Име за момченце

• 2 242
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • 2860 км северно от Екватора
Христомир не съм срещала, и ми звучи като измислено име. На Дядо Христо и на баба Мира, че Христомир...

# 31
Първият път като чух името Христомир ми се стори странно. Колега около 35-40 годишен. Да, ама в момента познавам две момчета през година родени с това име.

# 32
  • Down south
Всички тези имена натоварени с "мир" звучат дълги и някак тромави.

# 33
Не съм фен на имена, завършващи на 'мир' и 'слав', но благодаря за предложенията.

# 34
  • SF
П.С. Имах съученик с името Ален,който беше от ромски произход и беше повтарял няколко години един и същи клас.С него асоциирам името и затова не ми харесва,макар сега да виждам че набира някаква популярност

Имаше и актьор Ален Делон - един от най-красивите и желани мъже в света.

Ален може да е с чуждестранно звучене, но звучи добре на български, за разлика от Уесли или Джошуа. Съчетава се добре с българските фамилии, независимо дали са популярни като Василев или е Ален Доневски.
Затова и гласувах за Ален в анкетата.

А измислени словосъчетания като Христомир, Христослав, Христолюб, Христозар, Петролюб, Петромир, Живодар, Живослав и т.н. много мразя.

# 35
  • Най-красивата страна
Гласувах за Андрей-силно мъжко име,гръцко е и означава ,,мъжествен,,.

Антон ми харесва повече от Антоан.По-благозвучно ми е и по-мъжествено.
Ален не ми харесва.
Мануел не е лошо.Но повече и харесва
Йоан също не е лошо,но галеното Йони не ми харесва за момче.

Адриан е страхотно име.Максим също.

Михаил

# 36
Имената са и въпрос на асоциации и поколения. Иначе аз имах съученик в 7 клас, на когото българското име беше Ален, турското не го помня добре. Но самото име асоциирам с Ален Делон (на първо място) и Ален Прост (втора асоциация), а не с въпросния съученик.
Антоан предизвиква асоциации с Екзюпери и "Малкият принц".
И двете имена ми харесват, но с френски фамилии повече.
Вместо Ален в България бих предпочела Асен - царско, силно и в същото време кратко.
Йоан-Асен също ми харесва, но е много натоварващо като препратка директно към царя, за разлика от само Йоан и само Асен, които се използват достатъчно често без да са банални. Асен обаче няма имен ден и остава за празнува на Всички български светии, който пък е непознат празник, затова не го предложих - не отговаря на изискването за имен ден.

# 37
Гласувах за Андрей
Вместо Антоан, ми харесва Антон
Маноел може да е Манол.
Предлагам също и Лазар. Хубаво име е, има си и имен ден.

# 38
Андрей
Ангел, Атанас, Александър.
Аз харесвам класически, традиционни имена.

# 39
Гласувах за Антоан.   Отдавна ми xaресва това име, също и Матео. Не си падам по класически, традиционни, често срещани имена (камо ли клишета като Георги, Иван, Петър, Николай, Александър, Димитър...) Това с именните дни за мен е пълен нонсенс и излишнотия.  Имен ден май има само у нас... на запад, където и да кажа "имен ден", винаги казват "тук няма такава традиция, само рожден ден".

Относно Андрей, каквото и да е по произход, най-често срещано си е в Русия, Беларус и Украйна (Андрiй). В Руската федерация Сергей и Андрей са най-често срещаните имена. Никога не биx си кръстил сина така.

# 40
Понеже не помня буквите, с които да не се правят предложения, ето моите:
А - Антон, Александър, Ангел, Асен
Б - Боян, Богдан, Борис
Д - Дамян, Даниел, Димитър
Е - Емил, Евтим
К - Кирил, Константин, Камен, Калоян
Л - Любен, Людмил, Лазар
М - Максим, Младен, Милен, Михаил, Марин
С - Стефан, Стоян, Стоил
Т - Тодор/ Теодор. Харесвам Тихомир с тази буква, но майката не харесва имена на -мир и -слав
Ф - Филип
Х - Христо
Я - Явор, Ясен
В анкетата не гласувах, тъй като не можах да избера между Андрей и Йоан.

# 41
Имам френд хърватин, който се казва А̀лен. Иначе да, на френски Алѐн (Alain).

Антоан (фр.) на испански и италиански е Антонио. Познавам двама българи, които се казват Антонио. У нас вече има всички варианти Wink  В този сериал “Вяра, надежда, любов”, дето започна снощи играе един актьор Антъни Пенев Wink

# 42
Тук намерих информация за името Ален: https://www.behindthename.com/name/alen

Но няма имен ден според православния календар. Ако жената иска такъв, може би е по-добре да избере друго име.

Според българския православен календар на 21 май се честват св. Константин и Елена.

Да, името Антон има различни разновидности. В България съм срещала Андон,  Антони/й, Тони, Антонио, Антоан... Има български плувец Антъни Иванов.

# 43
  • София
Имам френд хърватин, който се казва А̀лен. Иначе да, на френски Алѐн (Alain).

Антоан (фр.) на испански и италиански е Антонио. Познавам двама българи, които се казват Антонио. У нас вече има всички варианти Wink  В този сериал “Вяра, надежда, любов”, дето започна снощи играе един актьор Антъни Пенев Wink
Синът ми се казва Антоан, когато се шегувам му казвам шефът Антонио Stuck Out Tongue  Умалителни не използвам. Именни дни не празнуваме.

# 44
Diziler, Синовете ми са Антонио и Матео, а много се чудехме за Антоан, но заради презимето се спряхме на Антонио. Имаме еднакъв вкус Grin

Общи условия

Активация на акаунт