МБАЛ Надежда - тема 27

• 17 512
  • 410
  •   5
Отговори
# 375
Здравейте, задавам си въпроса тук, защото темите за серклаж са стари и може никои да не ги следи и съответно да отговори.

В 19г.с. съм от днес, с конизация преди 5 години, шийката днес я измериха 2.6. Преди две седмици бе 3.7, но, какво да се прави... В четвъртък ме приемат и петък ще е серклажът. Може ли някой, който  е минал през това, да сподели какво и как се случва, каква упойка се ползва, колко дни се остава в болницата след това, ще дадат ли болничен. Ако се притеснявате, може и на лично да ми пишете.

Благодаря предварително!

# 376
Здравейте,
Някой следил ли се е/раждал ли е при доктор Красина Личева и доволни ли сте?

Не съм се следила при нея, но я помня от визитациите при раждането ми. Единствената докторка, която ми направи лошо впечатление. Влезе в стаята и започна да се подиграва как си личало, че и на двете момичета са ни първи деца, то се виждало отдалеч, не сме се справяли, нямало и да се справим, не сме можели да кърмим. Подигравателни коментари и ехидни усмивки. Понеже аз не оставам длъжна, веднага й казах, ами моля покажете ни, все пак като сте тук и забелязвате нещо. Тя се изхили и каза- нямаш ли си майка да ти покаже и излезе и се смееше със сестрата. В интерес на истината, майка ми е починала като бях дете и в такъв емоционален момент доста емоционално приех тези думи. Никога не бих искала да я виждам отново тази жена.

Здравейте,
За съжаление няма как да приемем начина, по който поднасяте информацията.
Ако по някакъв начин сте се почувствала засегната от думи или поведение на наши служители, моля да се обръщате своевременно към ръководството на лечебното заведение с писмена жалба, а не анонимно. В противен случай това се счита за клевета. Моля да изпратите на mbal@nadezhda.bg описание на целия случай, включително периода, за който се отнася, за да се направи вътрешна проверка. Ако не получим такова, ще се обърнем към администраторите на сайта.
Д-р Личева е уважаван и утвърден лекар в болница „Надежда", който работи тук почти от създаването на лечебното заведение и до момента нямаме подобни оплаквания.

С уважение,
Даниела Генчева
МБАЛ „Надежда"

# 377
Момичета, тези от вас, които са родили предизвикано в Надежда, колко дни след термин го планираха?

Аз днес съм в 40+5, следи ме доктор Ненов. Ще чакаме до 41 седмица (30 юни). И след това до ден два ще ме запишат за индукция, която най-вероятно няма да е с него, защото той излиза в отпуск от 1ви юли.

Каква точно е процедурата, ако няма абсолютно никакво разкритие и контракции?

Мен така ме изпуснаха, да чакаме. Оказа се голяма грешка и детето беше със зелени води и после го приеха за антибиотици. После започнаха нова пътека, детето не му беше направено нито едно изследване, нито му се вливаха лекарства, само го наблюдаваха. Като питах защо не дават нико да го видя, нито да донеса кърма, нито да ми го изпишат, отговорът беше - "Ми започнала е нова пътека, трябва да свърши".

Съвет, ако трябва си измисляй симптоми, ходи, тормози ги, не се оставяй без нито един преглед при такова дълго преносване, защото Е ОПАСНО! Ако трябва ходи на второ/трето/пето мнение, защото това е често срещана грешка в Надежда. Ако си търсех правата нямаше това да се случи с моето дете, а аз сляпо им се доверих.

# 378
Здравейте, задавам си въпроса тук, защото темите за серклаж са стари и може никои да не ги следи и съответно да отговори.

В 19г.с. съм от днес, с конизация преди 5 години, шийката днес я измериха 2.6. Преди две седмици бе 3.7, но, какво да се прави... В четвъртък ме приемат и петък ще е серклажът. Може ли някой, който  е минал през това, да сподели какво и как се случва, каква упойка се ползва, колко дни се остава в болницата след това, ще дадат ли болничен. Ако се притеснявате, може и на лично да ми пишете.

Благодаря предварително!

Пълна е упойката, самата процедура е кратка, не повече от 20-30 мин. След това има 2 нощувки, ако помня правилно. През цялото време си на системи, за да се потиснат контракции, на мен ми ставаше лошо от тях, но като тече мега бавно и си лежиш няма особен проблем. Дават болничен, да, но си кажете, че искате, ако случайно пропуснат да ви попитат. Мисля, че беше за 2 свдмици моя, но зависи и от състоянието. На мен лично не ми беше позволено да ставам за повече от 10-15 мин до самото раждане, въпреки серклажа. Няма болка или силно кръвотечение.
Слушате насоките на лекарите и всичко ще бъде наред, успех!

# 379
  • София
И аз имах серклаж при доктор Христов. Много е бърза процедурата, пък и е с пълна упойка, анестезиолозите са готини и докато човек се усети, вече спи. Будите се в стаята. Аз имах леки болки, но те дават болкоуспокояващи, така че не се усеща. Вечерта също питат дали искате, има различни видове, престоят е общо 2 нощувки, по една преди и след серклажа, при сериозни контракции се остава още. Около 7-8 дни имах зацапване.

Ако не беше доктор Христов, щях да загубя бременността рано-рано, серклажът ми я спаси.

# 380
Момичета, от коя седмица прегледите започват да стават по-чести от веднъж в месеца? Утре влизам в 25та седмица и съм на преглед при др Ташков, ще стартираме втория пакет проследяване, просто ми е интересно с напредването на бременността кога зачестяват прегледите?

И аз се следя при Доктор Ташков. От 32 гс започнахме с тонове всяка седмица. Прегледите си остават веднъж в месеца до тогава, а след това зачестяват на около веднъж на две седмици за взимане на вагинален секрет в 36гс и после след две седмици за преглед за разкритие непосредствено преди термин.

# 381
Здравейте, имам въпрос към вече родилите, живеещи в София: вие от къде си взехте актовете за раждане? От столична община по постоянен адрес на майката или от община Красно село?

# 382
Аз не съм от София и трябва да вземем акта за раждане от община Красно Село. На момичето с което бяхме заедно в стая тя беше с адрес София и казаха че ще си го получи в общината по адрес.
Здравейте, имам въпрос към вече родилите, живеещи в София: вие от къде си взехте актовете за раждане? От столична община по постоянен адрес на майката или от община Красно село?

# 383
От общината по постоянен адрес на майката, ако адресът е в София. За другите градове не знам как е.

# 384
  • Melmak
Болницата няма нищо общо с Красно село. Намира се в Красна поляна и ако не сте от София, акта за раждане го взимате от там.
За хората от София си го взимате по адресна регистрация на майката.

# 385
Здравейте!
Кой лекар бихте ми препоръчали за проследяване на 4-та бременност след 3 предходни секцио?

# 386
Здравейте!
Кой лекар бихте ми препоръчали за проследяване на 4-та бременност след 3 предходни секцио?
Малко по-назад в темата има препоръчвани лекари.

# 387
  • София
Здравейте!

Аз съм с 2 секцио-та. Едно в токуда и едно в Надежда.
С третата бременност се насочих отново към Надежда. Избрах си д-р Кръстев. Останах много доволна от него и бих го препоръчала.

# 388
  • Пловдив

# 389
Здравейте! Предстои ми преглед при мамолог, включен в пакета за проследяване на бременност. Записах се при д-р Танушева, тъй като ме устройваха часовете. Прочетох няколко положителни мнения за нея, но ще помоля да споделите как протича самият преглед. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт