Отговори
# 65 985
То това му е хубавото демонът - мъртъв, родителите - неадекватни, случаят е решен. А там се държи фокусът. Не е ясно какво друго има около този случай. Най-вероятно и няма да се разбере.

# 65 986
То това му е хубавото демонът - мъртъв, родителите - неадекватни, случаят е решен. А там се държи фокусът. Не е ясно какво друго има около този случай. Най-вероятно и няма да се разбере.

Хубавото е, че има живи свидетели на извращенията на Калушев.
Както и че в началото част от родителите и замесвните, явно в шока си от ставащото, се изпуснаха за много неща. Нека не забравяме, че една немалка част от информацията излезна от София, Макулев, Ралица и малко от Майсторова.

И да, най-вероятно има още много замесени политици и хора с "положение", чиито имена не са излезнали и не знам дали ще излезнат някога. Но това не прави нито Калушев по-малко демон, нито родителите по-малко неадекватни.
Нещата вървят в една линия.

# 65 987
  • София
Гледах РЙ. Манипулативен е. Естествено, че защитава разследването, но омаловажава несъгласието на родителите и критиките им към органите. С използваната дума "обругавам" /вместо ексхумация/ превръща търсенето на истината от ЯМ в престъпление.Манипулира и с това, че ЯМ е извършил абсурда да  вярва на "убиеца на сина си".По време на тв изявата на Макулев тримата бяха в неизвестност, после намериха телата. Това е подмяна на факти. Думите: "дано този човек не го е решил сам, а да е подтикнат по-скоро от хора, които искат да се възползват от него“ внушават, че има  външен натиск и е жертва на някакви скрити интереси, а не човек, действащ по собствена воля. Като цяло целта е предварително дискредитиране на ЯМ и предприетите действия.

# 65 988
Родителите са решили да си харизват децата и си е тяхно решението за собствените им деца.
Мислели са, че са тулкувци и да бъдат при Калушев е най-доброто за тях.
Пътували, гмуркали и не са били в света, който е чудовище. Лъжели са системата, за да не посещават училище.
Опазени от социалната среда, но за нещастие на когото са били поверени не ги е опазил, а дори прекъснал живота им.
Сама Ралица Асенова поиска да говори в ефир като започна да се оплаква от полицията. Да твърди, че са убити от поръчители,  защитна позиция и боготворене на Калушев.
Досега за нея и близките експертизата е свободно съчинение.Всичко е лъжа.
Излезнаха показания на момиче, което не се коментира от близките. Те са познавали момичето и мълчат.
Подвеждат с манипулации и фантазии групи във фейса.
Като свидетел сводницата ходела в полицията с Лулчева. Не иска да й се задават въпроси. Нали търси истината, но не тази, която за да я разкрият са работили над 500 специалисти.
Ама не пак се търсят липоми, кой с коя ръка стрелял и ....Още преди месеци се каза,че са намерени джиповете, ама РА още ги търси, за да манипулира.
Трябва да им се потърси отговорност на родителите за манипулация на обществото.
Щом имате наглостта да обвинявате държавните структури трябва да си понесете отговорността за действията си.
Има закони и те трябва да се спазват. Слави бутна незаконната пародия и ....затърсиха прокуратура и закони.
Ето това е двуличие и нещо не в реда на нормалното.

Последна редакция: сб, 10 окт 2026, 18:52 от Калия

# 65 989
Гледах РЙ. Манипулативен е. Естествено, че защитава разследването, но омаловажава несъгласието на родителите и критиките им към органите. С използваната дума "обругавам" /вместо ексхумация/ превръща търсенето на истината от ЯМ в престъпление.Манипулира и с това, че ЯМ е извършил абсурда да  вярва на "убиеца на сина си".По време на тв изявата на Макулев тримата бяха в неизвестност, после намериха телата. Това е подмяна на факти. Думите: "дано този човек не го е решил сам, а да е подтикнат по-скоро от хора, които искат да се възползват от него“ внушават, че има  външен натиск и е жертва на някакви скрити интереси, а не човек, действащ по собствена воля. Като цяло целта е предварително дискредитиране на ЯМ и предприетите действия.

Опреснете си паметта. Макулев заяви четири дни след намирането мъртвия си син и три дни след брифинга, на който се съобщиха подробностите за липса на следи от изстрели на външни лица при кемпера, за използвания револвер на Калушев и следите от изстрелите по ръцете му:: „Все още вярвам на Ивайло Калушев въпреки това, което се изнася по медиите. Аз не съм си променил мнението по въпроса. Не смятам да се аргументирам. Така съм решил вътрешно и това е моето мнение“

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/bashtata-na-15-godishnija-aleksa … aignsrc=clipboard

# 65 990
Аз имам едно подозрение, че това, което Макулеви правят с ексхумацията е малко цирк.
Имам едно усещане, че някой им е обяснил, че това, което искат да проверят, вече е непроверимо след 8 месеца и прокуратурата сигурно ще откаже.
Този отказ ще се използва като основание да кажат "Ето, те крият нещо, затова не ни разрешават".
Дано да греша, защото усещането ми е, че това стратегически ход, а Алекс не заслужава подобно нещо.
Родителите му са се отказали да му бъдат такива преди много години и в момента се опитват да успокоят гузната си съвест.

valya, между другото това, което описваш от РЙ е същото, което прави и Макулев с обясненията си как прокурорите са под "натиск". Опитва предварително да ги дескредитира. Много добре го описа.

# 65 991
Сив плъх, изслушах пак Папалезов за двете прострелвания на Ивей. Има нещо неточно или объркано там - той говори за наранен безименен пръст (не палец или показалец). Така че, за мен засега остава твоята хипотеза по-вероятна, ако се приеме, че Т Тодоров знае нещо за действията на Деян.

Благодаря Румилиана. Разбира се, няма как да се изчисли математически прецизно, но чисто лаишки и интуитивно, давам на моята хипотеза около 50-60% вероятност. А и не знам до колко са обгорели ръцете на Дечо също. Може би не чак толкова, че да не може да се гръмне (на изтеклите шокиращи снимки ръцете на Дечо не изглеждат да са чак до кокал изгорели, и маншетите на якето му също не личи да са горели кой знае колко).

Има неяснота около кой с кое оръжие е застрелян. И двата пистолета са 9х19. Не знам дали ще успеят да установят кой куршум от коя цев е изстрелян. Това зависи от твърде много неща. Към момента казаха (май), че Дечо и Ивей са простреляни с Глок, а Пламен с Хеклер & Кох.

По следите в снега на снимката от Бивол изглежда тримата да са излезли до кучешката колиба почти в колона, ходом (без да тичат разривайки снега). Питолетът на Пламен е намерен до лявата му ръка, което е възможно ако е бил до дясната (или леко отдолу) и после Пламен е обърнат през лявото си рамо по гръб (което изглежда да е случая).

Инстинктивно подозирам по-голямо участие на Деян от това, което се знае, но може и просто да си внушвам.

# 65 992
Когато изстреляш куршум, нали остават по проектила уникални следи от цевта? Дори и да излезе проектилут от тялото, никакво ДНК ли не остава?

# 65 993
Принципно може да се установи от кой пистолет е изстрелян куршумът, по следите от нарезите на цевта, освен може би при екстремна деформация...
Не разбирам какво ДНК имаш предвид

# 65 994
  • София
Гледах РЙ. Манипулативен е. Естествено, че защитава разследването, но омаловажава несъгласието на родителите и критиките им към органите. С използваната дума "обругавам" /вместо ексхумация/ превръща търсенето на истината от ЯМ в престъпление.Манипулира и с това, че ЯМ е извършил абсурда да  вярва на "убиеца на сина си".По време на тв изявата на Макулев тримата бяха в неизвестност, после намериха телата. Това е подмяна на факти. Думите: "дано този човек не го е решил сам, а да е подтикнат по-скоро от хора, които искат да се възползват от него“ внушават, че има  външен натиск и е жертва на някакви скрити интереси, а не човек, действащ по собствена воля. Като цяло целта е предварително дискредитиране на ЯМ и предприетите действия.

Опреснете си паметта. Макулев заяви четири дни след намирането мъртвия си син и три дни след брифинга, на който се съобщиха подробностите за липса на следи от изстрели на външни лица при кемпера, за използвания револвер на Калушев и следите от изстрелите по ръцете му:: „Все още вярвам на Ивайло Калушев въпреки това, което се изнася по медиите. Аз не съм си променил мнението по въпроса. Не смятам да се аргументирам. Така съм решил вътрешно и това е моето мнение“

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/bashtata-na-15-godishnija-aleksa … aignsrc=clipboard

Благодаря за поправката,  приемам забележката. Моя грешка.
Въпреки това, същината на коментара ми остава напълно валидна. Говоренето на РЙ  го разчитам в случая като  чисто пропагандно. Употребата на думи като „обругаване“ вместо „ексхумация“ и внушенията за „външен натиск“ са грозен опит за дискредитиране на родител, който има пълното законно право да търси истината.

# 65 995
  • София
Чакаме да се повдигнат обвинения от прокуратурата на Макулев и жена му за неглижиране на родителските им задължения и поставяне на малолетния им син в риск.
Този в качеството си на какъв ще иска есхумация, след като не е бил родител на Алекс вече от пет години. Сега се сети, че бил имал дете. Мило и добро дете, сексуално и психическо насилвано в продължение на години от преференциален педофил. За което вината е и негова и на жена му.

# 65 996
Принципно може да се установи от кой пистолет е изстрелян куршумът, по следите от нарезите на цевта, освен може би при екстремна деформация...
Не разбирам какво ДНК имаш предвид
Не остават ли следи от тъкани като премине през тялото куршумът?

# 65 997
Би трябвало да остават
Тоест имаш предвид ако куршумът е излязъл от тялото да се знае кой е бил убит с него. Вероятно може да се каже, ама точно това не излезе все още като информация и се вихрят преположения

# 65 998
  • София
от адвокат
Emilia Nedeva
Преди 2 часа2 ч
 ·
Нова поява на Росен Йорданов в сутрешния блок на БТВ. В нарцистичен устрем  да утвърди своята експертна незаменимост, той обясни  колко магистратури има, колко години работи за МВР и колко години го канят в телевизиите. Само не стана ясно защо не е е прочел една много тънка книжка-Конституцията и не зачита международните правозащитни стандарти, та обяви за защитна реакция поведението на родителите, които видите ли отишли с адвокат на разпитите като свидетели по делото "Петрохан". Ако две и малко магистратури не стигат, за да прочетеш два текста- чл.56 от Конституцията и чл.122 от Наказателно-процесуалния кодекс, за да установиш, че на конституционно ниво е закрепено правото на всеки гражданин да се яви в държавните институции и пред разследващи като свидетел с адвокат, значи няма нужда нито от такива магистри, нито от такива експерти. Грубата атака срещу конституционни права на гражданите-участници в наказателно производство  от едно  вещо лице по същото наказателно производство е последната капка, която трябва да прелее чашата на мълчаливата по това дело прокуратура и да й отвори очите за качествата на лицата, на които е възложила някаква работа по делото.  А водещият на сутрешния блок в събота по БТВ трябва да се подготвя по-старателно.  Защото непознаването на Конституцията и основни права на гражданите го правят непригоден да води диалог с лице, което ги оспорва. Всеки водещ, когато се нарушават чрез слово човешки права, е длъжен да реагира. Този не реагира. И ако е поради неподготвеност, проблемът е вече на БТВ, не негов, защото той очевидно не може да съзнае нивото на своята некомпетентност.

# 65 999
  • София
Много се смях, ни Росен Йорданов - психолог, ни водещият - журналист. Щото така казала леля кака еди коя си - понеже имала юридическо образование. Затова и е ясно всичко, от което разбират и което работят психолозите и всичко, което правят и трябва да правят журналистите.

Общи условия

Активация на акаунт