Компромиси или граници, които са допустими (или пък не) в един дългогодишен брак

• 6 020
  • 184
  •   1
Отговори
# 45
Аз имам целия кръг познанства и близост, които описа, ма ММ не е притеснен от това, само казвам

Ако приятелките ти не са завистливи и токсични не е проблем.
Проблема е, ако злословят срещу мъжът ти и тайничко се опитват да те разведат, за да можеш и ти да страдаш като тях/или да си живееш като тях.

Въпроса е дали ти ще излизаш с приятелки, които не харесват нито начина ти на живот, нито мъжът ти?
Той не може да ти забрани, но ще понесе последствията ако "приятелките" успеят да ви разведат.

# 46
Аз съм 1:1 с Chuby.

# 47
Е то токсични и завистливи, що за приятелки са това
Но обсъждането а.к.а. клюкарене е неизбежно

# 48
  • Шоплука
Ариел как някаква си приятелка ще ме разведе с мъж ми, ако земе ми пили срещу него?
Първо в мое лице никой не говори срещу мъж ми, дори майка ми, която ясно беше насметена по темата.
И обратното - на мъж ми никой не смей копче да му каже срещу мене дори свекървата, която беше навряна още навремето от благоверният дето Слънце не огрява.
Това е граница, която никой не прекрачва при мене освен ако не иска да му опаса веждите.
Това е границата, която ясно човек слага с приятелите си, познатите си и роднините.
Ако той/тя не е сложил тази граница и дава ухо на подобни отровни приказки, значи той/тя самият не са убедени в своят избор и дълбоко в себе си смятат въпросните приказки за истина.
Аз луда ще побеснея ако някоя френдка дръзне да си отвори устата по адрес на мъж ми. Никой не си го позволява!

Ти с влюбен спорила ли си? Лудият е по-добрият избор.
Ако мъж ми дава ухо на приказки срещу мене, значи той дълбоко в себе си е съгласен с това и червеят е загризал пода дет се вика.

Имах един, дет във фитнеса ми вика - ма как тебе мъж ти те пуска да тренираш сама по фитнесите - викам му - аз да не съм торба некой да ме вземе, знам да се грижа за себе си и да се оправям с нахалници, ти не бери грижа!
Ей, така требе се държи човек ако държи на човека до себе си.

# 49
Chibi така е, но все пак нощем си заключваш входната врата нали?
Не я оставяш открехната, за да "видиш какво ще стане".ThinkingSmirk

# 50
Компромисите са, както писах и в другата тема – за цвета на пердетата или да живеем в къща/апартамент, дали телевизор да има в спалнята и подобни неща. Нито ми пречи да е веган, нито да пуши (има си места за пушене, не навсякъде, разбира се).
Границите недопустими за прекрачване са:
– опити да ми се налага воля, мнение, гледна точка;
– липса на уважение/самоуважение
– несъобразяване с личното ми пространство, обсебване, ограничаване по какъвто и да е признак – външност, време, комуникация
– двулично поведение – пред мен едно, зад гърба ми друго се говори и прави
– изневяра преди не бих простила, сега от разстоянието на времето не съм толкова категорична – все още не съм разбирала или не ми се е случвала – играя на момента
Тормозът психически и физически дори не се коментира, там отиваме в едни други отношения, които са си болни.
Базата за мен е:
– силна първична спойка – добра химия и секс между партньорите;
– задължително ментално влюбване – на ниво личности и това да се поддържа през годините. Няма подобни глупости с любовта трае 3 години. Бегбеде е един мухльо. Не разбира много от любов.
– задължителна приятелска връзка и комуникация между партньорите – закачки, чувство за хумор, забавни и непринудени, релаксиращи разговори
//
Външни влияния от приятели, роднини в една връзка/брак са недопустими.

# 51
  • Шоплука
Chibi така е, но все пак нощем си заключваш входната врата нали?
Не я оставяш открехната, за да "видиш какво ще стане".ThinkingSmirk

Това не го разбрах ?!? Я обясни на простоцарски.

# 52
По темата за секса - била съм с няколко крайно сексуални мъже, които директно са ми заявявали, че ако при болест, неразположение или командировка не съм "на разположение за секс" ще ми се изневерява със сигурност.
Във въпроса се пита, за какво ми е такъв?
Ако бях родила от някой като тях вероятно докато се възстановя от раждането нямаше да остане платена жена, на която да не са й ползвали услугите.
Която иска да се жени за такъв и да си му трепери.
Към господата - не, такова разюздано поведение не е нормално!

Чакай, чакай. То, за да се стигне да раждаш от някого, доста неща след секса има.

# 53
По темата за секса - била съм с няколко крайно сексуални мъже, които директно са ми заявявали, че ако при болест, неразположение или командировка не съм "на разположение за секс" ще ми се изневерява със сигурност.
Ако бях родила от някой като тях вероятно докато се възстановя от раждането нямаше да остане платена жена, на която да не са й ползвали услугите.

Не бих била с такъв човек без ценностна система и само с един единствен интерес.

# 54
  • Пловдив
Ариел как някаква си приятелка ще ме разведе с мъж ми, ако земе ми пили срещу него?
Първо в мое лице никой не говори срещу мъж ми, дори майка ми, която ясно беше насметена по темата.
И обратното - на мъж ми никой не смей копче да му каже срещу мене дори свекървата, която беше навряна още навремето от благоверният дето Слънце не огрява.
Това е граница, която никой не прекрачва при мене освен ако не иска да му опаса веждите.
Това е границата, която ясно човек слага с приятелите си, познатите си и роднините.
Ако той/тя не е сложил тази граница и дава ухо на подобни отровни приказки, значи той/тя самият не са убедени в своят избор и дълбоко в себе си смятат въпросните приказки за истина.
Аз луда ще побеснея ако някоя френдка дръзне да си отвори устата по адрес на мъж ми. Никой не си го позволява!

Ти с влюбен спорила ли си? Лудият е по-добрият избор.
Ако мъж ми дава ухо на приказки срещу мене, значи той дълбоко в себе си е съгласен с това и червеят е загризал пода дет се вика.

Имах един, дет във фитнеса ми вика - ма как тебе мъж ти те пуска да тренираш сама по фитнесите - викам му - аз да не съм торба некой да ме вземе, знам да се грижа за себе си и да се оправям с нахалници, ти не бери грижа!
Ей, така требе се държи човек ако държи на човека до себе си.
Да бе, ти си добре, ама я си представи как той те бие, приятелките ти виждат и .... ти не понасяш да ти говорят срещу него?

# 55
Как сте с родата на вашите партньори?
Мен съпруга ми ме влудява, че не съм се прегръщала с неговата рода, като ги видя.
Те са по възрастните, стоят далече, аз съм щяла да отида и да се прегърна, те даже не знаят името ми. Знам, че проблема е в моя съпруг, но не знам как да му обясня вече.
В чувствителен момент сме и колкото му се моля да не вдига скандали, толкова повече ме влудява. Знае, че пия лекарства доста и стреса още повече ще влоши нещата, въпреки това идва да прави скандали заради чичо си, леля си. Първо почна с това що не съм перала килимите.
Нямаме гости, нямаме деца, килимите ги чистя с прахосмукачка+робот и минавам с кърпички, няма петна, чисто е, затова не намерих смисъл да пера. Може да греша, че не измих, но той отиде и разказа на майка си, че не пера килимите, а тя на село всяка седмица ги миела.
Да дам килима за фирма на пране пък абсурд, не съм била толкова специална, щом майка му мие на ръка и аз така трябвало да мия.

Сега пък не харесва професията ми, иска да започна във фирма, където той иска. Отказах му, но почти всеки ден се караме за тази фирма.
Там взимали повече заплата, повече почивка имало, но от други познати знам, че там не е както изглежда. От много време спорим за това, инати се, казах му, че не искам там, полудява.
За тази фирма знам, че може да повреди на здравето и му го казах, но неговия отговор е, че и той работел опасна работа от не знам си колко години. Да беше беден, щях да го разбера. Толкова спорим по тази тема, че вече обсъждаме за развод.

Трудно ми е, преди работих в пак трудна фирма, тогава отношенията ни бяха супер, преди това също нямах работа-не се разбирахме, преди това имах-разбирахме се.
Обаче работата трябва да е тежка, само тогава не спорим и това ме натъжава.

В предишната работа много пъти работех 7 дена през седмицата, беше ми много трудно, но знаех, че ако напусна, ще имаме проблеми със съпруга ми, щото дотогава винаги се мръщеше, когато не бях заета.
Няколко години успях да издържа, но дойде момент и преля чашата, напуснах. Осъзнах колко зле се държали с мен там, едвам след това. Обаче тормоза, мъжа ми не иска да разбере, за него съм напуснала, щото съм не можела да работя. Това е недопустимо за мен, да не види как са се отнасяли с мен. Нямах време за дишане, за нищо, а заплатата беше минимална +бонус под 100лв по празниците.
Качих 15кг след като напуснах тази работа.

# 56
Скрит текст:

Чакай, чакай. То, за да се стигне да раждаш от някого, доста неща след секса има.

Не, от "някого" а от мъж с нагон, на който не можеш да му смогнеш.
В началото може да е много секси докато сте в ранните си 20, след време и появата на деца и домакинство да се стремиш 24/7 да си на разположение за секс ми се струва доста пресилено.

# 57
Този човек те тормози, тормози те много здраво Wudu
И кой пере килими всяка седмица... той дали някога е прал килим всяка седмица?!
Съжалявам, че се налага да го търпиш - и дано има изход от ситуацията, защото това не са компромиси, а чист abuse.

*btw добре че в Лични биха шута на хора, които биха го защитили и няма да се налага да обясняваме дума по дума какво е тормоз

# 58
В твоя конкретен случай има ли опасност от такова нещо, Ариел?

# 59
Този човек те тормози, тормози те много здраво Wudu
И кой пере килими всяка седмица... той дали някога е прал килим всяка седмица?!
Съжалявам, че се налага да го търпиш - и дано има изход от ситуацията, защото това не са компромиси, а чист abuse.

*btw добре че биха шута на хора, които биха го защитили и няма да се налага да обясняваме дума по дума какво е тормоз
Той си беше ангелче, изведнъж се превърна в дявол, това ме учудва.
Майка му перала, ама иди да и видиш килимите  пълни с прахоляк, но говори за мене.

Общи условия

Активация на акаунт