Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 189
  • 492
  •   1
Отговори
# 195
Какво стана с твоята камера? Нали имаше повреда? Или грешно си спомням. newsm78

Още си е развалена.Както се вика,по лепенката върху зума ще ме познаете.
За малко се разминах с един Никон Д80. Sad
Очаквам по-добри времена. Grinning

# 196
  • Разпиляна във въображението
Изобщо не се сърдя на градивната критика. Всъщност гъсока с отворената уста точно тръгваще към мен и постояно съскаше. Аз съм градско чедо и това ме подплаши. Всъщност изобщо не исках да я снимам, но тя "влезе" в кадъра. Имам още няколко снимки с гъските, но заради гъсока реших да пусна тази. Снимам няколко пъти от различни ъгле един предмет, след това да не ме е яд.

# 197
  • Разпиляна във въображението
Всъщност част от снимката я няма. Грешно я смалявах с Фотошопа и "дупето" най вляво е част от "цяла гъска". Акцента ми беше как се хранят, но от смаляването фокуса се е изместил. Следващия път ще се справя по-добре. Peace

# 198
Ето една интерпретация на Високия ключ . След почти месец ...седнах да се пробвам.  Simple Smile

http://bisttra.multiply.com/photos/hi-res/13/45?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F13%2F45

# 199
мъчих аз  днес една мешавица от high-Key i  paint of light Joy
и сега ви моля да погледнете и да кажете какво не му е наред, имам подозрения че е всичко, но идеята беше да не е просто  черно бяла снимка, исках да стане някак по тревожна... или ако ми подкажете друг начин да го направя?

# 200
Горска Фея, имам две забележки - горе над главичката не си зачистила хубаво фона отзад и се получава нещо като по- тъмен ореол. Също така бих махнала тъмните линии от ръба на столчето. С нищо не допринасят за кадъра. По скоро разсейват.

Джали, що се отнася до обработката на мен ми е  стои ок. Обаче ме притеснява кадрирането. Стои ми някак недовършена. Отрязала си едното листо, а отзад в дясно фона е леко разсейващ.

# 201
Горска Фея, добре се е получило
Мен пък малко ме разсейва чашата отпред  Mr. Green

Джали
Според мен определено има тревожно излъчване
Съгласна съм с Лулу за кадрирането
Това целия къдър ли е?
да го резнеш леко от ляво?

Имам питане
Търся евтин дигитален компактен апарат за подарък

Имате ли впечатления за някой от следните модели ?
- KODAK EasyShare C653 Zoom
- NIKON Coolpix L3
-SAMSUNG Digimax S600 noir
- PENTAX Optio M20
- CANON PowerShot A450
-PANASONIC Lumix DMC-LS60EF

# 202
Лулу!, Рали- благодаря.. резнах го , доста по -добре е така.. а пък щом рали каза, че е и тревожно, значи направо съм го направила Joy... аз още се боря с фокусирането и съответно в тази неравна борба, страда кадрирането, доколкото изобщо имам такова Laughing

# 203
raly по въпросът ти:

- не
- много добра машинка
- нямам впечатления от този модел, но не съм очарована от самсунг като производители на апарати
- пентакс не блестят с тази серия, но точно това моделче е добро
- прави хубави снимки, макар че нещо меренето му куца. Леко преекспонира, но това се коригира без преблем с компенсация на експозицията с половин стоп
- нямам впечатления

# 204
аз снимам със SAMSUNG Digimax S500  Mr. Green
Още продавача се опита да ни разубеди...и може да е бил прав, но на мен за сега ми стига, а и цената му беше добра...
Освен това държах да има звук към клипа, за да мога да го ползвам и като нискокачествена камера.

познахте ли теменужките ми? Пробвах нещо с ФШ

# 205
лулу!raly  благодаря ,че ми коментирате работите.  Simple Smile

Мога да пипна още , да , но от урока който беше дала лулу в предната тема , не разбрах  няколко стъпки , та това направих ....

А тази снимка от от една   мартенска серия на Дариа,  тогава експериментирах с детето на фокус и съответно купата на фокус , но после не се получи кой знае какво та не ви я пуснах. Simple Smile

А днес точно с тази обработка успях да впечатля един работотдател.  Grinning Дори беше впечатлен колко добре снимал лумикса на 80 Исо в домашни условия.  Mr. Green

# 206
Лулу, благодаря за идеите
Спрях се на NIKON Coolpix L3

Подарък за 12 рожден ден на сина ми е  ,
че ми писна като се разхождаме заедно да ми пипа мойта играчка  Никон Mr. Green

Това, което не ми харесва, е че на нито един от евтините модели няма ръчни настройки.
Тези с ръчните настройки май тръгват от над 300 евро?

А днес точно с тази обработка успях да впечатля един работотдател.  Grinning Дори беше впечатлен колко добре снимал лумикса на 80 Исо в домашни условия.  Mr. Green

Да не кандидатстваш за работа като фотограф?

Страшно ми харесва новия ти аватар

# 207
Вечернице - малко ОФФ, но разбрах,че си имаш рожденник днес - да ти е жив и здрав и все така да позира на мама!!!! newsm59  ura  party023

# 208
  • Карлово
Фотографки, ударете по едно рамо на конкурса.  Grinning Заради прословутата анонимност, решихме да направим папка, в която да се качват снимки на деца, които ако някой желае да използва за участието си.
Ето тук може да качвате
http://konkurs1.multiply.com/photos/album/27

# 209
Вечернице - малко ОФФ, но разбрах,че си имаш рожденник днес - да ти е жив и здрав и все така да позира на мама!!!! newsm59  ura  party023
Един щастлив рожденник

На който му се зяпат снимки без претенции - само за семейния албум - http://debelanata69.multiply.com/photos/album/40

Общи условия

Активация на акаунт