Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 22 391
  • 582
  •   2
Отговори
# 60
  • 2860 км северно от Екватора
Има безброй хора които и майка си биха продали да купят жилище на центъра на Варната.

# 61
  • Варна
Мизерията е в целия град. Но по кварталите поне е една идея по-евтино.

# 62
  • Варна
Да, тия дето продават майките са именно хората, които не ни трябва тук. НО, ако са им хубави майките и готвят добре и поддържат къщата ще намерят пазар, че вече и такива са рядкост... Simple Smile

За мен е меко казано абсурд хората да искат да живеят в тази кочина доброволно, не знам ефекта на сварената жаба ли е, какво е , но мизерията е повсеместна, и вече не говорим само за кучешките лайна, които преливат ( и разни пристрастни със СНЦ-та и.т.н. да не ми се зъбят, че вече започнаха и там да лъсват нещата + тия с поддръжащите бизнеси ), звуково замърсяване, простотия, Варна влезе в топ 200 на най-замърсените градове в ЕС и мисля, че вече бие София дори....

# 63
  • Варна
Лично съм била свидетел как се случва тая мизерия около казаните.
Вариант 1 - чайки разкъсват чували до казаните и разпиляват съдържанието наоколо.
Вариант 2 - клошари ровят и съзнателно разпиляват.
Вариант 3 - млада майка с дете, зомбирано в телефона си, излизат от входа и майката отива да си изхвърли боклука, който е в незавързан чувал. Отваря казана с крачния педал и засилва чувала, обаче не успява да уцели отвора и цялото съдържание се разсипва навън, хубаво омазвайки и самия контейнер. Реакция - нула. Продължиха си по пътя, въпреки смаяния ми поглед. И това е пред собствения им дом!

# 64
  • Варна
4. Магазини и търговски обекти изхвърлят в битовият отпадък (особено хранителни магазини )
5. Контейнерите са малко и се препълват
6. Отворите са по-малки за обемни отпадъци
7. Има напаркирали коли които ограничават достъпа до контейнера

Да, проблемът е системен и същите тия политици, които трябва да решат тия проблеми са част от същият тоя народ, който прави и живее в тези мизерии.

За чайки не знам...нали вече се затварят тия контейнери

# 65
  • Варна
Точки 4, 6 и 7 не са налични в моя пример. А относно т. 5... не са малко контейнерите. На всяка пресечка има, тоест през 50 метра. На повечето пресечки даже са по 2 казана. Но се препълват бързо. Явно трябва по-начесто да се изпразват.

# 66
  • Варна
OK, приемам - не са малко, но тогава трябва по-често изпразване или друга система. Ако върви боклуджийският камион по 5 пъти на ден ще има брутални задръствания.

# 67
Иван Портних преди доста години ни обеща кофи под земята Simple Smile
Гледам сега пак се е развихрил с критики и обещания...

# 68
  • 🌊
Тия подземни контейнери вероятно ще дойдат с летящите коли, нищо че в Белослав вече забравиха кога ги въведоха.
Иначе ходихме да гледаме новото жилище и поне в почти идеален център не очаквах такава кочина.
Не знам дали демонстративно го правят пред общината, за д анаптриват носа на Коцев, но толкова преливащ боклук в Левски не съм виждала

# 69
  • Варна
Току що изброих няколко не демонстративни ситуации, на които лично бях свидетел.

П.п. Левски ли наричате “почти идеален център” или говорите за два различни имота? 😅

# 70
  • 🌊
Току що изброих няколко не демонстративни ситуации, на които лично бях свидетел.

П.п. Левски ли наричате “почти идеален център” или говорите за два различни имота? 😅
Два различни

# 71
  • Deutschland/HE
В Левски, частта под ТУ. Няма от новите контейнери, само от старите, като капаците са изкъртени. Четири контейнера са за доста улици и блокове и още в ранния следобед са препълнени, ежедневно минаваха миналото лято. Няма от новите, защото камиона не можел да мине.  Един идиот редовно си паркираше буса точно пред контейнерите и не могат да ги изпразнят. Котки, чайки, просяци разхвърлят...  Не знам каква система трябва да се внедри. 
Майка ми е в Чайка, имат от новите контейнери, но хората ги мързи да натиснат педала и оставят боклука до контейнера.

Трябвало е при строителството на новите блокове, да се предвиди място за контейнери. Всеки блок си има собствени за общ боклук, за хартия (няма да искам и за био). Според обема на контейнерите да се плаща от етажната собственост и после да се разпределя по апартаменти.

# 72
  • Варна
А на голяма част педалите вече са счупени и трябва да пипаш дръжката и да си отвориш ръчно. Аз се прежалвам, но много хора ги е гнус и наистина си оставят боклука отстрани. Пък и работещите педали понякога е толкова трудно да се натиснат… аз трудно успявам със сила. Дете, изпратено да изхвърли боклука, със сигурност не би успяло. Определено ни трябва нова система, но тази е съвсем нова, та ще има да си почакаме няколко десетилетия за подземни контейнери или поне заключени с чип.

# 73
Едно добро решение би било контролиращи общински служители на терен (не само за боклука), чиито не малък процент от възнаграждението да се формира от наложените глоби.

Последна редакция: чт, 26 мар 2026, 18:22 от rupite

# 74
  • Варна
Тия с паркирането до боклука преди редовно им вдигах скандали. Забавлявах се за тяхна сметка, защото като им размахам торбите и им ги трасна на предния капак изпадаха в паника и забелваха поглед....българина защото от дума не разбира, но тия разбираха бързо, явно ме бива с думите...ли не знам. Сега обаче аз ли поумнях, идиотите ли станах много, нямам изобщо желание да се разправям и ходя двойно разстояние до кофи където не паркира никой да си хвърля боклука спокойно.

Диди, как ще пипаш тия дръжки, ти нормална ли си? При огромен процент на прости и оскотяли хора кой знае какви миазми има по тия дръжки.

Общи условия

Активация на акаунт