам деца за лами.
Родителите си имат морална и вероятно легална вина. Ако прокуратурата намери, че има основание, да ги обвинят. За моралната страна, аз съм християнка и смятам, че друг ще ги съди за това.

Принципно може да се промени версията, разбира се, ама след 6 месеца не е много вероятно. А и след изнесените факти, дори да намерят убийци, показанията за момичето и другите записи няма да отпаднат и К изведнъж да стане невинен

# 65 496
Четенето на глупости във фейса много зле се отразява на темата тук. Някак си разбирането на написаното се променя имам чувството.

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 18:10 от Spensa

# 65 497
Социалните мрежи дадоха на много хора с посредствен интелект и образование ехо стаи в които да се вихрят и да си вярват че могат повече от криминалисти, полиция и експерти.
Както се казва селския идиот получи трибуна далеч надхвърляща селото. Макулеви със сигурност ще бъдат обвинени защото покойния им зарязан от тях син (жертва на трафик защото е напускал БГ с насилника си) е бил непълнолетен.

Всеки се излага според възможностите си.
Сега остава да обявим съмнението - да не се вярва сляпо и безрезервно на всичко, което е плод на критичното мислене, за враг на нормалният човек.

# 65 498
Съмнението си заслужава да се обсъжда само когато е обосновано. И само тогава е признак на критично мислене. Иначе с полети на въображението всичко може да се оспори.

# 65 499
Доста от нещата, за които се съмнявахме, взеха, че ги потвърдиха. Така че, предлагам да изчакаме финала. Сега предизборно ни нахвърляха нещо, за балотажа сигурно ще има още хапки.

# 65 500
Тогава защо не се коментира ? По същество и с аргументи ? А се лепят епитети ? Защо не се анализира голямата картина ? А четем едностранчиви мнения, които пропускат взаимовръзки в него ? Защо се омаловажават и неглижират съществени неща, които компрометират изнесената информация ? Причините поради която подлагаме експертите, разследващите на съмнение.
Вие смятате ли за ок един човек, който държи да изглежда експертно и професионално да държи подобен тон и да изнася чувствителна информация ? Каква е гаранцията, тъй като е известно, че е пристрастен, че становището му не е оцветено от неговите пристрастия ? Не мислите ли, че с подобно поведение вярата в профията психолог девалвира, защото има вероятност споделеното да бъде изнесено ?
Смятате ли за ок, да изтича информация  по медии от досъдебно производство ?

# 65 501
Не знам защо се трият коментари масово... Съмнявам се та съмнявам се ...ми съмнявай се бе мила, проблема си е твой, не всеки може да приеме реалността. Една се съмнява че кметчето го фотошопирали при педофилите, друга че земята е плоска, трета че световна конспирация за Ботев чака тя самата да я разреши през фейсбук. Въпросът е защо такива съмнения получават въобще трибуна.

# 65 502
  • при Arctic Monkeys
Кои съмнения ви се оказаха вярни, че ламата не е педофил, или че не ги е убил, а другите е подкакоросал за се гръмнат. Кое не е така според разследването до тук.

# 65 503
Тогава защо не се коментира ? По същество и с аргументи ? А се лепят епитети ? Защо не се анализира голямата картина ? А четем едностранчиви мнения, които пропускат взаимовръзки в него ? Защо се омаловажават и неглижират съществени неща, които компрометират изнесената информация ?
Е как не се анализира голямата картина? Нали това се пише от ден първи в темата. Далеч от родители, училище, в гората са пращани деца. Деца, които да пишат ненормални неща за ринпочета или други налудности, вместо да учат, общуват с връстници, и най-важното деца, отделени от мама и тате с години.

# 65 504
А защо според вас прокуратурата не повдига обвинения срещу родителите, ето срещу Сандов се задействаха?

Общи условия

Активация на акаунт