Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 184
  • 492
  •   1
Отговори
# 240
.... От тук нататък да знаете и да се пазите Twisted Evil ...

Щом казваш - добре  hahaha Joy

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 13:54 от mam@

# 241
  • София
И аз ще взема да се включа в темата.. вече не помня дали съм писала в предните  Grinning
Ето мои снимчици

http://www.4coolpics.com/author_pics.php?aut=998

Рядко обработвам във фотошоп, ползвам го предимно за леки корекции, рисайз, кроп, шарп... напоследък снимам само в RAW формат и корекциите си правя в Raw Shooter. Предпочитам кадрите ми да не са обработени. Е, разбира се правя си и експерименти...  Wink

Ще чета темата с удоволствие когато имам време...

Додо, Асинка, Лулу, радвам се да ви видя и тук.   bouquet  bouquet  bouquet

# 242
Vache, много яки снимки,

за представянето - ще споделиш ли с какво снимаш?

# 243
  • София
Vache, много яки снимки,

за представянето - ще споделиш ли с какво снимаш?

Благодаря Малена!
Nikon D50
обективи
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED
Nikkor AF 70-300/4-5.6 G
Pentacon auto 1.8/50 MC
Гелиос-44-2 58/2,0

Последните два са от лентовите ми апарати. С преходник си ги слагам на Никона. По-специфично се снима с тях, защото не са за цифрово тяло и например нямат безкрайност. Но цветята на 1-ва страница са снимани с тях.
Сега се навивам и за един твърд обектив 50 мм 1.8 или 1.4. Ама след ремонта на кухнята ще е таз екстра  Twisted Evil

# 244
  • София
Малена, пропуснах да кажа, че съм гледала твои снимки и много ги харесвам!  Grinning

# 245
Малена, пропуснах да кажа, че съм гледала твои снимки и много ги харесвам!  Grinning

о, страшно много ти благодаря, но аз съм пълен лаик, снимам на принципа "проба-грешка" никога няма да науча правилата, примирила съм се....... Wink
знам основните неща, но снимките ми не се получават, поне не като вашите

# 246
  • София

о, страшно много ти благодаря, но аз съм пълен лаик, снимам на принципа "проба-грешка" никога няма да науча правилата, примирила съм се....... Wink
знам основните неща, но снимките ми не се получават, поне не като вашите

Хихи.. лаик била....

И аз съм лаик във фотографията... специалист съм по тежката техника - влаковете... Twisted Evil
Ама по фотографията ме запали дядо ми и по-късно едно бивше гадже... имам в албума снимки от ония далечни времена преди 15 г. вадени в домашната фотолаборатория... Сега е лесно... цифрови апарати. проба-грешка.. И аз съм така... Crazy

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 00:00 от Vache

# 247
  • София
Trislon - за китовия на Никон, но 18-55 съм чувала много добри отзиви.
Понеже и аз се замислям за Nikon D40 / D50 кит и после един теле - до 200 или 300мм

Асинкаааа... Wink Wink Wink Mr. Green Heart Eyes

# 248
Я кой се появил Hug Hug Hug Hug Hug

Ваче кога купи новото обективче?  Grinning Много са хубави последните снимки Hug

# 249
  • София
Ваче кога купи новото обективче?  Grinning Много са хубави последните снимки Hug

Ааа, по Коледа още си го подарих... обаче нямах ищах да снимам посред зима.
http://www.4coolpics.com/author_photo/998/114671.html
ей тази май е единствената дето съм пускала от зимата. Сега вече е мания и май само с него цъкам. Тъмничък е малко и е мазен, но на мен за портрет ми харесва... Ама аз си взех евтиния вариант, но засега толкова! По натам по-хубави обективи  Grinning По-интересни са Хелиоса и Пентакона. Едно, че са ми любими още от време оно и второ стават чудни макро снимки. Вече имам колекция от цветя за стената в кухнята, правени точно с Хелиоса дето е на 30 г.  Mr. Green

# 250
  • София
Лулу, тоз пес в аватара по-страшен от моя бре... Твой ли е?

# 251
Аааа не е мой Joy Мен кучетата хич не ме обичат Rolling Eyes Даже и снимката не съм я правила аз - изрових си я из нета Grinning

# 252
лулу, то това куче само с бялото си гледа, цъцъцъ, голем дзвер.
Изпуснала съм скандала- причина(дъртата клюкарка Mr. Green)

# 253
Скандала е 5 страници назад във фотошопската тема - махленска история беше и аз барабар Петко с мъжете взех дейно участие Embarassed  Като цяло са глупости, приключили с маса нелогични заключения. Одавна ми мина, сега само ми е много смешно Mr. Green Ама на мен по принцип винаги ми е много смешно, така че може да се каже че възвърнах нормалното си настроение Joy

# 254
Наближаваме края на тази тема - ще си имаме ли мотиви за снимане или ще караме за конкурса?
Направо му изпуснахме края сега.
Ваче, много се радвам, че намери време да наминеш край нас! Hug

Общи условия

Активация на акаунт