"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №69

• 22 675
  • 637
  •   1
Отговори
# 630
Аз през всичките години съм отсяла за себе си Shurecheck и believ, който е с двата теста. Абсолютно точни са били винаги, а съм правила наистина много.

Друго, винаги правя след закъснението. Нямало е фалове.

Престо са ужасни и не препоръчвам на никого да ги взима.

# 631
Включвам се в въпрос. Предния месец менструацията ми започна на 10.08, на 17.08 бях на фоликуметрия и АГ измери доминантен фоликул с размери 17мм, каза че овулацията ще настъпи по-рано от обикновено на 20,21.08. Следях цервикална слуз и в действителност от 19 до 21.08 беше доста обилна като яйчен белтък, а на 22.08 вече беше бяла и кремообразна, което индикира, че ову е преминала. Имахме си редовно контакти на 17,19 и 21. На 4ти по гинекологични данни трябваше да настъпи менструация, но не ми дойде. Направих шурчек касета сутринта но беше напълно отрицателен, а днес сме 5ти и още няма цикъл.
Отделно на това от 10.08 приемем витекс по препоръка на АГ и се зачетох, че понякога от него може да закъснява цикъла, понеже удължавал лутеалната фаза. Имате ли опит с Витекс, ако да, как се отрази на дължината на цикъла ви? Също според вас дали си струва да правя още тестове или да си чакам кротко лелката? Вече правим 5 месеца опити и засичаме ову с фоликуметрия но без успех до момента.
Ще правим допълнително изследвания ако не се получи и този месец.
Благодаря, че ме изчетохте, вече скубя косите, цикъла винаги си ми е бил редовен!

# 632
А сега, след 5 дни закъснение, направихте ли тест? Ако дава отрицателен резултат, значи проблемът е друг със закъснението. До година опити е нормално да не се получава, въпреки че някои казват до 6ти месец, от доктори знам, че вече този период е удължен, тъй като в днешно време много фактори влияят. Междувременно,  ако не са се получили нещата, променете начина си на живот - изключвате максимално алкохол, цигари, почвате някакъв нормален режим на хранене и ви съветвам да ходите на почивки, дори и за по 2 дни. Тези неща ще ви помогнат много. Успех!

# 633
А сега, след 5 дни закъснение, направихте ли тест? Ако дава отрицателен резултат, значи проблемът е друг със закъснението. До година опити е нормално да не се получава, въпреки че някои казват до 6ти месец, от доктори знам, че вече този период е удължен, тъй като в днешно време много фактори влияят. Междувременно,  ако не са се получили нещата, променете начина си на живот - изключвате максимално алкохол, цигари, почвате някакъв нормален режим на хранене и ви съветвам да ходите на почивки, дори и за по 2 дни. Тези неща ще ви помогнат много. Успех!

Благодаря за съветите! Реално закъснението ми е 1,2 дни. Цикъла трябваше да дойде на 3,4 този месец. Ще си купя тест и ще направя 1 в понеделник, ако до тогава не е настъпила менструация.
Иначе алкохол не консумирам въобще и цигари не пуша вече 3 месеца. Може би,  се стресирам прекалено много и очаквам и от там идва всичко. Благодаря!

# 634

1 година е за жени под 35, над 35 след 6 месеца е важно да се потърсиш помощ, защото няма време

# 635
Да, логично е, че ако двойката е по-възрастна, не трябва да се отлага във времето, заради по-малките шансове(най-вече при жените). Говоря за 25-33- годишни двойки, които статистически най-често правят първите си деца.

1 година е за жени под 35, над 35 след 6 месеца е важно да се потърсиш помощ, защото няма време

# 636
IvelinaDr,относно закъснението,ако очакваният цикъл е на 4-ти, а днес сме 5-ти, това значи, че има едва един ден закъснение. Напълно нормално е цикълът да закъснява с няколко дни, да не говорим, че има месеци и с по-голямо закъснение, което се дължи на хормонален дисбаланс, климатични промени и стрес. Изчакай още малко, преди да правиш нови тестове.

# 637
IvelinaDr,относно закъснението,ако очакваният цикъл е на 4-ти, а днес сме 5-ти, това значи, че има едва един ден закъснение. Напълно нормално е цикълът да закъснява с няколко дни, да не говорим, че има месеци и с по-голямо закъснение, което се дължи на хормонален дисбаланс, климатични промени и стрес. Изчакай още малко, преди да правиш нови тестове.
Благодаря за отговора! Ще направя нов в понеделник, ако още нямам цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт