Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 201
  • 492
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Simple Smile
Не исках нищо да пипам, понеже ако миришело на някой друг, то котката, съвсем,  със сигурност, щяла да си зареже котетата.

# 181
  • в гората
Конят е много хубав!
Аз пък днес снимах с фотопарата на дядо и обектива му - Sonnar - първи опити. Тия дни ще дам снимките за проявяване и изваждане. Някой който снима на филм може ли да даде акъл къде копират добре снимки? Пък ако имам попадения, ще сканирам и ще ви покажа.

# 182
Ми кажи къде живееш Grinning

# 183
Аз снимах с един абсолютно механичен зенит. За съжаление той няма вграден светломер и ползвах един, който е по- стар и от мен. Оказа се че не работи както трябва и голяма част от снимките излезахе недоекспонирани. Тези които стават, няма как да ви ги покажа, защото ме мързи да ги нося във фото, а все още нямам приставка за филми към скенера Tired

За сметка на това с механични обективи снимам доста, защото са съвместими с Пентакса. Първите  снимки тук са с един Хелиос 58/2,8

# 184
Лулу, първите два портрета са просто разкошни   bouquet

# 185
Лулу, караш ме да се срамувам! Embarassed
У на мен като на Рали ми харесаха първите два портрета. А и кончето! С тази обработка е разкош. Peace

# 186
  • Разпиляна във въображението
Искам да пусна две снимки от мен. Обичам да снимам, но да си призная не разбирам много от обективи, експозиция Blush
Направени са с цифров фотоапарат Сони:

пчеличка: http://aslanovi.multiply.com/photos/photo/11/44

гъски: http://aslanovi.multiply.com/photos/photo/11/45

# 187
# 188
Честно казано аз не си харесвам особено обработката на кончето Embarassed Ама снощи нещо много ме мързеше:( Мисля да клони повече към  черно- бялата гама и някак си тази релефна текстура не ми допада особено, като отворя снимката в голям размер.

Асинка, много готини сапунени мехурчета Hug

Miriel , снимките ти не са никак лоши за начинаещ Hug Единственият ми съвет е да търсиш по нестандартна гледна точка Grinning Всеки може да снима цветенца отгоре и това е стандартния начин по който хората ги възприемат. Ако намериш различен ъгъл или нестандартна гледна точка, това вече става ТВОЯТА снимка и твоят начин на възприемане на света.

# 189
  • Разпиляна във въображението
Аз също бих искала да ги снимам по различен начин, но апарата не ми позволява. Когато нещо си харесам и мисля, че ще стане интересна снимка, все трябва да се съобразявам с ограничението на апарата. На село например имаше една изоставена къща, рушаща се, обвита от зеленина, но нямаше как да я приближа. Сонито е с 3 оптично и 4 дигитално, но снимките не се получават хубави и избягвам това увеличение. По същия начин е и когато снимам Вики. Толкова интересни ситуации се получават, но когато е далеч от мен няма как да ги снимам. Повечето ми снимки са правени в близък план и това ме ограничава. Дано след време да имам възможността да си купя апарат, който да преодолява тези ограничения.

# 190
Miriel, проблемът не е в апарата. Да наистина липсата на голямо увеличение е ограничение от гледна точка на това, че не можеш да снимаш отдалечени обекти, но не и от гледна точка на търсене на интересен ъгъл и необичайни неща. Има прекрасни снимки направени с най- обикновени "сапунерки". Може да влезнеш примерно в албума на Сейдж - тя снима със съвсем обикновен компактен апарат и прави чудеса от храброст Shocked Аз ползвам телеобектив, само когато снимам хлапета, като довода ми е да не ги притеснявам и стресирам от близко. За всички останали случаи предпочитам да ползвам твърд 50 мм обектив, който на практика не ми дава никаква възможност за приближаване или отдалечаване.
За да не съм голословна: примерно на снимката с гъските - аз не бих я заснела от този ъгъл. Бих клекнала, така че апарата да е почти на тяхното ниво. Бих акцентирала върху онази с отворената човка. В момента тя ти е сбутана в края на кадъра, а има такава изразителна физиономия Joy Другият вариант е да застанеш по диагонал, а не фронтално на тази дето в момента ти е по дължина на кадъра. Бих се опитала да избегна дървото във фона, което в момента няма кой знае каква смислова връзка с гъсоците.
Надявам се да не ми се сърдиш за коментарите Praynig Снимките по един или друг начин ми харесаха и ми привлякоха вниманието и понеже мисля че "има хляб в тях" си позволявам да ги коментирам Grinning

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 15:27 от лулу!

# 191
Мириел, слушай Лулуто!
Ако не беше тя, Фрида и Рали, сигурно нямаше да почна да правя читави снимки. А Трислон как ме нахока, че не си ползвам опциите на камерата... ooooh!
Аз сигурно щях да напиша нещо подобно, но Лулу повече разбира от техническата част, аз карам по откъм усет.

# 192
  • Карлово
Момичета, КОНКУРСЪТ!

# 193
Момичета,как сте?

Нямам време вече да се зачитам за дълго темата и губя нишката.Пускам от време на време по някоя снимка в култа,ей така,колкото да не  е без хич.Не ми остава време за нищо.Как се справяте,не знам!

Обаче следя на Вечерница надобряването.   bouquet

# 194

Обаче следя на Вечерница надобряването.   bouquet
Ах, маймуна такава! Embarassed
Какво стана с твоята камера? Нали имаше повреда? Или грешно си спомням. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт